Nisan 2013 Anneleri

Ben de şanssız gruptayim. Ben bir de hamile kalmadan 1 ay oncesinden başladım folklor asite, iyice siskinimmmm.

herkesin eşinin tahmini aynı nedense artık öle istediklerindenmi bu arada cinsiyet hesaplama işi saçma değilmi cinsiyeti erkek belirlemiyomu çünkü erkekten gelen x ve y kromozomları etkili bunda e kadının hücreleri yenilnse ne farkederki

günaydın kızlar..nasılsınız? ben dün gece böbrek ağrısı çektim pofff... ondan önceki gece dr antibiyotik vermişti onu kullandm,idrarmda enfeksiyon çıktı çünkü..acaba böbreklerime kadar çıktı mı enfeksiyon..böbrek ağrısıda çok fena ağrı kesicide alamıyorum hamileyim diyee

evet canım yaaa sağlık lı hayırlı şanslı bebek olsun (uslu,tatlı,söz dinleyen,eşyalara zarar vermeyen,ayakta sallamadan uyuyan, fazla ağlmayan,vs.vs)

hayatım diyetisyenden sonra listenı bizede bildirde belkji biraz bizde uyarız.benim annem 60 kiloyla hamile kalmış 95 kiloyla doğuma gitmiş dr anneme tırnağının içine giren tuzu dahi yeme demiş benimde şimdi karnım sanki 5 ylık gibi yoksa bendemi anneme benzicem korkuyorummm

geçmiş olsun canım budurumdada ne kötü

kızlarr bende hamileyimmm hemde belirtileri fazlasıyla yaşayan biri olarak aranıza katılıyorum.

Ben keseyi geçen hafta gördüm pazartesi kalp atışlarını dinlemeye gideceğiz bu çok heyecan verici bişeymiş.

ALLAH hepinize sağlıklı huzurlu uzun ömürlü bebişler nasip etsin inşallah...

Herkese günaydın...ben de bu cumartesi gideceğim doktora çok heyecanlıyım, bir yandan da korkuyorum....bu arada aile hekimimiz kan tahlili yaptı, kasızlık var diyerek bir kan hapıverdi ama ben kadın doğumcuya gitmeden içmeyi düşünmüyorum kan hapını

günaydın güzel hamişler..nasılsınız..

Hamilelikte Yeşil Çay.. Lütfen Dikkat!
Türkiye'de 12 bin bebek doğuştan kalp hastalığı riski taşıyor. Doç. Dr. Arda Saygılı, bu hastalıkların tanısının anne karnından itibaren konulabildiğini belirterek uyardı: Anneler hamilelik döneminde yeşil çay içmemeli. Çünkü yeşil çay tüketimi bebeğin kalbinin açıklığını kapatıp, hayatını tehlikeye sokuyor..

Acıbadem sağlık Grubu Pediatrik Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Arda Saygılı, 12 bin bebeğin kalp hastalığı riski taşıdığını söyledi. Saygılı, doğumsal kalp hastalıklarının tanı ve tedavisiyle ilgili merak edilenleri açıkladı...

* Yeşil çay bebeğe ne şekilde zarar veriyor?

Kalpte doğal ilk açıklık, delik var. Bunlar bebek doğduktan sonra hemen kapanmaya başlıyor. Normalde bir ay içinde kapanıyor ama bazen bu süreç bir yıla kadar uzuyor. Duktus denilen açıklık çok önemli. Bu, anne karnında kapanırsa bebeğin hayatını tehdit ediyor. Hamilelik sırasında kadınlardan, 'non steroid antienflamatuar' denilen ağrı kesici ilaçları almamalarını istiyoruz. Çünkü bunlar doğrudan bebeğin kalbini etkiliyor, bebeğin duktus açıklığını kapatabiliyor. Aynı şekilde yeşil çay içmek, anne karnında duktusu kapatıp bebeğin hayatını tehlikeye sokuyor. Çünkü yeşil çayda, antienflamatuar maddeler var. Aşırı üzüm suyu içmenin de benzer etkisi var

arkadaşlar bn bunu bilmiyordum, günde 2 birim içilebilir deniyor ve siyah ve yeşil çay içiyordum. İçecek kalmadı ama ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…