- Konu Sahibi miraclegirl
-
arkadaşlar ben hamile olmayı düşündüğüm için doktora gitmiştim benden kan testi istemişti (troid, şeker, bulaşıcı hastalıklar, b12 vitamin), smear testi yaptı ve hamilelik döneminde ilk 3 ay önemli olduğundan diş kontrolü yaptırmamı hatta diş taşı plak vs temizletmemi istedi ama idrar testi istemedi. aranızda hamilelik önecesi doktora giden var mı? doktorunuz sizden neler istedi?
kızlar çok erken olmasın a rağmen benimde karnım çok şişiyor özellikle gece yatarken max seviyeye geliyor çünkü gün boyu yiyip içtiklerimiz gaz yapıyor.. hamileliğin en bariz belirtilerden biride gaz zaten.. ben çalışıyorum günümün çoğu ayakta geciyor gecen evden kot pantolon giyip çıktım dayanamadım dısarda beli lastkli keten pantolon aldım karnım ağrıyodu resmen.. şişkinlik bebekten değil gazdan yani bence :) sabah uyanınca çok şişkin olmuyor hatta.. oruç konusunda ben de tutmuyorum dedim ya dışarda çalışıyorum zaten normal zamanda zor birde bebeği zorda bırakmak istemedim.. benim en büyük derdim çok kabus görüyorum önceden böyle değildi... sizdede oluyormu ? onun dışında bir iki gün ağzımda demir tadı oldu göğüslerim acıyor.. bulantı falan yok zaten beta hcg değerlerim çok yuksek değildi bulantılar beta hcg nin yuksekliği ile ilgili diyolar.. :S halsizlik ve uyku problemim cok war ama her istediğime uyuyamıyorum, keşke çalışmasaydım diyorum :) bu arada dr keseyi gördü ama kalp atışlarını duymak için 20 gün sonraya randevu verdi çok gec değilmi kaçıncı haftada duyulurmuş bilen varmı? nisan annelernden kalp atışı duan varmı?
canım Allah yardımcın olsun ..ben tatilde olduğumdan paso yatıyorum ama eylülde seminerler başlayınca gidip gelicem bende..
bende senin gibi çok kabus görüyorum önceden bu kadar değildi çok tedirgin oluyorum.. vücut ısımız arttığından olabilir canım,eşimde öyle dedi vücudun çok sıcak ateşin yüksek kabus görmen normal dedi..
gazım çok yok karnım çok şiş değil,ama göbeğimin altındaki bölümde bi dolgunluk oluştu..spor salonuna gidiyordum hergün taa ki bebeği öğrenene kadar sporu bıraktım artık yata yata şişerimama bebeğime değer.. benimde sabahları çok çok hafif bi bulantım oluyo, bugün markete gittik ordaki kokulardan tiksindim.. bugün çipura yaptım tavada kızarttım o rahatsız etmedi mesela..ama önceden ben balığın beynini yedim çok severdim eşim çok tiksinirdi bana kendi balığının kafasını verdi yiyeceksen al dedi böğğğ dedim hatırlatmaaa ...diyoki eee sen beyin yerdin ne oldu diyo.. midem ağzıma geldi hiçböyle olmazdıı
arkadaslar baska bi forumda sunu okudum
"sevgili arkadaşlar ben de bir ilahiyatçıyım ve 1 aylık hamileyim
bir kaç arkadaş hamilelikte orucu sormuş...İlk aylarında bulantısı olmayan rahatlıkla tutabilir...doktorum inançlı bir kişi ve bulantı ve yeme sorununuz yoksa hafif şeylerle ve dinlenmeyle tutulabileceğini söylüyor..."
paylasayim dedim
bi de embryonun suya ihtiyaci oldugundan bahsetmissiniz.
bizim vucudumuzun 3/4 u zaten su, arti embryo ilk ayda bi mercimek tanesi kadar bile degil, ne kadar suya ihtiyaci olabilir ki.
sahurda ve iftarda bol su icerek dengelenebilir.
hamilelerin hepsi oruc tutamaz diye genelleme yapmak cok dogru degil bence.
ilerki aylarda daha zor olabilir onu bilemiyorum.
tutabilen tutmak isteyen tutar, tutamayacagini dusunen de tutmaz..
bu sekilde sanirim orta yolu bulabiliriz :)
sevgiler... :)
gece erken yattıgım için sabahın 6 da dikliyorum ayaga :) bende oruc tutsam mı diyorumda buranın sıcagında normalde tutulmuyor herkesin dili dışarda geziyor neyse tutanlarınkini Allah kabul etsin.
kızlar ben 2 kilo aldım zaten kilolu başladım yaa neden yaaa cok dikkat ediyorum saati saatine yiyorum diyet tipi yiyorum ama hergün kilo alıyorum.bunu kafaya taktım ya ondan mı bugunden itibaren 0 şeker yapıyorum bakalım ne olacak hergün her saat başı tartılıyorum ondan mı acaba(( bilmiyorum neden yaaa aksam cok sansızım bu halde kilo nasıl alınır diye öldüm yaa cok zor verip bu kadar kolay alınmaz kiiiiiiiiiiiiiiii
benim en büyük derdim çok kabus görüyorum önceden böyle değildi... sizdede oluyormu ?
bende her sabah kahvaltıdan önce tartılıyorum.. kabus konusuna gelince bende hergece bi macera yaşıyorum her gece bi kabus.. bu gecede kocaman beyaz bi kaplan peşime düşmüştüsonra okullar açılmış ben derse girecem,dosyamı almamışım ,hangi sınıfta dersim olduğunu bilmiyom,deli gibi dolanıyom sınıf sınıf soruyom benim dersim mi var diye, bi türlü bulamadım müdüre yakalanacam diyede ödüm patladı acaip tedirgin uyandım..
Nisan annelerinin güzelleri, size ne anlatıcam bakın. Geçen tahlil verdim, oruçtum tahlilden sonra tansiyon 8-6 ya düşmüş yere yığıldım eşim bana kızıyor hala bayıldım bayılacam ben sana oruç tutma demedim mi neyse hemşire geldi acile gittim uzandım. Orucu bozdum tabi neyse sonra tahlil sonucu almaya gittim 2 gün önce 100 dü kağıda bi baktım 0,08! Aman yarabbi şok oldum çatlatma iğnesi yapınca bile 15 günde hcg atılmıyor vücuttan. ' kez labaratuara gittim sonuç aynı hastanenin tuvaletine gttim nasıl ağlıyorum çünkü eşimin yanında dursam bana kızıyor ne üzülüyorsun diyeNeyse dr a gittim bu böyle olmaz mümkün değil dedi testi tekrarlattı, sonra sonuç bi çıktı 2 katına çıkmış ama var ya ödüm koptu dedim çocuk varsa da gidecekti sayenizde. Neyse dr hala diyor ki sevinme bu değer normal değil gününe göre çok düşük kesen de görünmüyor nasıl gıcık oldum, benim adet döngüm zaten 35 gün. 28 gün olsa neyse. daha gitmeyecem ona umarım pazartesi de 2 katını geçmiş olur da keseleri görürüz. Çok korkuttular beni ya
canım yaaa seni
n sat ne zamandı benim bebkde 5+2 günlük.beklenen doğum tarihimiz aynı merak ettimnde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?