Nişan atmak ve sonrası yaşananlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burda nişanlısı ile ilgili konu açan arkadaşlar bir sorununuz varsa evlenmeden önce ne kadar severseniz sevin aşkı bir kenara bırakıp ayrılın çünkü önünüzdeki hayatınızın fragmanını yaşıyorsunuz.
Ben çok sevdiğim adamdan ayrıldım.
Nişanlandık 1 ay sonra ben nişan attım.
Nişanlanınca birden değişti küfür etmeye falan başlamıştı dedim en güzel zamanda bunları yapan evlenince neler yapmaz.
Aşkım için hakaretlerine katlanayım demedim, ne olur siz de katlanmayın.
Gerçekten çok seviyordum o hayatımda olmazsa ölürüm sanıyordum zira o da bensiz yaşayamaz sanıyordum,
öyle derdi çünkü sen olmazsan yaşayamam derdi senden başkası asla olmaz derdi.
Aslında inanmıştım benden başkasıyla asla yapamayacağına inanmıştım.
Ama hep bir gün ayrılacağımızı içten içe biliyordum.
Ayrılırsak arabana başka kız binmesin sakın demiştim o da söz başka kız olmaz demişti.
Ama hayat ve bu düzen böyle yürümüyormuş.
Eğer beraberken rüyamda görseydim başkasıyla olacağını asla inanmaz kabus diye uyanırdım.
Ondan haber alamayınca bile başına bir şey geldi diye saatlerce ağlardım, öyle seviyordum.
Nişanı attıktan sonra ben o bana gelecek özür dileyecek zannederken, başkasını bulmuş bile
1 ay sonra yeni birisiyle tanıştığını yeni öğrendim(2 ay sonra sanıyordum gerçi ne fark eder)
Kendisi 29 yaşındaydı yaşını doldurmamış kız bulmuş yaşını bekleyeceklermiş evlenmesi için kızın ailesi öyle şart koymuş bizimki de kabul etmiş.
Günlerce ağladım ilk duyduğumda.
Sonra onun bana aldığı yüzüğü, telefonu, kot ceketi geri verdiğim her şeyi kızın üzerinde gördüm,
gözüme sokar gibi fotoğraf paylaştılar.
Evlendi demişlerdi ama hiç fotoğraf yoktu oysaki düğünü daha olmamış.
Geçenlerde nikahı olmuş.
tüm ayrıntıları ile bütün fotoğraflarını gördüm.
Davetiyeleri nikah şekerlerini bile gördüm.
Bu çarşamba da düğünü var kız 18' girmiş.
Tüm bu yaşadıklarım şaka gibi.
Bu sene biz evli olacaktık ama o başkasıyla evleniyor dünya ne kadar da garip
Hayat ne kadar da sen hayal kurma boşunalarla dolu.
Geriye dönüp bakınca insan nasıl bir erkek için günlerce ağladığına üzülüyor.
Geçen zamana üzülüyor.
Ama ayrıldığıma çok seviniyorum.
Belki bir daha kimseyi sevemeyeceğim ama en azından yanlış bir evlilikten dönmüş oldum.
Sizinle paylaşıp içimi rahatlatmak istedim.
Hepiniz iyi ki varsınız.

Ben hep yaziyorum turkiyede insanlar artik sirf evlenmis olmak icin yaslari geldigi icin evleniyorlar diye. Bunu kizlarda erkeklerde yapiyor, kizlar yapilari geregi daha cabuk baglanirken yeni tanistigi birine erkekler daha cok sekilci bakiyorlar olaya. ama ne yazikki gunumuzun tanistirilma gorucu araci usulu evlenmek icin baslayan iliskiler hep suni oldugundan insanlar o olmazsa otekine bakarim bir kaybim olamz gozuyle bakiyorlar, tek secme kriterleride erkeklerde calisan zengin ailesi olan guzel gorunumlu kadin , kadinlarda ise guzel gorunumlu iyi isi olan erkek.
Sizin dediginiz o sensiz olamam, yok baskasi olmaz donemleri geceli yillar oldu, iliskiler hele hele dedigim tarzda sirf evlenme beklentisiyle baslayan suni seylerin cok azinda buyuk asklar samimi icten sevgi olusuyor. Evlenenlerin cok buyuk bir azinligi aski oldugundan sevdiginden evlneyor yani, diger bir kisim mecburiyetten aile baskisiyla herseyi gormezden gelerek evlenmek zorunda kalanlar. Birde iste bu suni iliski elinden patlayanlar grubu var sizde o gruba giriyorsunuz.
Size tekrar asik olursunuz tekrar birini begenirsiniz merak etmeyin asil onemli olan bu begeniyi sanki hayatinin aski gibi sanmayip akillica o kisiyi denemek test etmek tanimaya calismak.

Sizin bu ayriliktan bir kaybiniz olmamis hatta hayatinizin en iyi kararini vermissiniz asil olan o gencecik kiza olmus, kim isterki 1 ay onceki ex-nisanlinin giydigini taktigini takmak. Normal sartlarda akli basinda biri rezalet cikarir ama demekki kiz cocuk cahil aileside cahil iyi kapi bulduk kizin basini baglayacak seklinde dusunuyorlar.
Kisaca olan o kiza oluyor siz kendinizi kurtarmissiniz. Simdi o adam o kuvcuk kizi istedigi gibi doverde soverde severde hersekilde cani istedigi gibi kullanir kizda kucuk oldugundan korkudan seslenemez boyle ezilerek bir hayat yasar . Belki taki 10-15 sene sonrasinda buyuyup akli erene adamdan bikana kadar, belki 30n undan 35 inden 2 cocukla gelir buraya konu acar...
Siz kendinizi kurtarmissiniz ...

Burda nişanlısı ile ilgili konu açan arkadaşlar bir sorununuz varsa evlenmeden önce ne kadar severseniz sevin aşkı bir kenara bırakıp ayrılın çünkü önünüzdeki hayatınızın fragmanını yaşıyorsunuz.
Nişanlanınca birden değişti küfür etmeye falan başlamıştı dedim en güzel zamanda bunları yapan evlenince neler yapmaz.
Gerçekten çok seviyordum o hayatımda olmazsa ölürüm sanıyordum zira o da bensiz yaşayamaz sanıyordum,
Ayrılırsak arabana başka kız binmesin sakın demiştim o da söz başka kız olmaz demişti.
Eğer beraberken rüyamda görseydim başkasıyla olacağını asla inanmaz kabus diye uyanırdım.
Ondan haber alamayınca bile başına bir şey geldi diye saatlerce ağlardım, öyle seviyordum.
Nişanı attıktan sonra ben o bana gelecek özür dileyecek zannederken, başkasını bulmuş bile
1 ay sonra yeni birisiyle tanıştığını yeni öğrendim(2 ay sonra sanıyordum gerçi ne fark eder)
Kendisi 29 yaşındaydı yaşını doldurmamış kız bulmuş yaşını bekleyeceklermiş evlenmesi için kızın ailesi öyle şart koymuş bizimki de kabul etmiş.
Sonra onun bana aldığı yüzüğü, telefonu, kot ceketi geri verdiğim her şeyi kızın üzerinde gördüm,
Geçenlerde nikahı olmuş.
Geçen zamana üzülüyor.
Belki bir daha kimseyi sevemeyeceğim ama en azından yanlış bir evlilikten dönmüş oldum.
Hepiniz iyi ki varsınız.

Ne kadar cesur ne kadar özgüveni yüksek birisin tebrik ederim....

Senin yazını okuyunca kendi cesaretsizligimden utandım...

İnşallah şu yazını okuyup cesaret alanlar olurr...
Emin ol kii çok doğru bir karar vermişsin....

Ve bu kadar güçlü ongorusu yüksek bir insan olarak tekrar büyük bir aşkla doğru insanı bulacağını da görüp inanman lazım...

Ben hep yaziyorum turkiyede insanlar artik sirf evlenmis olmak icin yaslari geldigi icin evleniyorlar diye. Bunu kizlarda erkeklerde yapiyor, kizlar yapilari geregi daha cabuk baglanirken yeni tanistigi birine erkekler daha cok sekilci bakiyorlar olaya. ama ne yazikki gunumuzun tanistirilma gorucu araci usulu evlenmek icin baslayan iliskiler hep suni oldugundan insanlar o olmazsa otekine bakarim bir kaybim olamz gozuyle bakiyorlar, tek secme kriterleride erkeklerde calisan zengin ailesi olan guzel gorunumlu kadin , kadinlarda ise guzel gorunumlu iyi isi olan erkek.
Sizin dediginiz o sensiz olamam, yok baskasi olmaz donemleri geceli yillar oldu, iliskiler hele hele dedigim tarzda sirf evlenme beklentisiyle baslayan suni seylerin cok azinda buyuk asklar samimi icten sevgi olusuyor. Evlenenlerin cok buyuk bir azinligi aski oldugundan sevdiginden evlneyor yani, diger bir kisim mecburiyetten aile baskisiyla herseyi gormezden gelerek evlenmek zorunda kalanlar. Birde iste bu suni iliski elinden patlayanlar grubu var sizde o gruba giriyorsunuz.
Size tekrar asik olursunuz tekrar birini begenirsiniz merak etmeyin asil onemli olan bu begeniyi sanki hayatinin aski gibi sanmayip akillica o kisiyi denemek test etmek tanimaya calismak.

Sizin bu ayriliktan bir kaybiniz olmamis hatta hayatinizin en iyi kararini vermissiniz asil olan o gencecik kiza olmus, kim isterki 1 ay onceki ex-nisanlinin giydigini taktigini takmak. Normal sartlarda akli basinda biri rezalet cikarir ama demekki kiz cocuk cahil aileside cahil iyi kapi bulduk kizin basini baglayacak seklinde dusunuyorlar.
Kisaca olan o kiza oluyor siz kendinizi kurtarmissiniz. Simdi o adam o kuvcuk kizi istedigi gibi doverde soverde severde hersekilde cani istedigi gibi kullanir kizda kucuk oldugundan korkudan seslenemez boyle ezilerek bir hayat yasar . Belki taki 10-15 sene sonrasinda buyuyup akli erene adamdan bikana kadar, belki 30n undan 35 inden 2 cocukla gelir buraya konu acar...
Antalya'dayız kızı doğuda bir köyden gelin almışlar
ailesi onlara yakın oturmamızı istiyorlardı kabul etmedim uzak oturacağız dedim
düğünü otelde yapıcaz dediler hayır benim istediğim yerde kır düğünü olacak dedim
hep asiydim sanırım onlara göre
kız doğudan kurtulduğuna sevinmiştir bizimki her şeye evet diyecek kız aldığına
cimriler kıza hafta içi boğuk kapalı düğün salonunda düğün yapacaklar vallahi kıza yazık
davetiyeyi bile bizimki kendi ve ailesinin zevkine göre bastırmış düğüne ait her şey bizimkinin özelliklerini zevklerini taşıyor sanırım kıza fikir bile sormamışlar yazık
ben onu gerçek anlamda sevdim suni değildi aşkım ama şimdi ayrıldığıma sürekli dua ediyorum

Evlenmek için evlenen bir erkek daha.
Nişanlısından ayrılıyor 1 ay sonra 18 yaşını doldurmamış bir zavallı buluyor.
Zavallı diyorum çünkü kıza üzüldüm.
Vur başına al ağzından lokmasını minvalinde, gözü açılmamış (!) biri olsun diye bu kadar genç birini bulmadıysa benim de nickim iyivegüçlüol değil. Azcık sesi çıkan insana bile tahammül edemez böyle tipler. Kendilerine kul köle ararlar. Kendileri neyse sanki.
Bak ben senin yerinde olsam neye üzülürdüm biliyor musun? Vay be bu zamanlar biz evli olacaktık kısmına değil de ben böyle bir insanla nasıl nişanlanmışım diye üzülür ve kendimden bir süre nefret ederdim. Seni yermek için söylemiyorum, gerçekten bu tür insanlar bende tiksinti uyandırıyor.

Son düzenleme:

+ 1.000.000.000.000.000

Günümüzde kadın-erkek çoğu evlenmek için evleniyor. Burada da okuyoruz konularını, deli ediyorlar beni ülkeyi terk edesim geliyor her seferinde. Aşık olmasaydım kimse beni evlendiremezdi. Ne var bu evlilikte bir ben göremedim sanırım. Kerameti nerede bu işin :)

Kıza cok üzüldüm ya yazık küçücük 18e girer girmez evlenmiş. Zaten öyle küfürbaz adamla da öyle gözü daha açılmamış kız evlenirdi ancak. Boşver düşünme artık, geçmiş olsun.

Yok be oyle olmuyor.
Ilkinin anasindan emdiği sütü burnundan getirirler 2. Onunde olurler. Her dedigini yaparlar.

Konuya donecek olursak.
Hakkindan hayirlisi oksun. Seni gercektende tebrik ediyorumm cok guclu bir kizsin ve cok akilli. Senin bu yaotigini herkes beceremiyor.
Hala sevgili ve nisanli iken küfür ve aldatilmaya maruz kalanlarin konularını okuyoruz akil verin nasil barisabilirim yada bana dondurebilirim diye.
En guzelini en iyisini yapmışsın.
Gercektende tebrik ediyorum. Cunku sen kendine deger vermezsen kimse vermez. Aileler bile insanin kendine verdigi degere gore degrr veriyor. .

teşekkür ederim
evet küfretti diye bir de sadece bayanların olduğu yerde çalışmamı istiyordu işimden çıkmadım diye erkek var ya sen o yüzden çıkmak istemiyorsun dedi ben de o yüzden ayrıldım arkadaşlarım sen gerçekten sevmiyorsun yoksa bu affedilmeyecek bir mesele değil diyorlar
gerçekten köpek gibi seviyordum ama evliliği mantığımızla oluşturmalıyız çocuk oyuncağı değil
bazı şeyleri görmek lazım bu adamla kesin boşanırdım
Yok be oyle olmuyor.
Ilkinin anasindan emdiği sütü burnundan getirirler 2. Onunde olurler. Her dedigini yaparlar.

Konuya donecek olursak.
Hakkindan hayirlisi oksun. Seni gercektende tebrik ediyorumm cok guclu bir kizsin ve cok akilli. Senin bu yaotigini herkes beceremiyor.
Hala sevgili ve nisanli iken küfür ve aldatilmaya maruz kalanlarin konularını okuyoruz akil verin nasil barisabilirim yada bana dondurebilirim diye.
En guzelini en iyisini yapmışsın.
Gercektende tebrik ediyorum. Cunku sen kendine deger vermezsen kimse vermez. Aileler bile insanin kendine verdigi degere gore degrr veriyor. .

Aşık olamayacağını zannetme olursun... o değilde sadece küfrediyor diye mi ayrıldın cidden yani garip geldi.

Aşk duygumu bu adama harcadım bir daha sevemeyeceğim gibi bir şey demişsiniz öyle bir şey yok ben de öyle derdim seviliyormuş tekrardan gördüm ama benim durumum çok daha farklı. Demek istediğim gayet de seviliyor öyle düşünmeyin siz.

teşekkür ederim
evet küfretti diye bir de sadece bayanların olduğu yerde çalışmamı istiyordu işimden çıkmadım diye erkek var ya sen o yüzden çıkmak istemiyorsun dedi ben de o yüzden ayrıldım arkadaşlarım sen gerçekten sevmiyorsun yoksa bu affedilmeyecek bir mesele değil diyorlar
gerçekten köpek gibi seviyordum ama evliliği mantığımızla oluşturmalıyız çocuk oyuncağı değil
bazı şeyleri görmek lazım bu adamla kesin boşanırdım
En dogurusuni yapmissiniz. Sonradan dizlerinizi doveceginize en bastan kestirip atmissiniz.

Aşk duygumu bu adama harcadım bir daha sevemeyeceğim gibi bir şey demişsiniz öyle bir şey yok ben de öyle derdim seviliyormuş tekrardan gördüm ama benim durumum çok daha farklı. Demek istediğim gayet de seviliyor öyle düşünmeyin siz.
umarım tekrar sevebileceğim birisi vardır :)
teşekkürler

Ne kadar cesur ne kadar özgüveni yüksek birisin tebrik ederim....

Senin yazını okuyunca kendi cesaretsizligimden utandım...

İnşallah şu yazını okuyup cesaret alanlar olurr...
Emin ol kii çok doğru bir karar vermişsin....

Ve bu kadar güçlü ongorusu yüksek bir insan olarak tekrar büyük bir aşkla doğru insanı bulacağını da görüp inanman lazım...
eğer böyle bir durumunuz varsa bir şeyler sizi rahatsız ediyorsa evlenmeden önce mutlaka ilişkinizi çok iyi kontrol edin, aşıkken insan mantığı unutur.
Evlenip ayrılmak çok daha kötü neticede.
teşekkür ederim size.

tebrik ederim geleceğinizi kurtarmışsınız şimdi 2 sene üzülürsünüz öbür türlü bir ömür

Seversiniz, aşık da olursunuz. Hele böyle aklınızı kullanarak adım atarsanız çok daha iyisini bulursunuz bence. Hakkınızda hayırlısı olsun, hayatta mutluluklar dilerim:)

Geçenlerde nikahı olmuş.
Geçen zamana üzülüyor.
Hepiniz iyi ki varsınız.
Ah cnm benm ya benmde 1.5 senelik bi ilşkim vardı siddet hakaret ve en sonunda kıyamet kopmaları cok cddi seyler grdi araya ayrıldk bnde bi hısımla ertesi gun baskasyla tanstm nişanlıyken hiç anlasamadm küfür edyodu o da ama ayrılamadm bi yandan annmler bi yandan kendme kızdm nye acele ettm diye evlendm bu sene bnde cok sevdgm sevglmle evli olcaktm nasip değilmş baskasyla evlendm smdi de durum pek farksz değil eşim saygsz hiç bişeye heveslendrmez bogazmda tıkar anlayışsz hiç bsey konuşulmaz direkt kabgaya baglanır küfür zatn eksk olmaz bnmki denize dusup yılana sarılmak oldu hata yapmaman dileğiyle :*

Bu arada benim eski konularımdan biri vardı. Uzun sureli iliskiden sonra yeniden sevdiniz mi tarzı biseydi. Bi bak oraya. Ne asklar ne yıllar bitmis de simdi hepsi cok şükür diyor. :KK66:
evet okudum yorumlar çok umut verici :)
peki sen naptın
9 yıllık ilişkin bitmiş yeniden aşık oldun mu ?

Belli bir zaman sonra aslında sana olan sinirimden evlendim, seni hala unutamadım, görüşelim falan derse şaşırma.

Dünya bu. İmtihan dünyası.. Çok hayal kurmamak gerek. Allah tam ümidini kesme dua et. Unutma ki burası ahirette biçeceklerimizi ekeceğimiz tarla..

Ah cnm benm ya benmde 1.5 senelik bi ilşkim vardı siddet hakaret ve en sonunda kıyamet kopmaları cok cddi seyler grdi araya ayrıldk bnde bi hısımla ertesi gun baskasyla tanstm nişanlıyken hiç anlasamadm küfür edyodu o da ama ayrılamadm bi yandan annmler bi yandan kendme kızdm nye acele ettm diye evlendm bu sene bnde cok sevdgm sevglmle evli olcaktm nasip değilmş baskasyla evlendm smdi de durum pek farksz değil eşim saygsz hiç bişeye heveslendrmez bogazmda tıkar anlayışsz hiç bsey konuşulmaz direkt kabgaya baglanır küfür zatn eksk olmaz bnmki denize dusup yılana sarılmak oldu hata yapmaman dileğiyle :*
Allah yardımcın olsun işte insan bir gazla bazen eski sevgiliye inat bazen evdeki huzursuzluktan kaçmak için evlenip çok yanlış adımlar atabiliyor.
Umarım eşiniz düzelir :(

Belli bir zaman sonra aslında sana olan sinirimden evlendim, seni hala unutamadım, görüşelim falan derse şaşırma.
demez o :)
sevgiliyken arada küçük ayrılıklarımız olurdu beni görmemek için geçeceği yolunu değiştirirdi görür de etkilenir diye
gelmesin de zaten o kız için üzülürüm mutlu olsun
bunlar hep tecrübe
umarım düzgün birisi ile karşılaşırım ve bir şeyler hissederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X