Neyin kafasını yaşıyorlar??

Esinizin ailesini sizin ailenizin ne siklikta geldigi kesinlikle ilgilendirmez ancak ailenizde bi tik ilgisiz sanki tabi bu sizi rahatsiz etmiyorsa diger herkese mok yemek duser diyorum.

Yani ailenize olan farketmediğiniz kırgınlığınız hakkında o kadar çok şey anlatabilirim ki size benzer. Ne kadar derinden anladığımı bilemezsiniz. He benim bunu yüzüme vuran kimse yok ama bu forumda bişeyler okumak, çevremdeki başka ailelerin tavrı, kardeşimle bana olan destek farklarını gördükçe ne kadar ihmal edildiğimi bende çok sert bi şekilde farkettim. En kötüsü de ailemin bahanesinin de "çalışmak" olması. Ki eşimin tarafından hiçbir destek ya da ilgi ya da aile kavramı artık neyse bunu verecek bir kişi bile yok. Yani bi annesi var kendine bakamıyor artık bi ablası var 3 çocuk, yanından ayrılmayı reddeden psikolojik hastalıkları olan anne, saçma sapan bi adamdan koca. Yani aile olarak benimseyebildiğimiz, başımız sıkışınca arayabildiğimiz insanlar sadece benim annem babam. Zamanında oğlum küçükken bile gidip misafirine falan yardım ederdim yani hazırlığını ben yapardım neden? Annem çalışıyor. Temizler ikramlık hazırlar bunu da 2 yaş altındaki bi çocukla kaç kere yaptım. Sonra benim ihtiyacım olunca kendimin koşturduğunu, hatta istemeye gelirlerken bile evi ikramlığı yine yalnız kendi başıma ailem çalışıyor diye yaptığımı, şimdi de evime gelince bile öylesine bi ucundan tutulduğunu, zaten ayda yılda bir zorla gelindiğini farkedince kendimi geri çektim. Sonra hamile kaldım tekrar daha da isteyemez oldu. Önceden her misafirini bilirdim 'giderdim' çünkü şimdi en görmeyi sevdiğim istediğim insanların bile geldiğinden haberim olmuyor niye olsun ki? Önceden her gün arardım artık aramıyorum geçen kardeşime aramıyor artık beni eskisi gibi diye sitem etmiş. Neden acaba? 2 yaşında hastane yüzünden ayrılana kadar 10 dakika bakmadığı hiç ayrılmadığımız torunuyla kurduğum bağ o 1 haftada yerle bir oldu aylarca hem oğlum ağladı hem ben. İhtiyaçları hariç iletişim kurmadı benimle bile bile bi kez olsun destek oldu mu? Yardım edeyim az nefes al dedi mi? Demedi ben neden anne düşünme napsrım diye gelirim diyim ki. Huyumdur uzun yazarım keseyim en iyisi. Bilin ki benzer yollardan geçiyoruz hali hazırda. Bende aydınlanmalar yaşıyorum. Bu hamilelik diğerinden çok farklı ve çok daha zor. En çok desteğe ihtiyacım olan günlerimde annem olmadı. Bi de doğumda bana güvenme diyor iznini kullanmak istemiyormuş azmış zaten. Hemde okul ortamında çalıştığını belirteyim 15 tatile denk gelecek doğumum. Bi gün belirlesem ve izin alması en kolay zaman olsa bu zaman olurdu. 2 gün hastanedeyken oğlumla ilgilen gerisini ben yaparım başka şey istemiyorum dedim bende. Yine de mecburum bi noktada doğumda. En çokta bu durum beni boğuyor keşke olmasam keşke bi yolu olsa ve anneme gel, yap, yardım et demek zorunda kalmasam. Annem dedim ama babam hakkında da bu gibi bi ton şey anlatabilirim.

Bence yapabileceğiniz en iyi niyetli adım eşinizle duygularınız hakkında açıkça konuşmak olucaktır. Kırıldığınızı söyleyin. "Ben böyle kabul ettim, zaten farklı bi dzüende büyümüşken beklediğiniz o sürekli görüşmeler bize uymuyor. Yüzüme yüzüme sormanız beni artık çok kırıyor." Gibi ailenizi hatalı göstermeden başınıza kakma potansiyeli var gibi geldi duygularınızı ifade edin.

Sanki kendimi okudum, bende aileme yakin bir yerde oturuyorum. Hamilelikte esimin gelemedigi muayenelerime muhakkak annenle git dedi. Hep annemle gittim. Cocuktan sonra da aşi zamanlari kardesin gotursun, annen gelsin muhabbet hep ayni. Ilk hastanede 2 gun annem kaldi, sonra k.validem gelmek isteyince annem evine gecti. Yaklasik 10 gun k.validem yanimda annen bugun gelecek mi, bebegi yikayacagiz annen gelseydi keske vs. Iyi de annem hergun gelecekse sen ne diye kalmak istedin. Annem, babam 70 yasinda insanlar. Surekli gel git yapmalarina kiyamiyorum. Kardesim evden calisiyor ne olsa ara gelirim diyorlar zaten ama ben istemiyorum.
K.valideme soyledim, ben kendi annemde olsa fazla gelis gidiş sevmem mesafe iyidir diye suan cok bahsetmiyor.

Hayret , genelde kayınvalideler pek hoşlanmaz oğlunun evine sürekli gelen gelin annelerinden.Bunlardan da var demek ki.Kıskanmıyorlar en azından ,iyi yanını düşünmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…