Nisan 2013 Anneleri

Kızlar bu fikre yavaş yavaş alışmaya başladım galiba.
Oruç tutmamızda bir sakınca yoktur değil mi kızlar?

Öncelikle tebrik ederim. Oruc kısmı ise size kalmış, ben düne kadar tutuyordum ama her gecen gün daha zorlandım. Bugün tutmadım. Belki yarın tutarım. Sonuçta susuz da kalmamak gerek. Sahura da kalamıyoruz genelde. Bu yüzden hayalet gibi dolaniyordum ortalıkta.

Allahim her sabah uyandigimda , hayat mücadelesi , bir sürü problemlerin arasinda karnimdaki mucizeyi hatirlayip gülümsememi sagladigin , disaridaki onca karisiklik ve soruna ragmen icime yayilan bu sicakligi hissetmeme izin verdigin icin sana bir kez daha sükürler olsun.

Allahhim meleklerimiz sana emanet.

emelos, canim kötü seyler düsünmüyoruz. Hastalik filan bakmiyoruz internetten. interneti sadece bebegimiz icin saglikli ne yer icweriz ona bakiyoruz

hosgeldin:))

inci ,benimde gögüs uclarimin agrimasi azalmisti dün sabah, sonra dün aksam yine artti, bu sabah yine yok. dur bakalim aksama nolacak.

Sobes ,günaydin canim. benim kasik agrim arada bir nadir oluyo hala. ates basmasi bir kac gündür var bende. ama ne basmak. yaniyorum resmen. :)) bugün daha serinim :))

Sweettym ,dün aksam bende ince nevresim örttüm önce soinra üsüdüm yorgana sarildim garip bisi yani

Ben gittim canım benden de bazı kan testleri istedi sonrasında bir sorun yok dedi... Ben de romatizma var ben daha çok romatizma sebebiyle kullandığım ilaçları kesip kesmemem hususunu öğrenme amacıyla gittim...

yaa bende hafiften mide bulantıları başladı ama istemiyorum cok kötü ya önceki dogumda ameliyathaneye giderken bile çıkarmıştım bulantı cok kötü kızlar.inşş sorunsuz ve bulantısız bir hamilelik olur.başka bulantısı olan varmı
bide karnım şişti yaa önümde top gibi hemen şişmesi normal mi yoksa ikiz falan mı:S

Günaydın Güzel Nisan Anneleriii,
maşAllah topiğimize, yetişemiyorum artık
ben ateş bastığını hiç hissetmiyorum kızlar, gayet normal hissederken eşim gelip dokununca yanıyorsun farkındamısın ateşin var diyip de telaşlandırdı dün gece beni, normal dimi?

Ben senden önce hamile kalışım ama bende bulantı yok. Bende sadece uykuya meyil var zaten hamilelikten öncede çok severdm uykuyu. Şimdi daha bi sever oldum :) Onun haricinde hiç bir belirti yok diyebilirim.Göğüs şişmesi dışında

aynen bende de öyle, ne mide bulantısı ne ağızda metalik tat, hiç biri yok...
ama uykum gelince vücudum uyuşuyor sanki, nerede olursam olayım hemen kıvrılıp yatıyorum

Ben gittim canım benden de bazı kan testleri istedi sonrasında bir sorun yok dedi... Ben de romatizma var ben daha çok romatizma sebebiyle kullandığım ilaçları kesip kesmemem hususunu öğrenme amacıyla gittim...

Senden de idrar testi istemedi yani. Bazen okuyorum lokosit, trombosit falan çıkıyormuş bu da hamilelikte zararlı olabilirmiş. Merak ettim.

Gunaydin canım. Aynen ben de ilk basta anlamadım esim yanıyorsun diyordu. Ama şimdi farkedebiliyorum, menapozlular gibi oldum yahu...

Kızlar bu fikre yavaş yavaş alışmaya başladım galiba.
Oruç tutmamızda bir sakınca yoktur değil mi kızlar?

Sevindim canım, burada birbirimize destek olacağız:)
Oruç konusunda fikrimi daha önce söylemiştim ben; " sevap kazanacağım diye "can" hem de benden olan bir "can"ı bu sıcaklarda susuz bırakmak doğru değil. kaldı ki dinimiz de şu var bu vücut bize emanet, ona ve taşıdığımız cana iyi bakmalıyız...

kızlar gebeliğin ilk 3 ayında oruç tutmak çok sakıncalı olabilir çok uzun süre olduğu için ,açlıktan ziyade susuzluk bebeğe etki eder. günde en az 2,5 litre su içmeniz lazım

mrb anne adayları :)
2 gündür ağzımda garip bir tat var
ve sürekli uyukluyorum
karın ağrılarım bu sıralar azaldı
midem bulanmadığı için oruç tutmaya devamm :)

oruc konusunda siz tutuyoruz deyince cok sasırdım normalde sıcaktan ve günün uzunlugundan dayanamıyorlar hamile iken bence dayanılmaz.dinimizde hamilelerin tutmasında sakınca görmeseydi hamile iken tutulur derdi ama tutmayın diyor.dinimiz kolaylık dini.günler kısa olsa tutun derim ama bu uzun günlerde 17 saat oruclu kalmak zararlı olabilir.susuz kalmak sakıncalı diye biliyorum bugünlerimizin telafisi yok. Allah ın izniyle sonra yine tutarız inş...

gün boyu uykuyla geçtiği için açlık ya da susuzluk pek hissetmiyorum. ama benim de kafama takılmıyo değil. salı günü doktora gidiyorum. bu konuyu mutlaka sorucam. olumsuz bir şey olsun istemem.

merhaba ben yeni üye oldum.31 temmuzda 3 haftalık hamile olduğumu ögrendim çok mutluyum Allahım tüm isteyenlere nasip etsin.nisan 2013 annesi olucam nasip olursa.öğrendiğim günden itibaren bebeğim için oruç tutmuyorum.

ya benimde karnim sisti. tamam dümdüz de degildi. ama bu kadar cabuk da cikar mi ya. bazi fotolara baktim da 8 haftalikken cekilen kadinlarinki gibi benim göbegim. onlarinki 8 haftalikiken bile cok cikmamis biraz cikmis. ben cok cok zayif olmalarina bagladim tabii :))

ben cok sisman degilim ama tamamen de düz degildiu karnim. yani bir gaz filan oldugunda hemen boynnnnnnnnk diye siserdi önceden. simdi de öyleyim. foto cektiricem esime yandan. her hafta yapmayi planliyorum bunu

oruc konusunda bende ögrendigimde cok düsündüm cok sordum herkese. herkes farkli bisi söledi. ama en son görümcemin esi doktor ona sordum. o da normal insanlarin bile böbrek fonksiyonlari etkilenirken hamilelere hic tavsiye etmiyoruz bu sicaklarda ve uzun günlerde dedi. bende susuzluk yüzünden bebisimi rahatsiz etmek istemedim. su anda karnimizda su yardimi ile yerini yapiyormus bebikler .

benimde karnım şişik gibi çok şaşırıyorum erken gibi geliyo.sağlıklı olsunda bebeğim şişsin karnım:= sabırsızlıkla onu ultrasonda göreceğim günü bekliyorum.2 hafta sonra doktora gitmeyi düşünüyorum hayırlısıyla.

kızlar çok erken olmasın a rağmen benimde karnım çok şişiyor özellikle gece yatarken max seviyeye geliyor çünkü gün boyu yiyip içtiklerimiz gaz yapıyor.. hamileliğin en bariz belirtilerden biride gaz zaten.. ben çalışıyorum günümün çoğu ayakta geciyor gecen evden kot pantolon giyip çıktım dayanamadım dısarda beli lastkli keten pantolon aldım karnım ağrıyodu resmen.. şişkinlik bebekten değil gazdan yani bence :) sabah uyanınca çok şişkin olmuyor hatta.. oruç konusunda ben de tutmuyorum dedim ya dışarda çalışıyorum zaten normal zamanda zor birde bebeği zorda bırakmak istemedim.. benim en büyük derdim çok kabus görüyorum önceden böyle değildi... sizdede oluyormu ? onun dışında bir iki gün ağzımda demir tadı oldu göğüslerim acıyor.. bulantı falan yok zaten beta hcg değerlerim çok yuksek değildi bulantılar beta hcg nin yuksekliği ile ilgili diyolar.. :S halsizlik ve uyku problemim cok war ama her istediğime uyuyamıyorum, keşke çalışmasaydım diyorum :) bu arada dr keseyi gördü ama kalp atışlarını duymak için 20 gün sonraya randevu verdi çok gec değilmi kaçıncı haftada duyulurmuş bilen varmı? nisan annelernden kalp atışı duan varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…