Nişan alışverişine terkedilen hatun ben

Nişanlınızın sizi sevmediğini düşündüm. Cimri de olsa,ailesi istemesede bu olayı sorun etmez, hatta size duyurmazdi bile. Şimdi belki uzulursunuz ama sizi sevmeyen bir insanla hayatınızı geçirmek çok çok daha zor.

Ne almışlar ben göremedim de

Şans olacak insan da kursakta

Evet herkes öyle söylüyor sevmeyen adam neden rol yapar ve evlenmek ister yazık günah değil mi bir insanı hiçe saymak bana kızmayın cidden böyle dumura düştüm dik durmaya çalışıyorum ama yine de insan ferahlamıyor kandırılmış gibi hissediyorum

Nasıl ferahliyacaksin ki güzel kardeşim. Kandirilmissin, saçma sapan bir şey için terkedilmişsin. Acını yaşıycaksın, gerçeği kabulleneceksin sonra zamanla iyileşeceksin inşallah.biraz kendine zaman ver yaralar zamanla kabuk baglar.

İnşallah çok teşekkür ederim temenniniz için Allah razı olsun

Aldıklarıniz çok değil ama istediyseniz pekde hoş olmamis. Sonuçta karşı tarafın hediyesi olmalı onlar ne isterse onu alır sonrasını eksikleri düğünden sonra eşinden istersin. Anlamadığım şey bakmaya gelecekler demiş anneniz sizin saten pijama takiminiza ve bornozunuza mi bakacaklar.?

Eşimin ailesi hiç bir şeye karışmadılar isteme çikolatasından tutun evin eşyasına annesinin bana taktığı kolyeye kadar herşeyi eşim aldı ama ona rağmen hiç bişey istemiyorum dediğim halde çorabından ojesine kadar herşeyi almış eşim erkek haliyle mağaza mağaza dolaşmış.Ay canım eşim işte benim kocam diye böbürlenip eşimi övmek için demedim asla yanlış anlamayın demek istediğim almak, yapmak mutlu etmeye çabalamak bireyseldir.Ailesini o bu değil önemli olan.size şimdiden çok istiyosun diyen insan evlendiğinizde iki kuruş paraya muhtaç ederdi o yüzden şükredin.Zaman geçtikçe iyi ki diyeceksiniz emin olun.

Arkadaşlar devir ekonomi devri, bir havlu fazla aldınız mı kavga çıkacak hale gelindi. Aileler çocukları evlenirken eskisi gibi döküp saçamıyor, nişan alışverişi benim hakkım değil mi bunlar psikolojisine girdiğiniz için bu konular çok açılmaya başlandı. Siz nasıl bunlar hakkım değil mi diye düşünüyorsanız Bu alışveriş belli ki nişanlının ailesi bu daha baştan bunları aldırdı düğüne kadar elde avuçta bırakmayacak psikolojisine girmiş.
Bu konular çok açılmaya başlandı, para pul yokken eş adayının ailesine ne kadar muhtaç olursanız o kadar çok karışıp huzurunuzu bozarlar aman diyeyim.
Herkes çok şey hak ettiğini düşünüyor ama yaşanan olaylardan sonra ben bunları haketmedim diye ağlıyorsunuz.
Sakin sakin gitmekte açılmamakta fayda var evlenince çıkarın acısı artık ne diyeyim

Insanin gecinmeye gonlu yoksa bahanesi cok olur. Gecinmeye gonlu olanin bahanesi olmaz.

Benim eşimin ailesinin durumu okadar iyi değildi o yüzden eşim aldı alacakları ama bu saydıklarindan kat kat fazlasını o yüzden kendini suçlama aldıklarında hiç birşey yok

bacım çok geçmiş olsun, ben bununla ilgili bir arkadaşımın örneğini yazdım onlar nişan alışverişi kavgasında mahkemelik oldular. inan bana yıne ucuz atlatmıssın... rabbim gönlüne göre verecek ınsallah emın ol...

Bu işlerden hiç anlamayan biri olarak kesinlikle fazla bir şey almamışsınız .

Ya insanlar neler neler istiyor, aldırıyor. Şahsen ben birçok şey almıştım ve kv zorlamıştı onu da al şunu da al diye. Hiçte çok şey istememişsin hatta bunlar hiçbir şey. Paragöz olarak düşünülmekten korkman saçma. Bence siz paragöz değilsiniz onlar pinti.

Bak biz geline neler yapariz
1. Birbucuk yada 2 metre zincir kolye(gelinin istegine bagli yada set)
2.6bilezik
3.4 adet yuzuk
4.kupe
5. Iki yil once ceyiz parasi 5 bindi simdi 10 bin
6. Ustune sandik doldururuz her geline gittimizde hediye( uyku seti veya battaniye)
7.nisan
8.kina
9. düğün
10.birkacsene sonra gelinimiz siz bana naptiniz ki der, ustune ev aliriz(canim yengem) :)))

Aldiklarinizda birsey yok ben istemedigim halde daha fazlasi alindi. Burda onemli olan ne istenildigi degil karsi tarafin tavri. O durum cok cirkindi zaten ki alinanlaein siralanacagi bir durum yok. kendinizi kotu hissedeceginiz birsey yok.

vay be. Benim kayinvalide ve kayinpederin cebinden cikan takilar 2 tane 8 gramlik bilezik
Gerci hep unutuyorum bir tanede o zamanlar ucuz bir kolye kupe takmisti kv o kadar.
Bunlar disinda evimde de hicbiseyi yoktur aman iyi oldu.

vay be. Benim kayinvalide ve kayinpederin cebinden cikan takilar 2 tane 8 gramlik bilezik
Gerci hep unutuyorum bir tanede o zamanlar ucuz bir kolye kupe takmisti kv o kadar.
Bunlar disinda evimde de hicbiseyi yoktur aman iyi oldu.
Bosver dedigin gibi daha iyi. Benimde iki yuzuk ve kupe disinda bisiyim olmadi. Olsaydi belkide gorumcelerimiz ayni benim burada yazdığım gibi yazardi:)))

Bornoz takımı nişanda alınmaz ,makyaj seti ,ayna takımı,ayakkabı ,terlik ,iç çamaşırı ,nilan kutusu elbise falan eklenir buna
Sorun bence aile onların sizi ezesi gelmiş ,ilk ayrılan siz değilsiniz hayrını görün olanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…