Nisan Ayı Hamişleri

günaydııın kızlaaar :))

dün dalinin sıvı deterjanını aldım bebek ıcın.cok guzel kokuyo yaa.sız neyle yıkadınız bebısınızın kıyafetını? toz sabunların makınede tıkanıklık yaratabılecegını duydum almadım

sıvı aldım.bıde sey sorcam sıze sız hep 0-3 aylık kıyafetlermı aldınız ben hıc 3-6 aylık seyler almadım.bır ıkı tane almak mı lazım acaba cunku kıs gunu olcak cıkıp da alamayız

bebekler de ufacık olcak hedıye de gelır de gercı :S

Ben dalan roxy tozla yıkadm makinede.. Yumuşatıcı olarak da dalin aldım.. misler gibi kokuyo.. Benim 0-3 de var 3-6 da var... 3-6 lar genelde biraz daha ince cunku bahara denk gelcekler 3-4 aylıkken..

Canım ben de dalin sıvı aldım, başta baya araştırdım sonra bu kadar abartmaya gerek yok diye düşündüm hatta deterjandan da çok az döküyorum makineye zaten temiz kıyafetler.

bence 2-3 takım da 3-6 ay almakta fayda var, ben kuzenimden aldım birkaç tane

Ya kızlar siz nasıl 2-3 litre su içebiliyosunuz ben 1.5 litreyi geçemiyorum doktor 2 litre olsun dedi ama içtiğim zaman o kadar şişiyorum ki nefes bile almaz ızdırap oluyo ama şimdi sizi okuyunca gaza geldim ben de gün içine dağıtarak azar azar içmeye çalışıcm

dalin sıvı deterjan ve yumuşatıcısı ile 30 derecede mis gibi...

granüller ileriki aylarda katı gıdaya gecitiğimizde lekelerin çıkması için daha yüksek sıcaklıkta yıkayacağız onun için ideal.

yani 30 derecede granüller erimediği için tıkanıklık yapabilir

bana granüllüyü ileriki aylarda kullanmamı tavsiye ettiler mantıklı...:)

ben zaten su içemem fazla.üşenirim sevmem ama neden çok su içmeyi oneryolrlar

suyumuz azalmasın diye mi idrar yolu enfeksiyonu olmayalım diye mi?

ben zaten su içemem fazla.üşenirim sevmem ama neden çok su içmeyi oneryolrlar

suyumuz azalmasın diye mi idrar yolu enfeksiyonu olmayalım diye mi?

Ben idrar yolu enfeksiyonundan korktuğum için içmeye çalışıyorum çünkü baya çektim enfeksiyondan, bebeğin suyu için doktor bana direkt etkilemez dolaylı yoldan etkiler dedi

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım.merak etme.inş. bişey olmaz. ben hamileliğimin en başında içmek zorunda kalmıştım.Allaha güvendim artık,inş. sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize...

bence kilosu öyle çok da az değil.benim 32+larda 1700 çıkmıştı.doktor biraz geriden ama problem olmaz dedi.yani seninkine çok yakındı benimki de.biraz minyon bi bebek olcak diye düşünüyorum.su içmenin faydası mutlaka vardır.sen devam et su alımına.Allah iyilik versin canım...

kızlar dün doktora gittik.nstye girdim ilk defa.bebişimin kalp atışlarını duymak çook güzeldi.doktor her şey normal dedi.sancı falan çıkmadı.ben de pazar günü çok sancı çektiğimi söyleyince bu haftalardan sonra ara ara böyle sancıların olması normal dedi.33+5teydik dün.2000e yakın dedi kilosu.tahminen 2800-2900 gr. doğacak dedi.normal doğum olup olamıcağı ne zaman anlaşılır dedim.onu şimdiden planlamayalım,daha çok var dedi.bebek dönmüş,kafası aşağıdaydı.ama tekrar da dönembilir,biz olağan akışına bırakalım,normal doğum olmasını bekleyelim dedi.ama tabii buarada farklı şeyler gelişirse sezeryan da olabilir dedi.normal doğumda da epidural yapıyomuş benim doktorum.inş. her şey yolunda gider ve sağlıkla kavuşurum kızıma.

Bizim kizlarin kilolari ayni canim ya ben pekmez iciyorum bir aydir muz yiyorum sutu bir litreye cikardim ama pek bi faydasi olmadi heralde neyae saglikli gelsinlerde isim ne dusundun canim banada sezeryana kesin gozuylr bakiliyor cunku donmeye hic niyeti yok bizim
Cimcimenin

ben de sıvı deterjan aldım mina82 nin anlattığı sebeplerden

güzel haberlerle gelmişsin çok sevindim. hep böyle devam eder inşallah

Canim bende dalan roxy sabun ile yikadim yumuşatici felan kullanmiyorum ama galiba bebek yumuşatıcisi alicam cünkü kadife battaniyem sertleşti..

Kiyafet işine gelince birkac tane 3-6 aylikta aldim pijama ve bady olarak.. Sonra ihtiyaç olursa yine aliriz kışi rahat atlatiriz bence.. Gelecek hediyelerde var..

Kizlar gelecek hediyeler hep buyuk oluyor benden soylemesi:) kizkardesimi buyuttum ben ordan biliyorum bence onlara guvenmeyin derim

Ayy annem zaten millet ne getiricek 3 liraya 5 liraya takim alip getiriyorlar benimde bir yakınım dogum yaptiginda gelen hediyeleri görseydiniz hep jarse kumaştan kıyafet getirmişler bebeğe giydirsen cocuğun teni yara olur valla hep uyduruk şeylerdi yani...

ben de pekmez içmeye çalışıyorum günde 3 yemek kaşığı falan.sütü en fazla 2su bardağı içebiliyorum,mideme dokunuyo.sen maşallah 1lt. içiyomuşsun,ne güzel.isim olarak Melek düşünüyoruz ama kesin değil.benim beğendiğim isimleri babası beğenmiyo,onun beğendiklerini ben beğenmiyorum.galiba son ana kadar tam belli olmucak ismi.benim doktorum hiç belli olmaz son hafta bile dönebilir dedi.ama hayırlısı olsun.ben de zaten normal doğum diye ısrar etmicem doktorum.şartlar neyi gerektirirse o olsun diyorum.doktorum sezeryan gerekiyo derse yapacak bişey yok.bebişlerimiz ve bizim için en iyisi neyse o olsun inş.benim görümcem epidural sezeryan oldu.ertesi gün ayağa kalktı,misafirlere falan hizmet etti hatta. çok iyiydi. çok çabuk toparladı.o yüzden hayırlısı olsun diyorum ben...

slm güzel anneler ve tatlı minişler,
ben de geçen hafta izne ayrıldım, evde olmak çok rahatmış, günün her anında bebeğimi hissetmek çok güzel. bazen diyorum doğum sonrası napacağım içim de o olmadan, o kadar alıştım ki ama o zaman da kucağımda olacak, öpüp koklayacağım diyorum. zaman yaklaştıkça doğum korkusu sarmaya başladı beni, inşallah hepimiz sağ salim kurtuluruz. haftaya annem gelecek, o zaman ev hanımlığını da bırakıcam inşallah:) odamız kıyafetlerimiz çantalarımız da hazır, heyecanla bekliyoruz küçük beyimizi. bu arada oğlumun adı Ege olacak kısmetse:) hepsi de adlarıyla yaşasınlar. öpüyorum hepinizi ve bebişlerinizi...

Lohusalık, doğumu takip eden 6-8 haftalık, yani 42-56 günlük süreçte, hamileliğin kadında meydana getirmiş olduğu, psikolojik ve fizyolojik değişikliklerin hamilelik öncesi haline dönebilmesi için geçen süredir. Bu sürede özellikle rahim kendisini toparlar ve doğum öncesi boyutlarına döner. Yine Lohusalık dönemi içinde, oluşabilecek bazı hastalıklar, anneyi hayati tehlikeye sokabilir. Halk arasında, lohusanın mezerı 40 gün açık kalır söylemi de buradan gelmektedir.
Lohusalık döneminin diVRSğer bir özelliği de anne olan kadının meVRSmelerinden süt gelmeye başlaması yani laktasyon devresinin başlamasıdır. AnneVRSnin hipofizinden salgılanan bir hormon olan prolaktin’in, süt gelmesinde rolü büVRSyüktür.

Doğumdan hemen sonra göbek hizasında 4 aylık gebelik büyüklüğünde (1000 gr. ağırlıkta) kalan uterus her gün biraz daha küçülerek ancak 6 hafta sonra gebelikten önceki ağırlığına (60 – 70 gr.) döner. Bu gerilemenin yani involusyonun tamamlanVRSmasıyla lohusanın da halk deyimiyle 4O’ı çıkmış olacaktır. Ancak bundan sonra norVRSmal hormonal faaliyet sonucu lohusa âdet görmeye başlayacaktır. Çocuklarını emziVRSren annelerin bir bölümünde 40 gün taVRSmamlandığı halde bazen âdet kanaması görülmeyebilir. Bu şekilde âdet görmemeVRSye laktasyon amenoresi denir. Halk araVRSsında süt koruması denen yanlış bir inanış vardır. Adet görülmeyen dönemde hamile kalınmayacağı sanılır ama bu doğru değildir.
Doğumdan hemen sonra başlayan lohuVRSsalık devresinde rahim içinden gelen koyu kanlı akıntı yani loşi zamanla açılır,önce sarı ve sonra beyaz renk alarak dört hafVRSta kadar devam eder. Kollumun açık olduVRSğu bu devrede mikropların bulaşması veVRSya loşinin iyi akmayıp içerde birikmesi soVRSnucu ateş çıkabilir. Lohusa humması deVRSnen bu enfeksiyon, temizliğe dikkat edilmeden yapılan doğumlarda çok görülür. Tedavi için antibiotikler ve uterusu sıkışVRStıran Methergin gibi ilaçlar kullanılmaktaVRSdır.
Lohusalık Depresyonu, Lohusalık SendromuDoğum sonrası hüzün olarak da bilinen lohusalık sendromu veya lohusalık depresyonu, 10 kadından birinde görülen bir durumdur. Mutsuzluk, umutsuzluk, hayattan keyif alamama, kendini değersiz hissetme, uykusuzluk veya aşırı uyku, iştahsızlık veya aşırı yemek yeme, halsizlik, sürekli ağlama isteği gibi belirtilerin olduğu bir depresyon türüdür. Eğer bu belirtiler 2-3 hafta sürüyorsa buna “annelik hüznü” ama bu belirtiler bir ayı geçiyorsa buna da lohusalık depresyonu denir. Bazı kadınlarda bu durum kendiliğinden geçerken, bazı kadınlarda, psikiyatrik tedavi alması gereken boyutlarda olabilir.
Lohusalıkta BeslenmeLohusalıkta beslenme, gebelikte olduğu kadar önemlidir. Bu dönemde, süt olsun diye bol bol tatlı yemek yanlış bir davranıştır. Emzirmek nedeniyle kaybettiğiniz sıvıyı bol sıvı tüketerek yerine koyabilirsiniz. Bu dönemde sağlıklı ve dengeli beslenme sizin faydanıza olacaktır.

teşekkür ederim arkadaşlar aynı duyguları paylaşmak çok güzel.park yatak alan arkadaşlara siz uyku seti aldınız mı.yorgan kalın olur gibi geliyo bana.çok küçük olacakları için üşütmekten korkuyorum yünlü battaniye ince mi olur sizce karar veremedim.

çamaşırları yıkayan arkadaşlar herkes dalinin sıvısını ve yumuşatıcısını tavsiye ediyor.almayanlar onları tercih edebilirler.

canım ben aldım uyku seti, yorgan kalın olmuyor, yani normal uyku setleri gibi olmuyor. ama sonradan pişman oldum, şimdilik kalın, peluş battaniyelerle idare edilebilir bence nevresim diktirilip boyutuna göre. daha sonra için yorgan alınır ya da yaptırılır yünden. çünkü çok kullanışlı değil uyku setini yorganı. ben de hacı şakir granül sabunla yıkadım eşyaları, sabun lekesi falan kalmadı, çok da güzel koktular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…