Nikah

Yani canım biz kadınlar istiyoruz ki her şeyi danışalım fikir ortak olsun. herkesin gönlü olsun yani demek istediğim fazla ince düşünüyoruz. bak sana tavsiyem alacağın şeyleri yakın çevrendeki arkadaşlarına fikir danışarak al illa bir fikre ihtiyacın varsa. koca kişisine hiç sorma ona başka görevler ver onları halletsin. sen kv ya da eşe sorarsan ben karar veremedim siz karar verin gibi algılıyorlar ve ego devreye giriyor. bence hiç kasma kendini, değiştir elbiseyi ama yine senin beğendiğin bir şey olsun. ve bir daha ne gelinlik ne nişanlık vs hiç bir şeyi onlara danışma. baştan alıştırma her şeye burunlarını sokmaları gerektiğine.
 
Su elbisenin bi fotosunu koyun yahu netten bulup bir de taviz vermeyin taviz tavizi dogurur burda konu elbise degil baska da begenir giyerim olay senin hala annesinin sozunden cikmayan olgunlasamamis bir insan olman deyin nisanliniza da sonra birlilte gidip soyle gogus dekolteli guzel bi elbise begenip kimseye sormadan alin ve cikin
 
Ben olsam onu alırdım.Ben olsam sormazdım açıkçası.Yeni elbise filan bakma.Sorarlarsa ben kararlıyım,onu istiyorum de. Ne münasebet.
Evlilik yaşına gelmiş bir birey kendisi seçebilmeli kıyafetini.7 yaşındaki kızım bile kendisi seçebiliyorken.
Nişanlınıza kıl oldum.
 
Son düzenleme:
En başından adam yok dese atıyorum açık bulsa kıskansa ya da ne bileyim nikaha uymaz dese her şeye eyvallah. Sonuçta fikri. Beğenmek zorunda değil. Ama başta tamam deyip anne lafıyla çark etmesi sinir bozucu. Haklısın valla sonuna kadar haklısın..
 
bence farklı birşey alın inatlaşırsanız suçlu siz olursunuz bir elbise için beni kırdın diycek nişanlın belki nikahta surat asar bir elbise için degmez ben olsam farklı birşey alırım elbise kıtlıgımı bir dahada birşey sormam bunuda bir kenarada yazarım nişanlımada söylerim sırf sorun çıkmasın diye böyle yaptıgımı
 
Yok ya karışmak diye düşünmeyin nikah merasimi sonuçta iki tarafın beraber gerçekleştirdiği birşey.burda elbisenize müdahil olması normal hayatta olacağı anlamına gelmez.o da sonuçta nikahta siz insanlara sunmuş olacak gelinim diye.en güzel olsun diye uğraşıyordur
 
Ne münasebet bu yaşıma gelmişim nerede ne giyeceğimi öğrenememiş miyim derdim ben de. Annesi herşeyi bilircilerden korkarım net.
 
Elbiseye çok bağlı bu anlattığınız yalnız.
Nişanlınız erkek nihayetinde, bilemeyebilir.
Ona da nikahta açık tercih etmek çok uygun degil dedilerse fikri değişebilir.
Nikahta dekolteli elbiseyi hoş bulmuyorum mesela ben.
Şade, şık, omuzu, üstü açıksa boyu diz altı, kapalıysa biraz daha kısa gibi..
Mesela nikahta uzun elbise de bana fazla geliyor.
Gibi..
zevk ve yakıştırma meselesi ama bir kaç kuralı da vardır bu işin.
Sizin açıklık anlayışınızı değerlendirmemiz mümkün değil. Benim arkadaşım dizinin neredeyse 1 karış üstündeki eteğe kısa demez mesela. Onun kısa anlayışı iç çamaşırı görünmeyecek kadar uzun olan :)
Siz gönlünüzce giyinin madem.
 
Tamam ama benim.isteklerim nolucak.
Sevmiyorum boyle seyleri. Kendiheveslerini herkes kendi duğünunde yapsin
 
Önemli olan senin ne istediğin giyecek olan da sensin kv ilgilendirmez. Ben olsam hiç dinlemez kendi istediğimi alırdım
 
Ben olsam o elbiseyi almam gider daha açık bir elbise alırım nişanlıma da sen de dahil beğenmeyen nilahıma gelmesin! Derim.. ananla giyin kapalı kıyafetlerinizi oturun evinizde derim.. en sevmediğim şey insanları olduğu gibi kabul etmek diye bişey var. Gelinin sana fikrini sormamış madem alıcaksınız ben bunu beğendim demiş.. işgüzarlık yapıp neden bahane üretiyosun? Ayrca damat efendi körmüydün bu kızı alırken diye sormazlar mı adama?? Normalde nasıl giyiniyosa nilahında da öyle giyinmek hakkı..
 
Istediğinizi giyin pişman olursunuz. Eğer sözlünüzde anne ağzıyla hareket edecekse evlenmeyin. Ipin ucu bir kaçarsa bir daha düzelmez.
 
Ya birşey sorucam yanlış mı hatırlıyorum sizin kv daha nişan söz birşey olmadan beyaz eşya alalım seçelim demişti
 
Ben böyle şeylerde biraz uyumlu olmak gerektiğini düşünüyorum. Ben ultra dekolte giymeyi seviyorum ama ailem mesela biraz karışır daha mı zarif bi şey giysen tarzında kırmadan dile getirirler. Bende düğünlerde seyranlarda biraz daha dikkat ederim. Bu tarz durumlar tartışılmaya girilmeyecek kadar boş şeyler bence. İlla o elbiseyi çok beğendim diyosan da alıp biraz dekoltesini kapattırabilirsin. Annesinin ağızına baktıgınıda düşünmüyorum açıkçası kimi aileler de böyledir hoş uygun bulmaz arkadan belki konuşulmasını istememiştir kadın nişanlını uyarmıştır. sırf adı kv diye bu kadar yıkıcı olunmaması gerek bence, ben böyle düşünüyorum.
 
Valla benim eşimin annesi de sürekli fikir veriyordu şöyle bir elbise al böyle olsun diye ama heveslendiğinden yapıyordu o.Kendi beğenime göre bir elbise aldım.Kendi beğenime göre aldığımı da beğendi.Karıştırma bence de.Ama elbiseni de görmek lazım.Cidden de sırtı açık elbise nikaha uygun mu değil mi biraz iddialı gibi.Zaten burda sorun bence elbise de değil.Sana müdahale etmeleri.
 
derdime derman
Nişanlınız her konuda annesinin fikrine göre hareket eden biri mi? Yani amnesi farklı düşündüğünde kendi fikirlerini degistirebilecek kapasitede biriyse evlilik sürecinizde başınız çok ağrır bence.
Alt tarafı elbise deyip geçmeyin. Bu sizin özel gününüz ve sizin ne istediğiniz önemli başkalarının değil. Bu kadar beğenip sonra nişanlınızın fikir değiştirmesi hiç normal degil. Bence biraz daha düşünün bu evlilik işini. Baştan görmezden geldiğiniz şeyler ileride başıniza büyük dert olabilir.. Söz konusu ömür boyu mutluluksa hiç acelesi yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…