Nişan attı

Konuşacağız dedim konuşacak bişey yok in arabadan zorla indirmek zorunda bırakma attım bu nişanı dedi.

sizinki iktidar savaşına dönüşmüş. kimin lafı geçecek şeklinde... Siz "konuşacağız" diye emir kipiyle konuşmuşsunuz. Oysa "biraz konalım mı bir yanlış anlaşılma var sanırım" deseydiniz ona bahane bırakmazdınız. O da aynı emir kipiyle devam etmiş: in arabadan zorla indirmek zorunda bırakma demiş.

Bu adamın siniri var belli, fevri. Benimki de fevri olabilir zaman zaman ama ani karar vermez asla böyle, en az üç defa sonra konuşalım der. Yaşım küçükken üstüne varırdım hemen konuşalım diye artık sadece onun sinirinin değil kendi sinirimin de geçmesini bekleyebiliyorum bi olay olursa.. Hiç kavga çıkmıyor öyle olunca...
Nikahı öteleyin bence. Biraz tanı. İşi bir mesajla da bırakma. Barışacaksan bile böyle bir şeyi tekrarlarsa oturup konuşmadan triple ayrılırsa ya da başka büyük fevrilikler yaparsa yüzünü tekrar göremeyeceğini bilsin. Senin davranışında bir şeye kızacaksa o an konuşamayacak kadar sinirliyse sonra konuşalım demeyi öğrensin. Ne diyeyim, sadece 1yıl tanımakla evlenmezsin umarım. Az beklesen zamanla senin kaprisler de azalır sanki.. Birbirinizin damarını ve her ağzınıza geleni söylememeyi bile öğrenememişsiniz daha... hele ki nişanlın sakince konuşulacak zamanı bekleyebilmeyi bilmiyor daha. Aynı evdeyken ne olur kimbilir bu işler...

konuyu okurken aynı şeyleri düşündüm. bu sayfaya kadar kim ne demiş okudum yorumunu görünce atladım

Yani ne bileyim, fazla taraflıymışız gibi gelmiyor mu size Birde şu klasikleşmiş lafları anlamıyorum, "nişan zamanı herkes yaşıyor bu stresi" , "evlilik hazırlığında olur böyle tartışmalar" , "evliliğin ilk yılları evlilik oturana kadar olur böyle tartışmalar"... Yok efendim ben kabul etmiyorum bunları. Birbirini seven insanlar, birbirine saygı duyan insanlar, birbirlerini bir ömür sırtlayacak, aynı evi paylaşacak, sırası geldiğinde sorunları beraber göğüsleyecek insanlar daha yolun başındayken, en tatlı telaşları yaşarken, gelinlik-damatlık bakarken kavga etmez, nişan atıyorum demez, evlilikte sürekli boşanma lafını ağzına almaz. Kimse kusura bakmasın ama, ben bu şekilde başlayan evliliklerinde ileride hep sıkıntılı olduğuna inanıyorum. Kendi fikrim tabi

ben nişanlınızın yerinde olsam size sinir olurdum, o kesin. ne bakmaya geldik ne gösteriyorsun, konuşacağız gibi laflara anneler inmiş adam sinirli belli, konuşacağız diye uğraşıyorsunuz bırakın napıyorsa yapsın. bir de vaktiniz bol herhalde bir gün set bakılıyor bir gün gelinlik bir gün makine filan. güzelmiş yani benim muhtemelen bunların hepsini almam 3 saat sürecekir çünkü vaktim yok. zaten nişanlansak sevgilimin sete, gelinliğe filan bakmaya geleceğini hiç sanmıyorum. hiç bu işlere burnunu sokmayacaktır evleneceğim adam. hele anneyle k.valideyle filan. imkansız....

zannedilmesin ki adamı destekliyorum. adam açık öküz zaten. orası kesin. ama malum yani böyle öküzlerle nişanlanıyorsanız onların beklediği gibi davranmak gerekir. dır dır edip durmuşsunuz. onunki saygısızlık ise annelerin yanında sizin sen neye bakıyorsun demeniz de saygısızlık. zaten "makineyi bana aldırmadı" demeniz bile sizin birbirinize laf geçirmek derdinde olduğunuzu gösteriyor. benim anlayışıma göre bir ilişkide "oradan almamaya karar vermiştik" denir. bilmem anlatabildim mi.

neyse anlatmak istediğim siz hep böyle birbirinize söz geçirmeye çalışırsanız bu kavgaları hep edeceksiniz.

kesinlikle katılıyorum. ben eşimle sevgililik sürecinde de evlendiğimiz günden bugüne kadar da ne kadar tartışsak asla birbirimizle küsmedik, asla ayrılık konusunu konuşmadık ve bunlardan hep kaçındık. çünkü bunlar saygısızlığın en büyük göstergeleri. aynı evi paylaşan insanlarda küslük de olmamalı ayrılık konuşmaları da.
benim eşimin ailesi beni istemeye gelmediler kendi oğulları ile sorunlarından dolayı ama biz bile burda okuduğum nişan evlilik stres, sıkıntı, kavgaların hiçbirini yaşamadık. kendi yağımızda kavrulduk. tartışmadık mı tabi ki tartıştık ama sonrasında birbirimizin suratına bakamamamıza sebep olacak hiçbir şey söylemedik. konu başlığını görünce kv kp felan sebebi ile sandım ama bunlar resmen birbirlerini yormuşlar. oturup adam gibi saygı çerçevesinde birbirlerinin tutumlarını konuşup yapılmaması gerekenler konusunda hemfikir olup bir noktaya varamadıktan sonra bu ilişki bence devam etmesin daha iyi..

Haksız bi çıkış yapmışsınız. Ama yine de yeriniz de olsam böyle biriyle evlenirken tereddütlerim olurdu. Ne annenize saygısı var, ne kendi annesine. Evlendikten sonra da muhtemelen aile içi sorunu dışarı yansıtan, kimseye karşı 'ayıp oldu' kaygısı taşımayan bi eşiniz olacak.

Benim hayatımın en güzel günleri nişanlılık dönemiydi galiba. Evlilik hazırlıkları, eşya seçimleri, o tatlı telaşlar, çeyiz yerleştirmeler...Neden bu güzel günleri zehir ederler ki birbirlerine anlamam.

Senin hatan şu,hevesini kırmışsınçTavrın tarzın ve konuşma şeklin yanlış.Tamam ordan almayacağız demiş olabilir.O an birşey görmüştür hoşuna gitmiştir ya da evdeki hesap çarşıya uymayınca orası daha uygun gelmiştir.Yani her neyse ne?daha yumuşak daha nazik bir dille söyleyebilirdin.Evlilik böyle birşeydir.Herkes birbirine ters cevap verirse ipler gerilir.Sonra da biz otobüsle gideceğiz diye başka bir tavır sergilemişsin.Annelere ayıbı asıl sen yapmışsın.
Nişanlının hatası da,öyle en ufak birşey de ben nişanı attım diyorsa,daha büyük sorunlarda ben boşanıyorum deyip evi terkeder.Öfkeyle demiştir.Zamana bırak üstüne gitme.

Bir de iki taraftan dinlesek sonuç ne olur bilmem ama, kadın kaprisi (asla onaylamıyorum) en fazla kafa şişirirken, erkek sinirinin çok korkunç yerlere varabileceğini düşünüyorum. Tamam gerilmişler ama kaprise bunu yapan adam, kadın hiç onaylamadığı bir şey yaparsa ne yapar onu kestiremiyorum işte, bir öfke sorunu bir ego meselesi varmış gibi geliyor. İnsan yerine koyup konuşsa ne olurdu, egosu mu incinirdi? Yoksa erkek dediğin elini masaya vurur olay biter, kadın da ona göre evrilir, diye mi düşünüyor? Bunlar ayırt edilmeli bence en başta. Konu sahibinin hataları var, yok demiyorum ama dediğim gibi 34 yaşında bir erkek bunları çok çocukça görüyorsa gidecek yaşına yakın bir kadın bulacak kendine, olanı böyle nişan atma tehditleriyle sindirmeye çalışmayacak, ya da siniri geçene kadar geçiştirip, sonra alıp karşısına konuşacak.

Ben nişan kına hiç biriyle uğraşmayı sevmediğinden istemeyen, düğün yapmayacak, belki düz bir elbise ya da sade bir gelinlikle ile evlenecek, hiç bir alışverişine kv hatta kendi annesini bile karıştırmayan, bu işi kendi bildiği gibi halleden biri olarak, durum var da kız isterse, o erkeğin bindallıya kadar da böyle karışmaması taraftarıyım. Bana da saçma geliyor o kadar paralar verilmesi çünkü kına eğlencesini sevmiyorum, ama sevsem nişanlıma ne, olmadı durum varsa gider kendim alırdım da karıştırmazdım. Kadının da biraz seçim hakkı olmalı diye düşünüyorum. Yarın bu kızın kuaförü de makyajı da belki saçma gelecek adama, bilemiyorum, her işe karışan adamı bu yüzden sevmiyorum, iyi tanımak lazım diye bundan diyorum. Bu konularda iki taraf aynı düşünüyorsa ne ala ama erkek düşünüyor diye kadın neden kendini uyduruyor?

Bir de ben bunları yazıyorum ama konu sahibi çalışmıyorsa, o evi sadece erkek geçindirecekse alınacak eşyalar, bindallısı gelinliği konusunda daha da ılımlı bakabilirim. Benim tüm yorumlarım çalışan kendi parasını kazanan bir kadın olarak... Çünkü kadının kendi hakkını kendi yaratması gerektiğini bu yüzden çalışması ve kendi parasını kendi idare etmesi gerektiğine inanıyorum.

canım böyle okuyunca sen haklısın ve olaylar söylediğin gibi olduysa cidden senin adına hayırlısı olmuş. ama bu düğün hazırlıkları sırasında kendimizi çok kaybediyoruz sanki hayatımızın amacı o gelinlikler, mobilyalar ve yapılacak prosedürler. acaba bu dönemde çok mu tartıştınız? çok mu trip attınız? benim nişanlım da değişti bu dönem, hiç görmediğim huylarını gördüm ve inan idare ediyorum ona sorsan o beni idare ediyordur. hiç eşyadan anlamayan adam bu buzdolabı olacak, şu koltuk olacak diye diretiyor. ee bakıyorum güzelse peki diyorum. bunlar minik şeyler ama dediğim gibi işin içindeyken çok büyük mevzular sanıyoruz.

yani dediğim gibi okuduklarım birebir bu şekilde olduysa kesinlikle haklısın böyle bir insanla hayat geçmez, ama bu süreci bir şekilde zor bir hale soktuysan sıkıntı. sende yaptıklarını sakin kafayla bir düşün. öyle her yere de anne babayı falan karıştırmayın koca koca insanlarız. yıl olmuş 2016 dolaptır, koltuktur pekala kendimiz gidip alabiliriz. bu kalabalık alışverişler daha da geriyor durumları ben öyle düşünüyorum. bir kere annemleri götürdüm yanımda sırf görsünler ne alıyoruz diye, ama onların yanında baktım suratı asık iyice sinirlendim demek ki her alışverişimiz ailelerle olsa kim bilir neler yaşayacaktık. ne alakası var demeyin, bunların hepsi o ipin incelmesinde etken. nişanlılık döneminde asıl hedeften şaşmamak ve bu eşya falan için kalp kırmamak huysuzluk yapmamak gerekir diye düşünüyorum.

ama hala ''arabasına binesim yok'' diyorsun.. bunu yüzüne söylersen tekrar kötü olacaksınız.. bence sen de trip atmayı bırak artık.. tamam nişanlının yaptığı çok yanlış, çok hatalı o. ama sende de hata yok değil şimdi. kaç yaşına gelmiş adamın çarşının ortasında evleneceği kadın tarafından azarlanması çok zoruna gitmiştir belki.

''bu şimdi böyleyse ilerde nasıl davranır acaba bana'' demiştir belki... yani o durumda adam heyecanlı heyecanlı evinize bişeyler bakarken senin ''biz ne için geldik sen neye bakıyorsun'' diye azarlaman tüm gülüşlerini söndürmüştür adamın, hevesini kursağında bırakmıştır.

kendisinin tepkisi çok yanlış bak onu savunmuyorum. kimseye yansıtmadan halledebilirdi, o an o ortamda kırıldığını belli etmeyebilirdi. senin üstüne bi de ''biz otobüsle gideceğiz'' demen yangına körükle gitmiş.. yani bunlar hiç olgun insan davranışları değil, beraber gelmiş beraber de dönersiniz ne demek biz otobüsle gideceğiz..

sen sütten çıkma ak kaşık değilsin, onda olduğu kadar sende de hata var o yüzden bence bu konuyu uzatma düzgünce konuşun,

hatta de ki ''ben seni öyle tersleyip azarladığım için özür dilerim, üstüne bide otobüsle gideceğiz diye trip attığım için özür dilerim, ama kabul et senin de annelerimizin yanında tepkilerin suratını asman yanlıştı sen de bi daha öyle yapma'' de ve uzlaşın.

dost acı söyler canım burda sana nişanlın yüzde yüz haksız suçlu kaka pislik bırak terket diyemem.. senin de hatan var.

beyaz eşya dükkanına girsin nolcak aynı anda ikisi birden olmazmı yada vaktinizmi yok sadece gelinlikmi bakabilirdiniz.
iki annenin yanında bu şekilde davranması çok ayıp bi sorununuz varsa yalnızken halledersiniz annelerin ruhu bile duymaz. özür dilemiş ama bi daha başkalarının yanında böyle davranmamalı.
eğer nişanlındn ayrılcak olursan bile annesinden ayrılma hiç çok olgun bi kadına benziyo

siz niye yüzüğü alıp annesine götürüyorsunuz ? sizin de tepkileriniz hiç normal değil . olayı körüklüyorsunuz . herşeyi geçtim o an nasıl aklınıza öyle bir şey geliyor da torpidodan yüzüğü alıyorsunuz? bence geri adım atmış . siz de başından beri birkaç noktada hatalısınız bence . siz de üZerinize düşeni yapın .

Bu tarafı fazla kalkmış bırak ne yapiyosa yapsın senin ona karşı basının bi kelligimi var sanki simariklik resmen

bende öyle düşündüm. adam sırf o markadan istemiş diye belki gitti baktı katalog aldı. sırf kırılmasın diye, kızın verdiği tepki ile de kendisi kırıldı. yada sadece kızdı bilemem. Evlilik öncesi gerginlik de olunca olağan. iki tarafta hatalı davranmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…