Nisan Ayı Hamişleri

maşallah canım :) sen mutlu bebeğin mutlu ne güzel

Maşallah nazar değmesin hem senin kilon çok iyi hem de bebeğininki, ben ömrümde ilk kez kilo almaya çalışıyorum bebişim zayıf diye, ben ne kadar tombul olsamda bebek düşük kilolu olcaksa oluyo biliyorum ama sanki tartıda artış olursa bebektendir belki diye rahatlıyorum, önemli olan sağlıklı olması ama düşük kilolu bebeklerdeki sorunlar hastalıklar aklıma geldikçe moralim çok bozuluyo, şimdilik 10 kilo aldım, karnım sabahları çok büyük gelmiyo bana akşamları biraz büyüyo yemek yiyip su falan içince, pek bi gerginlikte hissetmiyorum çatlak yok şimdilik

güzel pazarlar arkadaşlar bugünlerde doğum fotoğrafçılığı ile ilgileniyorum.düğün fotoğraflarımız dış çekimdi ve mükemmel olmuştu.o yüzden çok mutluyum şimdi de bebeğim için profesyonel anılar kalsın istiyorum.çünkü doğumda fotoğraf çekecek becerikli biri olmayacak eşim de o panikten çekemez.kartal pendik civarı bildiğiniz biri var mı? sizin bu konuda fikirleriniz nedir. normal doğumda olmaz ama çok istiyorum

amin canım Allah nazardan saklasın dediğin gibi ama senin bebeğin de çok zayıf değil diye hatırlıyorum geçmişe bakmadım ama...
en sağlıklı kilo aralığı 3 - 3.5 kilo arası +/- 200 gr verelim hadi o zaman zayıf veya obez bebek oluyor ve her ikisi de kötü. Allah korusun... sanırım benim rahmim benden alıp hep bebeği besliyor. çünkü ben günde ancak iki öğün yiyebiliyorum
sabah kahvaltısını saat en geç 9 gibi yapıyorum ona rağmen akşam 6 ya kadar ancak sindirmiş oluyorum arada sadece su ve meyve var. laf aramızda sanırım biraz basenlerim genişledi

sabah kalktığımda ben hiç hamile gibi hissetmiyorum ki sıkıntılarım gün ortasına doğru başlıyor. bir de pc başında oturmamı sevmiyor benim kız

canım biz ayarladık ama ben konyada ikamet ediyorum :) istanbulda bildiğim biryerler yok maalesef. çok iyi düşünmüşsün güzel bir hatıra özenli profesyonel birinin elinden çıkıyor ancak.

kızlar çok güzel bi yazı hepinizin okumasını şiddetle tavsiye ediyorum
HAFTANIN ÖNERİSİ
Günlük yaşamımızda belli bir olayı tarif etmek için kullandığımız kelimeler o olayı algılayış biçimimizi derinden etkiler. NLP (nöro-linguistik programlama) teknolojisinin başarısının en önemli dayanaklarından biri kelimelerin dikkatli kullanılmasıdır. NLP öğretisi bilinçdışımıza (bilinçaltımıza) hangi mesajların gönderileceğini bilinçli olarak seçmemizi sağlar: NLP'ye göre "biz kelimelerimizi bilinçli seçerek bilinçdışımızı olumlu yönlendirebiliriz".
Doğum eylemi sizce nasıl birşey?

"ağrılı"
"korkunç gözüküyor"
"düşünmek bile istemiyorum"
"ben iğneden bile korkan bir insanım, gerisini sen düşün artık"
"bilmiyorum, deneyip göreceğiz, ama ağrı duyulduğunda yapılacak çok şeyin olduğunu biliyorum ve bu beni rahatlatıyor"
"kişiye göre değişebileceği söyleniyor ve buna inanıyorum"
Yukarıdaki cevaplardan hangisi size yakın geliyorsa, sizin bilinçaltınıza doğum eyleminizin o şekilde geçmesi emrini peşinen verdiğinizi ve doğumunuzun muhtemelen o şekilde geçeceğini büyük bir doğrulukla tahmin edebiliriz.

Bizim dilimizde "doğum sancıları" veya "doğum ağrıları" olarak ifade edilen olayın ingilizcesi "labor" yani "iş", fransızcası ise "travaille" yani yine "iş", veya daha başka bir deyişle "eylem". Dikkat ettiyseniz bu kelimelerin içinde ağrıyı çağrıştıran birşey yok, doğum sonuca ulaştıracak bir eylem olarak tarif edilmiş. Bizim toplumuzda doğum eylemi "sancı" veya "ağrı" olarak ifade edildiği sürece anne adaylarının ağrı çekmemesi mümkün görünmüyor. NLP'nin kuramlarından biri de "dünya üzerinde herhangi bir şeyi bir kişi bile yapabilmişse, bunu herkes yapabilir!" şeklindedir. Dünya üzerinde birçok anne adayı az miktarda rahatsızlık duyarak bebeklerini dünyaya getirebilmektedir. Bunun anlamı, bunu sizin de yapabileceğinizdir. Elbette bunun için NLP öğrenmeniz uzun zaman alır, ancak olaya bakış açınızı olumsuzdan olumluya çevirerek bunu başarabilir duruma gelebilirsiniz.

Şu andan itibaren size doğum sancısı veya doğum ağrısı tanımlamalarını "çöpe atmanızı" ve yerine doğru olan "doğum eylemi" tanımlamasını kullanmanızı öneriyoruz.

Yukarıdaki cümlelere gülümseyerek bakıyorsanız, sizin zihninizdeki "doğum resmi" muhtemelen zaten olumludur.

canım paylaşımın için çok teşekkürler. çok güzel bir farkındalık olacağını düşünüyorum. kelimeler çok güçlüdür algımızı yansıtmaktan öte şekillendirirler.

ağrı veya sancı dersen ağrı veya sancı ile ilgili hormonlar devreye girer.

iş olarak adlandırırsan çok daha kolaylaşır. :)

tekrar teşekkürler

rica ederim canım
ama ister istemez insan da bi tedirginlik de olmuyor değil hani
birde bana doppler de dr ırsı olarak bebeğinizin kafa yapısı büyük dedi:18:
bende içten içe bi tırstım yoksa hiç korkmuyordum
inşaAllah normal doğumla atlatırız hepimiz hayrlısıyla

hehehe bizim bebiş tam babası. kafa büyük hem de tontiş

ben de arada bir düşünüyorum o anki halimi değilde (laf aramızda) oranın çok tahriş olmasından tırsıyorum

valla 34 35 haftalara 8 10 kilo alanları tebrik ediyorum ya. bende 15 falan aldım. karnımın altı ve basenlerimde ufak kırmızılıklar var. 3 kutu lireac kullanmama ragmen her yerime sürdüm ondan çok kullandım. sürmesem halimi düşünemüyorum. daha son ay var bebekte iyice büyüycek. inşallah gögüsüm çatlamz. dogumla ilgili önceden daha rahattım. zaman daraldıkça biraz tırsıyorum. bir taraftanda aman bir şekilde çıkar diye düşünüyorum. saglıkla kavuşalım. allah hepimize kolay dogumlar nasip etsin. valla çok yakın hissediyorum burdaki arkadaşları. ezan okunurken falan dua ediyorum hepimize. dün annemler uyku seti battaniye bebege kıyafetler almışlar ben gidemedim. doktor çok dolaşmıycan dedi. erken falan olursa çok ugraşırsın dikkat et kendine dedi.

ah canım ya benim de bebeğimin birkaç eksiği kaldı ama sanırım ben de çıkamıycam. eşim bu vaziyette çok dolaşmasan dedi... bu göbüşü kamufle etmek çok zor valla.

ayyy durun ya esas ben bugün bebeğin hastane çantasını hazırladım 3 pijama takımı, 4 çift çorap, 2 takım eldiven, 2 tane şapka, 2 tane önlük, bir tane külotlu çorap, bir penye battaniye, iki adet kundak bezi, iki tane battaniye, bir tane yün battaniye (konya çok soğuk bu aralar ondan tırstım battaniye sayısını abarttım biraz galiba) 4 tane zıbın, 15 tane bebek bezi (bir kısmı kendim için ) iki tane ağız bezi, kendim için emzirme önlüğü, 2 adet loğusa pijaması, bir tane siyah pijama altı, 4 tane alt iç çamaşırı, 2 tane sütyen, 4 tane atlet, terlik koydum.

daha koyacağım çok şey çıkar muhtemelen

ooooo sen en büyük boy valizi doldurmuşun canım ya okadar çok şey lazım olurmuki. tabi hazırlıklı olmakta fayda var. galiba 2 gün kalmadan çıkarız . umarım herşey sıkıntısız olur.

Ay kizlar yaklastikca cok tirsiyorum ben daha cantami hazirlamadim ama cok fazla birsey koymiycam ben bizim burda fazla tutmuyorlar ertesi gun cikiyosun normalde olsa sezeryanda olsa tabi insallah normal olur.

hehehe bizim bebiş tam babası. kafa büyük hem de tontiş

ben de arada bir düşünüyorum o anki halimi değilde (laf aramızda) oranın çok tahriş olmasından tırsıyorum

ewet canım ya demek seninde öyle aynen ya benim oğluşumda kafa yapısını babadan almış ve tontiş bakalım ne yapacağız Rabbim kolaylık sağlar
kızlar bende 11kg aldım benim bacak iç kısımlarımda ve göbek alt kısımlarımda hafif kırmızılıklar var ama bacağımdakiler bazen yok oluyor:44:
bende sürekli yağlar kremler sürüyorum doğum tarihimizde en son 27 aralıktı her gittiğimde öne geliyor bakalım hayrlısı olsun =)

ooooo sen en büyük boy valizi doldurmuşun canım ya okadar çok şey lazım olurmuki. tabi hazırlıklı olmakta fayda var. galiba 2 gün kalmadan çıkarız . umarım herşey sıkıntısız olur.

hihihhi :)

daha valize koymadım :)

ama şöyle düşündüm. yani fazla olsun da bir ihtiyaç olursa elimiz ayağımız dolaşmasın. nasıl olsa araba taşıyacak valizi biz değil dimi

:) doktor her sefer bu kız aynı babası diyor bizimki de keyiften dört köşe oluyor.

canım onlar derimiz inceldiği için bazen damarlar görünür oluyor bazen de kayboluyor belki de öyle bişeydir. aman zaten bebeklerimiz için değer her türlü :)

benim doğum tarihim ilk 31 aralıktı şimdi 23 aralık diyor hatta dediki 10 15 gün önce de gelebilir

hemen hemen aynı zamana denk geliyoruz canım
hayrlısıyla kurtarsın Rabbim hepimizi normal doğumlu 2-3 dk da doğurup çıkanladan oluruz inşaAllah

hemen hemen aynı zamana denk geliyoruz canım
hayrlısıyla kurtarsın Rabbim hepimizi normal doğumlu 2-3 dk da doğurup çıkanladan oluruz inşaAllah

amin canım cümle hamişlerle beraber...

benim plasentamın kanalı kapayacak şekilde yerleştiğini söyledi doktorum. bir ihtimal yukarı çıkarsa normal doğurursun dedi. hep dua ediyorum...

sezaryenden korkuyorum ben

merhaba kızlar?nasılsınız? ay benim dün o kadar çok sancım vardı ki.kasıklarımda oluyo sancı.önceden de oluyodu da.günde 3-4 defa oluyodu.dün sabahtan akşama kadar bu sancı oldu.sancı geldiğinde kasıklarım taş gibi semsert oluyo.gece uyuyamadım hatta ağrıdan normal mi sizce.33.haftadayım.şimdiden başlar mı sancılar?inş. erken doğum falan olmaz.benim kızım küçücük teyzeleri.öyle tombik değil.kiloları hep ben alıyorum.şimdiye kadar 13-14 arası kilo aldım.göbekte ve belimin yan taraflarında baya çatlaklar var.krem falan hep kullandım ama yine de oldu işte.bir de son zamanlarda arko krem ve badem yağı beraber kullanıyorum.çatlakların görünümünü baya azalttı.paylaşmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…