- 29 Mayıs 2021
- 3.024
- 5.932
- 108
- 40
- Konu Sahibi kararsizbirisii
-
Çocuğum var beş yaşında, yorgan değil uyku tulumu kullanıyor. Pamuk yorganı var ilerisi için çünkü merkezi sistemde yün işkence. Ev sıcak yüne ihtiyacım yok. Artı benim onu açıp havalandıracak bahçem balkonum yok.Çocuğunuz olunca da, yün yorganlar elyaftan daha sağlikliymış diye ararsınız. Ben atmamistım. Yün yorganı ikiye bölüp şilte gibi ince bir yorgan yaptırdım çocuğuma. Çocuğumun alerjik bir bünyesi vardı, uykuları düzeldi, horlaması, boğaz kuruluğu kesildi. Iyi ki dursun bir kenarda demişim, belediyeye filan versem eşim üzülürdü.
Yün yorganlar pahali şeyler, eminim kayinvalide yapmak icin maddi olarak kendini zorlamıştır.
Ben de ikiye böldürüm yorgani, ince iki şilte haline getirdim. Yünlü programında çamaşır makinesinde yıkanıyor. Benim evim de yerden ısıtma. Ama çocuğum okul cağındaydı bunlar olduğunda. Uyku tulumunda uyumuyordu.Çocuğum var beş yaşında, yorgan değil uyku tulumu kullanıyor. Pamuk yorganı var ilerisi için çünkü merkezi sistemde yün işkence. Ev sıcak yüne ihtiyacım yok. Artı benim onu açıp havalandıracak bahçem balkonum yok.
KV ile mümkün olduğunca mesafemi korumaya çalıştım. Bu ev alışverişi sürecinde de mümkün olduğunca aileleri uzak tutmaya çalıştım nikaha 1 ay kaldı. Artık geçen hafta da eşyalarımız eve dizildi. Mesele de burada başladı zaten bunca zamandır etliye sütlüye karışmayan kadın havlumu koyacağım yere kadar karıştı. Tatsızlık olmasın diye sustum ama aldığım birkaç şeyi de beğenmedi. Yeni gelinsin sen daha şık şeyler neden almadın dedi sakin kalmaya çalıştım. KVyi odada bırakıp başka odaya yardıma gittim tatsızlık olmasın diye aileme de bir şey söylemedim çünkü aileler arasında huzursuzluk olsun istemiyorum.
Ama hangi koliyi açsa evirdi çevirdi suratını ekşitti. Ben sade ve şıklıktan yana bir insanım. Sonuçta benim evim kendi zevkime göre eşyaları seçtim deyip konuyu orada uzatmamaya çalıştım. Dün bir tane yatak örtüsü takımı almış getirmiş doğru düzgün bir şey serilsin diyerek. Örtü o kadar korkunç ki Osmanlı padişahı yatacak sanki ama yatak odası da bir o kadar İskandinav tarzı. Ne yapacağım ben... müstakbel eşim benim tarafımı tutuyor olsa da annesinin davranışlarından dolayı biz birbirimize girdik
Kv eski dönem insanı, ne anlasın İskandinav tarzıKV ile mümkün olduğunca mesafemi korumaya çalıştım. Bu ev alışverişi sürecinde de mümkün olduğunca aileleri uzak tutmaya çalıştım nikaha 1 ay kaldı. Artık geçen hafta da eşyalarımız eve dizildi. Mesele de burada başladı zaten bunca zamandır etliye sütlüye karışmayan kadın havlumu koyacağım yere kadar karıştı. Tatsızlık olmasın diye sustum ama aldığım birkaç şeyi de beğenmedi. Yeni gelinsin sen daha şık şeyler neden almadın dedi sakin kalmaya çalıştım. KVyi odada bırakıp başka odaya yardıma gittim tatsızlık olmasın diye aileme de bir şey söylemedim çünkü aileler arasında huzursuzluk olsun istemiyorum.
Ama hangi koliyi açsa evirdi çevirdi suratını ekşitti. Ben sade ve şıklıktan yana bir insanım. Sonuçta benim evim kendi zevkime göre eşyaları seçtim deyip konuyu orada uzatmamaya çalıştım. Dün bir tane yatak örtüsü takımı almış getirmiş doğru düzgün bir şey serilsin diyerek. Örtü o kadar korkunç ki Osmanlı padişahı yatacak sanki ama yatak odası da bir o kadar İskandinav tarzı. Ne yapacağım ben... müstakbel eşim benim tarafımı tutuyor olsa da annesinin davranışlarından dolayı biz birbirimize girdik
Maalesef eşimle de annesi karışıyor bunaldım ileride de böyle mi olacak diye kavga ettimKonu sahibi naptiniz kvnin aldığını mi serdin? Ayrica nişanlınla ne diye kavga ettin
Bu yüzden kalp kirmaya gerek yok, onun istediğini yap gidince kaldırırsın diyenleri anlayamıyorum. Neden kadının istediğini yapalim ki o bizim evimiz? Ya da o gelince her seferinde yatak örtüsünü serip havlulari vb onun istediği gibi mi yerleştirecegim? Bence istediği olsun diyen kadin her geldiginde de kontrol eder. Yatak örtüsü alınır ok ama sermeye gerek yok.
Bence he he de geç, bırak sersin örtüyü düğün sonrası hep kendi istediklerini kullan , eşin de sana destek olsun..KV ile mümkün olduğunca mesafemi korumaya çalıştım. Bu ev alışverişi sürecinde de mümkün olduğunca aileleri uzak tutmaya çalıştım nikaha 1 ay kaldı. Artık geçen hafta da eşyalarımız eve dizildi. Mesele de burada başladı zaten bunca zamandır etliye sütlüye karışmayan kadın havlumu koyacağım yere kadar karıştı. Tatsızlık olmasın diye sustum ama aldığım birkaç şeyi de beğenmedi. Yeni gelinsin sen daha şık şeyler neden almadın dedi sakin kalmaya çalıştım. KVyi odada bırakıp başka odaya yardıma gittim tatsızlık olmasın diye aileme de bir şey söylemedim çünkü aileler arasında huzursuzluk olsun istemiyorum.
Yalnız alerjik bünyeye yün iyi gelmez. Tam tersi alerjiyi tetikler. 2 tane alerjik birisi astımlı çocuğum var. Sürekli üniversite hastanesinde takipteyiz. Ondan önce alerjik diyen çocuk doktorunun da alerjik astım teşhisini koyan profesörün de ilk söylediği şey yün yastık ve yorganları kaldırın oldu.Çocuğunuz olunca da, yün yorganlar elyaftan daha sağlikliymış diye ararsınız. Ben atmamistım. Yün yorganı ikiye bölüp şilte gibi ince bir yorgan yaptırdım çocuğuma. Çocuğumun alerjik bir bünyesi vardı, uykuları düzeldi, horlaması, boğaz kuruluğu kesildi. Iyi ki dursun bir kenarda demişim, belediyeye filan versem eşim üzülürdü.
Yün yorganlar pahali şeyler, eminim kayinvalide yapmak icin maddi olarak kendini zorlamıştır.
herkes evliliğinde yaşamıştır böyle durumlar politik olun her aldığı eşya için ifadesiz bir suratla (ben öyle yapıyorum fakat burası biraz sert olmuş olabilir isterseniz gülümseyerek) teşekkür edin, o gidince kaldırın aldığı şeyi kendi eşyanızı kullanmaya devam edin anlar zaten. neden kullanmadın derse sıra gelmedi diyin.KV ile mümkün olduğunca mesafemi korumaya çalıştım. Bu ev alışverişi sürecinde de mümkün olduğunca aileleri uzak tutmaya çalıştım nikaha 1 ay kaldı. Artık geçen hafta da eşyalarımız eve dizildi. Mesele de burada başladı zaten bunca zamandır etliye sütlüye karışmayan kadın havlumu koyacağım yere kadar karıştı. Tatsızlık olmasın diye sustum ama aldığım birkaç şeyi de beğenmedi. Yeni gelinsin sen daha şık şeyler neden almadın dedi sakin kalmaya çalıştım. KVyi odada bırakıp başka odaya yardıma gittim tatsızlık olmasın diye aileme de bir şey söylemedim çünkü aileler arasında huzursuzluk olsun istemiyorum.
Kv kendi evi gibi düzenleyemeye çalışıyorsa tabii ki de benim evim, istediğim gibi yapacağıni söylersinValla ben de burası benim evim, istemem kullanmam diye kavga edenleri anlamıyorum.
Iste 2 örtü için karşı taraf illa benim dediğim olsun diye olay çıkartıyorsa kalp kırılırsa kırılsın. İnsanın kendi annesiyle karşı tarafın annesine ayni samimiyette olmayacağı için ayni sey değil. Benim annem örtmeyecegim begenmedim desem de biraz üzülse de karşı taraf gibi baskıcı olmaz. Zaten ben de dedim alirsin hediyeyi koyarsın köşeye ama begenmediysen sermeye gerek yokZaten orası kişinin kendi evi bu gerçek değişmiyor ki. Kayınvalide dediğimiz kişi o eve o düzene karışacak, orası kesin. Benim öz annem kayınvalidemden bile çok karışmış olabilir hatta. Burda bir üye yazmış annem türbe yeşili yatak örtüsü yaptırmış diye. İlla evime sokmam al götür diye kavga mı etmeliydi? Kimi iyi niyetinden yardımcı olmak adına kimi karışmak için herkesin bir yorumu oluyor. Sırf iki örtü için kalp kırmaya, tartışma çıkartmaya ne gerek var? Neden huzursuzluk çıksın? Kontrol edeni hiç duymadım ama olur da ederse bulunur bir bahane, geçiştirirsin vs elli tane şey yapılır.
Kv kendi evi gibi düzenleyemeye çalışıyorsa tabii ki de benim evim, istediğim gibi yapacağıni söylersin
Iste 2 örtü için karşı taraf illa benim dediğim olsun diye olay çıkartıyorsa kalp kırılırsa kırılsın. İnsanın kendi annesiyle karşı tarafın annesine ayni samimiyette olmayacağı için ayni sey değil. Benim annem örtmeyecegim begenmedim desem de biraz üzülse de karşı taraf gibi baskıcı olmaz. Zaten ben de dedim alirsin hediyeyi koyarsın köşeye ama begenmediysen sermeye gerek yok
Benim anneme hayir olmaz dememle kvye hayir olmaz demem ayni sey degil ben bundan bahsediyorum, oglunun evi degil demedim zaten?Yoo aynı şey. İkisi de anne biri kızının biri oğlunun evine karışıyor
Karsi taraf sirf oğlunun evi diye kavga çıkartmaya meyilliyse evet kırılırsa kırılsın. O kadar da melek değilim demek ki. (Ayrica bence de eşiyle arayi bozacak bir sey yok)E siz zaten meseleye kırılırsa kırılsın diye bakıyorsanız ben boş yere konuşuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?