arkadaşımızın kaprisli hareketi evet yanlış, o zaman erkek "in seninle olmaz bu iş" deseydi, bağırıp çağırsaydı orada yüzünü tutmuş ve sinirinden çok öfkesini kontrol edemeyen hareketlerde bulunmuş
ama bazı arkadaşlarımız genele vurduğunda erkeklerin uyguladığı şiddetin mutlaka kışkırtma yüzünden olduğunu filan yazmışlar...
burada yorum yazan arkadaşlardan kaçı bu olayı yaşadı bilemiyorum ama bazı yorumlardaki tabırle ( asla katılmadıgım bır tabir ) "dayağı haketmediğim " hiç suçum yokken üstelik kalabalık bir yerde aylardır yolunu beklediğim sevgiliden öte en iyi arkadaşı olduğum 1,5 yıllık sevgilimden şiddet gördüm, o anda bitti dedim ve uzaklaştım asla hiçbirşeyine asla karşılık vermedim yüzüne bile bakmadım, o zaman buradaki yorumlardan benimde ona karşılık vermem gerekiyordu...
Çünkü sinirlendiysen mutlaka acısını çıkarmak gibi bir olgu oluştu yorumlardan, o zaman benim orada katil olmamm gerekiyordu herhalde, lanet olsun deyip uzaklaştım...
O zaman nişanlısıda git başımdan deseydi veya baktı sınırlenıyor başka gün bakalım deseydi, kimse direk arkadaşın üstüne yüklenmesin , bu aşamaya beraber gelmişler, nişanlısınından öfke kontrolü yapacak biri olması gerekiyor.
Ne yazıkki davulun sesi uzaktan hoş geliyor, toplumumuzda nerdeyse sırf nefes aldı diye bile dayak yiyen kadınlar varken, dayak yeme tabırı bu kadar bu kadar aşağılayıcı iken "haketmese olmazdı" diye bayanların düşünmesi ne kadar acı...
Kimse kusura bakmasın gerçek sevgide ben dayağı bir yere yerleştiremiyorum, tamam arkadaş kaprisli ve hatalı davranmış ama nişanlısının o raddeye gelmesi gerekmiyordu, o zaman yaşantımızda sinirlenen çok üstüne gittiğimiz sabrını taşırdığımız herkesten dayak yememiz gerekiyor öyle değil mi? Çünkü "hak etmiş" oluyoruz!!!