Nisan 2013 Anneleri

evet kesinlikle gazdan şişiyor yok böle bişey yaa:))))) bende gögüsteki acıma hissi biraz azaldı.ilk günlerde birisi carpaarda canım acır diye insanlardan kacar olmustum ama metalik tat ve hafif bir bulantı var işte. bide canınız bişeyler cekiyor mu as erme var mı ? ben tatlı manyagıydım ama hiç canım cekmiyor salgam suyu içtim deli gibi acı şeyler ilgimi cekiyor

bende yaptırmıştım kan testleri idrar hormon toksplazma ,rubella vs.benim ilk gebelikte rubella negatif çıkmıştı ve dr gebelikten sonra rubella(kızamıkçık ) aşısını vurul demişti bende martta gitmiştim kontrole ve tekrar negatif çıkınca aşı vuruldum tabi 3 ay korun bebek düşünme demşti.şimdi hala hamile değilim ama

evet bencede karnımız gazdan dolayı şişiyo olabilir.bu arada hamile olduğunuzu ögrendikten kaç gün sonra doktora gittiniz bebişinizin kesesini görmek için kalp atışlarını duymak için.

canım Allah yardımcın olsun ..ben tatilde olduğumdan paso yatıyorum ama eylülde seminerler başlayınca gidip gelicem bende..
bende senin gibi çok kabus görüyorum önceden bu kadar değildi çok tedirgin oluyorum.. vücut ısımız arttığından olabilir canım,eşimde öyle dedi vücudun çok sıcak ateşin yüksek kabus görmen normal dedi..
gazım çok yok karnım çok şiş değil,ama göbeğimin altındaki bölümde bi dolgunluk oluştu..spor salonuna gidiyordum hergün taa ki bebeği öğrenene kadar sporu bıraktım artık yata yata şişerim ama bebeğime değer.. benimde sabahları çok çok hafif bi bulantım oluyo, bugün markete gittik ordaki kokulardan tiksindim.. bugün çipura yaptım tavada kızarttım o rahatsız etmedi mesela..ama önceden ben balığın beynini yedim çok severdim eşim çok tiksinirdi bana kendi balığının kafasını verdi yiyeceksen al dedi böğğğ dedim hatırlatmaaa ...diyoki eee sen beyin yerdin ne oldu diyo.. midem ağzıma geldi hiçböyle olmazdıı

olsun bende beynini yiyemiyorum bebişim için yemeyi çok isterdim ama balık ye bol boll... bende yemeye calışıyorum haftada en az ii kere yemek lazım:)) sağlıklı gelsin minik bebişlerimizz :))

arkadaslar baska bi forumda sunu okudum

"sevgili arkadaşlar ben de bir ilahiyatçıyım ve 1 aylık hamileyim
bir kaç arkadaş hamilelikte orucu sormuş...İlk aylarında bulantısı olmayan rahatlıkla tutabilir...doktorum inançlı bir kişi ve bulantı ve yeme sorununuz yoksa hafif şeylerle ve dinlenmeyle tutulabileceğini söylüyor..."

paylasayim dedim

bi de embryonun suya ihtiyaci oldugundan bahsetmissiniz.
bizim vucudumuzun 3/4 u zaten su, arti embryo ilk ayda bi mercimek tanesi kadar bile degil, ne kadar suya ihtiyaci olabilir ki.
sahurda ve iftarda bol su icerek dengelenebilir.

hamilelerin hepsi oruc tutamaz diye genelleme yapmak cok dogru degil bence.
ilerki aylarda daha zor olabilir onu bilemiyorum.
tutabilen tutmak isteyen tutar, tutamayacagini dusunen de tutmaz..
bu sekilde sanirim orta yolu bulabiliriz :)
sevgiler... :)

selamlar..
sabah evden çıkarken yazmıştım.. ama kimseler doktor deneyimlerini paylaşmamış..

Ok.yagmurdamlasi:)
Genelleme yapıldı mı bilmiyorum ama sadece su degil, günlük sivi ve besin ihtiyacıni 7saatte toplu halde almak ve 17 saat ac kalmak doktorlar tarafından da önerilmiyor. Burda herkes duyduğunu paylaşıyor, herkesin mantığı farklı. Dini acıdan düşünen bilim acısından düşünen vicdanını düşünen vs vs ayrılıyoruz. Dediğin gibi tutabilen tutmak isteyen tutar :)
Orta yolu bulduk ok.
Sevgiler

gece erken yattıgım için sabahın 6 da dikliyorum ayaga :) bende oruc tutsam mı diyorumda buranın sıcagında normalde tutulmuyor herkesin dili dışarda geziyor neyse tutanlarınkini Allah kabul etsin.
kızlar ben 2 kilo aldım zaten kilolu başladım yaa neden yaaa cok dikkat ediyorum saati saatine yiyorum diyet tipi yiyorum ama hergün kilo alıyorum.bunu kafaya taktım ya ondan mı bugunden itibaren 0 şeker yapıyorum bakalım ne olacak hergün her saat başı tartılıyorum ondan mı acaba(( bilmiyorum neden yaaa aksam cok sansızım bu halde kilo nasıl alınır diye öldüm yaa cok zor verip bu kadar kolay alınmaz kiiiiiiiiiiiiiiii

Selam emelos
Her an tartılmamalisin canım, gunün hergüne aynı zamanında tartilmalisin. Mesela hergüne kahvaltıdan önce. Ben öyle yapıyorum ve not ediyorum bunu.

benim en büyük derdim çok kabus görüyorum önceden böyle değildi... sizdede oluyormu ?

ben çok uyumama rağmen hiç rüya görmüyodum, bu durum garibime gitti hatta normalde çok rüya gören bir insanım.
ama 2gündür sürekli kabs görüyorum, hatta dün gündüz uykumdan ağlayarak uyandım, nedendir bilmiyorum içimi bi korku kapladı, sanki birşeyler olmuş gibi,
sonra bütün akşam ruh gibi dolandım etrafta, rüyaların etkisinde kalıyorum
psikolojim bozuldu sanırım, bianönce doktora gitmek istiyorum artık

bende her sabah kahvaltıdan önce tartılıyorum.. kabus konusuna gelince bende hergece bi macera yaşıyorum her gece bi kabus.. bu gecede kocaman beyaz bi kaplan peşime düşmüştü sonra okullar açılmış ben derse girecem,dosyamı almamışım ,hangi sınıfta dersim olduğunu bilmiyom,deli gibi dolanıyom sınıf sınıf soruyom benim dersim mi var diye, bi türlü bulamadım müdüre yakalanacam diyede ödüm patladı acaip tedirgin uyandım..

Arkadaşlar bende şişkinlik ve tansiyon düşüklüğü vardı ikisi de gitti hiçbir şey yok, normal mi acaba?? Sizler nasılsınız? İçinizi ferah tutun dua edelim birbirmize, korkutmayın bebişleri kabuslarla bakayım, size diyorum ama benim değer de hala düşük ve endişeleniyorum açıkçası

Bu müdürler hayatımıza öyle bir işlemiş ki, rüyada bile onu mu düşünüyorsun kıyamam sana

Nisan annelerinin güzelleri, size ne anlatıcam bakın. Geçen tahlil verdim, oruçtum tahlilden sonra tansiyon 8-6 ya düşmüş yere yığıldım eşim bana kızıyor hala bayıldım bayılacam ben sana oruç tutma demedim mi neyse hemşire geldi acile gittim uzandım. Orucu bozdum tabi neyse sonra tahlil sonucu almaya gittim 2 gün önce 100 dü kağıda bi baktım 0,08! Aman yarabbi şok oldum çatlatma iğnesi yapınca bile 15 günde hcg atılmıyor vücuttan. ' kez labaratuara gittim sonuç aynı hastanenin tuvaletine gttim nasıl ağlıyorum çünkü eşimin yanında dursam bana kızıyor ne üzülüyorsun diye Neyse dr a gittim bu böyle olmaz mümkün değil dedi testi tekrarlattı, sonra sonuç bi çıktı 2 katına çıkmış ama var ya ödüm koptu dedim çocuk varsa da gidecekti sayenizde. Neyse dr hala diyor ki sevinme bu değer normal değil gününe göre çok düşük kesen de görünmüyor nasıl gıcık oldum, benim adet döngüm zaten 35 gün. 28 gün olsa neyse. daha gitmeyecem ona umarım pazartesi de 2 katını geçmiş olur da keseleri görürüz. Çok korkuttular beni ya

bazı dr lar çok acımasız, burda adet günü hcg 0 olup da sonradan yükselenleri bile okudum ki benim değer 1 gün sonra 100 dü. Ne bileyim herşeyin hayırlısı tabi..

Son düzenleme:

canım yaa geçmiş olsun çok korkunç bişey yaşamışsın.. inşallah değerinde yükselir dr a bakma sen..geç yumurtlamışsındır geç döllenmiştir nerden biliyo ki? daha oruç tutma canım bol bol su iç balık felan ye hemencek büyür bebeğin inşallah..

canım yaaa seni
n sat ne zamandı benim bebkde 5+2 günlük.beklenen doğum tarihimiz aynı merak ettimnde

aysem benim sat 27,06,2012
bugun (05,07 pazar) 5+4 günlüğüm..dün doktora gidicektik eşimle doktorun çok hastası var diye giremedik..yine haftaya kaldı doktor işi..
haftaya 6+3 oluyorum belki kalp atısınıda duyarız dedik ama kısmet..

bazı drlar gerçekten çok acımasız bana sen hastasın (S.A. diye bi romatizma hastalığım var) ne çocuğu, delirdin mi diyen dr bile oldu... dengesiz hastanın psikolojisini düşünmüyorlar...Bunu söylemesi gerekse bile eminim biraz daha yumuşatılabilir...sonraki dr gayet rahatlattı beni..Onun için tek dra bel bağlamamak lazım..drun iyiliği kaadar tavrıda önemli

slm kızlar beende geldim aranıza 3 agustosta 3.5 haftalık hamile olduugmu ögrendim yanlış degilse nisanda dogum allah ın izniylee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…