Nişan atmayı düşünüyorum

cindirella0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2025
17
11
1
25
Kızlar merhaba. Benim 7 yıllık bir ilişkim var son 5 aydır nişanlıyız 3 ay sonra da düğünümüz var ama bu düğün olmalı mı emin değilim kafam çok karışık. Nişanlım çok sinirli biri öfke problemleri var her şeyi yanlış anlıyor onun görüşüne karşı bir şey söylediğim an sanki ona küfür etmişim gibi tepki veriyor sinirlenip masaya tekme atmışlığı bileğimi sıkmışlığı var. Yani kendisiyle hiç anlaşamıyorum sürekli ağzımdan çıkanı kontrol etmem gerekiyor her olayda beni suçluyor her zaman suçluyum bileğimi sıkmışsa bile ben haketmişimdir ben onu sıkacak hale getirmişimdir hastayımdır psikolojim bozuktur yani artık bunları umursamıyorum üstüme alınmıyorum karakteri böyle diyip geçiyorum ama mutlaka bir noktada sabrım bitecek. Ailem ve nişanlım bir araya geldiğinde kendimi çok kötü hissediyorum yine acaba ne patavatsızlık yapacak söylenmemesi gereken neyi söyleyecek neyi yanlış anlayacak diye diken üstündeyim sürekli. Bunların yanında bir de son 1 aydır başka konular da beni rahatsız etmeye başladı. Arkadaşlar ben diş hekimiyim kendi polikliniğim var aylık kendimce iyi bir gelirim var arabam var kendi kendime yetebilecek biriyim yani çok şükür nişanlım da öyle geliri kötü değil o okumadı ama onun da işlettiği geliri iyi olan bir dükkanı var. Nişanlım son zamanlarda bana sık sık kirayı ortak öderiz, faturaları ortak öderiz vb. şeyler söylemeye başladı hatta bir kere annesi bile şaka yoluyla bana kiranın yarısını verirsin artık tarzında bir şey söyledi ve hiç hoşlanmadım. Evlilik zaten her şeyin ortak olması değil midir zaten kirayı da faturaları da diğer giderlerimizi de biz beraber ortak karşılayacağız ama bunun bu şekilde söylenmesi doğru mu bana çok itici geldi. Bilmiyorum kızlar bunların yanında tabii ki nişanlımın alkol problemleri de var alkol içmeyi çok havalı bir şey sanıyor başına buyruk kısıtlayıcı kıskanç yani daha benim normalleştirdiğim çok fazla olmaması gereken şey var inanın. Mesela bu süreçte bana işte sallıyorum x parasında bir gelinlik istesen seninle işim olmazdı tarzı bir şey söyledi ve zoruma gitti ben öyle büyük maddi talepleri olan biri değilim hatta her şeyin en uygunu olsun ona da ailesine de fazla yük olmasın diye çabalayan biriyim zaten o paralarda bir gelinlik istemem ama seninle işim olmazdı diyecek kadar değer görmemesi beni gerçekten üzdü. Kızlar bu olaylar anlat anlat bitmez nişan atmayı düşünüyorum ama uzun zaman geçirdik alamıyorum bu riski ne yapmalıyım ben mi abartıyorum acaba

Benim sevgilim bileğimi sıksa abartmıyorum o kolunu çevirir döndürürdüm bir daha da asla yüzüne bakmazdım kız nasıl sakin kalıyorsun kocan değil bir şey değil gerekirse bir tokat yapıştır kim oluyor da bileğini sıkabiliyor bu ne cüret sonra sessiz kalıyorsunuz adamlar dayak atmaya başlıyor pislikler

x parasında bir gelinlik istesen seninle işim olmazdı tarzı bir şey söyledi

Şu 7 sene boyunca, bu adamdan hiç mi bir şey öğrenemediniz ?
Bakın, adamın çizgileri, duruşu ne kadar net... Beğeniriz beğenmeyiz, orası ayrı, ama adam gayet net.
Adam diyor ki yemişim 7 senesini, benden benim ölçülerime göre pahalı bir gelinlik isteyecek kadınla "işim olmaz". Bitti.

Siz; masalara tekmeler atan, fiziksel müdahalelere işi vardıran, sürekli suçlayan, hakaret eden, ailesiyle birlikte şimdiden kazancınızı kontrol edeceğini ortaya koyan, size ve ailenize karşı ağzından çıkanı kulağı duymayan, patavatsız, vs... bu adama karşı neden bir duruşunuz yok, neden şu saydıklarıma rağmen "işim olmaz" demiyorsunuz, neden "sabredip" duruyorsunuz, bunu kendinize sorun.

Yakmayın kendinizi.

'' ben öyle büyük maddi talepleri olan biri değilim hatta her şeyin en uygunu olsun ona da ailesine de fazla yük olmasın diye çabalayan biriyim zaten o paralarda bir gelinlik istemem ''

yukarıya sizin yazdığınız cümleyi iliştirdim.
Bu şekilde düşünme. Asla düşünme. Özellikle evlilikte. Her şeyin en güzelini, en iyisini hakettiğini düşün. Karşındakine de bunu inandır.
Aman masraf olmasıncılar olarak, bence doğru yolda değiliz. 11 yıllık evliliğimde bunu kavradım. Kendine fazla gördüğün herşey, başkasına hak sayılmaya başlayacak. Yetişemezsin.
Başkalarına yetişmeye çalışırken, kendini kaybetme noktasına geliyor insan. Siz hangi noktadasınız ?
Alkol, şiddet, öfke kontrolü bu detaylar çok önemli. Nişanlınızın eğitim ve aile durumunu çok iyi gözlemleyin. İlerde o adamla bir çocuk yetiştireceksiniz. Kökleriniz o adamdan gelecek.
Bu dönem çok güzel bir dönem, ama gençlikte insan görmek istemiyor. Aranızda eğitim farkı olduğunu düşündüm. Eşiniz, kendisini, 'sizin konumunuzdan aşağı' görmemeli. Bu onu daha öfkeli biri haline getirebilir. Öfke kaynağını hiç düşündünüz mü ? Diken üstündeyim, yazmışsınız. Neden ? Kontrolsüz biri mi ? Size ve ailenize yakışmayacak hareketlerde bulunacağını düşünmüşsünüz ama evlenince daha çok bir araya geleceksiniz. Hep böyle 'eşinizi kontrol etme' mecburiyeti mi hissedeceksiniz ?
Ben bunları düşündüm açıkçası, konuyu okuyunca. Sizin adınıza bir karar veremedim.

Kızlar merhaba. Benim 7 yıllık bir ilişkim var son 5 aydır nişanlıyız 3 ay sonra da düğünümüz var ama bu düğün olmalı mı emin değilim kafam çok karışık. Nişanlım çok sinirli biri öfke problemleri var her şeyi yanlış anlıyor onun görüşüne karşı bir şey söylediğim an sanki ona küfür etmişim gibi tepki veriyor sinirlenip masaya tekme atmışlığı bileğimi sıkmışlığı var. Yani kendisiyle hiç anlaşamıyorum sürekli ağzımdan çıkanı kontrol etmem gerekiyor her olayda beni suçluyor her zaman suçluyum bileğimi sıkmışsa bile ben haketmişimdir ben onu sıkacak hale getirmişimdir hastayımdır psikolojim bozuktur yani artık bunları umursamıyorum üstüme alınmıyorum karakteri böyle diyip geçiyorum ama mutlaka bir noktada sabrım bitecek. Ailem ve nişanlım bir araya geldiğinde kendimi çok kötü hissediyorum yine acaba ne patavatsızlık yapacak söylenmemesi gereken neyi söyleyecek neyi yanlış anlayacak diye diken üstündeyim sürekli. Bunların yanında bir de son 1 aydır başka konular da beni rahatsız etmeye başladı. Arkadaşlar ben diş hekimiyim kendi polikliniğim var aylık kendimce iyi bir gelirim var arabam var kendi kendime yetebilecek biriyim yani çok şükür nişanlım da öyle geliri kötü değil o okumadı ama onun da işlettiği geliri iyi olan bir dükkanı var. Nişanlım son zamanlarda bana sık sık kirayı ortak öderiz, faturaları ortak öderiz vb. şeyler söylemeye başladı hatta bir kere annesi bile şaka yoluyla bana kiranın yarısını verirsin artık tarzında bir şey söyledi ve hiç hoşlanmadım. Evlilik zaten her şeyin ortak olması değil midir zaten kirayı da faturaları da diğer giderlerimizi de biz beraber ortak karşılayacağız ama bunun bu şekilde söylenmesi doğru mu bana çok itici geldi. Bilmiyorum kızlar bunların yanında tabii ki nişanlımın alkol problemleri de var alkol içmeyi çok havalı bir şey sanıyor başına buyruk kısıtlayıcı kıskanç yani daha benim normalleştirdiğim çok fazla olmaması gereken şey var inanın. Mesela bu süreçte bana işte sallıyorum x parasında bir gelinlik istesen seninle işim olmazdı tarzı bir şey söyledi ve zoruma gitti ben öyle büyük maddi talepleri olan biri değilim hatta her şeyin en uygunu olsun ona da ailesine de fazla yük olmasın diye çabalayan biriyim zaten o paralarda bir gelinlik istemem ama seninle işim olmazdı diyecek kadar değer görmemesi beni gerçekten üzdü. Kızlar bu olaylar anlat anlat bitmez nişan atmayı düşünüyorum ama uzun zaman geçirdik alamıyorum bu riski ne yapmalıyım ben mi abartıyorum acaba
Bir sn durmaniz kabahat. Kendinize, ailenize ihanet ediyorsunuz. Nasil dis hekimisiniz ya, koyden cikmamis okumamis kiz olsaniz diyecegim ki kizcagiz hic gormemis bilmiyor.

Beklemeden ayrılın. Normal bir insanla birlikte değilsiniz çünkü. Ayrıca okumuş bir yerlere gelmişsiniz okumayan insanla ne isiniz olur anlamıyorum.. evlenirseniz daha kotusu olacak. İnceldiği yerde bitirin

Back
X