- 8 Temmuz 2017
- 100
- 65
- 18
- Konu Sahibi umudumu_yitirdim
vallahi arkadaşlar siz de çok eli açıkmışsınız , bence konu sahibi haklı, 'aman kurtulduğuma sevineyim , her şeyi karşı tarafa vereyim mantığı ' bence çok yanlış, sonuçta para da kolay kazanılmıyor,karşıdaki maddi manevi seni çökertmiş , niye istemeyelim ki? Yalnız konu sahibi hatan şu olmuş, keşke altınını falan vermeden eşya olayını çözseydin, baktın ödeme yapılmıyor, bir kaç bileziği vermezdin. Zaten bizim gelenek göreneklerimizdeki mehir mantığının özü budur, nişan atıldıysa altınlar kızda kalır, boşanma varsa kadının mehiri kadında kalır. Amaç kadının mağdur olmamasıdır.
ben hiç art niyetli düşünmedim ya öyle olursa böyle olursa ilerde diye. kız başıma yeterince sorumluluk üstlendim fedakarlık yaptım ama yaranamadım. insanlık bende kalsın dedim arkamdan söylenmesinler çirkeflik yapılmasın diye bir çöp dahi bırakmadım. ailesi huzur vermedi cocuk gibi zaten onlar ne derse onu yapıyor hiç yaptıklarım için kimseden aferin almadım en çok ona yanıyorum. niye ayrı ev tuttum diye bu hale geldik. son gün çirkeflik yapıp evimize gelmiş ablaları anneme babama bağırıp çağırmışlar niye bize uymadı gelip alt katımıza oturmadı çünkü herşeyimize karışacaklardı bigün huzur vermediler.
O süreci bilirim ,inanılmaz sancılı ve zor bir dönem ..aileler bu konuda ne diyor ?ailesi belki anlaşmaktan yana olur ..
ailesi düğün bayram ediyor merak etme ne var ne yok kendilerine geri geldi ya. anne baba ortada yok zaten bi gelip ne oluyo bile demediler. herşeyi bilen ablaları geldi