Nişan atıldı, eşyalar hakkında yardım edin...

Ben halledicem dediyse ,demekki kalanı ödemeye devam edecek. Haliyle eşyalar onun olacak. Hakkım kalmasın diyorsanız,bende iğneniz dahi kalmadı,hepsini verdim,üzerime düşeni yaptım,sizde üzerinize düşeni yapıp mobilya için ödediğim meblayı iade edin deyip geçin. Verirse verir,elden vermişsinizdir muhtemelen,bu sebeple camura yatarsa yapacak birşeyiniz olmaz.

12 taksitli mobilya almışsınız toplasan 3 tam taksit odemissin yanlış anlamadiysam, keşke takıları yollamasaydin masrafını fixlerdin, şimdi onda kalması normal canım kusura bakma akıllı davranmamissin

Internete koy ben zamaninda oyle yaptim. Gecen arkadasim döküntü somyasini somya diyorun bak somya mi kaldi :) letgodan 800 liraya satti. Yuzugu falan ne geri veriyorsunuz ben zamaninda 1 karat tek taşı satip icmeye gittim kizlarla cok da eglendik yani.
Bu iyiymiş bence örnek olmalı :)

Bence ödediğini kadar eşyayı geri almalısın atıyorum kaç bin TL ödedim neye denk geliyor al ayrıca senin üstüne senetli olan bütün mutfak eşyalarını işte kimse parayı çöpten toplamiyor

Benimde nisanlimin uzerineydi tum senetler ama biz tayin icin 8 ay once nikahlanmistik bende kv kp ve kardesleri yuzunden en bastan beri sorun yasadim nikahli olmasak vermezdim senetleri

Siz yarısını ödediyseniz ya size vermek zorunda parasını ya da bölüşülecek eşyaların yarısı.Mutfak eşyaları zaten sizin siz ödemişsiniz.İnternetten satılabilir eşyalar o zaman hepsini satsın bölşüşün parayı.

Bazı arkadaşlar çok güzel açıklamışlar. 12 taksitten 6 sının yarısını ödemişsiniz. Toplam 3 4 bin zarar gibi yazılmış. Tamam senedi eski nişanlınız üzerine olan eşyalar eski nişanlı da kalacak ama emin olun onun zararı daha fazla. İçinize sinmiyorsa senetlerin geri kalanlarını ödeyin eşyalar sizin olsun, bu teklifi yapsanız eski nişanlı havada kapar. Takıları vermekle iyi yapmışsınız, sonuçta nişanı siz attınız, yani senet paranızı vermese bile içinize sine sine nasıl yerdiniz? Kaldı ki, ziynet eşyası da bozdurunca zarar ediyor, yüzükler keza öyle... Sonuçta evlilikten dönmüşsünüz.
İş evliliğe gelince, karı koca çalışıp beraber almalı oluyor, iş zarara gelince 3 ün 5 in hesabı yapılıyor. Sonuçta ortak nişanlandınız, ortak karar aldınız, şimdi de ayrılık istediniz, ödediğiniz 3 tam senet parasını şahsen ben düşünezmedim. Ki erkek olsam eski nişanlım böyle bir hesap yapsa haksız bile olsam ayrıldım kurtuldum diye sevinirdim. Kaldı ki tabak çanak vs siz senetle almışsınız, ama onlar zaten sizde kalmış.

Yapılacak şey çok basit zararınız ne ise size ya nakit olarak geri ödeyecek veya o tutar da esya ya da altın verecek.
Siz de bu allah'a havale ettim triplerini bırakın allah aşkına.
Kimse parayı sokaktan toplamiyor hakkınız her ne ise medeni şekilde konuşun isteyin.
Açıkça ödeyin halledicem mi dedi sorun nasıl halledeceksin vs.diye ?
Biraz dişli olun yahu hakkınızı arayın.

sadece durum ne olur diye sordum yoksa kendimi küçük düşürecek biri değilim. bir kere sordum zaten insansa gerekli cevabı verir. vermezse peşine düşüp kendimi rezil etmem yani öyle olsaydı hiçbişeyi kabul etmezdim yüklenmezdim dünyanın borcunu. gururluyum çok şükür. Allah görüyor herşeyi o yüzden içim rahat
Bırakma tek kuruşunu ,ne alabilirsen al ,kimse enayi değil ,yok borcun bilmem ne kadarını Ödemiş de yok zararmış da ..yaşamayan anlamaz canım .sonuna kadar devam et .

verir mi vermez mi orasını biz bilemeyiz cnm.. adamın karakteri düzgünse çıkarır verir.
e vermezse de kendimi asla rezil etmem çirkeflik yapıp paramı veriiin diye..
*hayaller gitmiş mobilya parası şöyle dursun.

Nisan değil ama arkadaşım ayrılmıştı kısa süren bir evlilikti. Eşyaları yapılan masraf göre bolusmuslerdi sonra gitti sattı. Siz hemen altını felan vermeyecektiniz karşı tarafın tavrını görecektiniz. Umarım milletin parasının üstüne yatacak kadar tiyniyetsiz değildir

Canim araya bi tanidiginizi sokup soyle bakalim. Sen bir kere sor. Bence esyalari da paylasmayin. Odalar takim vs oluyor. Ola ki baskasiylw evlendin veya evlendi, takim olarak kullanilabilsin. Mutfak esyasini da sen odediysen soyle gondersin, sonra ceyiz yaparsin.
Cok gecmis olsun. Dedigim gibi araya bi buyuk falan sok. Ayip degil odedigini istemek.

toplam 13 taksit oldu 6 taksitini beraber ödedik 1.250 ödüyorduk her ay. yarısını ben yarısını o verdi . eşyalar onda kalacak koyacak yer arıyormuş yani ben taksiti ödediğimle kaldım
Benim bi arkadaşım beyaz eşyaların hepsini almıştı erkek tarafında duruyodu nişan atıldı ama beyaz eşyaları vermediler umarım sizinkiler gelir

Benim bi arkadaşım beyaz eşyaların hepsini almıştı erkek tarafında duruyodu nişan atıldı ama beyaz eşyaları vermediler umarım sizinkiler gelir

işte o karakter meselesi. zaten böyle günlerde belli oluyor kimin ne olduğu. ama kimsenin ahı kimsede kalmaz. benim yuvam bozulmuş yedirebiliyorsa kendine ona kalmış

işte o karakter meselesi. zaten böyle günlerde belli oluyor kimin ne olduğu. ama kimsenin ahı kimsede kalmaz. benim yuvam bozulmuş yedirebiliyorsa kendine ona kalmış

Bunu kendine kar sayabilecek bile adi insanlar var.
Açıkçası ben sana beyaz eşyaları alabilirsen al derim yada herşeyi ikinci ele satsın paranı versin. Nişanın atılmasına sebep kim ise maddi zararı ödemeli bence... Genelde kadınlar zarar görüyor maalesef ki.. Sen iyilik güzellik olsun yuvamız huzurlu olsun derken tepesine iyice çıkabiliriz diye düşünen garip bir sürü insan var. Hani tabi yapacak deyip elini asla suya sabuna dokunmayan kızlarımız var ya onların kıymetini biliyor bu erkekler. Ben de o işi hiç anlayamıyorum.

Sizin odedikleriniz size onunkilerde ona yani birlikte mobilya aldıysanız 2 sana 2 ona bu kadar basit

Back
X