Nisan Ayı Hamişleri

Günaydın sevgili annecikler..

Bacak ağrılarımdan bütün gece uyuyamadım sabah 8 de artik pes ettim kalktim.. Dün çarşıya çıktım 45 tl ye penye ve küpür karışımı krem rengi bir pijama takimi aldım hem mevlütte giyicem hemde normal zamanda da kullanabileceğim bir takım.. İki tane pijama takimim olmuş oldu bugünde tekrar çarşıya çıkıp penye uzun gecelik alıcam doğuma giderken lazım oluyormuş eltim söyledi..

Kuzumun eşyalarını uyku setini felan yıkamıştım 3 günde anca kurudu bugün onları ütüleyip yerleştiricem..

Hava acayip bozdu ve sogudu kizlar ne hirkalarin ne de montların önü kapanmıyor şalla imdadıma yetişti göbüşü kapatmak için :))

Şimdilik durumlar böyle :) öpüyorum hepinizi..

Eki Görüntüle 548111 Eki Görüntüle 548114 Eki Görüntüle 548116

İşte teyzeleri oğluşum benim:)Burnumuz azıcık yara küvezde takılan hortumdan dolayı az kaldı ama geçiyor.

maşallah,çooook tatlı.gerçekten çok acayip bişey ya. Allahın bi mucizesi.hiç bi müdahalemiz olmadan nasıl büyüyolar,böyle tatlı oluyolar.harika bi şey.Rabbim bize de en sağlıklı şekilde evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin.ben de kızımı yatağının yada kıyafetlerrinin içinde hayal edip,öpüyorum.çok özledim görmeden.ay ne güzel...tekrar tekrar tebrikler Duygucum.Allah analı babalı büyütsün...

saglık ocagndakı ebe canım.nette okudum bu aylarda dönmesi normalmıs zaten korkulcak bı durum yoktr heralde salıya kntrolum var zaten sorcm doktora.catı muayenesı olmadm ben son hftalarda bakılıomus ona.

Aaa saglik ocagindaki ebelerde biliyormu benimki kesin anlamaz kalp atislarini zor buluyor :))) yok o bebegin normal dogum olmasi icin ta 20 ci haftada basliyormus evreleri yani ilk pelvise yerlesme evresi doktor oyle soylemisti bana hic korkulacak birsey yok bakalim benimki dondumu yan duruyor gibi geliyor bana ama bilmiyorum haftaya persembe ogrenirim nasip olursa.

Kizlar çarşıdan geldim şimdi uzun gecelik aldim kendime hastanede lazim olur diye iç çamaşırıda aldım temiz temiz.. Dogum çantam artık hazır..

dün de mevlütte giyebilmek için hafif küpürlü bir pijama takımı almıştım ona uygun küçuk incilerden taç aldım :) hayatimda hic pijama takimina uygun saç aksesuarı bakmamıştım :)))

Geriye sadece oğlumun mevlüt takımı kaldı :)

Benim daha hic biseyim hazir degil morelimde heycanimda yok hazirlamak icin nebiliyim kendimi iyi hissetmiyorum son zamanlarsa bebisimin hareketlerinide fazla hissetmiyorum artik halbuki buyudu kilo aldi daha cok hissetmem lazim. Ama bilmiyorum sizin bebisler nasil kipir kipir dir umarim bilmiyorum kizlarrrr morelim sifir gidiyim bi dus aliyom bari kendime gelirim belki

Canim noldu niye morelin bozuldu senin yaa bebek hareketlerine gelince benim tosuncuk oğluşumda hiçç hareket etmiyor desem yeridir ondan yana tedirgin olma yerleri azaldı artık pek tepişmiyorlar..

Benimde canim sıkkın aslında inan annem yine kırmayı başardı beni.. Ama en güzel heyecanimi kimsenin rezil etmesini istemiyorum o yüzden çok fazla kafaya takmamaya çalışıyorum.. sende üzme kendini canım

Valla canim aslinda kendi kendime morelim bozuyorum heralde herseyi kafaya takiyorum yok bugun az hareket etti yok bugun tekme atmadi annemleride ozledim kociskomda cok calisiyo bu siralar cok yanlizim yani nebiliyim doktorlar sinir ediyo beni gecen gittigimde durup duruken ailede hic down sendromlu kuzen falan varmi demesinmi yok dedim ikili test yaptirmismiydiniz iyimiydi sanki yazmiyo o zikkim bilsayarda sorup bide kafama takiyorum aslinda kizimi uzuyorum farkindayim ama elimden daha iyisi gelmiyor tek dusundem bebegimin sagligi kucagima bi alsaydim yaaa hani en guzel hamielelik donemiydi ya zehr oldu bana zehir

meraba kızlar,

ben de kendini iyi hissetmeyenlerdenim. neredeyse her şeye ağlıyorum. karnımda ve sırtımda ağrılar oluyor. otursam bi türlü yatsam bi türlü. evdeki muhabbet kuşum hasta. 2 yıldır bakıyorum ve çok seviyorum. gözünün içine bakıyorum, veterinere götürüyorum iyileşmiyor. tam tuzu biberi oldu şu dönemin. bugün arkadaşımla konuşurken o kadar ağladım ki gıcık tuttu, öksürürken de altıma kaçırdım, sonra gülme krizine girdik telefonda:)) tam dengesiz oldum. tek yapılacak şey, bu dönemin normal ve geçici olduğunu düşünüp derin nefes almak sanırım.
bak kendi kendime hem dertlendim hem de kendimi teselli ettim görüyo musunuz.. iyi ki var demek ki burası:))
bu aralar sırtım ağrıdığından pek giremiyorum, sıkıntılanıyorum. öpüyorum hepinizi.

DUYGUUU! MAŞALLAH OĞLUNAAA!!

oh oh maşallah canım güzel günlerde kullan... valla ben hiç alt iç çamaşırı almayı akıl etmemişim. gideyim iki tane siyah alayım bari bir de uzun gecelik almam lazım sezaryen oluverirsem diye

revindelin de dediği gibi artık yerleri azaldı canım çok hareket edemiyorlar...

mutlu olmak ve olmamak bizim elimizde. abidin dinonun mutluluğun resmi varya hani onu arat da bir bak :) muhteşem bir öğüt var o resimde.

zaman yaklastikca bana bi agirlik cokuyor kizlar ya . belimin kalcamin agrisindan yuruyemiyorum hicbi yere gidemiyorum hareketlerim iyice kisitlandi bes dakikalik yol gozumde kilometrelerce buyuyor aynaya bakmak istemiyorum ...hamilelik boyunca uc tane pantolon almak zorunda kaldim ucuncuye sigmiyorum artik kalcadan kiz bebek doguracak olanlar sizde basenden ve kalcadan mi kilo aldiniz kim gorse oyle diyor..... ve daha iki ay var iki aya kadar ben napacam yatakta bile yatamiyorum belimin kalcamin agrisindan ben nasil doguracagim cok korkuyorum ya hareketsiz hantal bisey oldum ev isini bile yapamiyorum artik yemek yapmak olum oldu iyice insan icinde bile oturamiyorum otururken bile belim zonkluyor ayaklarimin ellerimin sismeside cabasi tabiki....saniriim hep sikayet oldu ama kimseye konusamiyorum beni anca siz anlarsiniz herkes normal normal diyo bide anormaaller var ayyyy cok sissin dogumun yakin mi benim karnim bile yoktu her isimin yapardim kosardim oynardim diyenler var ki onlara sinir oluyorum

ha bu arada resim esasen abidin dinoya ait değil canım ama onunla özdeşleşmiş durumda eserin gerçek sahibini buldum

" Dianne Dengel adlı sanatçının "Home Sweet home" adlı eseridir. "

hem biliminsanıyım diye geçinip hem de yanlış bilgi yaymayalım etrafa değil mi ama

canım herkesin anatomisi farklıdır. ve belki de ikinci hamileliğinde bu şikayetlerin hiçbirisi olmayacak bile. milletin ağzı torba değilki büzesin en iyisi kulak asma. çeken bilir. genelde kız bebeklerde kalça büyür. ben de ne aldıysam kilo namına hepsi basenlerime yerleşti. dediğin gibi ağırlaştık iyiden. geçen gün düdüklü tencereyi yıkamak o kadar zor geldi ki oturdum ağladım. karın kaslarımızı ne çok kullanıyormuşuz.

ama az kaldı.bol bol dua et cennet boşuna anaların ayakları altında değilmiş

selam hanımlar...

ay herkes pek bir sıkıntılı ya . ben bozuk havaları hiç sevmem. aynen benimde pek havam yok gibi. salı annemle çıktık dolaştık ya hemen akıntımın rengi degişti. bu günde kırmızı gelince doktora gittim. allaha şükür bebegimle ilgili sıkıntı yokmuş. artık pek hareket yok dedi. oturcam yatcakmışım. kan uyuşmazlıgı ve idrar testi yeniledik. ama gösteremedim sonucu. kan uyuşmazlıgı testı negatif idrar lökasıtten geçılmıyor. onları normal karşılıyorlar genelde oyle çıkıyor ama bu kez keton diye bişeyde çıktı hayrolsun bakalım yetersiz beslenmeden falan oluyormuş nette bakındım birazda. bebegim 2036gr çıktı . günü günümüze gidiyoruz. 3 4 ileri çıkıyor. idrar yolu enfeksiyonun erken doguma sebep olmasından tırsıyorum. şu 3 4 hafta daha geçsinde. sonra gelmek isterse gelsin. hepimiz saglıkla kavuşalım bebeciklerimize.

Duygu saglıkla büyüt bebegini. allah bahtını güzel hayırlı eylesin. maşallah

ay canım :) ben artık evcil hayvan besleyemiyorum çok fena bağlanıyorum. hatıra defterimde bir kaç sayfa var ki cancanın ardından (rahmetli mavi muhabbet kuşum) döktüğüm gözyaşlarıyla dolu ... seni çok iyi anlıyorum sahiden de tuz biber olmuş... sen de iyi ki varsın

maşallah canım bebeğine

sen anlatınca aklıma geldi

ben de dün gittim doktora. bundan sonra bir daha 15 de bir gidicem. sonra zaten 35 haftalık olacak ondan sonra da haftada bir.

bebiş 33 hafta 5 günlük bugün dün ağırlığı 2 338 gr idi. ama sırtını dönmüş ancak iki minnak kulak ve bir de ense gördük

plasenta ile ilgili birşey demedi ama bebeğin başı aşağıda ayakları da yukardaydı. innnnnnnnşalllllah normal doğururum

Son düzenleme:

seninkine de maşallah. bizimkinden tontiş... 33 hafta 2 gün. benimkide sırtı dönük ama ayaklar aşagıdaymış. geçen gittigimde kafası aşagıdaydı 30 haftada . dönmüş yukarı . inşallah tekrar döner.. dogumla ilgi bişey demedi. idrar tahline bakalım kan uyuşmazlıgı testınede bakalım sonra koruma amaçlı igne yapalım dedi. bende normal istiyorum ama nasıl olcak bilemiyorum. bugun 2 3 kadın gördün yeni dogum yapmışlar. zor yürüyorlardı. konuşmadım ama çok tırstım ya. rahattım ama korkularda başladı bende...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…