Nisan Ayı Hamişleri

Slm kizlar benimde sabah kalktigimda belimde bir agri oluyor bugun yine doktor randevumuz var ins hersey yolunda gider genel durumu kontrol edilecek bebisimi herhafta gormeme ragmen cok ozluyorum gelince o minik ayaklarla elleri isiricam resmen yaaa kizlar son 8 haftama girmis bulunuyorum resmen zaman durdu gecmiyor yaaa ha birde dun halamiz cocuk arabamizi siparis etti cok mutluyuz 3 hafta sonra elimizde allah nasip ederde kizimla gezmelere gotururum arabasiyla tam istedigim gibi bisey cok begendim buyuk cocuk arabasi yaz icin. Buggy si ana kucagi yagmurdan korumasi cantasi birde atabaya takmak icin alisveris filesi 300€ markada Bebequ hic duydunuzmu kizlarrr ins memnun kalirim

ah sorma canım ya benim de son günlerde şikayetim sırt ağrısı özellikle sağ üst taraf feci ağrıyo her akşam masaj mutlaka istiyo.daha da erken ama hep böyle gitmez inşallah.okulda da ağrıyo bazen çocuklara masaj mı yaptırsam diyorum yarına veli gelir :)

kızlar valla ağrılar başladı arada sırta girer arada kasıklara napcaz bilmiyorum

Kizlarr kontrolum pek iyi gitmedi bilmiyorum benmi abartiyorum ama bi haftaya kadar suyumun normal oldugunu soylediler bu hafta gecen haftada gormustum su biraz azalmis demesinmi ende normal demistiniz dedim oda bebek kucuk bebege gore iyi ama bormal haftasina gore az dedi ne yapacagimi neye inanacagimi sasirdim artik doktorlara guvenim kalmadi 36. Haftada bebegi dondericez dediler buseferde plesenta sis bebek kucuk du az belkide dondermeyiz dedi hersey belkiye kaldi anlamiyorum bu memelekette hicmi prof. Yok madem emin degilsiniz ozaman diyin biz anlamiyox kardesim parayla suraya git baktir bebegini diye offf kizlar hayirlisiyla bi dogursaydim biktim herseyden biktimm uyuyamiyorum artik

Canim gecmis olsun gercekten ne bicim bi is tamamen kararsizlik gibi baska bi doktora gittinmi hic ama icini ferah tutmaya calis risk alamazlar herhalde sonuc kotu olacak olsa soylerler ama ihmal etme genede baska bi doktora daha gozuk istersen hangi sehirdesin.

Hollanda gibi igrenc bi ulkedeyim haftaya carsamba daha cok tecrubesi olan bi doktora gidicez esimde gelicek randevuya teror estiricem diyor bakalim hakkimizda hayirlisi bebisimin hareketleride azaldi gibi psikolojikmi bilmiyorum yaaaa

Kızlar selamlar, şimdi fırsat buldum girip bakiyim dedim bizim kızlar napiyor..

hepinizin yorumlarını tek tek okudum şafak sayıyoruz bakıyorum :) kızlar bende zaman yaklaştıkça korkuyorum doğumdan.. Ağrılar sancılar artmaya başladı neredeyse hergün adet sancısı gibi sancılar çekiyorum.. Sırt ve bel ağrılarından bahsetmicem bile..

İstanbula geldik dün annemlere ziyarete ido ile geldik kızlar yolda bir dalga bir lodos anlatamam size miğdem başım karnım nasil ağrıyordu anlatamam kusucaktim az kalsın neyse atlattık..

Bizimde 12 kasimda randevumuz var en son 2 kg olmuştuk şimdiki kilomuzu acayip merak ediyorum..

Hepinizi öpüyorum Allahım yardimciniz olsun her konuda..

saniriim ayni kaderi yasiyoruz bana da bebek kucuk bebegin suyu az ayagi yamuk down sendromlu kafasi kucuk dediler her ayri kontrolde pazartesi gunu sanirim son kez olur bi kere daha ultrasona girecegim ama hic gidesim gelmiyor yine bir suru biseyler duymaktan korkuyorum hamileligimin son aylarini iyi gecirmek istiyorum soylediklerini unuttum artik bebegimin cok saglikli bi bebek olacagina inaniyorum prensesim beni uzmeyecek bilmiyorum... dedigin gibi lanet olasi ulkede adam akilli doktor yok hamileligim boyunca herseyime normal dediler hic bi tetkit yapmadilar eger bana ve bebege bisey olursa allaha emanetiz valla....beni amsterdamda amc ye gonderdiler guya hollandanin en iyisi hastanesiymis doktorda guya prof ama gavur iste ruhsuz ruhsuz konusmasi yeter sinir olmak icin.... allah sabir versin canim sanada banada seni en iyi ben anliyorum su anda insan hamileligin tadini cikaramiyor ne bu boyle bi daha hamile kalmayi dusunmuyorum ben

Canim benim Allah'a dua et ne eylerse güzel eyler mevlam.. Benim arkadaşımada kaç tane doktor engelli özürlü alınması gerekiyor bebeğin dediler.. Ne olursa olsun doğurucam dedi arkadaşım.. Şu an 6 yaşında bir kızı var maşaallah hiçbir problemi yok..

Hiçbirimizin garantisi yokki dua etmekten başka çaremiz yok.. Üzülmeyin hiç..

Allaha sukur benim bebegime hersey yolunda diyolar sadece zayif ve plesentam sis oldugu ici her hafta kontrol ediyolar ama ben burdaki doktorlara guvenmuyorjm haftaya kadar gunde 3-4 litre su icmeyi planliyorum birde bol bol dinleniyorum zaten ama yinede allahtan baska siginacak yerim yok herseyin hayirlisi bebegimin hareketlerini hisseddikce dua ediyorum herkez icin butun hamilelere

Valla ben de bazen ne yazacağımı bilmediğimden okuyup okuyup kaçıyorum. Bu sene iki arkadaşım "bebeğin özürlü alınması lazım" denildikten sonra sapasağlam çocuklar doğurdular. Ama öyle olmayabilir. Sağlıklı denilen bebeklerde de sorunlar çıkabiliyor, doğumdan sonra anlaşılıyor bazen. Endişenin hiç bir şeye faydası yok. Hollandadaki sağlık sistemini bilmiyorum ama mesele doktorlar ise burda da manyak çok. Hatta manyak oğlu manyak dolu. Gavurlukla bir ilgisi yok. O tamamen senin bakış açın oluyor bir yerde. Tevekkül sahibi olmazsan analık çok zor. Sanki sağlıklı doğurunca iş bitiyor mu?
Üzmeyin kendinizi kızlar demesi kolay ama üzmeyin kendinizi kızlar, bir faydası yok. Çoğu gitti azı kaldı. İçimden bir ses güzel haberler duyucaz hepimiz diyor.

Canim uzulme ins iyi haberler alirsin sende bende bu hollandadani havasindanmidir nedir ya :) zaten ben bastan beri korkuyodum hamileliginden bisey olacak diye belkide bi korku endise yuzunden kotu seyler geliyo basima ama uzulme allaha binlerce sukur bu halimize bebegimizi kucagimiza alirsak sag salim o yeter bana ama ben umutluyum prenseslerimi cok iyi belki tanisip arkadas bile olabilirler :) neyse haberlerini bekliyorum burdan ins pazartrsi iyi haberlerle donersin uzme kendini diycem ama elde degil sabaha kadar kotu ruya gordum

üzülme canım ya.Allah sevdiği kullarını biraz sınıyo işte.her şey güllük gülistanlık olursa asıl o zaman endişe etmek lazım bence.benim de ilk başlarda düşük riskim vardı.40 gün evde yattım. sürekli lekelenmelerim oldu.benim de bebeğim 1 hafta geriden gidiyo.ama onları düşünmemeye ve moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.normalde her şeyi çok kafasına takan ve ağlayıp sızlanan bi insanım.ama eşim de söyledi geçen gün"sen hamile olduğundan beri çok değiştin,olgunlaştın."diye.Hollandada gerçekten çok salak doktorlar var.benim görümcemler de 4-5 yıl kalmışlar.ordaki doktorlar bizimkilere benzemiyo.ben göz ameliyatı olmuştum ankarada bi hastanede.doktorlar konuşuyolardı.hollandada doktorlar ameliyat yapmıyolarmış.hep türkiyeye geliyomuş millet.hatta hollandalılar bile.katarakt ameliyatı bile yapmıyolarmış.ama Allaha sığın.hepimiz öyleyiz çünkü.en iyi doktorlara gidersin,başına gelmeyen kalmaz.ama evde ebeyle doğuranlar var.sapasağlam,ne güzel.bebeğinle ilgili hep olumlu düşün.gülmeye,kahkaha atmaya çalış bol bol.konuş onunla.dua et. çok az kaldı inş. hepimiz en sağlıklı ve en güzel şekilde evlatlarımızı kucağımıza alırız...

üzülme canım ya.Allah sevdiği kullarını biraz sınıyo işte.her şey güllük gülistanlık olursa asıl o zaman endişe etmek lazım bence.benim de ilk başlarda düşük riskim vardı.40 gün evde yattım. sürekli lekelenmelerim oldu.benim de bebeğim 1 hafta geriden gidiyo.ama onları düşünmemeye ve moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.normalde her şeyi çok kafasına takan ve ağlayıp sızlanan bi insanım.ama eşim de söyledi geçen gün"sen hamile olduğundan beri çok değiştin,olgunlaştın."diye.Hollandada gerçekten çok salak doktorlar var.benim görümcemler de 4-5 yıl kalmışlar.ordaki doktorlar bizimkilere benzemiyo.ben göz ameliyatı olmuştum ankarada bi hastanede.doktorlar konuşuyolardı.hollandada doktorlar ameliyat yapmıyolarmış.hep türkiyeye geliyomuş millet.hatta hollandalılar bile.katarakt ameliyatı bile yapmıyolarmış.ama Allaha sığın.hepimiz öyleyiz çünkü.en iyi doktorlara gidersin,başına gelmeyen kalmaz.ama evde ebeyle doğuranlar var.sapasağlam,ne güzel.bebeğinle ilgili hep olumlu düşün.gülmeye,kahkaha atmaya çalış bol bol.konuş onunla.dua et. çok az kaldı inş. hepimiz en sağlıklı ve en güzel şekilde evlatlarımızı kucağımıza alırız...

Ben de yarın doktora gidicm ama içim sıkılıyo kötü bişi dick diye benim kuzum da zayıf sanki karnım bile çok çıkmamış gibi kuruntu yapıyrm, iştahım da kaçtı, doğum yaklaştığından mıdr nedir, Duygu doğurduğundan beri her an doğurcakmış gibiym

Tosun yasemin ve akrepkiz arkadaslar bana soylenecek bisey birakmamislar. Allahim herseyi bizden iyi dusunur allaha siginin ve icinizi ferah tutun biz neyi nasil istersek isteyelim rabbim istedigi gibi verecektir hayirlisini dileyelim su soz her zaman cok hosuma gider derdinmi var uzulme derdinden buyuk rabbin var. Rabbim saglikla saglikli kavustirsun hepimizinkini.

Guzel seyler dusun guzel olsun tatlim nerden cikariyorsun bunlari duygununki bi istisnaydi istisnalar kaideyi bozmaz ay ben panik atak ve takintiliyim siz benden takintili bebek zayif olsun ne guzel iste kolay dogum olur cikinca besleriz takilmayin bunlara yeterki saglikli olsunlar gerisi sorun degil.

iyi akşamlar herkese...
dün akşam ben de duygu gibi doğuracağım sandım. acayip bi bel ağrım vardı, kasıklarıma da sancı vuruyordu arada. tuvalete gittim, lekelenmem olmuştu, tabi biz hemen panik bi halde acile gittik. idrar testi yapıldı, nst çekildi. acildeki doktor sancılarımın olduğunu söyledi, sonra ultrasona aldı fakat bi sorun görmedi. idrar yolu enfeksiyonu da lekelenme yapabilir dedi. ilaç verdi, fitil verdi, ayakta fazla kalma, istirahat et bol bol dedi. sonra eve geldik ama bu bize bi doğum provası oldu:) bugün de okulda son günümdü, pazartesi kontrole gidip raporumu alacağım. kızlar tam riskli zamanlarımız, dikkat edin yormayın kendinizi, bol su için. inşallah zamanında gelir bizim minişlerimiz... akrepkız ve heper canınızı sıkmayın, olumlu düşünün olumlu olsun, bebeişlerinizi kucağınıza aldığınız zamanların hayalini kurun... umarım herkes için herşeyin en iyisi ve hayırlısı olur. öpüyorum hepinizi ve minişlerinizi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…