Nisan Ayı Hamişleri

fishbiskuits harikasın benide gaza getirdin sabahtan beri duşa girsem diye düşünüp duruyorum ama harekete geçemedimdi. hava bozuk ya oturudugum yerde kalıyorum. kuafore gideyim dedim kaş için üşendim yarın çıkarım dedim. zeytin yagı sürdüm saçıma yüzümede bal bir yarım saate banyoya girerim. vücuduma kahve limon karışımı yapsam diyorum peeling niyetine. sonrada lierac sürücem. ay kızlar bebeklerimiz bu hafta çok hareketli galiba. resmen oynuyor. ordan oraya . allaha şükür çok hoşuma gidiyor . henüz canımı yakcak kadar olmadı. ama korkmuyoda degilim...

ohh miss:)) ne güzel işte. bayrama şöyle bomba gibi girelim:)

Topiğin en minik bebeği benimki olck herhalde 1187 gr. dı benim kızım, doktor minyon bir bebek olck dedi, sağlıklı olsunda hiç önemi yok

Bugün sadece biraz etrafı toparlayıp bir çeşit yemek yaptım ve pilim bitti şu an külçe gibiyim, hamilelik nasıl bir şeymiş, ben mi çok nazlıyım acaba diye düşünüyorum, bi de çalışsam ne olcktı diyorum

oy yerim ben onu. görümcemin oğlu 2.800 doğmuş, şimdi orta sonda 1.75 bir tosun.

kız bebek ince zarif olur zaten. aynen saglıklı olsun yeter. belki sonradan toparlanır. hem en normalinden dogurursun. bence 3 3250 ideal.

aman boşver yapabildigin kadar saglıgından önemli degil ya. 2 aydır koltuklarımı çekemedim. en son çektiğimde ben farketmesemde yormuşum bizim sıpayı hemen kanama yaptı. o yüzden evi bile süpürmek sanki karnımı zorluyor. haftadabir ortadan süpürüyorum. yemek yapıyorum genelde günüdüz uyuyorum ohhh sefa sürelim dimi. geçen saglık ocagına ilaçlarımı yazdırmaya gittim direk girdim doktorun yanına öncekinde bekleme direk gir odaya demişti. sizinde aklınızda olsun. böyle bir hakkın var ben senle ilgilenmezsem başım belaya girer dedi. herkesi kovsam kovarım aama senle ilgilenmek zorundayım dedi . sıra beklemeden girdim. sonra eczanede ilacın kodunu mu ne girmemiş eczacı aradı doktoru bayan hamıle geri göndermedim düzeltelim falan diye aradı .neyse sefası sürelim birazcık... sonra canımız çıkcak zaten. 2 aycık kaldı. bazen dogurmayım hep böyle beraber olalım diye düşünüyorum. allah çalışana çok çok sabır versin. işleri rast gitsin... zaten gece dogru uyunmuyor. bide işe gitmek....

bana da dün iki kere tramvayda yer verdiler çok hoşuma gitti

ay canim valla bende tırsıyorum hareketleri büyüyünce canımızı yakıcakmı

çok doğru bakım yapmak lazım, bende de rosea var yüzüm pul pul dökülüyor. ama yapacak bir şey yok çok... bebişim için feda olsun. ama likit fondöten bile pul pul yapıyor yüzümü

bu arada benim kızın tekmeleri pek bir şiddetlendi.

bugün doktor tekrar aradı gel bir daha bakıcam diye. gittik kızımı yine gördüm. resmen aynı babası, köfte dudaklı hokka burunlu, bir de bize dil çıkardı. yavrumun ayağı başındaydı akrobat olmuş. sonrada sağ ayak başparmağını tuttu sol eliyle çoooooooooook tatlı...

1760 gr olmuş ama boyunu söylemedi... kasılmalardan korktuğunu eğer kanamam olursa gece gündüz mutlaka haber etmem gerektiğini söyledi. eşin aşağıda olması çok tehlikeliymiş, bir önceki doktorun bundan neden bahsetmedi anlamadım dedi.

amaaan .hayırlısı artık. ben kışlıkları falan çıkartırken epeyce ağırlık taşıdım bir kere perde bile astım çok öyle sünmeden yukarı doğru ama çok şükür hiç kanamam olmadı. bu eş acaba sahiden de plasenta previa mı ki?

inşallah değildir de normal doğum olur:) amin

Revindel doktoruna normal dogumu sordunmu bel fitigi var demistin benim bel cok fena oldu iyice bugun fizik doktoruna gittim dayanamayip dogumu sezeryan yapmani tavsiye ederim normal dogurursun ama fitigin artma ihtimali cok yuksek dedi bende epidural normal nasil olur dedim olur ikinmayacagin icin bele zarar vermez dedi onu dusunuyorum simdi ama cok kararsizim cokda korkuyorum nasil iyimi onuda bilmiyorum birde kadin dogumcuyla konusmak lazim iste.panik atagim depresiyor iyice dusundukce rabbim kolaylik versin hepimize.

merhaba gül, bahsettiğin rahatsızlıklardan dolayı endişeli olman çok normal. belki bizden çok çok daha fazla endişelisindir. umarım kolaylıkla bebeğini kucağına alırsın ve bir daha panik atak depresyon falan kalmaz. aaa ne de kolaymış dersin, amaaaan salla gerisini boşmuş dersin :)

ben de normal doğum çok istiyordum ama sanırım sezaryen gibi görünüyor. epidural yaptırmayı düşünüyorum fakat onda da anestezi ekibinin itinalı olması lazımmış spinal anestezi pek tavsiye etmiyorlar aklınızda bulunsun.

kizlar gozunuz aydin allah sag saglim bebislerinizi kucaklariniza almayi nasip etsin ve bebe isteyen herkeze rabbim versin

teşekkürler canım güzel duaların için. Rabbim isteyen herkese hayırlısı ile hayırlı zamanda nasib etsin.

Kızlar biz bugün eşimin ailesinin yanına yola çıkıcaz. Bayram dönüşününe kadar haberleşemeyebiliriz. Hepinize ailenizle, sevdiklerinizle ve küççük bebeklerinizle sağlıklı, neşeli bir bayram diliyorum. Öpüyorum sizleri.

kızlar bir de

Q&A: Unsafe food for nursing moms? - New Parent - Your Life

hamileliğin başından beri takip ediyorum ilk defa bu kadar önemli bir bilgi ile karşılaştım. emziren annelerin tüketmesi sakıncalı olan gıdalar ile ilgili.

en başta balık geliyor civa içeriğinden dolayı. en azından dip balıklarını yemeyiz. ben zaten hamsi sevenlerdenim :)

kafein içeren çay kahve türü şeyleri çok tüketirsek bebişin gözleri kapanmak bilmezmiş :) sonra niye uyumuyor diye düşünmemek lazım

baharatlar, çok fazla baharat bebeğin gazlanmasına neden olurmuş, öyle löp löp çiğ köfte yok kızlar, hem pişik de olmasın popoşları:)

sonra bir de c vitamini var ki ben buna açıkçası şaşırdım ama mantıklı geldi. cilt bakımında da c vitamini pek çok kişide alerjiye neden olabiliyor. bebişlerimiz için de geçerliymiş bu durum. çok fazla greyfurt mandalina ve portakal yok. yani bir bardak taze sıkılmış portakal ya da greyfurt suyu nasıl da güzel olur ama yok. günlük bir porsiyonla sınırlı tutmak sanırım en mantıklısı. ayyy ben greyfurta da bayılırım laf aramızda heleki pembe olanı yok mu offf offf. napalım bebişlerin poposu pişik olmasın.

ha burada elbette alkollü içecekler de sıkıntılı, söylemeye gerek yok gerçi. ancak bu konuda iki farklı görüş varmış biri tamamen yasaklıyor diğeri haftada bir yada iki porsiyona ok veriyor. ancak alkol tükettikten sonra en az iki saat bebişlerin emdirilmemesi tavsiye ediliyor. ayrıca alkol tüketiminin vücudumuzun süt üretme işlevini birazcık aksattığını üretilen süt miktarını düşürdüğü de tespit edilmiş.

ay bir de ne yemeli içmeli onları yazsalar.

bana kayınvalidem ol bol süt içeceksin diyor ama ben çok gazlı yapar diye biliyorum. rezene ve az miktarda anason karışımı bitki çayının çok iyi geldiğini duymuştum. hurma falan ama bu konuda çok da kesin bir bilgim yok

ay canim sordum sordum ama yazmayi unuttum buraya.. benim hem fıtık hemde kireçleme var belimde dedim epidural anestezi ile normal doğum istiyorum dedim.. herhangi bir engel olmadığını söyledi doktorum.. normal dogum yapabilirmişim.. hiç bir sorub olmaz rahat ol dedi..

ay canım benim bayramın mübarek olsun seninde.. iyi yolculuklar şimdiden..

öncelikle mutlu bayramlar kızlar...
bir sorunum var. dün okuldayken karnım taş gibi oldu ayağa kalkınca ağrım vardı ama çok yoğun değildi. karnımdaki sertlik özellikle sağ taraftaydı. Asıl önemli sıkıntım bebeğimin hareketlerini dünden beri hisstemedim. sanki arada yavaş bir-iki kıpırtı var ama yine de çok korkuyorum. Sizce bebek döndüğü için mi böyle oldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…