Nisan Ayı Hamişleri

haklısın. bende başladı grip burnum bogazım dolu. mandalina kivi nar yüklencem biraz faydası olur inşallah. ya bir de benim dudagımın üstü çenem soyuk soyuk gibi sivilceli gibi oldu ya. hamilelik lekesi galiba.

geçmiş olsun canım bolca dinlen dediğin gibi c vitaminine yüklen

kızlar bugün ilk defa adet ağrısı gibi ağrım oldu...

ah canım işte onlar yalancı kasılmalar bende bir haftadır var. dediğin gibi sanki adet sancısı....

kızlar nasılsınız =)
biz dün kontrole gittik
bebeiişimiz kıpır kıpırdı
1kg 240 gr olmuş paşamış
sizinkiler ne alemde kg ları felan
bizde bugün 29. haftamıza giriyoruz çok şükr

maaşallahh :) benim oğluşum da 1kg 244 gr ve 39 cm olmuş, bacak boyu 1 hafta önden gidiyor dedi dr :) anne ve babası uzuun olunca normal dedi dr :)
yalnız yüzünü göstermedi beyefendi kafası aşağı duruyomuş ayaklarının tabanını gördük parmak saydık :)

Bayram denilince moralim bozuluyo.. Ne giycem ben yaa (( hiç bişey üstüme olmuyo.. gecen byram için 2 elbise almıştım.. bugun birini kuzenimin nişanına giydim.. göğüsten oturtmalı ve ve eve gelene kadar patlıcam sndm.. bişiler yedkçe iyice daraldı elbise..

o kasılmalar bi kaç gundur bende de cok oluyo.. bugun bi ara doğurcam sndım.. e artık 8.ci aydayız vücudumuz doğuma hazırlanıyo..

bu arada kontrolleriniz ayda 1 mi hala.. bazılarının 28-30 haftadan sonra 15 gunde 1 e düşüyomuş ama bizim öyle değil... son aya kadar hep ayda 1..

ay canim benimde birseyim yok yani birtane siyah pantolon buldum lcw den deli gibi sevindim resmen :) baskada birsey bulamiyorum pek kıyafette almak istemiyorum hepsi kalıcak nasil olsa...

bu arada eltim geldi dükkana eşim saçını boyuyordu bende 2 aylik kizini ve 7 yaşındaki oğlunu aldım parka çıktım kadının birisi durdurdu beni " masaaallah kizim seninmi hepsi " dedi yok teyze dedim :) kadin ne dese iyi "bende yazik dedim üzüldüm sana bu yasinda 3 tane " dedi :)))

benim de eltimin 1 aylık bebeği var.. bende görenler aaaa seninmi bide hamilesn diyolar.. akıl var mantık var yaa.. 1 aylık cocuk varken ben nasıl karnı burnunda hamile olurum :)))

kizlar selamlarrrrr allahim tekmeler o kadar belirgin ki artik ayagini tutup öpesim geliyor yaaa :)

eşimde sabah sarılmış göbeğime " doğsun artık yeterrrrr " diye serzenişte bulunuyordu :))

evlat böyle bişeymiş demekki sanki benim bebeğimden daha önemli birşey yokmuş gibi hissediyorum dünyada ve sevdiğim aşık olduğum adama tekrar tekrar tekrar aşık oluyorum her baktıgımda... o kadar cok sevdimki onu Allah bana minik bir erkek daha gönderiyor :))

canım Allah muhabbetinizi artırsın

maşallah

kızlar nar zararlı dıyenler de var forumlarda okudum cok yararlı dıyen de sonucta nar antıoksıdan bır meyve ve ıcınde c vıtamını falan da var bu aylarda yememız cok yararlı dusuk tehlıkesı olayını da atllattık zaten erken dogum olması ıcın de cok asırı yersek olur bence,gunde bı tane nardan ne olur kı.ben sadece yersek oramıza buramıza sıcratrsak leke olur dıyenlere takıldım. yıyıp hıcbısey olmayanlarr da cok.ama dun bı topicte okudum.bı bayan narı hıc sevmedıgını ayıklamaktan hoslanmadgını falan soylemıs hamıleleıgınde bıgun kocası sogan kırar gıbı narı kırmıs suyu da bayanın yuzune sıcramıs.sonra cocugunun yuzunde ıkı yerde kırmızı leke olmus.hatta profılde cocugun resmı var hakketen leke var agzının kenarında. nar yuzunden olmus olmasının bılımsel bı acıklaması yok ama ınsan ıcıne kurt dusuyor gene de.guzelım narı yıyemıcem mı ben sımdı yaaa (

canim fazla yersek olabilir bu söyledigin ama herseyi normal seviyede tüketmenin zarari degil faydası var bence.. ben her kahvaltida mesela maydonoz felan yiyorum onada zararli diyorlar.. azı yarar ortası karar fazlası zarar :)

Günaydın kızlar,
Annemler buradaydı bir 10 gündür, dün yolcu ettik. Pek bakamadım nete. Arada sizi okuyup kaçtım :)
Çok ağırlaştım ben bu aralar. Eğilip kalkmak zul olmaya başladı. Eklem ağrılarım var. 10 gün önce sağ el bileğimi incitmiştim, şimdi de sol bileğim ağrıyor. Bir de bu yorgunluk ve ağrılar sinirimi bozuyor herhalde, çok çabuk ağlamaya başlıyorum. Hem de uluya uluya :))) Yaşın çok önemi var tabi. Yirmili yaşlarda hamile olmakla 30 lu yaşlarda hamile olmak arasında fark oluyor.
Geçen hafta dişçiye gittim, kontrol için. Doktor sevkimi bile kullandırtmadı. Bu ağız hiç gebe ağzı gibi değil, çok iyi bakmışsın, hiç bir sorun yok dedi, gönderdi. Çok mutlu oldum.
Bir de dün bir tanıdıklara bebek için hayırlı olsuna gittik, sinirimiz bozuldu. 2 aylık bebeğe saat başı mama veriyolar. Doktorlar 6 aydan önce anne sütü dışında su bile vermeyin derken, çocuğa yedirmedikleri şey kalmamış. Çikolata bile yedirmişler. İlk çocukları da değil hani. Dubleks, bahçeli evde oturuyorlar, dün hava ne kadar güzeldi, bir pencere açıp evi bile havalandırmıyorlar, ev havasız. Dışarda güneş batmamış, bütün perdeler çekili, ışık yakıyorlar. Başımıza ağrılar girdi sıkıntıdan, vazifeyi yapıp kaçtık. Cahil olup da cahil olmadığını bilmemek ne kötü. İnsan doktorun lafını bile dinlemez mi? Offf!

Son düzenleme:

ay canim benim ya sorma ağarlaşma konusunda bende dertliyim pire gibi fırlayan ben şimdi koltuktan 10 saniyede anca kalkıyorum :)

cahillik deme bana nolur cok kafam bozuluyor böyle insanlara bizim burda da neler neler yapiyorlar allahim deliriyorum eltimin kızı oldu arife günü mesela cocuk yatagin üzerinde kafasi aynaya dogru dönmüş aman bir panik evde çabuk çocuğu çevirin kendine bakmasın aynada iyi değilmiş.. çocuk kabız olsa ishal olsa kussa bilmem kimin nazarı değdi diyorlar.. herkes kem gözlü..

göbeği düşene kadar göbek kordonunun üstüne bezden tekerlek yapıp türk kahvesi döküyorlar..

çocuk çok ağladımı "bertildi" deyip çarşafın içinde ters çeviriyorlar ( bunu büyük eltimin kızına denerken çarşaftan düşürmüşler yere)

kim gelirse gelsin çocuğun yüzü sürekli örtülerle kapalı mantık yine yuzünü görmesinler nazar değer..

sarı ya baksın sarılık olmasın diye sarı çember asıyorlar beşiğine..

kadın doguma gitmeden önce mekke çiçeğimi ne var ondan suya koyuyorlar o çicek suda açıldıkça kadınında rahmi açılıyor doğum kolay oluyormuş..

çocuk doğar doğmaz ağzina zemzem suyu döküyorlar..

misafirlikten gelince yine çocuğun üzerinde nazar olur diye eşyalarını ters çevirip kapının dışına atıyorlar nazar dışarda kalırmış ( balık yada kızartma kokusu gibi birşey bizim nazar kıyafetlere siniyor sadece :)

hımmm bide kundak konusu var ona iyice kıl oluyorum çocuğa yine ne olursa olsun "bak işte kundak yapsaydın böyle olmazdı" demeye çok meraklılar..

ayyy daha neler neler benim bebegime böyle şeyler yapamazlar valla deliririm ben zaten şimdiden söylüyorum siz böyle hurafelere batıl şeylere inanmaya devam edin günaha giriyorsunuz daha çok diyorum.. kızıyorlar bana :)

selam kızlar doktordan geliyorum çalışabilir raporu almak için mecburen devlet hastanesine gittim bugün. Tam bi işkenceydi yani. 2,5 saat sonunda ultrasona girebildim ancak. Bebişim bugün sata göre 32 haftalık tam. Ultrasona göre 33 hafta 4 günlük çıktı. Ağırlığıda 2 kilo civarı dedi. Başkada birşey söylemedi sinir oldum iyice. Ultrasona bile 2 şer kişi alıp içeri öyle yapıyorlar.Gözünü seveyim kendi hastanemin sıra bile beklemiyorum gidince. İdrar ve kan testi istedi. 14.30 da gidip alıcam. Daha doktora göstericem öyle raporu alabileceğim. Offff acayip sıkldım yani.

ben etrafımdaki herkese öyle yok leke olur falan filan diye uyarılarda bulunmayın diye ültimatom verdim çoktan ama şimdi burda okudum ya nar falan yiyemem. u hurafe değilde daha çok psikolojik şartlanmanın (ki ben mani olamıyorum) fiziksel tezahürü gibi birşey. biri diyorki yeme leke olur sen onu kafaya takıyorsun sonra gerçekten de leke oluşturuyorsun zorla. beynimizin düşünce gücünü bir de yönetip doğru yönlendirebileydik hepimiz süperadam süper kadınlardık zaten....

canım valla ben kendimi yaşlı ve kötürüm bir nene gibi hissediyorum. bu aralar keyif aldığım tek ama tek şey kızımın tepikleri bazen çok acıtıyor ama bayılıyorum o hareket edince... bir de hıçkırıklarıyla uyanıyorum sabahları. canım benim yaaa nasıl da sığıyor o küçücük yere yavruuuum

Allah evlatlarımızı en doğru şekilde bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız hatalarımızdan koruyarak büyütmeyi nasib etsin.

kunda konusunda ise ben gece uykuları için özellikle kundak yapacağım, tracy hogg diye çok meşhur bir bebek hemşiresinin tavsiyelerine göre bebek özellikle gece uykusundan uyanmaması için kendi ani hareketlerinin sınırlandırılmasına ihtiyaç duyarmış. çok sıkı sarmam ama sahiden eli kolu çok da rahat hareket etmesin ki kendi kendini uyandırmasın yavru kuşum

Allah kolaylık versin canım zor valla, devlet hastanelerinden başka çaresi olmayanlar ne yapıyor bilemem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…