- Konu Sahibi miraclegirl
-
inci o 4+4 de bir sorun vardır...son adet tarihine göre 3+6 olman gerekir...ayrıca hamileliğin başlangıcında ilk üç ay sadece folik asit kullanılır..demir ve elevit 3 aydan sonra başlanır...
bende o yüzden içmedin akşam eleviti zaten içeriğine baktım onda da folik asit var demir hapında da hem bu doktor bana tam kan sayımı falan yapmadan verdi vitanimle demiri kafandan yazıyo herhalde en iyisi muayenehanesi olan birine gidiyim zaten gittiğim doktorunda gizli saklı baktığı bir bürosu var alışmışlar paraya devlet hastanesi diye ilgilenmiyorlar işte gidicen parayı vericen o zaman değerli olucan onların gözünde. biraz daha bekleyeyim özel muayenesi olan birine yada yakın olan bir ilçede özel hastane var oraya gideyim hem keseyi görürüz belki.
ahhh senmi benmiiii kıçım bile terliyorrr hayatta terlemezdim ben ama şimdi heryerim terrr.allahtan terli terli kokmuyorum
tamam canım sağolasın ya benimde kafam karışmıştı yarın tam 4 haftalık o zaman bebeğim demiri de içmeyeyim o zaman ben.sadece folik asite devam edeyim.
bana dr um elevit verdi daha önce düşük yaptığım için..elevitin içinde gerekli tüm vitaminler var ayrıca bide progestan verdi
teşekkürler canım ben bir tam kan sayımı yaptırayım da sağlık ocağına gidip aile hekimine de gitmem lazım hamile kaldığında mutlaka gel takibini yapalım demişti de 1 ay önce. ona göre kullanırım ilaçları.canım bence elevite devam et ama ektra folik asit içmene gerek yok.. elevit çok güzel bi vitamin dr verdiyse onu kullan.. demire gerek yok zaten elevitte var..
bu arada patlıcan yiyebilirsiniz
bana dr um elevit verdi daha önce düşük yaptığım için..elevitin içinde gerekli tüm vitaminler var ayrıca bide progestan verdi
tamam canım sağolasın ya benimde kafam karışmıştı yarın tam 4 haftalık o zaman bebeğim demiri de içmeyeyim o zaman ben.sadece folik asite devam edeyim.
evet canım öyle yap çünkü şu anda daha çok minik bebek ve alması gereken herşeyi senden alıyor zaten...bu dönemde folik asit çok önemli , evet elevitte de çok önemli vitaminler var fakat folik asit gerektiği kadar yok elevitin içinde..3 aydan sonra folik asit ihtiyacı azalıyor ve elevite başlayabiliyorsun.umarım açıklayıcı olabilmişimdir..senin doktorda bir garipmiş yani tüm ilaçları bir seferde yazmış göndermiş bencede imkanın varsa özel hast.git
inci aramizde bir gün var canim :))
ben hamile kalmadan önce folik asit içmedim kilo aldırıyor diye o yüzden vermiş olabilir eleviti.. bi kaç arkadaşım var onlarda elevit kullanıyor .benimde geçen ay düşüğüm oldu kimyasal gebelik geçirdim ben kendim önerdim eleviti doktoruma yemekle pek aram olmadıgı için oda hayır dedi 3. aydan sonra şuanlık beslenmene dikkat et yeter dedi genelde 3. aydan sonra öneriyoruz dedi çok kişiyede sordum onlarda 3. aydan sonra başlamış tabiki her doktor farklı uyguluyabilir ama zararı olacagını sanmıyorum ben düşük önleyici olarak bebe aspirini yarım kullanıyorum sabah akşam bide progestan folbiol standart zaten hamilelikten önce başladım
evet canım öyle yap çünkü şu anda daha çok minik bebek ve alması gereken herşeyi senden alıyor zaten...bu dönemde folik asit çok önemli , evet elevitte de çok önemli vitaminler var fakat folik asit gerektiği kadar yok elevitin içinde..3 aydan sonra folik asit ihtiyacı azalıyor ve elevite başlayabiliyorsun.umarım açıklayıcı olabilmişimdir..senin doktorda bir garipmiş yani tüm ilaçları bir seferde yazmış göndermiş bencede imkanın varsa özel hast.git
evet canım sadece folik asidi alcam zaten evet elevite 0,350 mg falan vardı sanırım yani çok az folik değeri imkanım var tabi özele hastaneye gitmek için cumartesi gitsem daha erken değilmi keseyi görmek için cumaretsi günü 4+1 olacak daha haftaya gideyim en iyisi özel hastaneye yok bizim ilçede o yüzden en yakını 45 dak en uzağıda 1,5 saat arabayla uzaklıktada bizimde arabamız yok otobüsle gidicez artık yapçak bişey yok.gitmem zaten bir daha aynı doktora.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?