Nisan Ayı Hamişleri

sanirim icinizde en obezi benim tam 4 aylik oldum ve tam 4 kilo aldim arada bi bes oluyo o da tartimin bana hediyesi galiba :)... normalde de kiloluyumdur ama cok yemekten degil hareketsizlikten....simdi de bi istahim var bi saate bi acikiyorum midemde yanma var normalde de gastritim vardi oyle gecinip gidiyoruz iste allaha sukur:) bugunde saat 1 e kadar orucluydum ama mide problemlerimden dolayi bisey yemedigim icin husrana ugradik bu sene allah bizi obur ibadetlerimizle kabul etsin artik

Kızlar bence hamilelik kesinlikle oruç tutulmaması gereken bir zaman çünkü sadece aç olan sen olmuyosun bebek de aç kalıyo, tabi herkes düşüncesinde serbest

Son düzenleme:
hayırlı günler kızlar.

bugun ilk gün oruç tutuyum dedim aslında hava falan iyiyidi su açısından zorlanmadım. akşam 5 ten sonrası mıdem fena kazındı. yarın tutmaycam.
bide belki kadır gecesi günü tutarım artık sonra kazası. gerçi seneyede emzirmeden dolayı kalabilir.. allah diger ibadetlerimizi kabul etsin. bu hafta karnım felaket çıktı üstüne her daim açım nerdeyse 2 kilo aldım... sonum hayır olsun. inşallah kolay veririz dogum sonrası ay bende çok irade de yoktur. 15 kiloyla falan bitirim. yoksa durum vahim. herkese saglıklı günler....

kızlar slm nasılsınız? dün temizlik yaparken sağ elimi fazla zorlamışım gece yatınca boynumdan elime kadar nasıl bir ağrı anlatamam kolum çürüyor sanki kemiklerim felan nasıl ağrıyor ilaç içeniyorum bir tane aspirin ictim ağrı kesici krem felan eşim masajbyaptı kürek kemiğimin orası nasıl kıtır kıtır damar hep.. ovunca daha fena oldu.. sabah 07.30 da yattim, sıcak su torbası koydum omzuma boynuma felan öyle birkaç saat uyusmuşum..

böyle ağrı çekmemiştim valla

ben de oruç tutuyorum bir sıkıntı yaşamadım şimdilik çok şükür. sadece susuzluk birazcık zorluyor :) onu da Allah kolay getirir inşallah. evdeyim hiç dışarı çıkmıyorum. sahura kadar uyumuyorum sonra öğleye kadar yatıyorum gece de eşimle yürüyüş yapıyoruz 1 saat kadar.

kızlar kilolarla yeme içmeyle aranız nasıl? kaç kilo aldınız şimdiye kadar?

ilk 16 hafta 5 kilo verdim. şuanda 19. haftamdayım hala hiç kilo almadım. iştahım yok. süt yoğurt bile kolay kolay yiyip içemiyorum

Selam kızlar biz tatilden donduk ama aksama tatilimizin memleket kısmını tamamlamaya gidiyouz. Ben son 5 gündür çok karbonhidratli yemek zorunda kaldım ama o kadar çok yürüdük ki kilo vermiş bile olabilirm :) ondan önce 1 kg almıştım
Biraz suçluluk duysam da oruç tutmicam. Hem esim istemiyor hem de bebek için böylesi gerekiyor diye düşünüyorum. Allah tutanlara kolaylık versin

Canım hatırladığım kadarıyla Çekirge Doruk ta Melike hanım a gidiyordun nasıl gidiyo, memnun musun, ben doktoruma alıştım ama hastanede küvez gibi imkanlar yok, başka yerleri araştırıyorum çok kararsız kaldım küvez şart mı acaba, doğuran arkadaşlar şart diyo bi de Çekirge doruktaki küvez yeni dğan yoğun bakım imkanları çok iyiymiş diye duydum ne kadar doğru bilemiyorum tabi, senin bilgin var mı?

Arkadaşlar daha önce oruç tutan gebe kadınlarda bebeğin gelişiminin geri kaldığına dair araştırmalar var. Nasıl yetişkin bir insana zarar vermeyen şeyleri bebeğinize zarar verebileceği için gebelikte tüketmiyorsak, özellikle yaklaşık 16 saat susuz kalan bir vücutta bebeğin gelişiminin olumsuz etkilenebileceğini düşünmeniz gerekir. Siz oruç tutmakla kendinizi mesul görebilirsiniz ancak o bebek henüz böyle bir mesuliyet taşımıyor. Hamile olduğunuz için size farz değil zaten, sevap kazanıcam diye bebeğinizi aç ve susuz bırakmanızın bencillik olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:

geçmiş olsun. hormonlardan dolayı eklemler çok hassas. ben de sürekli ayağımı burkuyorum. diyolar zaten topuklu giymeyin diye. el bilekleriyle ilgili de, "hiç de ağır olmadığını düşündüğünüz bir şeyi kaldırırken bile incindiğini hissedebilirsiniz" diye okumuştum. tikat!:)

bende oruç tutmuyorum susuzluk ve açlık zor oluyor bütün gün çalışıyoruz inşallah kazalarını tutmayı nasip eder allahım her yıl oruç tutunca insan içi bituhaf oluyor tutmayınca allah tutanlara yardım etsin oruçlarını da kabul etsin inşallah

kızlarr telefonumun internet paketi bittiği için her gün giremiyorum veeeee cinsiyetimizi öğrendik bir kızım olucak :) Allahım dualarımızı kabul etti.... hepinizi öpüyorummm görüsmek üzere...

kızlar bizde geçen hafta öğrendik =)
doğru görmüşüm önceki gitmemizde devlete gitmiştik annemde misafirliğe gelmişken gitmitim de =) dr belli ama sölemeyim demişti zaten yazmıştım burda
bende orda pipi gibi bişi gördüm demiştim
doğruymuş oğluşumuz olacakmış

Günaydın kızlar! biz de öğrendik bebişimizin cinsiyetini.kız!!! bi kaç hafta önce kendi doktorum izinde olduğu için başka bi doktora gitmiştik.erkek gibi,bişeyler görüyorum galiba demişti. 2 gün önce kendi doktorumuz cadıya benziyo bu dedi:) hayırlısı. sağlıklı olsunlar da. erkek -kız farketmez. sadece merak ediyo insan işte. ben doktoruma sordum.alışverişe başlayabilir miyiz diye. henüz başlamayın,7. aydan sonra dedi.bebek yaşam şansı elde edebilsin,sonra başlarsınız dedi. Allah hepimize evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş.

dün yazdıklarımızın olduğu koca bir sayfa silinmiş forumdan? enteresan..
neyse, kızlar hepinizi tebrik ediyorumm:)) sağlıkla alın inşallah kucaklarınıza. ben de cumartesi öğrenicem, umarımm.. gerçekten çok heyecanlıyım. hatta ıvıra zıvıra ağlıyorum kesin ultrason için uzanırken de başlıycam ağlamaya .

kızlar bir haftadan beri kasıklarımın ortası sertleşiyor sanki bir tarafa toplanıyor gibi ağrı yok 7-8 saniyede geçiyor.... sizde de oluyor mu

benimde sertleşiyo bazen canım..

Bu arada bebek hareketlerini tam olarak nerenizde hissediyosunuz ?

slm canim bende 20.haftamdayim,kizim olcak insallah,ben genellikle sol kasigimda yada biraz ustte hissediyorum...galiba kizlar solda erkek bebekler sagda fazla hissedilirmis...sertlesmeler zaman zaman bende de oluyor,bunu ileriki donemlerde daha iyi anlayacakmisiz cunku bebek hareketinden kaynaklaniyormus mesela kolunu yada bacagini dayamasi gibi...

bana dr erkek dedi ama oğluşumda hep sol tarafımda hatta bazen öyle oluyor ki sırt üstü yatıyorum karnımın sol tarafı baya bi kabarıyo
hemen eşime söylüyorum konuşuyoruz oğluşumuzla

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…