Nereye şikayet edebiliriz?

banulk

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2025
244
96
13
30
Merhaba arkadaşlar. Annemlerin üst komşusunun banyosunda artık borularda mı nerede sorun varsa annemlerin banyo tavanı berbat bir durumda. Resmen tavan komple aşağı doğru eğildi ve sürekli tavan dökülüp duruyor. Düşünün ki bir iki gün içinde banyo full dökülen şeylerle kaplanıyor öyle berbat bir durumda. Annem yukarıda ki kadını çağırıp göstermiş o da yaa bu kadar kötü mü oldu hemen halledelim demiş o gün. Ancak o günden beri 1 ayı geçti. Annem yine sorduğunda cevap bile vermemiş artık. Zaten çok sorunlu insanlardı her zaman çok sorun yaşadık onlarla. Sonra yöneticiye söyledik o da yazmış kadının eşine o da iki güne yaptırırız demiş o zaman ama günler geçti. Sonra annemler yaptırmadılar diye yöneticiye söylemiş ama bu sefer aman bu kadar büyütmeyin çokta bir şey yok demiş. Ki bizim yönetici zaten sinir bozucu bir insan hiç sevmem kendisini hayvanları besliyorum falan diye bana laf eden kedim kaybolduğunda kameraya bakayım deyince şu an uğraşamam tarzında konuşan leş bir karakter. Yani şu an ilgilenen kimse yok. İnternette zabıtanın ilgilendiğini gidip onları uyarıp gerekirse suyunuzu kesicez dediklerini gördüm. Ancak bazıları o eskidendi artık zabıta ilgilenmiyor demiş. Şimdi ne yapalım nereye şikayet edebiliriz deneyimleyenler paylaşabilir mi? Kaç kere sorun çıkardılar başımıza hep pişkinlik yaptılar hep yaptıkları yanlarına kâr kaldı. Daha önde üstümüze kaç kere yürüdü oğulları falan mahkemeye verdim sırf ben evlenınce ailemle uğraşmasınlar diye geri çektim şikayetimi. Gerçi poliste arkamda durmadı orası ayrı ama. Bu sefer yine böyle pişkinlik yapmalarını istemiyorum. Onlar yüzünden ailem sorun yaşıyor

Kayınvalidemlerin başına böyle bir olay gelmişti o zaman kayınpederim hayattaydı. Onlarda yaptırırız diye oyalayıp yapmamışlardı. Sonrasında kayınpederim evimi sigorta yaptırıyorum, şirket sizden iki katı olarak tahsil edecek demişti onlarda o korkuyla hemen yaptırmışlardı. Böyle bir şey söyleyebilirsiniz.

Vallahi annemin yazlığında aşağı komşunun tavanı berbat oldu iki katlı yapılar orada biz yaptırdık hemen söylediklerinde bizim borulardan kaynakliydi ne demek umursamiyorlar o zaman şikayet edeceksiniz mahkemeye kadar yolu var yaptirsamda parayı tahsil ederdim öyle ismi olur arsizliga bak

Eviniz sigortali mi?

Hakkınızı arayın biz temizlikçi parası vermeyi de teklif ettik çünkü annemin alt kısmındaki kadında yaşlı sonuçta bizim borular yüzünden banyosu battı telafi etmek zorundayız istemedi ısrar ettik yani bu derece umursamazlık olmaz

Sigortanız var mı?

Sigortanız varsa parasını sie yatırıyor onlardan alıyorlar

Ayni durum annemlerin başına geldi yukarıdan balkondan salona su geldi kaç defa aradi kadin tamm tamm dedi en son zabıtaya telefon edicek dikecek verip şikayet ediyorum diyince yaptırdi

Ayni durum annemlerin başına geldi yukarıdan balkondan salona su geldi kaç defa aradi kadin tamm tamm dedi en son zabıtaya telefon edicek dikecek verip şikayet ediyorum diyince yaptırdi
Maalesef böyle laflardan anlamıyorlar. Kaç kere başka konularda da sorun yaşadık başta güzelce uyardık hep sonra yapın yoksa şöyle yaparız deyince ya eşi üstümüze yürüdü ya da çocukları. Bizi kaale bile almıyorlar direkt icraat lazım zabıta işe yarar mı ki acaba

Ödemeyi bırak kendileri asla yaptırmıyor. Bizim tavan komple mahvoldu. Ama annemler yeter ki yaptırsınlar ben paramı verir yaptırırım tavanı diyor. Zaten siz yaptırın dersek gelir yine saldırırlar

Zabıta ile yaramaz mı acaba? Mahkeme falan uzun süren şeyler ailemi bu konuda ikna edemiyorum

Maalesef böyle laflardan anlayan insanlar değiller. Başka konularda da sorun yaşadık bizi kaale almayınca biraz tehditvari konuştuk eşi ve çocukları üstümüze yürüdü biraz tehlikeli tipler zaten

Zabıtaya edeceksiniz eğer yaptırmazlarsa o tavan başınıza Göçer sadece banyo ile kalmaz banyonun yanında ki diğer odalarada gecer.Siz kendiniz yaptırmaya kalkmayın tavanı yapılmaz.
Biz zaten üst düzelmediği sürece yaptıramayız ki. Hala oradan eve su sızıyor. Belli ki borularda var sorun. Diyorum ya aşağı doğru eğildi resmen tavan annemlerde çökecek diye korkuyor

Zabıta ile yaramaz mı acaba? Mahkeme falan uzun süren şeyler ailemi bu konuda ikna edemiyorum
Bı şansınızı deneyin araştırın bakalım zabıta olmuyorsa arayınca onlarada sorun ne yapabilirim diye insanlardaki rahatlığa bak sînîr bı durum

Bı şansınızı deneyin araştırın bakalım zabıta olmuyorsa arayınca onlarada sorun ne yapabilirim diye insanlardaki rahatlığa bak sînîr bı durum
Her konuda rahatlar yıllardır onlardan neler çektik bir bilseniz.. Zabıtayı bir arıycam bakalım

Tamam derhal sigorta yaptiriyorsunuz, sigortaniz onaylandiktan sonra hasar kaydi actiriyorsunuz gelip eksper bakiyor, sorun kimden kaynaklaniyorsa masrafi ona rucu etmek uzere tamiratini yapıyor.

Sizin cebinizden sadece ilk sigorta masrafi cikiyor ardindan, tamirat yapiliyor, tamiratin parasini gerekirse icra yoluyla ust katinizdan sigorta sirketi aliyor.

Bugün annem tekrar üsteleyince adam çağırmışlar şükür ama adam tam anlamamış sorunu. Klozet sorunlu gibi bir yapayım bir hafta gözlemleyin bakalım hala akıntı var mı bakarsınız demiş. Net konuşmamış yani. Bakalım inşallah çözülmüştür yoksa gerektiği durumda söylediğiniz şeyleri uygulamaya geçiricem teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…