Gebeliğe Hazırlık Nisan 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
o testlerim laboquick ti canım. çatlamayı göremeden adet oldum erkenden. bunları da bu ay instagramda minnak kurabiyeler sayfasından aldım. çok hassasmış falan diye. bende anca kafa karışıklığı oldu :/
Yaa o kadının testleri de harika canım testlerde sıkıntı yok. Senin yumurtlaman olduysa o zaman çatlamıyor sürekli pik gidiyor yada canım bence hormonlarınla alakalı. Bunu o kadına sordun mu sürekli böyle olan olmuştur?

Kızlar idrar testim pozitif kan sonucum 4.75 günüme 3 gün var yükselir mi sizce ebe sınırda yeni yükseliyor dedi ama 2 gün sonra tekrar kan vercekmism
Canım hangi marka idrar testi yaptın o kadar az değerde nasıl ikinci çizgi çıktı ki bizde o markayı kullanalım değerin yükselebilir tabi canım sonuçta yükselişe geçmiş ama inşallah sağlıklı bir şekilde ilerler

Bende bu ay oradan aldım testi iyi gidiyor 2 gun oldu başlayalı Bat 20 nisan

Kızlar kızlar ovulasyon testi düşmanı geldi yine

Aklıma geldi de ondan yazayım dedim hani yumurtlama zamanı seffaf yapışkan bir sıvı geliyor ya o spermin içinizde tutunup yumurtaya sağlıkla ulaşmasını sağlayan sıvı değerli. İlişkiye gireceğiniz gün ilişkiye girmeden öyle çok ovalayıp silmeyiniz içinizde kalsın. Ön sevisme de içerideki sıvıyı arttırdığı için yararlı olabilir.
Hatta kuruluk yaşadığı için hamile kalamayan bazı çiftler özel bi kayganlastirici var adını unuttum pre... bisiydi ondan kullanıyorlar.

Ateş olayını ben ilk hamileligimde yumurtlama günü ve hamileliği öğrenmeden önceki 2-3 gün civarı yaşadım. Ama yumurtlama günü 38e yakındı 2-3 saat sürdü.
Bat.ta da 2.5 gün falan sicakliyordum.
Bir de hatırladım çok acı yiyordum su acı biber tursularindan; ki normalde reflum vardı ve ben acı sevmem
Hamileliği öğrendikten sonra da canım kivi istemişti ki normalde agzima kivi sürmem içim de bi kötü olur

Ramazanda sahur yapmazsak reglmiz şaşabilir uzun süre açlıktan dolayı ama tavsiyem karbonhidratı az protein ve sebzeleri çok yersek ağırlık çökmez. Fındık fıstık yiyin kocalarinizla geceler uzun olacak
Gerçi benim verimli zamanım ramazanın 1. Günü bitiyor sonra heyecanlı bekleyiş başlar bakalım.

Sordum tabiki canım. Bir sürü benimkine benzer test örnekleri attı. Böyle olan çok var sen t çizgisi koyu görene kadar devam et teste dedi korkuyorum şimdi geçen ay da aynı olup erken adet olmuştum ya bu ay da öyle olursa diye

Aminnn ins şu iki gün çok zor geçecek benim için
Bu şekilde çıkmıştır kaset testte coookk daha silikti güvenilir olsn erken deneym dedim onda da biraz daha belli çıktı

Eklentiler

• 20210331_231147.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 60
  • 20210331_135317.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 66
  • 20210331_132928.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 58
Korkma da ne yap biliyor musun şimdi testinde senin t c gibi koyulukta olursa pik olmuş olacak onu kaçırma sonra silkleşme olacaktır inşlh. Ben merak ettim açıkcası kaç günde bir olurdun peki?

Kızlar ya ben vajinal enfeksiyon geçiriyorum da bat 2 Nisan dı işimden dolayı hala doktora gidemedim belirtiler hafifledi gibi ama beyaz akıntı başladı süt kesiği gibi sulu biraz da ama kokusuz enfeksiyon dan mı olmuştur bilen var mı dün kaset test yapmıştım negatif ti gebelik testi gebelik yok büyük ihtimalle

Korkma da ne yap biliyor musun şimdi testinde senin t c gibi koyulukta olursa pik olmuş olacak onu kaçırma sonra silkleşme olacaktır inşlh. Ben merak ettim açıkcası kaç günde bir olurdun peki?
Genelde 30 35 günde olurdum canım. Şubat ayında tam 29.günde oldum. Martta da 19.gün geldi adetim hatta adet olmadan bir gün önce leke gelmişti. Yerleşme kanaması diye heveslenmiştim. Hevesim yarım kaldı şuan adetim hangi gün olur kestiremiyorum

Wayyy be o sıvının ne işe yaradığını bilmezdim senin bilgilerini seviyorum sen yaz bildiklerini ben okurum ama etiketle beni kuzum ya

Canım mantar enfeksiyon oluyor o bazen kokusu olmaz ben çok yaşıyorum özellikle bata 5 gün kala ilk normal akıntı sanıyorum sonra artış hafif sarımtırak oldu adet oldum ya ama şunu da demek isterim süt kesiği olup hamiş olduğumu öğrenmiştim de enfeksiyonum varmış test yaptın mı hamilelk acaba?

Wayyy be o sıvının ne işe yaradığını bilmezdim senin bilgilerini seviyorum sen yaz bildiklerini ben okurum ama etiketle beni kuzum ya
Ben pco.sluyum canım bana 15 yaşında ben hiç çocukları da sevmezken bir doktor senin çocuğun olmaz dedi. Yıllarca regllerim hep sorunlu oldu. Gittiğim tüm doktorlar tedavisiz çocuk şansın yok dediler.
Eşimle evlenirken bak benim çocuğum olmayabilir bunu bilerek evlenelim dedim hatta o sorun değil dediği halde bunu uzun vadeli düşün belki ömür boyu olmayacak buna tamam diyorsan evlenelim diyerek kendisini sıkboğaz etmisligim vardır :)

Bu arada evet çocuk sevmezdim çocuk isteyene kadar ama doktorlar çocuğun olmaz dedikçe de ağlıyordum çünkü ikizler burcluluk

3.5 sene doğum kontrol hapı ile korunduk. Sonra eşim askere gidecekti dönünce çocuk yapalım dedik benim hormonlarım tavandı çocuk da çocuk diye delirmistim.

Zaten eşim askerde olacak diye hapı bıraktım amaaaaa yemin töreni tatatataaam. Tam da benim yumurtlamama denk geldi.

Ve hamile kaldım ilk aydan

Pcosu yendim kızlar. Elhamdülillah yendim.
Şeker un gluten tuketmiyorum. Cilginlarca spor yapıyorum hayat şeklimi kökünden değiştirdim.
Gittiğim kadın dogumcular ekranda pcos yazdığını görüyor tabi o sicilimize islendigi için artık hepsi yanlış mı yazılmış buraya diyorlar

Diğer insanlardan çok zor bir yaşam tarzı ve kötü bir döngü; pcos insülin direnci yapar insülin direnci iştah ve yeme arzusu yapar çok ve sağlıksız yersen insulin direncin artar vs...

Aralıklı oruç ve ketojenik beslenerek yanına da haftada 4-5 gün güzel sporunu katarsan pcos da yağ da kalmıyor. Böyle kilo verince yüksek kiloda daha zayıf oluyorsun. Ben su an 36-38 beden arasiyim eskiden bu kiloda 40-42ydim mesela.

Su an son 3-4 kilomu da vermek istiyorum hamile kalmadan. Bakalım inşallah veririm ramazanda.

Hadi inşallah Nisanda hayırlısıyla hepimiz hamilelik haberlerimizi vereceğiz

Kızlar ya süt kesiği gibi akıntı olunca mı gebelik oluyo olması gerek mi bu akıntı
Gerek demeyelim de evet bir belirti :)
Dikkat edin ama çamaşırı daha sık değiştirin o sıvı üstünüzde kalınca daha kolay mantar yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…