Nişan atıldı siz olsanız ne düşünürsünüz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

lilith1

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2023
28
42
18
Bu devirde kaynanayla oturmayı kabul etmiş bir kızım.( nişanlım arabayı satıp ev alacağını söylediği için ).
Çok paraya lükse önem veren biri değilim ama buna rağmen zorluk olmasın babası da yok bi şey istemeyelim dedik.Ev fiyatları uçunca alamayacağını söyledi ve duruma mecbur kalmış oldum .
Bu arada oturduğu ev bile abisinin üzerine yani annesi ölse ne olacağı belli değil ( babası ölmeden işleri kötü gidiyor diye garantiye almak için diğer oğlunun üzerine yapmış ). Her neyse onu da görmedik yeter ki mutlu olalım dedim bu devirde o bile kolay değilken. 4 kardeşler ( hepsi evli uzun yıllardır ) en azından evliliğin ilk zamanları bi kaç ay ablanlar abinler anneni misafir etsin biz birbirimize alışalım sonra yine biz bakıcaz ölene kadar dedik. Bu isteğimizin üzerine
siz ne hakla böyle bi şey istersiniz bizi yönetmeye mi geldiniz herkes haddini bilsin kötü olacaksak baştan kötü olalım diyen eniştesinin bu tutumuyla karşılaştık ( hiç biri annelerini misafir bile etmek istemedi) ve nişanlım bu olup biteni sadece izledi sessiz kaldı neden sesini çıkarmadın ben ekstra bir şey istemedim kendi anneleri zaten istemiyorsalar bile bu terbiyesizliğe gerek var mıydı ben böyle bi fedakarlık yapmışken dedim bişey demediler ki ne var bunda dedi?
o saatten sonra anladım ki bugün bunu yapan yanımda durmayan yarın aynı evin içinde daha kötüsünü yapar.
Tek anlamadığım böyle bir sevgi yaşamadım bu yaşıma kadar böyle gözümün içine bakan birini görmedim ama evlenmek için o kadar çabalayan gecesini gündüzüne katıp para biriktiren evin tüm eşyalarını değiştiren adam neden böyle bir olayda yanımda durmaz bir çırpıda saygısız bir enişte yüzünden bütün emekleri neden görmezden gelir yalan mıydı o zaman diye sormadan edemiyorum ya da bu insanlar bu kız şimdiden böyle diyorsa yarın annemiz bizim başımıza kalır korkusuyla gaza mı getirdiler inanın bilmiyorum
DOĞRU YAPTIĞIMIN BİLİNCİNDEYİM SADECE BU İNSANIN DERDİ NEYDİ BUNU ANLAMAK İSTİYORUM.
Görüşlerinizi paylaşır mısınız ?

Barışmak isterse kabul etmeyin. Ederseniz de aynı evde oturmak istemediğinizi söyleyin.

Ya çok komiksin
Evin eşyalarını yenilemiş sanki sen olmasan anasının yüz yıldır yenilenmeyen eşyalarını yenilemeyecekti. Sana değil anasının evine yatırım yapmış, yarın kendi evine çıksan o eşyaları götürüp kadını dimdizlak bırakacak değilsiniz ya, bir de onların borcunu ödeyeceksiniz.
Win-win yine adam ve ailesi karlı çıkmış.
Ayrıca "ben böyle sevilmedin daha önce" demissin. Muhtemelen sevgisini göstermeyen bir babanın kizisin. İlişkilerinde de baban gibi insanlar buldun hep . Bu çocuk böyle elini tutunca, konuşurken gözüne bakınca, sana iki mutlu gelecek planlarından bahsedince zannettin ki çok seviliyorum.
Sevgi böyle bir şey değil. Seni gerçekten sevse nasıl diğer kardeşleri evlendi yuvasını kurdu, o da seninle yeni bir yuva kurardı. Ev satin almak zorunda değil, kim evlenir evlenmez ev satın alıyor? Pekala kiraya cikabilirdiniz. Siz de çalışırdiniz. Zamanla belki TOKİ çıkardı ya da kredi çekip iyi kötü bir ev alırdınız - herkes gibi

Adam nasil yaninizda duracak ki şu durumda? Annesinin evine (abisinin evi)gelen sizsiniz bi de kadini diger kardeşlere yollamaya calisiyorsunuz kendi evinden, hangi hakla bunu isteyecek ve savunacak acaba?
İster 1 yil olsun olmasin bunu kabul etmek zorunda degiller. Herkesin bi duzeni var ve ben olsam ben de kabul etmezdim, kvyi istemeyen ayri ev alacak ya da kiralayacak bu kadar basit.

Böyle herşeye uyum sağlayan ,kabul eden insanların kıymeti bilinmez nedense....yol yakınken herşey anlaşılmış Allah seni kurtarmış yat kalk dua et.

Başta hatanız KV ile bir oturmayı kabul etmek. Ev, ev üstüne olmaz. Ayrılmanız iyi olmuş geri dönerseniz boşanmak için gün sayarsınız

Anasının evini yenilemiş işte, sen olmasan da yapacağı şeydi. Ayrı ev açmaktansa böylesi daha kârlı. Yani o harcamalar sana değil aşko, anasına. Tek eksiği ise yatabileceği bir hizmetçi. Hem evi olacak hem anacığı dizinin dibinde olacak hem de karısı olacak. Kendi akşamdan akşama çay çorba faslı, sen ise 7/24 başında bekçi. Adam senin emeklerin ile senin kanaatkarlığın ile de ucuza hayırlı evlat olacak. "Senin kârının haddi hesabı yok, benim kârım ne olacak bu evlilikten, ben seninle ne için evlenmeliyim?." diye bi sorsana.

Kardeşim evlenecek, maddi durumu müsait değil diye gidip annemin yanına yerleşip, onun düzenini bozacak, bi de yeni evliler rahat etsin diye onu birkaç ay başka yere gönderecekler.

Oldu başka? Kardeşimi parçalarım. Baksın başının çaresine, bakamıyorsa da maddi durumunu düzelene kadar evlenmesin.

Sen kendini ateşe atmışsın, acılara yürüyorum korkmuyorum demişsin.
Ama annen baban birine Bi sevap işlemiş ki Allah seni kurtarmış.
Niye ömür boyu annenle otururum diye kabul ediyorsun ki. Dünyada başka erkek mi kalmadı. Aşkımdan ölsem şunu kabul etmem.

Yanlış
Kv ile oturmayı kabul edip sonra kadını başka yere postalamaya çalışıyorsunuz. Ne gerek var ki buna? En başından kirada oturabilirdiniz,herkes evinde mutlu olabilirdi. Sonra da çok fedakarlık yapmış gibi yazıyorsunuz ama yok öyle bir şey.

Hangi devirde yaşıyorsunuz.?
Ayrıca sevgi böyle bir şey değil. Geçmiş olsun

Yorumun alnı olsa öpülürdü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…