Nisan Ayı Hamişleri

aldıklarını güle güle kullan inşallah ben ebebektem emzirme sütyeni ve atleti aldım gayet iyi görünüyor.hatta ben kruvaze olanından aldım birazcıkta olsa güzel görünsün diye.aslında ikisi de alışık olduklarımızın dışında :) ama idare etcez artık

saol canım .. bende çıtçıtlı olanlardan almayı düşünüyorum. beli fala daha iyi tutar diyenler olmuş mantıklı geldi... gögüs kremide almak istiyorum ama stoklarda yokmuş. inşalah kısa zamnda gelirde sipariş ederim...

benim de elime ulaştı canım atletlerim, malları gayet güzel, tavsiye ederim. yalnız tam bedenine göre alma, bir beden büyük al. ben normalde 85 kullanıyorum, birini de 90 almıştım ne olur olmaz diye, o daha iyi geldi sanki. kremi de lansinoh al, emzirirken silmek gerekmiyormuş.

Aman korkma canım yaa. Ben de normal doğum olsun çok istiyorum ama düşünmekle olmuyor biliyorsun. Son anda bişey olabiliyor. Eğer sezeryan denen şey olmasaydı kaç anne, kaç bebek hayatından olacaktı. Hayırlısı olsun. Doktorlar düşünsün nasıl doğurtacaklarını:))) Sağlıkla alalım da kucağımıza bebeleri:))
Bu arada benim kızım da acayip tekmeliyor. Hatta tekmeyi bıraktı böyle elini ayağını dayayıp içerden gezdiriyor. Karnım şekilden şekle giriyor. Sirseriiii!! Doğunca sorucam ben ona anneye tekme atmayı

Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum,
Doktorum bana ilaç olarak bir kalsiyum takviyesi vermedi, sadece bol süt ve yoğurt tüketmemi söyledi ancak bir çok doktorun kalsiyum ilacı verdiğini biliyorum. Son günlerde eklem yerlerimde ağrılar başladı, dişlerim de zaten hassas, doktorum vermese de gebelikte kullanılan kalsiyumlardan alıp başlamayı planlıyorum. Sizlerde durum nedir, doktorlarınız kalsiyum verdi mi size, verdi ise isimlerini verir misiniz?
Doktoruma güvenmekle güvenmemek arasında gidip geliyorum, Ankarada en tanınan doktorlardan ama şeker yükleme dışında test bile istemedi daha benden, 30. hafta bitti daha bir kez bile kan sayımı yaptırmış, demirim nedir kalsiyumum nedir bi bakmış değil. belki de bir problem olmadığı için ihtiyaç duymuyor ama ben rahat hissetmiyorum, sanki yeterince kontrol altında değilmişim gibi geliyor bazen

saol canım bende 85 alıyorum gögüslerim aşırı büyük degil. süt dolunca çok büyürmiki kararsız kaldım. hamilelik öncesi 80 kulanırdım sütyeni. şuan 85 kulanıyorum.bilemedim neyapsam. bir tanesini 90 alıyım ilk zamanlar şiş falan olursak. sonra veririz herhalde kilo kalmaz 85ler iyi olur. lanisoh kalmamış ya onu beklerken atletlerde kalmaya bilir en iyisi yakın zamanda sipariş vermek. fiyat çok iyi atletlerin.

Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum,
Doktorum bana ilaç olarak bir kalsiyum takviyesi vermedi....(

Bildiğim kadarıyla direk kalsiyum desteğini pek önermiyorlar. Bana Dekavit yazdı doktorum. İçinde kalsiyum da var bir miktar. 3. aydan beri demir hapı alıyorum Bir de magnezyum verdi. İçinde tereddüt varsa sağlık ocağına gidebilirsin bence. Beni bir kere çağırdılar tahliller için. Ama doktorumun yaptırdıklarının sonuçlarını götürünce yenisini yapmaya gerek duymadılar. Doğuma kadar iki kere daha götürmem gerekecek yeni yapılan tahlil sonuçlarından. Tarih verdiler elime. Götürmezsen arayıp çağırıyolar ve kendileri yapıyolar. Hem olmadıysan tetanos aşını da sorabilirsin.

Endişelenecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Doğumların çok çok büyük bir oranı hiç doktor kontrolü olmadan gerçekleşiyormuş ki senin de iyi bir doktorun varmış. İçim rahat etsin diyorsan dediğim gibi sağlık ocağına (aile hekimi bakıyor) başvurabilirsin.

canım benim doktorum da aynı senin ki gibi hiiiç tahlil falan yaptırmadı sadece ilk kontorlde kan durumuma bakarak kan ilacı bir de elevit vermişti. şimdi başka bir doktora gideceğim mecburen çünkü eşim bir hastanede çalışmaya başladı ve doktorları prof. daha güvenilir gibi geldi. o da çok tahlil yapıp az ilaç veren birisi... bakalım ne olacak bugün saat 2 buçuk da randevum var...

revindel senin oğlan tam bir tosuncuk. maşallah...

akrepkız bizimkiler kız canım hafif olacaklar tabiki de

Benim ilk doktorum bana gerekli gereksiz bir sürü ilaç dayamıştı sonra doktorumu değiştirmek zorunda kaldım şimdiki doktorum bol süt yoğurt dedi ki bence hiç bir ilaç gerçek sütün yerini tutamaz ama ben süt içemiyorum diyosan takviye şart annemin dişleri bana hamileyken gitmiş, ben günde 400 ml kadar günlük süt içiyorum sevdiğimden değil mecburiyetten, bi de demir ilaç olarak şart zaten alıyorsundur sende

Bana da doktorum ekstradan test yapmıyor standart olanlar hariç ama böbrek ağrım tuttuğu için idrar testi yapalım dicm bu gidişimde

Kızlar bi de bebek alışverişi için harıl harıl araştırmaya başladım çünkü ben daha hiç bir şey almadım şöyle bir liste yaptm

1-Her ihtimale karşı göğüs pompası ve süt saklama poşetleri sezeryan olması durumunda süt gelmemesi ihtimaline karşılık
2-Ağız temizleme mendilleri şartmış hatta 10 15 tane bile yetmez dediler
3-Sırt ağrısı sık yaşadığım için emzirme yastığı almayı düşünüyorum ama onda biraz kararsızım
4-Bebekler için yan yatma yastığını şimdilik almamaya karar verdim çünkü ilk aylarda nasıl yatırırsan öyle kalkarlarmış kafasını hafif yan çevirerek yatırmalıymışız
5-Lansinohun göğüs kremi en iyisi dediler ama benim hastanemde bunu zaten veriyolarmış galiba 10 gr.olan yeterliymiş ayrıca
6-Wee nin silikon uçlu kaşıklarından almayı düşünüyorum şimdi gerekmese bile demir ilacını falan verirken gerekli olabilir
7-Şimdiden bir çocuk doktoru araştırmayı düşünüyorum deneyimli annelere danışacağız
8-Bence bebefon şart kuzenimden biliyorum çok işe yarıyor ama bebek için çok da sağlıklı olmadığını duydum belki sadece gerekli zamanlarda kullanırım
9-Banyodan sonra çok iyi kurulanması için tülbent almayı düşünüyorum mothercarede falanda varmış
10-Bir tane biberon şart dr. brownın gaz önleyenlerinden almayı düşünüyorum ama ondan tam emin olamadım daha
11-Emzirme sütyeni yerine önden açılan sütyenlerden alıcm bi de lansinoh göğüs pedi aldım
12-Kulaktan ölçülen termometrelerden almayı düşünüyorum uygun olanları da var nette
13-Benim göğüslerimde hala uç yok önceden göğüs ucu çıkarıcı almaktansa marka falan araştırarak gerekirse almayı düşünüyorum çünkü bebek çektikçe çıkadabiliyormuş annemde öyle olmuş
14-Mustelanın pişik kremi şampuanı losyonunu falan almayı düşünüyorum
15-Hastanede giyilen pijamaları almaktansa kuzenimden ayarlarım diye düşündüm
16-Bi de artık yavaş hastane çantalarını hazırlamak lazım ne olur ne olmaz

Puset, bebek arabasına daha karar veremedim, siz neler yaptınız kızlar

hahahah aynen ya elini ayağıni dayayip gezdirmeye başliyor resmen içim tuhaf oluyor öyle yapınca :) eşimde diyor doğsun poposuna vurucam hemde büyüyünce anlatıcam annene az çektirmedin sen kadina uyku uyutmuyordun dicem diyor :))

ya ben bide epidural istiyorum ya ya o anda birsey ters giderde nasil olsa epiduralli deyip hemen sezaryan yapmaya kalkarlarsa??? ben kendimdeyken yapmasinlar yaaa bile bile kestiklerini ben duramam öyle genel anestezi de yapmazlar hemen offf teyzemle konuştum oda diyor normal dogumda kimi cocuklarin kafasi yamuluyor felan dedi korktum iyice yaa

kimi çocukların mı? hepsinin yamuluyor benim bildiğim:))) kafa kemikleri o yüzden tam oturmamış oluyor doğuştan. yamulmazsa çıkması pek mümkün değil çünkü. sivrileşip biraz daralıyor ama 2 günde eski haline geliyor. normal de olsa sezeryan da olsa ilk 40 gün uyurken saat başı, başının yönünü çevirerek düz kafa olmasını ya da yamulmasını engellemen gerekiyor.
korkma tatlım yaa, 9 ay nelere göğüs gerdik, ne olacaksa olsun der gideriz doğumhaneye. düşünmemeye çalış böyle şeyleri. eline verip eve gönderdiklerinde neler hissetcen onları düşün. ilk altını değiştirişini, ilk banyosunu düşün:))
ben geçen ay eylül annelerinin başlığına girmiştim. hepsinin takvimi silinmeye başlamıştı teker teker. birbirlerinden haber bekliyorlardı şöyle oldu böyle oldu diye:) biz de öyle olucaz:)) sonra da yeni maceralarımızı paylaşıcaz ya da ilk bir ay fırsat bulamıycaz falan.

[arkadaşlar bende geçen hafta gittim benimkide erkek ve 2 hafta önden gidiyor bu sene erkekler irimidir canım anlayamadım yani tosun paşalar geliyor galiba
bide sizlere bi konuda tavsiyede bulunacağım ben bu hafta bebişime aldığım kıyafetleri yıkadım am başıma neler geldi bi bilseniz granürlü olan deteterjandan aldım 2 çay bardağı ile makinem telef oldu sakın benim hatama düşmeyin granürlü yerine sıvı deterjanlar var bebekler için ondan kullanın bende bir yakınımın tavsiyesi üzerine granürlüden aldım almaz olaydım makinenin bütün boruları tıkandı eşim 4 saat uğraş verdi zavallım maf oldu en sonunda makinenin borlarını temizleyebildi yoksa makine kendini kitledi oyüzden yani sanırım yeni modeller böyle olyor sizleride bu konuda uyarmak istedim

bende hacı şakirin bebek için olan sabun tozu var birinden aldım ama kullanmayabilirim yada sonra kullanırım dalinin bebekler için olan sıvı deterjanını almak istiyorum ama makineye atıp atmamak konusunda kararsızım.siz makineye mi attınız? daha var benm ama herşeyi planlamak lazım

bu başlıkta mıydı hatırlamıyorum ama ben bi bahsetmiştim granürlülerin zor eridiğinden. Hacı şakir granürlü mesela. Ben 1 yıldan fazla oldu Dalan-Roxy kullanıyorum ve çok çok memnunum. Bebişiminkileri de onunla yıkıycam.

merhaba kızlar...

dün kontrolüm vardı başıma neler neler geldi...

saat 2 30 dan akşam 7 30 a kadar hastanede kaldım.

önce nst ye aldılar, halbuki 30. hafta için erken 32. haftadan sonra alıyorlar diye biliyordum ki hemşire kızcağız da zaten kalp atışını çok zor buldu. sonra doktorun yanına geçtim. ultrason için hazırladılar falan doktor 5 10 sn baktı bu sezaryene gider eşi aşağıya tutunmuş ayrıca bebeğin kafası yerini bulmamış dedi. daha 30 haftalık yeri bol, çok hareket ediyor daha sonra yerleşmez mi dedim tam cevap verecekken aman aman dedi kasılma tetikledik hemen nstye alalım gerekirse yatış vericem sana dedi. aman noluyoruz dedim bir doktor daha geldi o da baktı aman dedi ultrasona devam etmeyelim daha 30 haftalık hemen nst ye alalım dedi. sonra nst ye tekrar girdim bu sefer tecrübeli bir ebe geldi hemen kalp atışı ve sancı takibi yaptılar. ebeye göre boş yere telaş yapılıyordu doktorlar da tam tersine felaket panik oldular. ve birisi kadın doğum uzmanı diğeri ise profesörü bebek zaten ters eş aşağıda aman doğum olmasın falan filan. ebe dedi kızım sen üşüttün mü? bu kadarcık sancı çok normal dedi. çünkü sancı aralıkları 0 20 40 diye gidiyor benimki 20 yi zar zor geçiyordu ama düzenli aralıklarla geliyormuş. neyse bana serum vermeye karar verdiler. kime inanacağımı şaşırdım. 1 saat serum aldım sonra tekrar nst ama sahiden serumdan sonra karnım yumuşacık olmuştu. serumun da içeriği sadece şekerli suymuş ... üçüncü nst de 5 yıllık bir ebe kızcağız vardı bebek sürekli sırtını kaçırdığı için eliyle takip etmek zorunda kaldı. ve dedi ki yeri çok bol bu bebeşin bak benden kaçabiliyor merak etme daha yeri sabitlenmemiştir dedi. ben de öyle olduğunu düşünüyorum ama şuanda beni tek endişelendiren eşinin aşağıda olması. yani önce eş çıkmamalı önce bebek çıkmalı neticede....

sonra tabi benim ultrason yarım kalmıştı pazartesi tekrar kontrole gel dediler.

pazartesi tekrar gideceğim. bol bol ayaklarını yükseğe koyup uzanmamı ve yürüyüş yapmamı tavsiye ettiler. Allah hayırlısını nasip etsin ama normal doğum çok istiyorum. ve sırf risk almamak için çok kolay normal doğum yapabilecekken doktorun beni sezaryene zorlamasından korkuyorum.

kızlar bilen var mı acaba eş yukarı çıkar mı?

Canim oncelikle gecmis olsun hastane nst ultrason insani cok strese sokuyo iki haftadir ben bilirim cektigim benim kizim olacak suanda yurt disindayim ama 16. Haftamda turkiyede tatildeydik bikac gun kahverengi akinti geldi sabahlari hem bu neyin nesidir hemde memlekete gelmisken kontrol olalim amacli doktora gittim cocugun esinin asagida oldugunu ve kucuk de olsa iki tane kanamanin oldugunu gordu doktor yat dinlen dedi bol bol su iic ayaklarinihavaya kaldir fazla yorma kendini dedi ve benim morel sifir tabiiki sonra iki hafta sonra dayanamayip baska bi doktora gittim o doktorda aynisini soyledi buarada kociskoyla iliskide yasak
Ve bana cocuk buyudukce yukari cekebilir esi dedi iki hafta sonraya tekrar randevu verdi ben iki hafta boyunca hep uzandim bol bol su ictim tatilim evde gecti tabiii hic bi is yapmadim buarada kahverengi akintim hep oldu tekrar kontrole gittigimde esinin yukari ciktigini hic bir sorun kalmadigini soyledi doktor cok rahatlamistim cok rahat geciyordu artik hamileleik 20 haftalik ultrasonumdada hersey normalde taaki iki hafta onceye kadar cocugunun esinin olmasi geteken yerde fakat sismis olarak gorduler iki hafta ara ara kanamam oldu hastanede kaldim ama ne serum ne ilac hic bisey yapmadilar nst bagliyolardi sadece okadar kanamanin sebebinide bulamadilar simdi evde yatiyorum
Kusura bakma bayaaa bi uzattim ama ben bu esden cok cekti yani cok arastirdim sordum okudum cocugun esi 20 haftalikken cikti cikti cikmadiysa cikmaz birde sana hic rahatsizlik vermedimi normalde kanama falan yapiyomus es asagida oldugunda bence normal dogumu hic dusunme sakin ama sakin ihmal etme cunku esin asagida olmasi cok onemli bi konu kontrollerin siklasmasi lazim bide seni korkutmak istemem ama erken dogum tehdidi var canim ins hic sorun olmadan gecer gider ama sezeryan olman lazim tutturma sakin normal dogum diye bebegini tehlikeye atma bende buyuk ihtimal sezeryan olucam cocugun esinide patolojiye gonderecekler niye buyuk diye herhafta ultrason nst kontrolu oluyorum okadar korkuyorumki herseferinde kotu bisey diyecekler fiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…