NİSAN 2017 ANNELERİ BURAYA :)

Dah

daha çok var bakalım hiç belli olmaz aslında babada annede uzun ama son anda atağa geçerse bilemem
Aslında ben çok uzun değilim 1.68 baba da 1.85 ama ailede kısa yok ve iri kemikliyiz hepimiz benim bebek geç döllenmeydi canım 16 gün gerideydi şuan 4 güne düştü aslında 26+5 De ki kilosu 1011 gram 33 cm ama dr ve ben sata göre hesapliyoruz:)) bakalım neler olacak :)

Canım benim bebiş 16 gün geç döllenme idi fakat bu farkı kapattı şuan 4 gün geride aslında iri bı bebek ama geç döllenme olduğu için fark edilmiyor dedi doktorlar 26+5 De 1011 gram 33 cm çıktı bakalım kaç kilo dogucaklar aman sağlıklı olsunlarda kilo çokta önemli değil ama zayıf doğarsa sasiririm bizler yapıliyiz :))

Çok hastayım kızlar doktor ilaç vermiyor ılık su deyip duruyor. Astımımı tetikliyor üst solunum yolu enf. gece boyu balgam çıkardım. Diyaframim acıyor artık. Neler yapabilirim?

Ooo maaşallah kuzum ya :) bebeğin gerçekten baya iriymiş. 29. Haftam benimki 1168 gram

Çok hastayım kızlar doktor ilaç vermiyor ılık su deyip duruyor. Astımımı tetikliyor üst solunum yolu enf. gece boyu balgam çıkardım. Diyaframim acıyor artık. Neler yapabilirim?
Buhar makinesi kullan canım. İnanılmaz rahatlatıyor. Öksürüğü anında kesiyor. Nefes darlığını da kesiyor.

Ooo maaşallah kuzum ya :) bebeğin gerçekten baya iriymiş. 29. Haftam benimki 1168 gram
sadece bebek olsa bende cok kilo aldim burda yazanlari okuyunca ben cok almisim diyorum 13 ...14 kilo aldim simdiye kadar doktorumda bu konuda cok kati rejim verdi tabi cok uyabiliyomuyum tartisilir ama cok tatliyla falan aram yok aslinda ama kilo almaya musait yapim bide hamileligim bastan beri sorunluydu yuruyemiyorum gezemiyorum ilac kullaniyorum hala ondan hareketsizde olunca normalde yesen aliyosun..suyumda fazla sinirinda cikti son kontrolde ablaminda oyleydi korkmuyor degilim ablam erken dogum yapti onunda iriydi hep bebisi 27 haftalik dogum yapti 1100 42 cm di simdi buyudu bile yigenim hala yasitlarindan baya uzun...saglikli olsunda bebislerimiz onemli olan bu hepimize hem kendimize hem bebislerimize saglik versin..

Aynen canım bende aynı durumdayım bademciğim kütük gibi. Özellikle gece öksürmekten mahvoluyorum. Bal şerbeti kuşburnu içiyorum ama banamısın demiyor. Birde mide yanması diş ağrısı üstüne(((

Arkadaşlar mide yanması için ne yapıyorsunuz. Ben be gece ne de gündüz hiç rahat değilim. Zaten iştahlı biri değildim hiçbir şey yiyesin gelmiyor bu yüZden. Sür iç yoğurt ye filan diyorlar ya anında midemde asit yağmuruna dönüşüyor. Rennie şurup içiyorum mecburen siz ne kullanıyorsunuz yada ne iyi geliyor

Ayni anda ayni soruyu sormuşuz :)

Aynen öyle önemli olan bebek sağlığı. Çok takıyordum bi dönem kilomu ama artık önemsemiyorum. İki kere gripten hastanede yattım bebeğim iki hafta hiç kilo alamadı inşallah bundan sonra onun da kilosu artar :)

Kızlar öksürük için benim tavsiyem sıcak sütünüzün içine bal zencefil birasda karabiber atın öksürüğe iyi gelir en azından boğazınızı yumuşatır..mide yanması içi bi önerim yok çünkü bilmiorum.. çok şükür bende yok sanırım.yada varda farkında deilim

valla be mide yanmasina bazen yarim bardak kadar süt iciyorum o biraz iyi geliyor ama baska bisey yapamiyoruz olabildigince baharatli yagli besinlerden uzak durmak baskada bisey aklima gelmiyor kizlar..

arkadaşlar biz daha oğlum için alış veriş yapmadık... sizler neler aldınız hazırlık yaptınız mı?? hangi markaları alıyorsunuz?? bebek bezi olarak ? şampuan olarak ne düşünüyorsunuz?? ya da beşiklerini aldınzı mı yavruların?? neler gerçekten gerekli ve neler gerekli değil bu konuda birbirimize yardımcı olalım bizim ilk bebeğimiz hafta sonu avm ye gittik bir sürü mağaza gezdik ama hiçbirşey almadan eve geldik çünkü yeterince bilgimiz yok? netten araştırıp birkaç liste buldum bebek ihtiyaçlarıyla ilgili..
ÖNCELİKLİ ALINACAKLAR LİSTESİ

( bu liste internetten bulundu yaznın sonundaki bazı yorumlar benim yorumum okuyunca anlarsınız zaten arkadaşlar)

1.Battaniye (ince, kalın, penye) = 4 adet..... bebek sürekli kustuğu için battaniye çok kullanılıyor özl penye battaniyeler

2.Tulum (kadife tulumları tavsiye ediyorlar), patikli pantolon.....patikli olduğu için biraz büyük alınabilir bebekler çabuk uzuyor çok çabuk küçülüyor.Mümkün olduğu kadar patiksiz al dedi arkadaşlarım sonra olmuyormuş çabuk büyüdükleri için.

3. Tırnak makası seti

4.Aspiratör (bebekler yeni doğduğunda burunları tıkalı olduğu için rahat nefes alamazlar bunun için gerekli).Bu gerekli bilemedim???

5. Alt açma bezi ( can bebe 8'li alt açma bezi kullan at olabilir. ), minderi (isteğe bağlı)

6.Yan yatma yastığı. Ben özellikle geceleri uykusuz olacağım için tabi inşallah yormaz bizleri kuzular çok uykumuz ağırlaşabilir diye alacağım.

7. Ağız mendili (çokça)

8.Ateş ölçer. Alan oldu mu hangi marka alınmalı????

9.Göğüs pompası. Bu gerekli bilemedim???

10.Göğüs ucu (ihtiyaca göre... eger bebek doğduğunda göğsünüzün ucu yoksa beslenemez ve sarılık olur). Bu gerekli bilemedim???

11.Zıbın takımı =2 adet, aylara göre çıtçıtlı bady (bağazdan çıt çıtlı olanlar daha kullanışlı)

12.Hastahane seti = 1 adet yeterli

13. Bere, eldiven, çorap = 4 er adet.... patik, örgü yelek hırka (kış bebeği ise özellikle)

14.Önlük= 4 adet (kustukları için gerekli oluyr)

15.Kirli elbise filesi= 2 adet

16.Cam biberon,biberon temizleme aparatı. Biberon tamam ama temzileme aparatı lazım mı gerçekten???

17.Küvet, küvet filesi,maşrapası,banyo süngeri

18.Başlıklı havlu=2 adet

19.Islak mendil ( ebeler unibaby i tavsiye ediyor ) tabi ilk dönemde bebeğin altını pamukla temizlemek daha sağlıklı fakat zaman zaman da ıslak mendil kullanılmalı ki elzem durumlarda(dışarıda vs.) kullanıldığında bebeğin cildi alerji yapmasın. Ben ıslak mendil yerine pamuklu makyaj temzileme mendili gibi mendiller var ondan almayı düşünüyorum ve evdeyken de yıkarım zaten tertemiz olur.

20. Göğüs pedi. . Bu gerekli bilemedim???

21.Bebek bakım ürünleri (şampuan, bebek bezi, pişik kremi vs... doğuma yakın alınmalı) Hangi markaları kullandınzı ya da kullanmayı düşünüyorsunuz neden??? Bebek bezi olarak arkadaşlarım prima yı önerdi hem iyi çekiyormuş hemde yok gibi bebeğin altında fazladan ağırlık yapmıyor dediler.

22.Göğüs ucu kremi(göğüsler çok hassas olduğu için mutlaka gerekli oluyor). Sanırım Lanolin adlı bir marka varmış onu alacağım herkes memenun şuan da ağrı oluyor göğüslerimde zeytinyağı sürüyorum ucuna şimdilik. Doktorm 37. Hafataya kadar krem yok dedi

23. Ana kucağı

24. Park yatak (uyku seti alezi cibinliği vs..) Park yataklar hiç hoş görünmüyor ve sallanınca gıcırtı yaptığını söylüyor birçok kişi hala çok kararsızız biz????

25. Bebek arabası =40 ı çıktıktan sonra almayı düşünüyorum ki kaliteli bir şey olsun. bebek arabasını çok araştırdım ve Quinny zap extra 2 de karar kıldım. çok hafif manevra kabiliyeti çok iyi katlandığında hiç yer kaplamıyor 1 yaşına kadar oto koltuğu kullanılıyor. (Travell sistem arabalar içinde en hafif olanı) Biz hala kararsızız ama ben hem oto koltuğu hem puset olanlardan alacağım ikisine ayrı ayrı para vermeyiz ve kalitelisi olsun diye.

26. Doğum öncesi kıyafetleri yıkamak için dalin sıvı deterjan. Burda Dalin yazmış bu listeyi yapan ama ben henüz karar vermedim????

NOT:Çok fazla kıyafet almayın arkadaşlar hem hediye geliyor hemde bebekler çok çabuk büyüyor.

canim yazdiklarini okudum ben aldiklarimdan yazayim size
1. battaniye dışı triko ici pamuklu battaniye fermuarli hemde kundak gibi olabiliyor..bikactanede pamuklu battaniye andywawa da indirim de
2. tulum bi tane kadife gibi aldim digerlerini normal aldim sonicta belki havalar sicak olur kasindirir falan otekilerden giydiririm diye hastane cikisi set 20li aldim o yeter zaten bikac citcitli bady bide altina bunlarin hepsini organik pamuk aldim yigenim alerjikti belki benimki hassas olur..bikac corap iclik hastane icin havlu setin icinde oldugu icin almadim..cok asiri kiyafet almadim cunku ne boyda dogcak cabuk buyucek sonra aldigimi kullanamayiz diye..
3. tirnak makasi aldim lazim olur sonucta
4. aspirator almadim lazim olcanida dusunmuyorum eger lazim olursada o zaman en kalitelisi gidilir alinir simdiden para vermenin anlami yok bence
5.alt acma bezi bundan aldim bide annem pek hamarattir kocaman dikti evdeserip ustunde dolananilir..
6.agiz bezi cok lazim oluyormus bundan cokca bulundurun bunlarida annem dikip halletti..
7.yan yatma yastigi almadim bilmiyom arastirmadimda..emzirme yastigi diktirdim anneme lazim olur diye bide emzirme önlüğü diktircem..
8.ates olcer kol alti var ama ekstra bisey bakmadim belki sonra alirim
9.gogus pompasi bu cok lazim oluyor kizlar bebek dogar dogmaz hemen kuvvetle ememiyor anneninde sutu hemen gelemiyor bebek beslenemeyince sarilik falan oluyormus..ablam cok kullandi hastanedede evdede ablamin elektrikli guzel onu goturcem..hatta ablam bitanede elde sagmami alsak diyorda ben yeter diyorum.. (ablam premature dogurdu sagma makinesi sayesinde 1yil anne sutu alabildi)
10.gogus ucu falan almadim bilmiyorum lazim olcani sanmiyorum
11. 12.13. beredir eldivendir zibindir hastane cikisi 20li onun icinde hepsinden 2ser tane var esktrada aldim bikac yetceni dusunuyorum..
14. onluk almadim bende dusunememistim bakicam ona okuduktan sonra
15.kirliler icinde almadim
16. cam biberon aldim bitanede en kucuk emzik temizlemek icin bisey almadim.
17. 18. kuvet ve havlu ayarladim bunlari
19. islak mendil unibaby guzel aldim ekstra pisik krem sampuani da aldim..
20. gogus pedi aldim cok lazim olcak sutun gelmeye basladigi zaman kiyafetlerini mahvediyor ondan koyuyorsun..ablamdan tecrube
21.bebek bakim biraz aldim nolur nolmaz diye yazmistim..primanin 1numara bir paket bezde aldim.
22.gogus ucu krem almadim bende onu takipteyim bakiyorum
23.ana kucagi almadim bazi kisiler hep onda buyutuyormus ama ben hic dusunemiyorum ondan almadim.
24. park yataklar hic hosuma gitmiyor. buyumeyen besik aldim odasina bide dolap. yatağımın yaninada sallanan bi besik aldim cok kucuk olmayanlardan..bunlarin iclerinin nevresimleri falan aldim ayrica annem kucuk besige gore minik yorgan ve nevresim takimi dikti ozellikle yastik kiliflari hemencik batiyor onlardan bolbol dikti..
25. bebek arabasini bende daha almadim arastiriyorum bakalim hem cok pahali olmasin hemde guzel olsun istiyorum
26. kiyafwt kiyamak icin sabun tozu yaza sivi dedigin gibi deterjan onu almadim daha

ayriyeten eklemek istediklerim
bebek cantasi aldim
kendim icin bir gecelik bir pijama takimi sabahlikli
takim terlik taç
bunlara uygun corap
emzirme sutyeni ve atleti
su anda kullandiginiz yatak icin su gecirmez koruma alezmi ne diyorlar ondan kullanmaya basladim suyumuz gelirse
bebek hosgeldin asmak icin bisey
bebek sekeri dolaba yapistirmak icin onun sepeti falan..
bebegim icin gunce aldim icinda sorular var cok guzel dun aldim
cikolata icin erken daha almadim..
aklima gelen aldiklarim bunlar kizlar..erken almis olabilirim ama ablamdan kaynakli herseyi tamamliyim dedim onun erken gelince en azindan hastanede lazim olcaklar ilk etapta elime gelsin icin rahat olsun istedim..

Şeker testti yaptırdın mı genelde kilolu bebeklerde bu şüphe vardır hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…