nikah şahidi ben değilim :(

Biran dusundumde 10 yıllık bır arkadasım var dostum kardesım dedıgım ve hıcbır yanlısını gormedıgım bır ınsan
o bana böle bısey yapsaydı ben oturur ağlardım cok gucenırdım .. nıkah sahıdı olmadım dıye deıl ama : benım yerıme kendısıne zarar veren ınsanları sectı dıye ..

Bırde arkadasın zaten bır tuhafmıs canım ksr bakma.
İnsan sevdıgı adamı aldatıyorsa zaten bısey bekleme ondan bence ve hayatından hemen cıkar bugun kucuk zararı dokunuyor ama Allah korusun yarın daha buyuk zararı dokunabılır boyle ınsanların ..

gelınlıgınede - alısverısınede - dugununede yardım etme
anlasın yaptıgı hatayı .

işte benım en cok takıldıgım nokta da bu .
eger sectıgı kısı gercekten benım yaptıklarımın yarısını yapsaydı o'na belkı bu kadar ıncılmezdım .
ama hem kotuluk yapıp hem de o'nu tercıh etmesı benı ınanılmaz uzdu .hıc degerım yokmus dedım kendı kendıme .

Cok garip.
Ben olsam ben de alinirdim.

Ben de nikahımda arkadaşımı değil, patronlarımı şahit yapmıştım, onlar varken bekar arkadaşımı şahit yapmam hem ayıp olurdu hem adete ters düşerdi. Arkadaşımın nikahında da ben değil eski bir hocamız şahit olmuştu, büyüğümüz diye. Bu yaz da yine bir arkadaşımızın düğününde benden daha yakın bir arkadaşımız da orada olmasına rağmen şahit ben oldum, çünkü hamileydim, evliliğimiz çok iyiydi, k.validemle sorunum yoktu, anam babam sağ idi ve borcumuz harcımız yoktu. Evlenen arkadaşım açıkça söylemişti, şahit sen olursan evliliğimiz seninki gibi olur diye. Bunda alınacak kırılacak birşey yok. Mutlaka evlenen kişi ölçüp tartmıştır kararını.

en yakın arkadaşım benim yerine sıradan bir arkadaşını nikah şahidi yapsaydı, düğününe yabancı gibi gider oturur, takısını takar çıkar giderdim.

düğüne bir bakan gelir; ya da yaşca çok olgun saygın bir aile büyüğü vardır şahit yapılır, eyvallah (kaldı ki onun bile çözümü var.. nikahta 4 şahit olabiliyor..)
ama sen dururken, senin yerine iş yerinden birini şahit yapıp, seni de gelinlik tutmak gibi düğünlerde 6 yaş altı çocuklara verilen bir misyonla görevlendirmesi düpedüz sana yapılmış bir hakarettir..

iyi ki en yakın arkadaşımın nikah şahidi bendim, ben de onu nikah şahidim yaptım (ki ondan başkasını o koltukta görmek istemezdim) yoksa hala en yakın arkadaşım diyemezdim :)

Son düzenleme:
valla ben olsam bende kirilirdim ama herkesin kendi tercihidir herkes özgür olduguna istedigi kisiyi nikah sahidi yapar ve buna anlayis göstermek gerekir.

dügüne git hediyesinide al ama sende bundan sonra ona göre davranirsin....

benimde en iyi arkadaslarimdan nur evlendi. nisan günü en iyi arkadasim duygu beni aradi ve nisan icin hazir olup olmadigimi sordu dedim hangi nisan? beni nisanina cagirmamis cok üzüldüm ve darildim ayriyetten kina gecesine de cagirmadi dügün icin davetiye geldi ama gitmedim beni nisan ve kinasina cagirmayan arkadasin dügününe de gitmem.
unuttu desem komsu sayiliriz.
kötü tarafi ise su: nisandan önce diger arkadaslari duygu ve kübrayi evine cagirip "selcani´da nisanima cagirsam mi" diye sormus ve benim bundan nisandan sonra haberim oldu....

simdi ise kendi halinde. gidip gelmiyoruz ev görmeyede gitmedim. ayrica esine bosanma davasi acti

sende takma kafana

peki birşey sracağımm.Arkadaşınızın sizin gibi yakın olan bir arkadaşı daha var mı? yani aranzda ayrımcılık yapmak istememiş olabilir. Yanii mesela benim de kardeşim kadar sevdiğim çok yakın 2 arkadaşım var fakat bir gün evlensem sanırım seçim yapamam ikisi arasında arkadaşınızda böyle bir durumda olabilir.

önceki yorumları okudumm da bir okumaz olaydım arkadaşınızın evleneceği kişi , arkadaşınızın başka bir adamla cinsel beraberlik yaşayıp sonra kendisine dönmesini kabullendi mi? Üstelikkk bu adam o şahit olucak bayanın şahitliğini nasıl kabul etti? Şey kırılmanızı istemem sözüm size değil ama vayy be ne geniş mideler varmış diyesim gelmedi değil yani

canım, bence arkadaşının mutlu gününde onun yanında ol, surat falan da yapma, aradan belli bir zaman geçince konusu açılır, düşünceni söylersin, ama sende kafana takma bana kalırsa, gül eğlen, keyfini çıkar...arkadaşsınız siz...empati kurmasını sağlarsın düğünden sonra..

bence takma bu kadar..onların kararı tabi üzücü ama yapacak bişi yok...bende evlendiğimde kimse glemedi düğünüme ani olunca..bende uzak olunca en yakın arkadaşlarımın dost dedikelrimin düğününe gitmedim hatta arkadaşım özellikle davetiyesini evime kadar yollamıştı başka ilden posta ile o anki durumlar çok karışık tatlı bi dille gelemeyeceğimi söyledim bbelki alınmıştır ama hiç belli etmedi..ve hala görüşürüz....hayat şartları var o anki durumlar var..hala arkadaşlarımla görüşürüm onlar da sürekli arar sorarlar.. bir kez hayırsız bile demedim demediler...yani canını sıkma eğer gerçekten değerliyse senin için bunlarıda görmezden gelirsin o anki heyecanıyla belkide gelinliğimi sen tutarsın demiştir eminim..yada sen dile getir kırıldığını rahatlamak için en azından...ama bence hediyesini de al ve düğününe de git ..evet içinden gelmiyo olabilir ama hala arkadaşlığınızı geri kalanı normal devam ediyorsa sana karşı değişik davranmıyorsa sende davranma farklı ...sende evlendiğinde aynısını yaparsın en fazla ödeşirsiniz kibarca:)))

ahhaaa...LAliş kulakların çınlasın...
Benimki de birkaç aya çınlar...
üzülmeyin...canı kimi istiyorsa onu şahit etsin kendisine...

Sana diğerleri gibi arkadaşındır alınma, takma, etme demicem.
Çünkü ortada fazlasıyla büyük ve ciddi bir sorun var.
Kız arkadaşında, damatta anormaller.
Ve fena halde midesizler.
Birde yattığı çocukta düğünde olacak?
Vay anasını...
Sakın canım sakın.
Gitme o düğüne.
Çünkü hepsi rezil, kepaze insanlar..!
En baştada o arkadaşın olacak mahluk.
Ve evet bu kadarda ağır konuşuyorum.
Gerçekler acıdır, unutmamak gerek.

Şimdi hiç kimse kalkıpta ; " Belki mecbur kalmıştır " " Hayır diyememiştir " gibi laflar etmesin.
Bunun ne mecburluğu var ne de hayır diyememesi.
Bir kere o iğrenç olaydan sonra o iş arkadaşıyla alakasını kesmeliydi..
Ama diyorum ya; Demek ki başka erkeklerin koynuna girmek çok hoşuna gitmiş hanımefendinin.
Allah islah etsin!
Artık X, iş arkadaşı, koca ve yattığı çocukla 4 ü birlikte takılır.
Beraber gezer tozarlar.
Eminim yaparlar..

Tövbe Yarabbim.
Daha neler duyucaz acaba?
Gerçekten Allah islah etsin.

Böyle bir kişiyle dostluk felan kurma canım..

Alınmakta çok ama çok haklısın
benimde çok yakın arkadaşım evlenirken bana kendisi şahidim ol dediği halde son anda başka arkadaşını şahit yaptığını söyledi ben kırıldım ama önemsemedim düğününede gittim hediyemide aldım akadaşlığımız devam etti o benim çok kırıldığımı hiç bilmedi nede olsa onun özel günüydü
arkadaşımın evlenmesinde en büyük etkiyi ben yapmıştım hatta eşi bana çok teşekkür etmişti çünkü adam 8 yıl kadar arkadaşıma aşık olarak gezdi evlenmeye ikna edemiyordu arkadaşımı ben ikna ettim diyebilirim neyse beni değil şahit yaptığı diğer arkadaşıyla evlendikten 7 ay sonra çok kötü bir darbe yedi ilk sığındığı liman ben oldum
üzerinde 4 sene geçti ama senin hikayeni okurken tekrar kalbim burkuldu demekki çok kırılmışım

bence sende çok kafaya takma düğünüde git ama çok özen gösterme hatta biraz geçde kalabilirsin çünkü oda seni çok yakın görmemiş sende onu sıradan tanıdığın biri gibi davran , ev hediyesine gelincede tost makinası değil başka bir hediye alıp gidersin zamanı gelincede sende onu düğününde şahit yapmazsın hatta düğünün olursa hemen haber bile vermeki seni kırdığını anlasın

bılmıyorum cok uzuldum .
ben evlenecek olsaydım nıkah sahıdı olarak ılk o'nu tercıh ederdım .
ınanılmaz ıncıldım .sankı bana hıc deger vermıyormus gıbı

Bende bozulurdum cook haklisin ama insanoglu iste akil almiyor.

Bence guclu dur. Bu kadar onemsedigini belli etme. Sende nikah sahidin yapmazsin olur biterr

ahhaaa...LAliş kulakların çınlasın...
Benimki de birkaç aya çınlar...
üzülmeyin...canı kimi istiyorsa onu şahit etsin kendisine...

Sanırım çınım çınım olan kulaklarım beni buraya getirdi.
Şu anda düşmanım bile olmayan dostumun nikah şahidi olamamıştım.
Üzülmüştüm ama geldi geçti.
Şimdi yaşanmış 25 yılı hatırlamıyorum bile.

Son düzenleme:

işte benım en cok canımı yakan da bu oldu .
o kız kadar bıle degerım yokmus .

evet katılıyorum aynen .
tamam o ıs arkadası da sıradan bırı degıldı o'nun ıcın .ama bızım arkadaslıgımız daha eskıye dayanıyor .
ayrıca o kız cıddı zararlar da vermıs bırı .
dedıgın gıbı bunun cozumu de vardır .ıkımızı de sahıt yapabılır dı .
ama o benı gelınlıgın kuyrugunu tutmamla gorevlendırmıs aklınca.

cnm yattıgı cocuk dugune gelmeyecek .yattıgı cocugun kankası dugune gelecek .
kankası da ıs arkadasının sevgılısı.
ve damat herseyden haberdar .

işte benım en cok canımı yakan da bu oldu .
o kız kadar bıle degerım yokmus .

Canım o zaman ne düğününe git , ne de gelinlik bakmaya..Seni aradıında üzgünüm ama yardımcı olamayacağım sanırım iş arkadaşından yardım isteyebilirsin o dha yakının gibi görünüyor diyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…