Neymis efendim cok pis kokuyormus

E ilk sayfada biri babana "koy lafı" derken , kalkıp da bu ne biçim laf demedin ya ?
Buraya konu açmış, eften püften bir sebep için babana laf söyletiyorsun insanlara.

abama laf felan soyletmıyorum haklıya haklı haksıza haksız canım.. Kımsenın kımseyı hıc bısekılde hıc bı sebepten dolayı kırmaya uzmeye hakkı yok ..

Benm dedem de kokulara rahatsız sıkamıyoruz parfüm falan dışarı çıkarken... vernel bile katamıyor perdelere ananem. yerleri kokulu silemiyor olabilir bence. sıkmayın sizde adamın yanında

Son düzenleme:
Benimde 19 yaşımda en büyük problemim ailemdi. Agresif bir ergendim, ergen olduğumun farkında değildim ama. Şimdi keşke o yaşıma geri dönebilsem Annemle babamın yanında, güvende rahatça yaşayabilsem. Yaş ilerledikçe öyle zor oluyorki herşey, bugunlerinin kıymetini bil. En güzel günlerin emin ol...

"kurban ol sen aksarayın taşına toprağına" cumlesi bana bunun terbiyesizce bir yorum oldugu kanısı yarattı. öyle oldugunu dusunuyorum

"KURBAN OL" kalıplaşmış bir cümledir . Hakaret değil. Ve bir insanın bir cümlesinden "terbiyesiz" kanısına varmak, o insanın AİLESİNE hakarettir. Terbiyeyi kim veriyor ? Aile. Bence sizin yorum çok daha üzücü.

Son düzenleme:

tşk ederim seviyeler denk olunca anlaşmak hiçte zor olmuyor..

Memleketi sevmeyebilirsiniz, köyü sevmeyebilirsiniz.

Ama babanızın hatrı için orada bir kaç gün kalmak çok mu zor yani.

Sizin için birşey ifade etmeyen memleket, onun gençliği. Belki de var olma sebebi.

Adam da ikide bir gidelim gidelim denildiği için kızmış ve parfüme takmış. Diyelim ki gerçekten parfümü sevmedi. Dior marka diye sevecek diye bir şart yok.

Bence bir de babanız açısından düşünün; memleketini onun gözlerinden görün. Siniriniz azalacaktır diye düşünüyorum...

niye bu kadar abartılmıs herkes turkiyedeki her ili sevmek zorundamı kimisinin beklentilerini karsılamaz benimde sevmedigim iller vardır gittigimde hergun eziyet gibi geciyor hemen donmek isterim

Amaan bende bişey oldu sandım.

Babanız o sizin,biz bekarken babam bize neler derdi..Ruj sürüp dışarı çıkacağımız zaman dalga geçerdi "aynı leş yiyen kargalara benziyosunuz"derdi

gülüp geçerdik yani..Kavga çıkarmazdık..

Baba atadır,bedduası bile geçer.
ilerde evlen,araya mesafe girsin,eşinin babasına da "baba"diye hitap et o zaman anlayacaksın babanın değerini..
Allah sağlıklı uzun ömürler versin,babalarımıza,annelerimize...

keşke babamın annda olsaydım da babam bana kızsaydı
köyümüzdeki çiftliğimize gitmek için can atıyorum
keşke onlarla olabilsem yeniden 17 olsam neler vermezdim
sen şimdi çok kıızmıışsın,haksıızsn olsun babandı söyler
memlketinden gidiyor üzülmüştür cnm
sen ne kadar ankaraya gitmek istiyorsan babacıın da o kadar memlekete kalmak ister
bunda sinir olacak durum görmedim
ilerde çok iyi anlarsın neyin ne oldugunu

canım benim hayatta okadar büyük sıkıntılar dertler var ki keşke tek derdin canını sıkan şey bu olsa.bu senin alışageldiğin bir durum olmayabilir hatta canını çok sıkadabiilir ama babana bu kadar tavır alıp hakkında böyle konuşman doğru değil.Rabbim sana babanın sesini duyamadığın o ön koltuğa oturduğunda babamın yanında olmadığı günleri aratmasın,bu yaşa kadar hep senin için bir şeyler yapmışlardır arada izin ver saygı duyda hayattan zevk aldıkları şeyleri ömürleri yettiğince yaşasınlar...

abama laf felan soyletmıyorum haklıya haklı haksıza haksız canım.. Kımsenın kımseyı hıc bısekılde hıc bı sebepten dolayı kırmaya uzmeye hakkı yok ..

Basbaya laf söyletiyorsun.
Babalar ve anneler çocuklarını istemeden kırabilirler.
Ama diliyorum bu , "burnu havalarda" halini, yarın bir gün eşine , onun ailesine ve iş ortamındaki insanlara karşıda sergilersin.
Ama işte o zaman anlarsın, baba ve annenin kahrı çekilir de, el insanının çekilmez.

benimde burnuma kötü kokular gelior

yanlış anlamayın sizinle alakası yok:26:

biri çıkar kk nüfusunun %90ına göre ( ki buna bende dahilim ) "ahh keşke benimde tek derdim bu olsa" dedirten bi konu açar, bi başkası diğerini üslubundan dolayı eleştirirken asıl kendisi üslup falan bırakmaz ortada farkında olmadan, benim gibilerde çıkar böle gereksiz gereksiz yazar işte

neyse ben konuyu kedidir o kedi deyip geçiştirmek istiorum, gerginlik yok kalpler kırılmasın

tşk ederim seviyeler denk olunca anlaşmak hiçte zor olmuyor..

Estafurullah . Savunmak içinyorum yapmadım aslında. Ama burda ki "babaya karşı saygısızlığa" kızmayıp, sizin bu yorumunuza kızılmasına anlam veremedim sadece.

sırf aksaray oldugu ıcın yorum yapmak ıstedım.. bak ben antalyalıyım esım aksaraylı aksarayı antalyadan daha cok sevıyorum ıstıyorum kı hep gıdelım.. sen sımdı babanın memleketıne gıttıgınde burun kırın yapıyosun dua ette ankaradan bı koca bul.. baska sehre gelın gıtmek senı baya zorlar o zamanda babaevıne donmek ıstersın ama ıs ısten gecer.. begenmedıgın 1 hafta senın omrune bedel olucak ılerıde.. ne kadar da olsa o senın baban ve senın trıplerını cekmek zorunda degıl sımarıklıgın luzumu yok.. benım babamın parfumumu elestırecek kadar bıle benımle ılgılendıgını bılmıyorum nankorluk yapmayın arkadasım..

leonela, yorumlara yorum yapmak yasak aslinda bu foumda bildigin gibi.. ancak oyle zorluyorsunuz ki sessiz kalmak mumkun degil. Savundugun fikre gore; ben bir Izmirli ve Izmir'e asik birisi olarak eger birisinden Izmir'i sevmedigine dair bir mesaj gorursem burada, velev ki bu sen de olabilirsin, bu bana "Izmir de bayiliyordu sana sanki, sen Izmir'in tasina topragina kurban ol" lafini etme hakki veriyor. Boyle bir laf duyarsan sen de buna kizmayip, "Saraylim kaliplasmis bir cumle kullandi, diyecek lafim yok, keske sevmem Izmir'i demeseydim" deyip susacaksin, tamam mi?

Boşver ya benim babamda öyledir. Daha yaz gelmeden, yazlık evde haftasonu için mangal organizasyonları filan yapar, tüm aileyi zorla götürür, eğlendirmeye, olayı herkese keyifli hale getirmeye uğraşır. Sonra ortamdan onun kadar keyif almadığını farkedince hayal kırıklığına uğrar, kapıyı sert kapattın, onu öyle yaptıni şunu şöyle yaptın diye ufak şeylerden tartışma yaratmaya çalışır.

Üstüne gitme adamın. Açık açık söyleyemiyor babalar her zaman, üzüldükleri kırıldıkları şeyleri, başka noktalardan patlıyorlar. Sende arada sırada onun keyif aldığı şeylerle ilgileniyormuş gibi yap köye birdahaki gittiğinizde, üzme adamcağızı.Bütün yıl çalışıyıp evdekiler için uğraşıyor adamlar, arada sırada istedikleri hayatı yaşamaya, aileleriyle keyifli zaman geçirmeye ihtiyaçları var. Düşününce onun da aslında gerçekten ilgilenmediği, umursamadığı şeylerle sırf kızı seviyor diye ilgilendiğini farkediceksin, boşuna üzme adamı.

Son düzenleme:

neden leonelanın yorumlarına yorum yapmak yasak onu anlyamadım ?? .. ayrıcaa hıc kımse hıc bıyerı sevmek zorunda deıl.. keske sole deseydımde deyıp neden susacakmısım varmı ole bı dunya :)... kendımızı savunmıcaksak napcaz baska?? bn aksaraya oz bısey deıl bu dıe bas bas bagrırken neden gormuyosunuz onu cevrem olmadıgı ıcın katlanılması zor bı hale gelebılıyomudur acaba bunuda bı dsunmek lazım.. kalıplasmıs kalıplasmamış.. benı ılgılendırmıyo.. ölmemde kurbanda olmam.. kımsede ol kurban ol geber demesın.

Zorluyorum ? :) İlginç. Silahım da yok ama.
Neyse, ben de İZMİRLİ VE İZMİR AŞIĞI biriyim.
Eğer olur da bir gün herhangi bir yeri küçümser gibi yazar , sırf orada arkadaşlarım yok diye babama surat yaparsam, lütfen bana kalkıp... "KURBAN OL" de .
Kimse hiçbir yeri sevmek zorunda değil, ben de sevecek demiyorum.
Kaldı ki, kalkıp onun "kurban ol" lafına sinirlenen kişi çok mu normal bir yorum yapmış sizce ?
Benim çıkıştığım nokta bu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…