Nikaha 1 ay kala kv yüzünden kavga ettik

kararsizbirisii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
44
48
3
KV ile mümkün olduğunca mesafemi korumaya çalıştım. Bu ev alışverişi sürecinde de mümkün olduğunca aileleri uzak tutmaya çalıştım Artık geçen hafta da eşyalarımız eve dizildi. Mesele de burada başladı zaten bunca zamandır etliye sütlüye karışmayan kadın havlumu koyacağım yere kadar karıştı. Tatsızlık olmasın diye sustum ama aldığım birkaç şeyi de beğenmedi. Yeni gelinsin sen daha şık şeyler neden almadın dedi sakin kalmaya çalıştım. KVyi odada bırakıp başka odaya yardıma gittim tatsızlık olmasın diye aileme de bir şey söylemedim çünkü aileler arasında huzursuzluk olsun istemiyorum.
Ama hangi koliyi açsa evirdi çevirdi suratını ekşitti. Ben sade ve şıklıktan yana bir insanım. Sonuçta benim evim kendi zevkime göre eşyaları seçtim deyip konuyu orada uzatmamaya çalıştım. Dün bir tane yatak örtüsü takımı almış getirmiş doğru düzgün bir şey serilsin diyerek. Örtü o kadar korkunç ki Osmanlı padişahı yatacak sanki ama yatak odası da bir o kadar İskandinav tarzı. Ne yapacağım ben... müstakbel eşim benim tarafımı tutuyor olsa da annesinin davranışlarından dolayı biz birbirimize girdik

Son düzenleme:
“Biz bunu beğendik.” diyin geçin. Aldığı hediyeye de teşekkür edin sonra kaldırın gitsin. Niye sermedin derse nişanlınızı öne sürün “X bunu daha çok beğendi” diye ya da “Daha sıra ona gelmedi.” falan diyin.
Benim kayınvalidem de bana bir yatak örtüsü almış allı güllü bir şey, açıkçası pek benim tarzım değil ama hediye sonuçta diye çok beğenmiş gibi yaptım teşekkür ettim bir kez de açıp serip fotoğrafını attım sonra kaldırdım

Yani bilmiyorum büyük konusmak istemiyorum çok abartiyosunuz ya. Almış işte tamam dersin o geldiğinde bı kaç kere serili görür gönlü olur. Sonra napiyosa yap Politik olmayı bilmek lazım. İstediği kadar yüz göz egsin sonuçta senin evin her zaman görmüyor. Klasik eski kafa kadın ne yapacaksın. He de geç bu kadar da takılma yani.

Valla çok net söylüyorum evlensenizde kaynana yüzünden boşanma aşamasına gidersiniz. Tabi seçim sizin. Ben anneme hazırladığı çeyiz için bile '' boşa hazırlama artık dur bunların hiçbirin kullanamayacağım biliyorsun '' dedim. Hepsi güzel ama ben kullanmam. Kendi annemi bile dinlemedim kaldı ki kaynana gelip birde seçtiklerimi eleştirecek. Böyle durumda eş anacı oluyor zaten Allah yazdıysa bozsun ben sinirlenirim böyle durumlarda da hiç ayıp olur diye sessiz kalmam asla. Asıl ayıbın büyüğünü onlar yapıyor zaten.

K.v ile çeyiz sermek ev dizmek pişmanlıktır!!!

Dananın kuyruğu orda kopuyor kopacaksa..
10 yil oldu evleneli, hala pişmanım. 23 yaşimda evleniyorum. Annem, kv beraber yatak odasini yerlestiriyoruz.. Askıların dizimine bile karıstı. İlk gelininin elbise dizimine kadar anlatti. Bilmem kimin nasil don katladiğından, dıdısınin dıdısının nevresimlerine kadar ne kadar bilmemem gereken bilgi varsa öğrendim.. Toydum tabi, he he diyip geçiyordum..
Simdi ki aklim olsa sokmazdim yerleşene kadar.

Sizin seçimlerinize saygı duymayan k.v ye hediye icin tesekkür edin ama begenmediginizi ve sermeyeceğinizi kesin dille belirtin. Keşke beraber seçseydik de diyin. Baştan net olmakta fayda var.

Eş kişisi ile neden arani bozuyorsunki. Ben evlenirken de aynılarını yaşadım he he diyip geçtim onlara snra istediğim gibi düzenledim evimi. Neyin savaşı bu. Boşverin huzurunuzu bozmayın. Geçmişten gelen adetler ne görürse onu uygulamaya çalışıyor insan evladı. Benim sözümde benim sözüm yani. Boşverin he diyin gecin

Taviz vermek istemiyorum her şeye he deyip geçersek sonra nasılsa her şeye he diyor diye diye yapmadıkları kalmayacağı kanaatindeyim

Bu çeyiz serme konusunda en superini arkadaşım yapmıştı. Çeyiz sermeye kiz ve erkek tarafından her türlü hala,teyze gelmis. Ortalık mahşer yeri. Herkes kafasına göre biseyler yapıyor.
arkadaşım da oturmus kahve içiyor.kim ne sorsa aaa süper olmuş diyor. tabi ben kuduruyorum,aaa öyle yapıyorlar,aman o oraya olmaz
arkadaşım kolumdan çekti otur ya boşver dedi. Anlamadım oturduk balkonda. millet işi gücü bitirdi hayırlar, uğurlar gittiler. Arkadaş dedi ki biz kankimle biraz daha kalicaz onlar çıkınca, iki koldan bütün yapılanları arkadaşın zevkine göre düzelttik
Yani kimse kirilmadi kimse bozulmadı
Size tavsiyem Nikaha 1 ay kala hiç bu seyleri kafanızda büyütüp de keyfinizi kaçırmayın aaa çok sağolun mükemmelmis diyin atın kenara

kavga etmeyeceksin kim takar yalova kaymakamini modunda olacaksın. İstersen dünyanın en klas şeyini al yine suratını ekşitir, çünkü kıskanıyor seni

Sen kendi odana ser anne ben sizinkine birşey diyomuyum herkesin kendi zevki de geçç,,
Yada hiç bişi demr koy kenara örtüyü örtmediğini görünce cvbını alır

Benim nikahim oldu düğünüm Haziran'da nikahtan bir gün sonra alışverişe gittik mobilya aldık sehirlerimiz farklı noldu 8 kişi gittik alışverişe sorun cikti

önce bi istemediğinzii gerek olmadığını belirtin tabii. ama benimki mesela gerek yok dediğimi havada buharlaştırıyor öyle bir şey dememişim gibi devam ediyor yaptırmaya ,almaya , ısrara. rahmetli olursa bir belki iki yüklük dolusu pamuklarını emanet etti bana ben de artık kendimi yormuyorum ve kendisinden teslim alıp ihtiyaç sahibi bulursam önce oraya sonra belediyenin bağış kutularına sessizce postalıyorum

Ben de abarttığınızı düşünenlerdenim ama "ser bi kere nolacak" diyenlerden değil. Beğenmemiş olabilir, siz nasıl onun zevkine burun kıvırdıysanız o da sizinkine kıvırmış. Buna dert edecek ne var, ben bunu beğendim evde de ben vakit geçireceğim için içime en çok sineni aldım deyip geçeceksiniz. Yine istediğinizi serin kendisi de görsün zevklerinizin uyuşmadığını.

Benim kendi annem bana yatak örtüsü yaptırmıştı ya pike takımı adı altında, türbe yeşili.
Ne dediysem aksini iddia etti güzel diye. Ben de sadelik diye ölen kısımdanım. her yeri dantel, gipür, saten ışıl ışıl, Yalan Dünya'daki Gülistan'ın tarzı bir takım. Bir de yerden kalkmıyor o kadar ağır.
Anne dedim senin bana kastın ne?
Bayağı duygu sömürüsü yaptı, vay sana çeyiz yapanda kabahat de ne bileyim ne...
Sonuç?
Asla kullanmadım.
Ne yani bunun için annemle kötü mü olayım?
Her sorduğunda lafı değiştirdim.
Hepsini geçtim, o yeşili kafana silah dayayıp mı sattılar dedim. Yoook her rengi varmış daaa, en güzeli o yeşilmiş.
Evet o annenin kızı olarak, farklı zevklere sahip olabiliriz. Kayınvalide de bunu öğrenir. Bu benim zevkime uygun değil demeniz yeterli. Uzatmayın, polemiğe girmeyin ve hele de hiç sinirlenmeyin.

Kardeşim yengem ve ben eşya bakarken sırf bu koltuklar güzelmiş dedim diye yengem ben uygun görmüyorum diye terslemişti. Bunu alın gibi bir cümle bile çıkmadı ağzımdan. Kardeşim de hak verdi ona. Bir daha da yorum yapmadım.
Ben öyle istedim de geç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…