Neyin doğru neyin yanlış bilemiyorum şu günlerde, düşüncenizi benimle paylaşır mısınız ?

:( teşekkürler.... bazı mesajlar çok haklı sözler içermesine rağmen uzun cevaplar veremiyorum . çok fazla bir çarem olmadığı için.... Bu yorum da onlardan biri...

bence maddi durumunuz yerindeyse 3-4 yaşına kadar çalışma derim şahsen ben öyle düşünüyorum bir çocuğun hele ki bu yaşlarda bir tek anneye ihtiyacı var unutma çocuk senin aynan olacak onu sen eğitmelisin maddi artılar olur zamanla ama kaybedilen yaşlar geri gelmez

bende tuzu kuru kervanındakiler gibi büyük oğlum doğduğunda bütün izin haklarımı birleştirerek son ana kadar direndim ve sonuçta işten çıkmaya karar verdim.. kreşe başlayınca çalışırım düşüncesiyle verilmiş bu karar 2. çocuğuda yapınca tam 8 seneyi buldu..
şimdi ki aklım olsa işi bırakırmıydım kesinlikle hayır..
elbette birçok artısı var evde olmanın ama bir o kadar da eksisi var ..borç harç vs olmasa bile kendi için çalışmalı insan hayattan kopmamak için , hayata dahil olmak için..

Sizin gibi örnekler görmek yüreklendiriyor beni... eşimin maaşı 2500 ama istanbulun nezih bir semtinde bir site içerisinde yaşıyoruz haliyle masraflarımız da normal bir aileye göre daha fazla oluyor. evimiz kira değil bu arada ama site aidatı var, civardaki marketler bile normal marketlere göre daha pahalı. sonra araba masrafları var.... yani sadece eşimin çalışmasıyla ucu ucuna anca yetirebiliyoruz. hiç kendimize bişey alamadan, istediğimiz bir çok şeyi kısıtlamaya çalışarak :( :( :(

cocuguyla vakıt gecırmeye bayılan bırı olarak 4.5 senedır calısıyorum
bu soru ısaretlerıyle
ve hala gıt gel yasıyorum
esınızın maası ne kadar?

Anne çalışınca çocugu sadece haftasonları görüyor gibi bir algı var galiba, bazı mesajları komik buldum.

teşekkür ediyorum, inşallah zamanla her şey benim için ve kızım için daha kolay olur...

Kariyerinizi kuvvetle muhtemel ona daha iyi bir gelecek sağlamak adına önemsiyorsunuzdur.

Çok zor. Ama ben işe devam edip, iş dönüşü tüm vaktinizi kızınızla geçirmeniz taraftarıyım.

O da alışacaktır.

teşekkür ederim.... :(

Bence su yaslar kızınızın en güzel yasları. İyi bi gelecek hayaliniz çok güzel ama ben yerinizde olsam 3 4 sene çalısmazdım sonra yine ise baslarsınız. Hem bu sırada kızınızda okula baslamıs olur. Her zaman çalısabilirsiniz ama kızınız her zaman bu yaşlarda olmayacak.

ben olsam çalışmaya devam ederdim. tek maaşla geçinebilecek durumdaysak ücretsiz izne ayrılırdım kreş vakti gelene kadar.
çocuğun sadece bebekliği değil ki. güzel kreşler, kaliteli okullar hep paraya bakıyor.
ücretsiz izin alırsanız hem işinizden olmazsınız hem evladınız için maddi birikim yaparsınız.

Benim annemde küçüklüğümde çalışmak zorundaydı ama ben hiç memnun değildim hiç işe gitmesini istemiyordum kesinlikle işi bırakın.

sizin adınıza sevindim, ben de bir süre daha deniycm sanırım çalışmayı, ha deyince de bırakılmıyor, çalışan anne olmak ta zor, işini bırakmak ta zor bir durum... umarım biz de sizin gibi kendimize göre bir düzen oluşturabiliriz ileride. hem benim hem kızımın hem eşimin, üçümüzün de memnun olduğu...

benim oğlum hep erken uyanırdı, küçükten alışmıştı beni geçirmeye, o yüzden ayrılamama problemini çok yaşamadım.

ama çalışan anne olmak duygusal olarak zor haklısınız.

siz yine de zor dönemleri atlatmışsınız aslında.
2 yaşında kreşe başladı oğlum, birlikte gidiyoruz, birlikte dönüyoruz, şu an keyfinden çok memnun. 2 yaş kreş için erken olduğu söylense de ben oğlumu sanırım bu kış evde tutamazmışım. çok sevdi okulu, arkadaşlarını.

tabi bizi hala özlüyor, haftasonları ne kadar keyifli oluşundan anlaşılıyor bu. biz de babası ve ben onunla ilgileniyoruz çokça.

bence biz türkler çocuk olayını çok abartıyoruz..doğurunca ;işten ,hayattan kopup,sadece çcuğa odaklanıp,hayat gayemizin çcouğumuz olduğunu sanıyoruz..
halbuki öyle birşey yok bana göre..evet biz doğuruyoruz ama sahibi değiliz..sonsuz seviyor muyum evet,canımdan kanımdan o benim,ama ne kadar iyi yetiştirsem de o bir birey,kendi hayatı olacak..ve benim anne olarak görevbim kendi hayatımı ona adamak değil,onun hayatını kazanması için,dimdik durabilmesi içini,mutlu olabilmesi için en iyi şekilde yetiştirmek..

teşekkürler, inşallah geçer, her şey daha iyi olur. Böyle sürerse ne kadar dayanabilirim bu duruma inanın kestiremiyorum...

Etrafında bir sürü ise giden anne var evet duygusal davranıyorsunuz ama işin içinde gelecek var ve kendininde geleceği öyle düşünme çalış çocuğunun bu huyu zamanla geçer

teşekkür ediyorum... çok iyi değil orta durumdayız diyebilirim

ben 10 sene calışma hayatına kızımın doğumuyla ara verdım....şimdi 2 yasında bugun krese basladı...bende yakında ıse baslayacagım...ama şartlarım çok ıyı olsaydı sanırım 4 yasına kadar calışmazdım yada en azından 3
eger olanaklarınız ıyıse 3.5 yasına kadar sız bakın...zaten cok seyı kaçırmıssınız barı diğer ilklerini yakalayın
ama maddı durum elvermıyorsa ve işinizin şartları çok ıyıse ( ara verdıkten sonra malesef eskısı gbı olmuyor) bırakmayın derım

doğru söylüyorsunuz, okula başlayınca daha farklı zorlukları olacağı konusunda da hemfikirim

Bir de hani burda ve çevrede kreşe gitsin okula başlasın o zaman çalışırsın diyorlar ama özel sektördesin

Bizim şehirde kreş 9-5 okulların da özelleri 8-5 devlet okulları yarım gün o zaman kim nasıl bakacak

Birinci sınıfta dersleri ödevleri sonra sosyal etkinliği derken çalışmak daha zorlaşıyor zira kopuyorsunuz

Iş dışındaki tüm zamanı kuzunuza ayırıp biraz daha deneyin diyorum yine

aynı şeyi bu sabah düşündüm. benim oğlum da 1 buçuk yaşında ve kreşe gidiyor. sabahları ağlıyor bir süredir ilk zamanlar hiç ağlamadı şimdi anladı tabi büyüyor. çalışıyorum çünkü ev borcu var eşim ancak onu ödeyebiliyor. mecburum bırakmaya ama özlüyorum onu. anane babanne ile de yapamadık. ben giderken ağlıyor ama sonrasında fotoğraf vs gönderiyorlar bakıyorum gayet keyifli. nazı bize sanırım yine de insan kötü hissediyor.

Merhabalar, ben bir anneyim .

27 yaşımdayım . 1,5 yaşında da bir kızım var. Çalışan bir kadınım ama şuanda ağlamamak için kendimi çok zor tutuyorum. Boğazım düğüm düğüm....

Kızımı 10. ayına girdiğinde anneannesine bırakıp işe başladım. Evde çünkü çok bunalmıştım, çalışmaya alışkınım çalışmayı da çok seviyorum . Güzel bir şirkette mesleğim üzerine iyi bir iş bulunca başlama kararı almıştım. 8 aydır da çalışıyorum .

Kızıma ilk iki ay annem daha sonra da kayınvalidem bakmaya başladı, şuan hala da o bakıyor. Bizde kalıyor kayınvalidem haftaiçi. Haftasonu da çorluda yazlıkları var oraya gidiyor.

Ben kayınvalideyle yaşamanın zorlukları kolaylıkları konularını bir kenara bırakacağım, bir çok şeye uyum sağlayabilirim. Fakat kızlar, özellikle anneler.... ne olur bana bir yol gösterin . kızım 3-4 günden beri ben işe gideceğim zaman uyanıyor . Kesinlikle tekrar uyumamak için direniyor.... ben gözünün önünden ayrılacağım diye öyle bir içten ağlıyor ki, resmen gözleriyle yalvarıyor gitme diye. İşe gittiğim için üzülüyor ve kendisini kötü hissediyor bu çok açık .

Ben bugün çok sevdiğim işimi, aldığım maaşımı, geleceğim iyi noktaları hepsini bir kenara bırakıp işten ayrılmayı düşünüyorum . Nasıl bir karar vermeliyim bilemiyorum .

Terazinin bir kefesinde mesleğim, kariyerim, çocuğumun maddi olarak geleceğini hazırlamak, çok rahat yaşamak gibi artılar var.

Bir kefesinde canımdan çok sevdiğim kızımı istediğim gibi yetiştirmek, bakımını istediğim gibi yapmak, yemek düzenlerini uyku düzenlerini kontrolüm altında tutmak gibi artılar var…..

Ne yapmalıyım, ne yapmalıyım…. İşimden de ayrılmak istemiyorum, çocuğumu da bırakmak istemiyorum .

Hem onun için hem kendim için doğru kararı vermem lazım . Bu konuda vereceğim karar da tüm hayatımı etkileyecek derecede önemli bir karar.

İşe devam etmeli miyim ? Kızımla evde mi olmalıyım ? Buradan ayrılmayı aklımın ucundan bile geçirmemiştim bugüne kadar, fakat şimdi düşününce buradaki hiç kimseyi yüzüstü bırakmak istemiyorum yalnız bırakmak istemiyorum . Özellikle beni kalpten sevdiklerini hissettiğim yöneticilerimizi ve destek ekibimizi

Çok kararsız hissediyorum.
Canım bu çalışan annelerin ortak sorunudur. Yengem ve kuzenimdede böyle oldu. Hatta yengemin kızı yengem işe giderken ayağına yapışırdı gitme diye. Yengem içinde çok zor oldu. Zamanla çocuklar bu duruma alışıyor. Bende öğretmenim ve şimdiden kendimi bu duruma hazırlıyorum. Seni çok iyi anlıyorum ama sabret. İşten geldiğin tüm zamanlar çocuğunla uğraşırsın. Ayrıca çocuğun büyüdüğünde karşısında ayakları yere basan güçlü bir anne görecek birde böyle düşün canım

Bende bi sıkıntı var sanırım :)

4 aylıkken bıraktım anneannesine. Hic sucluluk duygusu hissetmedim.

Elbette özlüyorum, üzülüyorum ama işten ayrılmak fln en son düşüneceğim sey olurdu sanırım.

Anneannesi günlük video cekiyor fotograf atıyor ilgileniyor sağolsun. Seneye de yarım gün oyun grubuna yazdırmayı planlıyorum. Kreşe ya da anaokuluna basladıktan sonra ne yapacaksınız

sizin adınıza sevindim, ben de bir süre daha deniycm sanırım çalışmayı, ha deyince de bırakılmıyor, çalışan anne olmak ta zor, işini bırakmak ta zor bir durum... umarım biz de sizin gibi kendimize göre bir düzen oluşturabiliriz ileride. hem benim hem kızımın hem eşimin, üçümüzün de memnun olduğu...

kesinlikle bir süreç aldı, kv baktı oğluma 2 yaşına kadar, o ayrı bir süreçti, kreşe başladıktan sonra yeniden bir düzen gerekti.

eğer çalışmıyor olsaydınız size işe başlamak için biraz ertelemenizi önerirdim ama çalışmaya başlamışsınız zaten.
bu aşamada deneyeceğiniz çocuğunuzla daha fazla vakit geçirmek olsun, eşiniz ve kv niz umarım bu konuda size destektirler. ben eşime demiştim 2 yaşına gelinceye kadar benden iş falan bekleme diye, çünkü hem çalışıp bir de eve gelip iş yapsaydım işte o zaman gerçekten çocuğuma kötülük yapmış olurdum.

ben çalışmasam bu sefer ayrı mutsuz olurum
paraya ihtiyacım var her insanoğlu gibi...
eşim karşılayabilse bile ben kendi paramı kazanmaktan mutluluk duyan birisiyim..
evde kalsam yine de zamanımı tamamiyle bebeğime ayıramam maalesef ki çünkü bu sefer ev işleri yemek çamaşır bulaşık ütü temizlik her şey tamamiyle benim üzerimde olacak

çok zor durumdayım duygusal olarak . Allahım da bana yardım etsin inşallah bir şekilde bana bir yol göstersin....

Çalışan bir anneyim, bebeğim 7 aylık ve ben 5 aylık iken bırakmaya başladım, neden? çünkü borcumuz var , neden ? çünkü ona daha iyi bir gelecek için? neden? vs vs. benim 5 aylıkken bile uyanıyordu gideceğimi anlıyordu, geleceğim zaman bile uyuyor ise uyanıp kapıya bakıyormuş 5 dk geç kalsam mızmızlanıyormuş. her sabah evden çıkıp kv me bırakıyoruz şimdi işi eğlenceli hale getiriyoruz gülüyor bırakırken ama o kapı kapandığında içim cız ediyor, evet her aradığımda bugün anne dedi bugün baba dedi bugün dişi çıktı gibi laflar duyuyorum, kv demi kıskanıyorum ilkleri o görüyor diye ,ama yapacak birşey yok mecburiyet böyle birşey, kim isetemez ki bebeği ile her anını yaşasın, bende çalışma manyağıyım ve evde asla olamam diyordum ama bebek olunca işler değişiyor, bunların dışında 24 saat evde olup çocuğuma zaman ayıramamaktansa , kendimi hapsolmuş gibi hissetmektense,tüm sıkıntımı ona yansıtmaktansa, çocuğumla 2 saatte olsa kaliteli , eğlenceli , özlemle geçireceğim zamanı tercih ediyorum, unutma herşey onlar için zaten , maddiyatda , maneviyatta, ha eğer ben çalışmazsamda mutlu olurum,parayada ihtiyacım yok ,herşeyi eşim tek başınada karşılayabilir, ben zamanımın her anını bebeğime ayırabilirim diyorsan işten ayrılabilirsin,ama çalışamzsam mutsuz olurum ve herşeye yansır diyorsan çalışmaya devam etmelisin. Belki şöyle bir şey yapabilirsin ,eğer iş yerindeki kişiler ile çok iyi isen işe 8-9 da değilde daha geç başlayabilirsin en azından şu dönem geçene kadar,sonrasında düzene girecektir zaten.

Back
X