Nisan 2013 Anneleri

kızlaaaar bebişimi gördümmm kalbini de duydum herşey yolunda dedi doktorum gebelik rutinleri dediği bir sürü test istedi onlar da iyiymiş kuzuşum 8.5 mm olmuş kesem 3 cm yerim ben onu ya bugün kuzenim de doğum yaptı pamuk pamuk ay Rabbim bizlere de nasip etsin kızlar yaaaa

ya bir de kızlar doktorum bir daha şu gün görüşelim demedi yaa ?? ne yapsam sıkıntım olmazsa kafama göre 3 hafta sonra gitsem mi yoksa arayıp sormam gerekir mi ki?

ya bir de kızlar doktorum bir daha şu gün görüşelim demedi yaa ?? ne yapsam sıkıntım olmazsa kafama göre 3 hafta sonra gitsem mi yoksa arayıp sormam gerekir mi ki?

canım yaaa. Allah bize de nasip etsin inş bende aranıza yeni katıldım.. hergün takip edeceğim artık. :) benim bebiş 6 hafta 6 günlük pzt kontrole gideceğim inş bir sorun çıkmaz. herkesin paylaşım yapması ne güzel öptümm herkesii çoook

meraba.bende bu sabah doktora gittik çok şükür bebeğimin kalp atışlarını duyduuukkk çok güzel bi duygu... güm güm güm... :) çok güzel Rabbim İnşallah kucağımıza almayıda nasip etsin sağlıkla hayırlısıyla. 8 hafta 3 günlük bebişim doktor herşey yolunda dedi 22 eylüle randevu verdi bi kaç test istedi o zamana yapıcam testlerinide.:)

ne testleri istediler canım. istenen testleri de yazarsanız bizim için çok iyi olur. aynı dönemlerdeyiz çünkü. bazen doktorlar ihmal ediyor yapılması gereken şeyleri yapmıyorlar. mesela vitamini ilacı içiyor musunuz? follik asit? omega? follik asit içiyorum ben 400 mg günde. o kadar.

canım keseyi gördüğü zaman folbiol verdi 5 mg günde 1 tane içiyorum yeterli diye düşündü heralde.bugün ilaç yazmadı.istediği testler;rubella,troxoplazma,cmu, vorl.okuyabildiğim kadarıyla bunları yazmaya çalıştım yanlış yazmadım inşallah.

Bizde Cumartesi sabah gidicez ikizlerimizin kalp atışını duyarız Insallah :)))

selam..
bugün ilk kontrolüme gittim keseyi gördük:))
10 gün sonra kalp atışları için gel dedi..
zaten folik asite 2 ay önce başlamıştık..
solgar verdi bana ama günde 2 dedi sabah akşam..
2 kere için var mı arkadaşlar..
tahlillerimide yaptırmıştım zaten gebelikten önce şimdilik bi tahlil istemedi geçen ayki sonuçlara baktı..

bu arada sormuştum acak cevaplayan olmamış..
hangi hastanelere gidiyorsunuz.. memnun musunuz?
ben kozyatağı acıbademe gidiyorum evime çok yakın diye.. değiştirebilirim..

hayırlı olsun bebişlerin canım Allah kucağımıza almayıda nasip etsin tüm anne olmak isteyen yaşasın bu güzel duyguları.inşallah hayırlısıyla duyarsın bebişlerin kalp atışlarını. canının içinde bi can var büyüyor... cok güzel.

sağol cnmm,evet boyatamıcam galiba,kaldım bölee kına mı yaksam nee

Maşallah canım, ben henüz gidemedim doktora kontrole, haftaya gidicem insallah, maşallah maşallah hayırlı olsun

Âmin canım Allah isteyen Herkese nasip etsin...biz cok ugraStik zamanı simdiymis...Allah hayirlisiyla kucağımıza sağlıklı hayırlı evlatlar almayı nasip etsin......

selam kızlar

kan pıhtılaşmasını engellemek ıcın bebe aspirini kullanan var mı
hangı markayı kullanyorsunuz
babypyrın dıye duydum ama
benım bıldıgım pembe renklı olanlardan da kullanna var mı hanı su her yerde satılanlardan?

yaa canım çok sağol birtanesin..bakalım bende pzt gideceğim muayeneye sorarım en azından..hayırlısı inş.
kızlar ben ankara da devlet hastanesine gidiyordum zekai tahir e ama olacak gibi değil kendime özel de doktor bulmam lazım. bilen yardımcı olmak isteyen varsa tavsiyelere açığım

Cnm kan pıhtılaşması sorunum var mı yok mu bilmediğim için kullanmıyorum. Sende öyle bir sorun varmıda? Yani önceden bu nedenle düşük yaptın mı? Yaptıysan kullan tabi ama marka konusunda yardımcı olamam. Benim ilk gebeliğim o yüzden kullanmıyorum ama aklımı karıştırdın bbende mi kullansam ne?

cnm benım ılk gebelıgım de bebek gelısemedı ve kalbı durdu 8. haftada
nedenı bılınmıyor, muhtemelen genetık anomalı, denıyor
ama doktorlar du durumlarda kan pıhtılaşması sorunu olabılecegını dusunup onlem olarak bebek aspırını ve/veya ıgne verıyorlar..
cunku kan pıhtılasması olursa plasentadan bebege kan akısı dogru olmaz ve bebek beslenemezmıs
kan sulandırılırse kan akımı daha kolay olurmus
ama bunu verırken test vs yapmıyorlar
ya da yapsalaar ve kan pıhtılasması cıkmasa dahı onlem olarak verıyorlar
ben gebelıgın baslangıcında bunları okurken gecerdım bende boyle bısı yok derdım
ama sımdı bebegın kalbı durunca
acaba, demeye basladım

yalnız son bılımsel arastırmaların ozetınde
gebelerde onlem olarak bu tur ılacların kullanılması dogru degıldır, denıyor
ama bızde nerdeyse tum doktorlar verıyor
oysa bebegon kalp gelısımı ıcın ozellıkle son haftalarda kesınlıkle kullanılmaması lazımmıs
bizde doktorlar azıcık kanama olsa progesteron verıyorlar, kı bu da dusugu engellemıyormus aslında

sızde durum nedır ogrenmek ıstedım
aspırın kullanıyorsanız hangı marka dıye
cunku bu da onemlı

insan yasamadıgı herseyı uzak sanıyor
oysa uzak degıl
bır gun basına gelebılır
o sebeple hazırlıklı olup arastırmakta fayda var kızlar
siz ne dusunuyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…