Bazı arkadaşlar çok güzel açıklamışlar. 12 taksitten 6 sının yarısını ödemişsiniz. Toplam 3 4 bin zarar gibi yazılmış. Tamam senedi eski nişanlınız üzerine olan eşyalar eski nişanlı da kalacak ama emin olun onun zararı daha fazla. İçinize sinmiyorsa senetlerin geri kalanlarını ödeyin eşyalar sizin olsun, bu teklifi yapsanız eski nişanlı havada kapar. Takıları vermekle iyi yapmışsınız, sonuçta nişanı siz attınız, yani senet paranızı vermese bile içinize sine sine nasıl yerdiniz? Kaldı ki, ziynet eşyası da bozdurunca zarar ediyor, yüzükler keza öyle... Sonuçta evlilikten dönmüşsünüz.
İş evliliğe gelince, karı koca çalışıp beraber almalı oluyor, iş zarara gelince 3 ün 5 in hesabı yapılıyor. Sonuçta ortak nişanlandınız, ortak karar aldınız, şimdi de ayrılık istediniz, ödediğiniz 3 tam senet parasını şahsen ben düşünezmedim. Ki erkek olsam eski nişanlım böyle bir hesap yapsa haksız bile olsam ayrıldım kurtuldum diye sevinirdim. Kaldı ki tabak çanak vs siz senetle almışsınız, ama onlar zaten sizde kalmış.