Nisan 2013 Anneleri

inci o 4+4 de bir sorun vardır...son adet tarihine göre 3+6 olman gerekir...ayrıca hamileliğin başlangıcında ilk üç ay sadece folik asit kullanılır..demir ve elevit 3 aydan sonra başlanır...

tamam canım sağolasın ya benimde kafam karışmıştı yarın tam 4 haftalık o zaman bebeğim demiri de içmeyeyim o zaman ben.sadece folik asite devam edeyim.

bende çok uyumuyorum halsizliğim var ama çok uykuya düşkünlüğüm yok.. sahurdan sonra acaip midem kazınıyo uyuyaıyorum açlıktan bişeyler yiyorum geçmiyo..:) bu arada ben 3 günde 1,5 kilo verdim..sanırım çok su içmekten..

ben özel hastaneye gidiyorum memnunum şuanda aslında devlet hastanesinde yogunluktan çok ilgilenmezler diye düşünüyorum ama sana verdikleri çok ilginç hepsini birden şimdiden vermiş bence daha saglam bi doktora git ben progestan folbiol ve bebe aspirini kullanıyorum 3. aydan sonra demir ve elevite başlıyacagımızı söledi

patlıcan yiyebiliriz dimi bir sıkıntı yok baktım nette bulamadım akşama patlıcan yemeği yapıcam da işten çıkınca sorayım dedim.benimde hep uyuyasım var ama çalışıyorum ne yazık ki uyuyamıyorum.kasığımdaki ağrı azaldı sanki bugün dün daha fazlaydı bugün çok az ara ara ağrıyor.

tamam canım sağolasın ya benimde kafam karışmıştı yarın tam 4 haftalık o zaman bebeğim demiri de içmeyeyim o zaman ben.sadece folik asite devam edeyim.

canım bence elevite devam et ama ektra folik asit içmene gerek yok.. elevit çok güzel bi vitamin dr verdiyse onu kullan.. demire gerek yok zaten elevitte var..

bu arada patlıcan yiyebilirsiniz

kizlar bende uyku muyku yok yaa

hatta gece uyumamama ragmen

ama acayip midem kaziniyo cok cok acikiyorum. tamam normaldede böyleyimdir de bu kadarda degil ama

benimde ayaklarim üsüyo biraz

simdi öglen yemegimi yiyorum ama aklimda aksam yemegi :)))

insallah mide bulantim olmazda yerim bol bol

bana dr um elevit verdi daha önce düşük yaptığım için..elevitin içinde gerekli tüm vitaminler var ayrıca bide progestan verdi

benimde geçen ay düşüğüm oldu kimyasal gebelik geçirdim ben kendim önerdim eleviti doktoruma yemekle pek aram olmadıgı için oda hayır dedi 3. aydan sonra şuanlık beslenmene dikkat et yeter dedi genelde 3. aydan sonra öneriyoruz dedi çok kişiyede sordum onlarda 3. aydan sonra başlamış tabiki her doktor farklı uyguluyabilir ama zararı olacagını sanmıyorum ben düşük önleyici olarak bebe aspirini yarım kullanıyorum sabah akşam bide progestan folbiol standart zaten hamilelikten önce başladım

canım bence elevite devam et ama ektra folik asit içmene gerek yok.. elevit çok güzel bi vitamin dr verdiyse onu kullan.. demire gerek yok zaten elevitte var..

bu arada patlıcan yiyebilirsiniz
teşekkürler canım ben bir tam kan sayımı yaptırayım da sağlık ocağına gidip aile hekimine de gitmem lazım hamile kaldığında mutlaka gel takibini yapalım demişti de 1 ay önce. ona göre kullanırım ilaçları.

bana dr um elevit verdi daha önce düşük yaptığım için..elevitin içinde gerekli tüm vitaminler var ayrıca bide progestan verdi

benimde geçen ay düşüğüm oldu kimyasal gebelik geçirdim ben kendim önerdim eleviti doktoruma yemekle pek aram olmadıgı için oda hayır dedi 3. aydan sonra şuanlık beslenmene dikkat et yeter dedi genelde 3. aydan sonra öneriyoruz dedi çok kişiyede sordum onlarda 3. aydan sonra başlamış tabiki her doktor farklı uyguluyabilir ama zararı olacagını sanmıyorum ben düşük önleyici olarak bebe aspirini yarım kullanıyorum sabah akşam bide progestan folbiol standart zaten hamilelikten önce başladım

evet canım öyle yap çünkü şu anda daha çok minik bebek ve alması gereken herşeyi senden alıyor zaten...bu dönemde folik asit çok önemli , evet elevitte de çok önemli vitaminler var fakat folik asit gerektiği kadar yok elevitin içinde..3 aydan sonra folik asit ihtiyacı azalıyor ve elevite başlayabiliyorsun.umarım açıklayıcı olabilmişimdir..senin doktorda bir garipmiş yani tüm ilaçları bir seferde yazmış göndermiş bencede imkanın varsa özel hast.git

evet canım sadece folik asidi alcam zaten evet elevite 0,350 mg falan vardı sanırım yani çok az folik değeri imkanım var tabi özele hastaneye gitmek için cumartesi gitsem daha erken değilmi keseyi görmek için cumaretsi günü 4+1 olacak daha haftaya gideyim en iyisi özel hastaneye yok bizim ilçede o yüzden en yakını 45 dak en uzağıda 1,5 saat arabayla uzaklıktada bizimde arabamız yok otobüsle gidicez artık yapçak bişey yok.gitmem zaten bir daha aynı doktora.

ben hamile kalmadan önce folik asit içmedim kilo aldırıyor diye o yüzden vermiş olabilir eleviti.. bi kaç arkadaşım var onlarda elevit kullanıyor .

canım elevitin içindeki folik asit folibolden daha yüksek.. elevitte 0,8 mg yani 800 mqg folik asit var..

günlük almamız gereken folik asit 400 mikro gram (mqg) senin elevitte 0,350 mg 400 mqg ye eşit , bendeki elevitte 0,8 mg yani 800 mikro gram almam gerekenden 2 kat fazla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…