Nisan Ayı Hamişleri

ben sucuk salam sosis yemiyorum cok canım çekerse 1-2 dilim arasıra..
Ama canım acayip cips cekiyo ara sıra yiyorum dayanamıyorum :)

aynen canım bende onları yemiyorum ama geçen teyzem sosis kızarttı yedim =)
cipsde sade ruffles yiyorum tuzlu tuzlu ohh iyi gidiyor
bu arada bugün dr gittim ama bu sefer devlete gittim annemdeyim de
ama ne resim verdi ne cinsiyeti söledi cinsiyeti belli mi diye sordum
cinsiyet söylemiyoruz ama bellidir dedi
sonra ekranı bana çevirdi bakayım diye
bebişi gördüm kıpır büyümüş de yavrum benim =) maşaAllah
birde kan hapı versi çok ishal oluyorum ve kasıklarımda ki ağrıdan dolayı enfeksiyon hastalıllarına gideceksin dedi
saat 5e geliyordu geç diye tahlil yaptırmadan geldik
suyum felan gayet iyiymiş bebeğin ölçüleri de olması gerektiği gibi 15 haftalıkmış çok şükr her şey yolunda
böle işte

Evet canım 20. haftada tetanoz aşısı oluyor dediler dün sağlık ocağını aradımda.Haftaya giderim artık.

günaydın güzel anneler nasılsınız?
sıcaklarla aranızı nasıl normalde ben sıcagı severim çok terlemezdim. bu sene resmen yanıyorum zaten kan basıncından mıdır nedir elim ayagım ısınmıştı şimdi sıçakta heptem tutuşuyorum. allah kolaylık versin hepimize inşallah ramazana serinler biraz yoksa insanlar nasıl oruç tutcaklar. bende arada tutarım diyodum ama tutamıycam bu gidişle...düşünen varmı oruç tutmayı ilk haftalar falan olsa tutmazdım diyodum acaba suyu falan azalır mı ki diye düşünüyorum gaiba tutmaycam...
r

Günaydın sibel hoşgeldinnnn. Ben tutmucam bence bütün hamilelerinde tutmaması gerektiğini düşünüyorum. Yazın normalde vücudumuzun suya çok ihtiyacı var şimdi ise hem vücudumuzun hemde bebeğimizin ihtiyacı var. Zaten terleyerek vücudumuzdaki suyu dışarı atıyoruz.

Son düzenleme:
ben sucuk salam sosis yemiyorum cok canım çekerse 1-2 dilim arasıra..
Ama canım acayip cips cekiyo ara sıra yiyorum dayanamıyorum :)

valla bende kaç gündür peynirli doritos diye deliriyorum hamile kaldigimdan beri abur cubur yemedim ama dayanamayıp yicem bugün galiba

Kızlar sabahtan beri inanılmaz bir sırt ağrım var oturuyorum kalkıyorum hala aynı. Skalyoz çıkmıştı bende omurililk eğriliği, Dr hamilelikte sırt ağrısı çekersin baya demişti. Dediği gibi de oldu çok fenayım.

canim bende de bel fitigi var bende birkac gündür sırt ve bel agrisi cekiyorum ilerleyen zamanlari düşünemiyorum bile

ah canım skalyoz ablamda da var, iki hamileliği de çok zorladı onu. kilo hususunda skalyoz hastası hamileler çok daha dikkatli olmalı. bir de eğer bebiş erkekse bizim buralarda kengi derler olmadık yerlerinde sinir sıkışmaları olur

çok çok üzgünüm ikili test sonucumu yeni öğrendim 79/1 sonuç çıktı amniyosentez dedi doktorum ne yapacağımı bilemiyorum izmir de tatildeyim haftaya cuma yaptırmam lazım kime hangi hastaneye gidecem bilemiyorum izmirde hastane ve doktor bulmam lazım allak bullak oldum şu an

allah kolaylık versin canım. çok geçmiş olsun. inşallah geçer çok zordur sırt agrısı. süt yogurt falan kemikleri rahatlazmı ki. saglıklı günler...

baharcığım sonuç ne bileyim kötü birşey çıksa amniyosentezden sonra hamileliğini sonlandırmayı düşünmüyorsan bence amniyosentez yaptırma. ve bu testler kesin bir şey söylemiyor sadece ihtimallerden bahsediyor. ankarada 3 sene önce bir muayenesi 300 tl olan bir hastanenin doktorları örneğin yeğenimle alakalı çok fena yanıldılar. olan sevgili ablama oldu. 9 ay neler çekti bir o bir Allah bilir.

canim bende de bel fitigi var bende birkac gündür sırt ve bel agrisi cekiyorum ilerleyen zamanlari düşünemiyorum bile

inşallah çok zorlamaz canım. öyle kötü düşünme .annmede bel kayması ve kemik egriligi vardı. bol yogurt yiyor ondan galiba okadar yatak yorgan indir kaldır hiç bir agrı olmadı cok yogurt yiyorum diyo kendi yapıyor yogurdunu. belki senide rahatlatır günde 2 falan yemeye çalışsan.. saglıklı günler...

canım içini ferah tut genellikle yanılma payı oluyor testlerin. 2 li riskli çkarsa 3lü falan yapıp enson amnıyosentez demiyorlarmı. genellikle amınıyosentezde bişey bulunamıyor. aklımda bişey kalmasın diyosan yaptır. içini ferah tut allaha bırak bol dua et allah hayırlısını versin. umarım seni rahatlatcak iyi doktorlarla karşılaşırsın...

ikili test bır tarama testı oldugundan tahmın oluyormus.yanı yanılma payı var.bır arkdsa da rısklı cıkmıstı.sonrakı testte hersy gayet normal geldı.doktorlar yanılmıstır belkı.
ınsallah bırseyı yoktur bebecıgın...

kac haftalik bebegin? 15. haftadan itibaren 4lu test yapiliyor, bir de onu yaptir, onda da sonuc riskli cikarsa amniyo dusunursun. o arada amniyo yaptirabilecegin bir doktoru arastir her ihtimale karsi, randevu al (olmadi iptal edersin). ama her seyden once sakin ol, gereksiz stres yapma. 1/79 demek seninle ayni yasta, ayni kan degerlerine sahip 79 hamileden 1'inde risk (down sendromundan bahsediyorsun sanirim) var, diger 78inde yok demek. O 78 kisiden biri misin, o 1 kisi misin piyango gibi. Piyango herkese cikmiyor biliyorsun! Bu testler boyle sadece ihtimal belirtiyor ama amniyo bebegin kromozomlarini analiz ettigi icin (dogru yapildigini varsayarsak) kesin sonuc verir.

bir cok anne adayi sonuc ne olursa olsun doguracagim diye amniyodan kaciniyor, 1/300 dusuk riskini almak istemiyor. ama bir cogu da "downlu olsa bile doguracagim cocugu ama bilmek istiyorum. bilirsem kendimi ona gore hazirlayabilirim" diye amniyo yaptiriyor. dogumu yaptiracak ekip icin de bu bilgi onemli, ona gore tedbir alirlar. yani "ne de olsa her halikarda doguracagim, teste amniyoya gerek yok" diye dusunme. (benim de 1/110 cikti, seni anliyorum, endiselerini iyi biliyorum. ama bu testlerin limitlerini bilmen ve sakin olman onemli simdi).

kızlar şimdi tuvalete gittim afedersiniz peçetede pembe leke vardı birkac damla ciddi bisey olabilirmi ya? takibe aldim yarim saat sonra tekrar bakıcam:18:

kızlar şimdi tuvalete gittim afedersiniz peçetede pembe leke vardı birkac damla ciddi bisey olabilirmi ya? takibe aldim yarim saat sonra tekrar bakıcam:18:

canım yorulduysan yada eşinle birlikte olduysanız olabilir devamı gelmezse telaşlanma ayaklarını kaldır ve yat altına yastık koyarak..
p.tesi dr unu arasın canım inşaAllah önemli bişey değildir..

Baharcım moralini bozma ve bir doktora daha görün. Eskişehir Acıbadem de 77/1 dedikleri arkadaşımın bebeğini alma kararı aldılar fakat daha sonra gittikleri doktorlar hiç bir sorun olmadığını gördüler. 2 hafta sonra doğumu var ve bütün testleri şimdiye kadar iyi. Endişelenmen normal ama daha kesin bişey yok. Böyle hatalar olabiliyor.

canım yorulduysan yada eşinle birlikte olduysanız olabilir devamı gelmezse telaşlanma ayaklarını kaldır ve yat altına yastık koyarak..
p.tesi dr unu arasın canım inşaAllah önemli bişey değildir..

devami gelmedi Allahtan, dün eşimin dükkandaydım biraz yoruldum ve hava sıcaktı yoruldum anlaşılan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…