- Konu Sahibi miraclegirl
-
Hamilelikte Yeşil Çay.. Lütfen Dikkat!
Türkiye'de 12 bin bebek doğuştan kalp hastalığı riski taşıyor. Doç. Dr. Arda Saygılı, bu hastalıkların tanısının anne karnından itibaren konulabildiğini belirterek uyardı: Anneler hamilelik döneminde yeşil çay içmemeli. Çünkü yeşil çay tüketimi bebeğin kalbinin açıklığını kapatıp, hayatını tehlikeye sokuyor..
Acıbadem sağlık Grubu Pediatrik Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Arda Saygılı, 12 bin bebeğin kalp hastalığı riski taşıdığını söyledi. Saygılı, doğumsal kalp hastalıklarının tanı ve tedavisiyle ilgili merak edilenleri açıkladı...
* Yeşil çay bebeğe ne şekilde zarar veriyor?
Kalpte doğal ilk açıklık, delik var. Bunlar bebek doğduktan sonra hemen kapanmaya başlıyor. Normalde bir ay içinde kapanıyor ama bazen bu süreç bir yıla kadar uzuyor. Duktus denilen açıklık çok önemli. Bu, anne karnında kapanırsa bebeğin hayatını tehdit ediyor. Hamilelik sırasında kadınlardan, 'non steroid antienflamatuar' denilen ağrı kesici ilaçları almamalarını istiyoruz. Çünkü bunlar doğrudan bebeğin kalbini etkiliyor, bebeğin duktus açıklığını kapatabiliyor. Aynı şekilde yeşil çay içmek, anne karnında duktusu kapatıp bebeğin hayatını tehlikeye sokuyor. Çünkü yeşil çayda, antienflamatuar maddeler var. Aşırı üzüm suyu içmenin de benzer etkisi var
arkadaşlar bn bunu bilmiyordum, günde 2 birim içilebilir deniyor ve siyah ve yeşil çay içiyordum. İçecek kalmadı ama ya
Kızlar progesteron hormonlarınız kaç çıktı??
Tek düşük tehlikesi yaşayan benim sanırım kimse cevap yazmıyor........
Neyse sevindim sizin adınıza en azından.....
Merhaba kizlar ben de 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim bu haftasonu. Hemen testlerimi yaptrdim camlica erdemdeki adalet hanima gittim. İlk bebegim ve cok korkuyorum
Acikcasi doktordanda cok sey bekledim ama kafami cok karistirdi pek yeterli bilgiler vermedi banaultrasonda da gorunmedi alttan bkicam dedi ama bende cok korktum 2 gun sonra yine cagirdi yine gorunmesae mecbur alttan bakicakmis cok korkuyorum bu durumdan napicam bilmiyorum..
günaydın güzel hamişler..nasılsınız..
Kızlar progesteron hormonlarınız kaç çıktı??
Tek düşük tehlikesi yaşayan benim sanırım kimse cevap yazmıyor........
Neyse sevindim sizin adınıza en azından.....
Ben hicc iyi degil ilk psikojik bunalimimi yasadim dun geceee... Esim yuzunden,bana sienasmasi sinirime dokundu ter basti bi anda atesim cikti bende sogulk dusun altina girdim girmez olaydim tir tir titremekten esime gel diyemedim kitlendim sitmqa tuttu sonrada bi aglamma krizi vee esim sesimi duyup geldi beni yikadi bna dokunma die bi gairiyorum carsafa sardi bellki bir saat titreyerek agladimmm:'( soguk soguk saclarimin tenime degmesi beni bi usutuyo tahhammul edemedim heriff bir haftada beni bu hale getirdiysee vaayyyy benim halime. O agliyo ben agliyommm:'(
kızlar dr bana düşük için progestan vermişti ya o beni sersem gibi yaptığı için sadece akşamları kullanayım diyorum sizce doğrumu yaptığım
ya benim bugün miğdem hassas yaaa sanki karışıyor gibi
benimde öyle canım bugün canım kahvaltı yapmak bile istemedi çok az zorla bişeyler yedim az önce de midem kötü oldu kraker yedim geçti. tuzlu bişeyler ye öyle olduğu zaman iyi geliyor ben yanımda kraker falan bulunduruyorum midem kötü olduğunda yiyince geçiyor.
bence doktorun danışmadan bırakma çünkü sendede bundan önce düşük olmuştu galiba ben o baş dönmesini göze alıyorum o saglıklı olsun güzelce tutunsunda
bende progestana başladım ama aşırı baş dönmesi var, işte sersem gibiyim , günde 3 defa verdi doktor ama bu baş dönmesi resmen dengemi bozdu,
Ben hicc iyi degil ilk psikojik bunalimimi yasadim dun geceee... Esim yuzunden,bana sienasmasi sinirime dokundu ter basti bi anda atesim cikti bende sogulk dusun altina girdim girmez olaydim tir tir titremekten esime gel diyemedim kitlendim sitmqa tuttu sonrada bi aglamma krizi vee esim sesimi duyup geldi beni yikadi bna dokunma die bi gairiyorum carsafa sardi bellki bir saat titreyerek agladimmm:'( soguk soguk saclarimin tenime degmesi beni bi usutuyo tahhammul edemedim heriff bir haftada beni bu hale getirdiysee vaayyyy benim halime. O agliyo ben agliyommm:'(
slm kızlaaar çok şükür ki artık bende sizlerleyim dün öğrendim hamile olduğumu19 nisan muhtemel doğum tarihimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?