Nisan Ayı Hamişleri

ayyy kizlar ya zaman hic gecmiyor sanki ben cok slklldlm beklemekten artik cinsiyet ogrenmemize hala iki hafta var .....
dun ikinci kontrolume gittim birinci kontrolumde ahim sahim bisey degil sadece kayit yapildi bilgiler alindi tanistik falan filan..... ikinci daha iyiydi tansiyon iyiydi...ultrason haricinde dun kalp sesini duydum bizim palinin aman allahim o nasil bi duygu ya rabbim bin kere sukur ettim ve dua ettim allah bu duyguyu isteyen herkese yasatsin diye ...dun bi kere daha anladim gercekten hamile oldugumu :) belimin neden agridigini durup durup niye agladigimi elimin ayagimin neden sismesini :) butun acilarin guzel taraflarini gormeye basladim o bi tik tik sesiyle sanki kuzum bana cebap veriyordu :) merak etme anne cok iyiyim diye:)
BU arada kizlar benim hala hicbir tetkikim yapilmadi ikili uclu taarama testlerinin yapilmasini istememistim zaten ama diger rutin seyler icin kan vermemistim daha o da 20 haftalikken olacakmis bu memlekette neyseee ama benim ayaklarim ellerim cok feci sisiyor o kadar tuzluya dikkat ettigim halde inanin tursu bile yemiyorum cok canim istemesine ragmen sudan baska icecegi midem kabul etmiyor zaten ....o haldeyken bazen ayaklarimin ustune basamiyorum sislikten sizliyor..ayakkabilarim olmamaya basladi yuzuklerim parmagima oturuyor....kisacasi doktor sekerden suphelendi beni kan aldirmaya gonderdi haftaya kan verecem ve sonucalar uc hafta sonra doktora gidecek bi dahaki kontrolum de belli olacak ne oldugu tabi bana o zamana kadar bisey olmazsa .....durum boyle iste kizlar hayirlisi diyorum kendime iyi bakmaya calisiyorum .....

Kızlar, başka başlıkta konu açılınca size de bahsetmek istedim. Ben çatlaklar için krem araştırırken Lierac'ı çok önerdiler. Şu anda dermoeczanem.com'da yarı fiyatına kampanya var. Ben siteyi ilk defa kullandım, memnun kaldım. Ertesi gün elime ulaştı. Sadece hava 40 derece olduğu için ısınmıştı biraz. Tavsiye ederim. Tabi çatlak kremleriyle ilgili şunu da söylüyorlar 30 kilo alırsan, çatlakları engelleyecek bir krem bulmak zor.

duygucum göbüş belirmeye başlamış anlaşılan avatar resmin çok hoş

Teşekkür ederim revindell:) Erkek bebeklerde sadece karın büyür falan derler ya benimde öyle oldu karnım büyüyo diğer yerlerimde birşey yok:) İnşallah hep böyle devam eder.10 kiloyla tamamlayabilsem keşke ya. Bi bakıyorum 74 olmuşum bi bakıyorum 72 nasıl oluyo anlamadım gtti valla:)

beni de sağlık ocağından aradılar,tetanoz aşısı için.ama beni aradıklarında 18 haftayı yeni bitirmiştim.doktorum 20.haftadan sonra yaptır demişti.kafam karıştı.bir de bi şey sorucam 19hafta bitince 19haftalık mı 20 haftalık mı oluyo bebek.yani ben haftaya aşı olsam mı sizce?bilgisi olan?siz ne zaman yaptırdınız?

canim el ayak şişmeleri bel ağrıları bende de var artık normal bunlar ama sen testlerini niye yaptirmadin ?

canim el ayak şişmeleri bel ağrıları bende de var artık normal bunlar ama sen testlerini niye yaptirmadin ?

Canım ben 21+2 de oldum. 20. haftadan sonra yapılıyormuş

ya kızlar benimde kafama bir konu takıldı..

- ilk doktor kontrolünde dogum tarihimiz 03.01.13
- ikinci doktor kontrolümüzde benim hesabimda 12 haftaliktik fakat ultrasonda 12+4 gün çıktık doğum tarihimiz 31.12.12 oldu..
- son kontrolümüzde tam 17 haftaliktık ultrasonda 18+2 çıktık.. ve doğum tarihimiz 23.12.12 oldu..

kafam kariştı kızlar şimdi kaç haftalığız doğum tarihimiz ne? nasıl hesaplıyoruz yaaa

Revindell bende doktora gittiğimde 12 Aralık hesaplamıştı doktor doğum tarihini en son gidişimde 16+1 ken 17+2 çıktım. 2 Aralık -10 Aralık arası doğumu bekle demişti. Mesela şuan 22. haftaya girdim son adet tarihime göre ancak ultrasonda 23. hafta olarak görünüyo bende anlamadım kaç haftalığım:)

selam kızlar,
bu konuyu ben de son kontrolüm de doktoruma sordum. ultrason ölçümüne göre mi yoksa son adet tarihine göre mi doğum yapıyoruz dedim. son adet önemli dedi, fakat bebeklerin sadece yüzde 5 i normal zamanında doğarmış. 10 gün öncesinde beklemeye başlayacakmışız. tam tarihinde olmazsa da 10 gün sonraya kadar bekleniyormuş suni sancı ya da sezeryan olmadan önce. mesela bizim doğum 29 aralık görünüyor ama her ultrasonda bu tarih daha da öne gidiyor. doktor 19 aralık- 8 ocak aralığı verdi. inşallah sorularınıza bi yanıt verebilmişimdir. erken ya da geç, sağlıklı olsunlar...

Canim şimdiye kadar bebgimizin boyutları aşağı yukarı bir tarih belirliyordu. Su da var tabii; 4-5 gün oynayabilio bu tarihler. Şimdiden sonra bebeğimizin boyu/kilosuna göre verilsek tarihler tam gercegi yansitmayabilir; çünkü şimdiden sonra bebeğin gelişimini irksal, kalıtımdan gibi özellikler belirlemeye başlıyor.

kızlar birşeyler almaya başladınızmı? biz ufaktan başladık teyzem bebek arabasini verdi onu güzelce yıkadık hazirladık zaten cok az kullanmislardi yepyeni chicco nun ct-05 modeli arabamiz..

iki takım tulum takımımız var hediye geldiler, birkac günlügüne istanbula geldim annemin çekyat altını karıştırdık :) minik örülmüş bir çift çetik bebek mendilleri felan bulduk, bebek arabasinin icine pembe bir yatak aldım, dedesi kızıma oyuncak hayvanlar almis hani şu alttan düdüklü olan plastiklerden :) anneannesi ağlayan bir bebek almış :) ufacık ufacık eşyalarımız olmaya başladı..

kızlar bende kendime emzirme sütueni aldım 90 numara oldu benim göğüsler
hem şimdi kullanirim hemde dogumdan sonra dedim, göbek aldı başını gidiyor göbegimide kapatan iç çamaşırları aldım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…