Nisan Ayı Hamişleri

sende iyiki varsın annecik öpüyorummmm seniiii

dün akşam uzandım. kasıklarımdan baya şiddetli sancı girdi.. aaa dedirtti hiç bişey yokken ama dikkate almadım.. yaklaşık 15-20 dk sonra tekrar olunca korktum bu sefer saate baktım.. bi daha yarım saat sonra falan oldu.. bide dün cok sk tuvalete cıktık.. hemn küçük hem büyük.. doğurcam sandım dün ya..

etnografer umarım bugun iyi şeyler duyarsın canım. geçmiş olsun...
bende 12. ve 24. haftalarda hafif kanamalar atlatınca tırsıtık eşim bende korkak... 12. haftada hastanede bende çok panik yapmıştı. hemşireler eşiniz sizden çok korkmuş dedilerdi. o da bizde kan uyuşmazlıgı olma ihtimali oldugundan bana bişey olursa diye korkmuştu. ondan sonra hiç bişey eskisi gibi olmadı. şimdi karnım çok çıkınca sarılamıyorum şöyle bir sıktırasım var diyoda göbecikten beri gelemıyor. 24 teki kanamadan sonra hepten bitti atraksiyon. şuanda da ara ara oluyor kanama yeni kahverengiye döndü. bizimde bir sebep yok. bebegimiz iyi eş yerinde belki rahim agzında damar çatlagı falan oluyordur dedi. devam ederse alttan bakcaklar... eşim geçen 14 şübata kadar lohusalıgın falan bitermiki diye düşünüyordu... allah a şükür anlayışlı eşlerimiz var... ilişkimizde bir degişiklik yok. birde hamilelikten tatlı hatunlar olmuşuzdur. onlarında işi zor. yani benimki sen çok güzel oldun ya.. çok tatlısın azcık farklı öpse dayanamıycam diyip uzaklaşır.... allah hepimize sabırlar versin... şu 2 aycık bir geçip bebeciklerimize kolayca saglıkla kavuşalımda . daha da sıkı baglancaz bence eşlerimize... biz artık tam bir aile olcaz..... sancı olayından tırsıyorum....

ayyy dur daha erken.... biraz daha beklesin....:) bende acayip tırsıyorum sancıdan.... birde acı agrı eşigim yüksektir. pek hisetmem. gece bizimki fena tepiyormuş ben hiç duymuyorum. eşim eli karnımda nasıl uyanmıyorsun fena vuruyor diyo.... bazan bende 2 3 kere büyük tuvalete çıkınca tırsıyorum doguracam yoksa vucut kendini temizliyor diye. birde ilk hamileliğim olunca dahada tırsıyor bilmediğimiz bir olay... umarım hepimiz 37 38 hftaları görürüzde kolayca kurtulur kavuşuruz. sonraki hayatımızı kesiteremiyorum. hep karnımda kalsa diyorum bazen....

evet canım biz bazen kendimizi dobiş ve çirkin hissetsek de onlar bu halimizi çok sevimli buluyolar:)) tabii ki bebişin sağlığı her şeyden önemli.
cumartesi alışveriş merkezinden çıktık arabaya binerken dedim ki, bitiyor artık böyle iki kişi el kol sallaya sallaya gezmeler, kendi kendimize aile bireyi yaptık, hem de organik ev yapımı, 3 kişiyiz bundan sonra, çekirdek aile oluyoruz:)

Kızlar ne diycem, belki duymuşsunuzdur, doğumdan sonra özellikle de 4. aya yakın saç dökülmesi başlıyor. Bunun için şimdiden saç bakımı yapmaya başlayın bence. Benim saçlarım bu gebelik döneminde çok güzel oldu. Ancak bu hormonel iyileşme doğumdan sonra eski haline döndüğünden dökülme oluyormuş. Bunu engellemenin bir yolu yok ama azaltabilirsiniz diyorlar. şunları öğrendim:
1. doğumdan sonra besinlerinin vitamin ve mineral yönünden zengin olmasına dikkat etmek gerekiyor.
2. saça yapılan bakım zararı azaltıyor
3. biotin içeren bir şampuan yardımcı oluyor

karar verdim, saç bakımı uygulıycam kendime. teyzem özellike içinde hamur mayası olan bir bakım önermişti. bulursam onu yazarım buraya. bir de sarımsak yağı+zeytinyağı çok faydalıymış. Sarımsaktan korkmayın (kötü kokuyor yağı da ) kendinize hazırladığınızı eşinize de sürün, hem bayılıyor benim ki ona saç bakımı yapmama hem de kokusundan rahatsız olmamış oluyor:))

günaydın kızlar bende de gece ufak tefek sancılar başladı dün akşam birkaç saat boyunca resmen adet sancısı çektim bel ağrısı ile birlikte.. yalancı sancılar sanırım böyle bişey oluyor..

eşimin işyerinde sıkıntıları vardı birkaç haftadır hergün yanına gidiyordum işte fön tutuyordum çay ikramı felan müşterilere boyalara felan yardım edeyim derken yorulmuşum bir akşam rahatsızlandım üşüme halsizlik felan bütün gün yattım.. neyse şimdi birkaç gündür evdeyim..

neyse kızlar uzatmiyim kaynanamla ayni binadayiz ust katimda oturuyor kendisi.. ben evden cikmiyorum ust kata felan pek uğramam biliyorlar zaten bide hamilelikte yoruyor yavas yavas evimin temizligini zor yapiyorum yorulunca yatiyorum dinleniyorum sürekli.. eşim üst kata çıktı bir akşam bisey vermek icin sonra baktim annesiyle birlikte indiler kapiyi actim "buyrun hosgeldiniz"dememe kalmadı kaynanam "misafir istiyormusun" dedi "istiyorum tabi buyrun" dedim kaynanam hemen "yok yok sen misafir istemiyosun" dedi.. 2 gündür evdeyim niye üst kata cıkmıyorum ona bozulmuş.. ondan öncede "geliyorum kapiya vuruyorum vuruyorum açmıyorsun" deyip duruyordu.. kac kerededim anne zile bas mutfakta olunca duymuyorumdur diye.. zaten bu laflarında sıkılmıştım yani bide alşam sen misafir istemiyosun deyince bende " ay anne evimde rahatim yatiyorum kalkiyorum dinleniyorum kimseye halim yok valla" dedim.. bir hışımla bahçeye çıktı düşen çamaşırlarınıda topladı çekti kapıyı çıktı yukarı..

eşimde yanımızdaydı ben anladım annesinin tavır yaptığını ama baktım eşim hicbirsey olmamiş gibi davraniyor bende annen niye böyle yapiyor demedim.. kaynananm yalniz yaşasa dicem tamam kadin yalniz yaninda insan istiyor ama eltimlerle birlikte yasiyor bizimde sıkıntımız var karnım burnumda dükkana gidiyorum yardima temizlik yemek desen yine tek basimayim kimse birseye ihtiyaciniz varmi demiyor sadece tavir trip yapsınlar

revindel çok kafana takmamaya çalış zor ama evet de geç gitsin. biraz vurdum duymaz olmazsak hayat zehir olur. bizimkileler 2 sokak var aramızda önceleri kahvaltıya falan gidiyordum. şimdi evden çıkasım yok arayalımmı sabah gelırmısın diyolar valla evde rahatım yatıyom kalkıyom. yokuşu çıkamıyorum falan diyorum pek bişey demiyor. zaten benim sıpa çok nazlı hemen kanama yapıyor. evdede hiç bişey yapmıyorum. odadan odaya dolaş. zaten kayınvalıdemın işi başından aşkın annesi var hasta ablamın kız geliyor 3 gün oynayalım oynayalım diye başında. babam şeker hastası 2 saate bir yemek. yemekten gına geldi artık diyo birde kayınpeder daha huysuz. suyunu bile ayagına beklıyor. allah kadına sabır versin. o yüzden şu aralar eve birleştirsek falan mevzumuz var. ama eşimde sıcak bakmıyor. onlarda kıra bizde kira belki diyorum para biriktiriz. eşimde hiç sanmıyorum tasaruf olcagına sadece annem için istiyorum evde yoldaş olursun gibisine. ama eşimde hiç istemiyor. huzurumuz bozulur. ben biraz patavatsızım.yani pek detaylı düşünmem öyle herşeye alınmam. ters bişey söylersin diyor. valla bebekle ilgili sıkıntı olur diyorum obür türlü sorun olmaz. ben severim kaynanamı. yemez yedirir giymez giydirir. birde yemek mevzusundan da kavga ederiz. saatte bişeyler yedirir bana ugruyorum hemen çaylar bisküviler meyveler getirir paketler bazen iyidir allah razı olsun. bilmiyorum bizim birlikte oturma mevzumuz nereye gider. kısmet bakalım. kayınpeder vakti zamanında mılette yedircegine biyer sahip olmadıgı için ona daha kızgınım annem sefillik çekiyor. kadının hep boynu bükük. nasip degilmiş belki sırf annem için bende istiyorum beraber oturmayı kadın küçüklüğünden beri çekmiş. bakalım mevlam neylerse güzel eyler. hakkımızda hayırlısı. çok yazmışşım ya. neyse kısacası sanada gamsız hayat diliyorum... bazen he deyip geçmek gerek.

canm kayınvalden de kayınpederinde melek gibi olsa da aynı evde oturmamanızı tavsiye eederim.. ev ev üstüne olmuyo cunku.. bikere özel hayatınız hiç kalmayacak. sürekli üstünüzde bi göz hissetceksniz.. bence imkanınız elverdiği sürece evleri birleştirmeyin...

Kızlar doktordan döndük.. geleli epey oldu ama ben hemen sızdığım için ancak yazıyorum.. Bizim oğlan 30+2 de maşallah 1579 gram olmuş.. Bugun ilk kez nst ye girdim.. Bişey cıkmadı cok şükür.. doktora kaslmalarımı sancılarımı söyledim.. kafa hala yukarında popo falan aşağıda o nedenle cok baskı yapıyomuş..

teşekkür ederim sibelciğim...

kasılmalarım hala devam ediyor ama yapacak birşey yok zaten henüz 60 baremini geçmedi nst de hiç fakat doktor kısacık baktı ultrasonda tekrar kasılma olmasın diye. hala ne kilo ne boy hiçbirşey öğrenemedim bayramdan sonra tekrar gideceğim. kan verdim ferritin bakıp kan hapına ona göre devam edecekmiş... bir de mutasyon testi diye birşey varmış. bu benim ikinci doktorum ilaç vermeyi hiç sevmiyor mutasyon testine göre vücudun ihtiyacı varsa veririm dedi. bakalım bir de onu yaptırıcaz...

hala eş aşağıdaymış üstelik tam plasenta previa durumuymuş değişmesi yukarı çıkması zor dua et bakalım dedi Allah dan ümit kesilmez belki normal doğururum dimi kızlar

................

eşin hiiiiç sorun etmemiş bak sen de etme... annesi neticede atsa atılmaz satsa satılmaz

o da ilgi alaka bekliyor ama biraz düşüncesizlik etmiş doğrusu... insan sevdiğinden ilgi bekler. la havle ve la kuvvete illa billah de

ayy canım kayınvaliden için üzüldüm ama birlikte oturmanız acaba çare mi? bence her ikiniz de zorlanırsınız. en başından beri bir arada otursanız neyse. ben de kayınvalidemle beraberim ama kayınpeder yok. sadece kayınvalidem le görümcem var. eşim tek erkek başlarında olmak istedi. ben de razı oldum. kimseye sıkıntı veren biri değil ama sahiden özel hayat meselesi çok zorladı beni... çok etraflıca düşünüp ona göre karar ver. sonra birgün kayınvalidenle ilgili böyle güzel düşünemeyebilirsin Allah korusun.

ahh canim ahh kafaya takmamaya calisiyorum ama iste yinede sinek küçük miğde bulandırıyor..
bu arada bence ayni evde oturma fikrini hiccc düşünme bile mutlaka tatsizlik çıkar canım.. kendi evin kendi düzenin gibisi olmaz

etnogrefer rabbim istedigin gibi nasip eder inşallah. ilginç ilk zamanlar nasıl farketmediler bu durumu. ayrıntılı ultrosanda görünüyor. üstelik kanamam falan olmadı düyorsun. cidden herkeste hamilelik başka oluyormuş. allah saglıkla kavuştursun bebegine. sende çok steres yapmamaya çalış. dualrımız seninle. herşey yoluna girer allah bir kolaylıgını verir.

aynı evde oturmayı eşimde hiç istemiyor zaten. sadece annesi için katlatmaya çalışcak gibi. yoksa babasıyla kesin problem olur.herkesin herşeyine karışır babam. eşim ona karşı bişeyde diyemez. stressli olur. annemde kesinlikle istemiyor zaten. babanla yapamazsınız diye. eşim bu konuyu düşünmek bile istemiyorum diyo.. işin ilginci kendi annemlerde beraber oturun diyor. bakalım nereye varcak bu konu.

yagmursuyu maşallah bebegine benimde 30-0da 1500 çıktı ogullarımız aynı gidiyorlar... saglıkla hepimiz kavuşalım. ya biberon olayını neyaptınız. bir tane lazım olur diye almak istiyorum kaç ml cammı olsun marka ne olsun unnododa dr brownslar piyasaya egöre baya indirimli...

si_bel canım en bir tane kaucuk emzikli cam biberon aldim cichkonun 22 tl felan di..

ayyy süpürgeyi açtım viledayla sildik toz aldim yemegi yaptim pilim bitti kizlar resmen.. daha 2 ay var ne edicem ben valla bilmiyorum..

bu arada bebek bezi alıp çantamı tamamlamam lazim artik ne olur ne olmaz..

canım çok teşekkür ederim :) umarım senin içinde Allah hayırlısını nasib etsin. bazen şer görünür hayır olur değil mi ama

canım ben daha biberon almadım ama ablam bana bir sürü sıfır biberon bıraktı kızı hiç sevmedi benim kızıma kaldı ama bakalım kullanacak mı. ben emzik de almadım daha ... bir de bir yerde duydum ama hangisi idi bilemedim. ilk zamanlar silikon başlık sonradan kauçuk mu yoksa tam tersi miydi neydi ki unuttum

bir de bebek bezi için şöyle düşündüm... 3-6 kilo bir de 2 -5 kilo var bebişin doğduğundaki kilosuna göre alıcam. amma velakin şimdi geldi aklıma senin oğlan tosun paşa senin bebiş için garanti 3-5 kilo iyi olur

canım bana doktorum yenidoğan için cam biberon tavsiye ederim dedi ben de dr brownun 125 ml lik olanını aldım.biraz büyüyünce biberon da büyür cam olmasına da gerek kalmaz.emzik ise nuby nin silikon olanını aldım.bi arkadaşım öyle tavsiye etti.içinde minik dişleri var dişleri kaşınmaya başlayınca iyi oluyomuş sonra kauçuk alıcam inşallah:)bu arada şampuan falan almayanlar varsa ben mustela ile sebamed arasında kaldım.birisi dediki mustela ne de olsa dermoeczane ürünü iyidir ama sonra şampuanı değiştirmek istersen alerji olabilir dedi bana da mantıklı geldi sebamed aldım.herkesin bildiği tavsiye ettiği bi marka bu da size dipnot kızlar:)

bende dr browns camını düşünüyorum. emzik ablamın kızdan kalma var 5 6 tane aldılar hiç birini emmedi. bazen aynısından bile almışlar. 3 tane o verdi. bakalım alcakmı... bebek bezi molfiksin 1 numarasından birtane aldım. a101 de 13 buçuktu. 50li. valla molfiks kulanmayı düşünüyorum. hem daha hesaplı hem sızdırma nadir oluyormuş. prima falan kaliteli ama okadar para yazık yani. hemde biraz milliyetçilik yapıyorum israil ürünüymüş herhalde param onlara aktarılmasın. inşallah bebegimde uyum saglar molfikse. ben mesala orkidi pek begenmiyorum okadar yogun adet olmasamda geçiyor. molped den daha çok memnunum. şampuan olarak mustella sipariş etcem dermoeczanemden benim lieracda 1 tüp kaldı dogum sonrasıda kullanılmalıymış. birde mustellanın dogum sonrası sıkılaştırıcısı varmış. ondanda almayı düşünüyorum. 1 ay sonra falan sipariş ederim. ilk zamanlar sadece suyla yıkayın diyorlar. galiba öyle yapcam. vücudu derisi dışarıya alışsın öyle şampuana gecerim. eczanedende pişik kremi yaptırcam ablamlar ordan yaptırmışlardı kesinlikle yaptır diyor. başka bişey fayda etmemiş kızın pişige o karışım anında geçirmiş.

eczane karışımları çok kaliteli oluyor ama sanırım miktarı az tutmak lazım, son kullanma tarihleri daha çabuk doluyormuş.. ve evet bebeği sık sık yıkıyacağız fakat sadece su ile. o zaten mis gibi kokar ki

bir de prima konusunda benim de aynı endişelerim var fakat muadili kalitede ürün olduğunu da sanmıyorum. yakınım olan annelerin hepsi aynı konudan muzdaribler ve çaresiz prima kullandıklarını söylüyorlar.

ayy masaallah canim kuzucuğuna :) vaktini beklesinler yaw erken felan gelmek yok öyle :) sende yorulmamaya caliş dikkat et kendine..

Meraba kızlar,
Bizim dün kontrolümüz vardı. Şükür her şey yolunda. 1480 gr olmuş kızım. Yılbaşında gelicek gibi görünüyor dedi doktor. Gülüştük eğlencemizi bölmesin vs diye. Duruşu da normal ama değişebilir dedi tabi. O kadar hareketli ki, aynı anda 3-4 yere vuruyor kuduruk:) Yeni randevuyu 3 hafta sonraya verdi, ondan sonra da 2 haftada bir görüşcez zaten dedi. Ben yine soru listesiyle gitmiştim:) Sizi aramamı gerektirecek acil durumlar ne diye sordum, o da her yerde yazandan farklı bişey söylemedi. 88 kilo olmuşum , boyun var o yüzden endişelenecek bir durum yok şimdilik dedi.

bugün cilt bakımı yaptım kendime:)
bir tatlı kaşığı yoğurtla bir tatlı kaşığı balı karıştırıp sürdüm 15 dakika bekletip duruladım, biraz parlaklık canlılık geldi yüzüme. ilk 6 ay çok iyiydi cildim ama son 20 gündür bi matlık var.
saçıma da sarımsak yağı, çörek otu yağı ve çam terebentin aldım dün. yarım paket yaş mayayı biraz suyla bulamaç haline getirip içine biraz bu yağlardan ve zeytinyağı damlatıp saç diplerinize sürüyosunuz, bir saat sonra da hop banyoya. çam terebentini şampuana da katabilirsiniz. 200 ml şampuana 20-25 damla. ayrıcaa banyodan çıktıktan sonra saç uçlarına argan yağı sürebilirsiniz, ben bunu her yıkamadan sonra yapıyorum.

saçlarımı boyamadığım için beyazlar çıktı iyice. moral bulmaya çalışıyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…