selam güzeller...
bende bugun gittim doktora dün akşam kırmızı lekelenme oldu. ama bebegım hareketlerını hisettigimden çok korkmadım. herşey yolunda çıktı 30-1 çıktık. kiloda 1500. bir sıkıntı yok dedi doktor. rahim duvarında incelme yada damar çatlagı olabilirmiş. devam ederse altan incelemek lazım dedı. kan uyuşmazlıgı testı yapıldı temız. ama idrar yolu enfeksiyonu varmış. bol su iç aynı durum olursa birde idrar kültürüne bakcaklar. bu hafta saglı solu tepıklıyor. çok güzel bir duygu ya. önceden nadır hisederdim. şimdi sürekli hareketlı. bugun sonuçları beklerken alışverişte yaptım. ped aldım. pijama bir tane emzirme sütyeni külot vs. birde depend külot aldım bir paket. belki lazım olur. e bebekten emzirme atleti sipariş edenler begendilermi...
aldıklarını güle güle kullan inşallah ben ebebektem emzirme sütyeni ve atleti aldım gayet iyi görünüyor.hatta ben kruvaze olanından aldım birazcıkta olsa güzel görünsün diye.aslında ikisi de alışık olduklarımızın dışında :) ama idare etcez artık
saol canım .. bende çıtçıtlı olanlardan almayı düşünüyorum. beli fala daha iyi tutar diyenler olmuş mantıklı geldi... gögüs kremide almak istiyorum ama stoklarda yokmuş. inşalah kısa zamnda gelirde sipariş ederim...
canim doktor birsey söylemedi dün ben sordum dedim normal epiduralli istiyorum dedim ama bende belfıtığı ve kireçleme var sorun olurmu dedim doktorum hicbir problem olmaz normal olur dedi ama internette arastirdim biraz benim gibi 3-4 hafta önden gidenler varmış hep sezaryan olmuşlar çunkü doktor 4 kg geçer normal yapamazsın demişler(
korktum şimdi yaaaa
benim de elime ulaştı canım atletlerim, malları gayet güzel, tavsiye ederim. yalnız tam bedenine göre alma, bir beden büyük al. ben normalde 85 kullanıyorum, birini de 90 almıştım ne olur olmaz diye, o daha iyi geldi sanki. kremi de lansinoh al, emzirirken silmek gerekmiyormuş.
Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum,
Doktorum bana ilaç olarak bir kalsiyum takviyesi vermedi....(
Doktorum bana ilaç olarak bir kalsiyum takviyesi vermedi, sadece bol süt ve yoğurt tüketmemi söyledi ancak bir çok doktorun kalsiyum ilacı verdiğini biliyorum. Son günlerde eklem yerlerimde ağrılar başladı, dişlerim de zaten hassas, doktorum vermese de gebelikte kullanılan kalsiyumlardan alıp başlamayı planlıyorum. Sizlerde durum nedir, doktorlarınız kalsiyum verdi mi size, verdi ise isimlerini verir misiniz?
Doktoruma güvenmekle güvenmemek arasında gidip geliyorum, Ankarada en tanınan doktorlardan ama şeker yükleme dışında test bile istemedi daha benden, 30. hafta bitti daha bir kez bile kan sayımı yaptırmış, demirim nedir kalsiyumum nedir bi bakmış değil. belki de bir problem olmadığı için ihtiyaç duymuyor ama ben rahat hissetmiyorum, sanki yeterince kontrol altında değilmişim gibi geliyor bazen
Doktorum bana ilaç olarak bir kalsiyum takviyesi vermedi, sadece bol süt ve yoğurt tüketmemi söyledi ancak bir çok doktorun kalsiyum ilacı verdiğini biliyorum. Son günlerde eklem yerlerimde ağrılar başladı, dişlerim de zaten hassas, doktorum vermese de gebelikte kullanılan kalsiyumlardan alıp başlamayı planlıyorum. Sizlerde durum nedir, doktorlarınız kalsiyum verdi mi size, verdi ise isimlerini verir misiniz?
Doktoruma güvenmekle güvenmemek arasında gidip geliyorum, Ankarada en tanınan doktorlardan ama şeker yükleme dışında test bile istemedi daha benden, 30. hafta bitti daha bir kez bile kan sayımı yaptırmış, demirim nedir kalsiyumum nedir bi bakmış değil. belki de bir problem olmadığı için ihtiyaç duymuyor ama ben rahat hissetmiyorum, sanki yeterince kontrol altında değilmişim gibi geliyor bazen
(null)
(null)
hahahah aynen ya elini ayağıni dayayip gezdirmeye başliyor resmen içim tuhaf oluyor öyle yapınca :) eşimde diyor doğsun poposuna vurucam hemde büyüyünce anlatıcam annene az çektirmedin sen kadina uyku uyutmuyordun dicem diyor :))
ya ben bide epidural istiyorum ya ya o anda birsey ters giderde nasil olsa epiduralli deyip hemen sezaryan yapmaya kalkarlarsa??? ben kendimdeyken yapmasinlar yaaa bile bile kestiklerini ben duramam öyle genel anestezi de yapmazlar hemen offfteyzemle konuştum oda diyor normal dogumda kimi cocuklarin kafasi yamuluyor felan dedi korktum iyice yaa
(null)
[arkadaşlar bende geçen hafta gittim benimkide erkek ve 2 hafta önden gidiyor bu sene erkekler irimidir canım anlayamadım yani tosun paşalar geliyor galiba
bide sizlere bi konuda tavsiyede bulunacağım ben bu hafta bebişime aldığım kıyafetleri yıkadım am başıma neler geldi bi bilseniz granürlü olan deteterjandan aldım 2 çay bardağı ile makinem telef oldu sakın benim hatama düşmeyin granürlü yerine sıvı deterjanlar var bebekler için ondan kullanın bende bir yakınımın tavsiyesi üzerine granürlüden aldım almaz olaydım makinenin bütün boruları tıkandı eşim 4 saat uğraş verdi zavallım maf oldu en sonunda makinenin borlarını temizleyebildi yoksa makine kendini kitledi oyüzden yani sanırım yeni modeller böyle olyor sizleride bu konuda uyarmak istedim
(null)
merhaba kızlar...
dün kontrolüm vardı başıma neler neler geldi...
saat 2 30 dan akşam 7 30 a kadar hastanede kaldım.
önce nst ye aldılar, halbuki 30. hafta için erken 32. haftadan sonra alıyorlar diye biliyordum ki hemşire kızcağız da zaten kalp atışını çok zor buldu. sonra doktorun yanına geçtim. ultrason için hazırladılar falan doktor 5 10 sn baktı bu sezaryene gider eşi aşağıya tutunmuş ayrıca bebeğin kafası yerini bulmamış dedi. daha 30 haftalık yeri bol, çok hareket ediyor daha sonra yerleşmez mi dedim tam cevap verecekken aman aman dedi kasılma tetikledik hemen nstye alalım gerekirse yatış vericem sana dedi. aman noluyoruz dedim bir doktor daha geldi o da baktı aman dedi ultrasona devam etmeyelim daha 30 haftalık hemen nst ye alalım dedi. sonra nst ye tekrar girdim bu sefer tecrübeli bir ebe geldi hemen kalp atışı ve sancı takibi yaptılar. ebeye göre boş yere telaş yapılıyordudoktorlar da tam tersine felaket panik oldular. ve birisi kadın doğum uzmanı diğeri ise profesörü bebek zaten ters eş aşağıda aman doğum olmasın falan filan. ebe dedi kızım sen üşüttün mü? bu kadarcık sancı çok normal dedi. çünkü sancı aralıkları 0 20 40 diye gidiyor benimki 20 yi zar zor geçiyordu ama düzenli aralıklarla geliyormuş. neyse bana serum vermeye karar verdiler. kime inanacağımı şaşırdım. 1 saat serum aldım sonra tekrar nst ama sahiden serumdan sonra karnım yumuşacık olmuştu. serumun da içeriği sadece şekerli suymuş ... üçüncü nst de 5 yıllık bir ebe kızcağız vardı bebek sürekli sırtını kaçırdığı için eliyle takip etmek zorunda kaldı. ve dedi ki yeri çok bol bu bebeşin bak benden kaçabiliyor merak etme daha yeri sabitlenmemiştir dedi. ben de öyle olduğunu düşünüyorum ama şuanda beni tek endişelendiren eşinin aşağıda olması. yani önce eş çıkmamalı önce bebek çıkmalı neticede....
sonra tabi benim ultrason yarım kalmıştı pazartesi tekrar kontrole gel dediler.
pazartesi tekrar gideceğim. bol bol ayaklarını yükseğe koyup uzanmamı ve yürüyüş yapmamı tavsiye ettiler. Allah hayırlısını nasip etsin ama normal doğum çok istiyorum. ve sırf risk almamak için çok kolay normal doğum yapabilecekken doktorun beni sezaryene zorlamasından korkuyorum.
kızlar bilen var mı acaba eş yukarı çıkar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?