Nisan Ayı Hamişleri

ben hıssedıyorum kasıklarda basını.zaten cok baskı yapıyo aşağıya dogru agrıyo yürürken falan..

neden 2 hafta sonra cagırdı kı, o zmn 40 haftalık oluyorsun. hadı az sabır; bu kadar bekledik, brz daha bekleyecegız. gercekten revındelın dogurdugunu dusunmeye basladım bende

Bende bilmiyorum canim zaten bu doktorun kaygisizligina sinir ola ola gecirdim sekiz ayi. Normal olacak ya dogurursa dogursun diyordur . Evet canim kasiklarimda hissediyorum hatta aci bile hissediyorum bazen hele zor yuruyorum ordan cikacak gibi ama daha girmemis baksana . Benimkinin cinsiyeti eger dogruysa kiz diyor ama baska bi doktor erkek demisti. Bu hep kiz dedi herhalde kizdir aslinda pek yanilan bir doktor degil burda en cok tercih edilen doktor ama nasip saglikli olsunda.

başını aşağıda hissettiğim için kanala girmesinde sıkıntı olmaz diye düşünüyordum ama demekki bir alakası yokmuş. bazıları da gereksız ınsanı endıselendırıyor; onemlı bişi olsa cagırırdı dıye dusun; şükür herşey yolunda ki böyle rahat davranabılıyor. Allah normal dogum ısteyen herkese nasip etsin, bende en cok kanala gırmemesınden korkuorum; cunku sımdılık normal doguma engel hıcbısı yok, ancak kanala gırmemesı gıbı bır durum olursa engel olur. yarın 36. haftanın kontrolune gıdıyorum, bakalım bebiş ne kadar olmuş ve dogumla ılgılı konuscaz mı acaba?

kızlar bende bugün dr gittim bebek aşağı dönmüş ancak tam anlamıyla kanala girmemiş kg 3125 gr olmuş biraz iri olduğundan dolayı normal doğum tarihinden 14 gün öce olabilir dedi eğer önce olmazsa yada kiilo almaya devam eder 4kilonun üstüne çıkarsa sezaryan olursun ded, dr bende bilmiyorum hayırlısı olsun 15 gün sonra bidaha çağırdı çatı muaynesinide o zaman yapacakmış o tarihe kadar kanama veya suyun gelmesi bide bebeğin hareketlerinin günde 10 defa hareketini hissetmezsen hmen buraya gel dedi benden bukadar kızlar ya revevdell haber yok mu ya merak ettim

nerdeyse hemen hepimiz son bir ayın içindeyiz, doğurduk doğuracaz. hatta en evdekileri tehdit ediyorum, gelmeyin üstüme doğururum bak diye:)
bu arada revindell'i gerçekten çok merak ediyorum. doğurmuş olabilir, umarım sağlıkları iyidir.

kızlar bende geçen hafta kontrole gittim takipteyim fakat yazamadım işte..
35. haftada idik fakat 3 hafta önden gidiyor dedi drum kg su da 2.830 idi ama vücut ve kafa yapısı iri olacak gibi görünüyor dedi eşime çekmiş yavrum
daha sonra nst bağladılar bu arada merak edenler için yazıyorum nst ücreti 15 tl aldılar benden özel hast.
onda da sancı çıkmadı sanırım çünkü dr herhangi bişi demedi..
10 gün sonra tekra gel dedi ama ben yarın gidicem bugün baya bi kötü oldum zaten kasık kemiklerimden şikayetçiydim hepten fena oldular =(
bende de hemoraid oluşmuştu 2-3 hafta kadar önce druma söledim gebeliklerde oluşabiliyor bekliyoruz dedi
magnezyum vitamin ve kan hapına devam .. tekrar yazdı bizden de böle kızlar
bu arada ssize de söleyim sizde yapın dilerseniz ben yaptım şuan var hatta =)
ne olduğuna gelince göğüslerinizin yara olmaması için annem yaparmış..
1kuru soğanı rendeleyin göğüslerinize koyup sarın biz önce peçete koydum sonra da streçledik
1-2 saat kadar bekleyip yıkayın isterseniz duş alın ben öyle yapıcam koku sinmesin
dualarınızdan eksik etmeyin kızlar yarın dr gidicez bu arada bende çantaları hazırladım 1-2 eksik var gibi
eksikler biter mi zaten

Cok sukur canim dedigin gibi bi sorun yokki kaygisiz. Insallah bebislerimiz sorunsuzca zamaninda kanala girerlerde normal olur. Basi asagida dedi birdaha donermi dedim donmez dedi. Allahtan sezeryan yapmak istemiyorum seni dedi bi aksilik cikmaz insallah. Birde birsey sorucam fikri olan varmi ultrosona hep son adet tarihimi giriyordu 25,26,24,aralik felan cikiyordu bu defa girmedi sat ini 17 aralik cikmis dogum tarihi kagitta yani bebisin resimlerinde edd diye alltta yaziyor. Doktorlarin verdigi dogum tarihiyle tutuyormu acaba yoksa onlarda su internetteki hesaplayicinin verdigi dogum tarihinimi veriyotr.

Canım satina göre girdiğinde otomatik bir tarih veriyor. Diğer tarih de bebeğin ölçümlerine göre, daha doğru bir tarih oluyor. Fakat su an artık bebislerimiz özgün bir gelişme gösterdiği için su anki olcumle çıkan sonuc Cok da doğruluk payı içermez. İlk 5 ayki ölçümleri baz almak lazım. Mesela benim Bebisim nispeten küçük bir bebek; ama kimininki kg olarak ılerde gidiyor.

Bu arada Bugun bende nst ye girdim; 10 tl idi, bir sıkıntı çıkmadı. Kg su 2.500 biraz küçük; ama normal dedi doktor. Aralık sonunu rahat bulur dedi. Bidaha iki hafta sonra gidicem kontrole. O zmn çatı muayenesi yapcakmis

benım bebek aşagıya cok baskı yapıyor kızlar yürürken cok zorlanıom sizde de öyle mi erken dogurcam dıye korkuom ıyıce ınmıs aşagıya sankı sizinkide öyle mi?

selam..
şuanda yürümekle ilgili bir sıkıntım yok. ama bu gün sanki yine döndü gibi hissediyorum. oturdugumda baya aşagılarda hareket var. normalde karnımın üstündeydi hareketleri. resmen çıkacak gibi ya oturunca pijamanın lastigi çok sıkıyor. o kadar aşagıdaki lastik. acaba karnım iyice aşagıya düştü ondan galiba. yoksa yürümemde bir sıkıntı yaşamıyorum. daha öyle sancımda yok pek.

sibel sorma yaa.. benimkide döndü sanki.. resmen pozisyon deiştirdi bugun.. hissedyorum.. inşallah hala bası aşağıdadır..

benimde yürümemde sorun yok.. ben otururken cok zorlanıyorum..

sibel sorma yaa.. benimkide döndü sanki.. resmen pozisyon deiştirdi bugun.. hissedyorum.. inşallah hala bası aşağıdadır..

benimde yürümemde sorun yok.. ben otururken cok zorlanıyorum..

Kızlar hareketlerini ille ayaklarıyla yapmiyolar; Bugun ultrasondayken hareket etti, tam doktorun baktığı yerde, sirtiydi. Ben eli kolu dirseği falan diye dusunuyodum sirtiyla vuracağına ihtimal vermezdim. O yüzden hareketlerine bakıp da üzmeyin kendinizi

Ben de geçen gün kontroldeydim, benim kuzum 2400 g olmuş nasıl sevindim anlatamam, bu kilonun nesine seviniyosun demeyin 2 buçuk haftada 700 g almış maşallah yavruma, bundan önce 1700 dü şimdi biraz olsun makul gibi geliyo kilosu, suyu pek fazla değil idare etck kadar dedi doktor, pozisyonunu da çoktan almıştı, ben en baştan beri sezeryanla doğum düşünüyordum ama şimdi artık normal doğum daha mantıklı gelmeye başladı, içinizde epiduralsiz normal doğum düşünen var mı kızlar

Bugün son eksikleri de aldık eşimle, yatağını seçtik büyüyen yataklardan, şifonyer ya da dolap almadık çünkü odasına mobilyacıya gömme dolap yaptırmıştık çok güzel oldu, inşallah hep güzel günlerde kullanmak nasip olur kızıma ve bütün bebeklere

maşaAllah canım inşaAllah hep bu şekilde devam eder
ben düşünüyorum canım normal doğum epiduralsiz ama dr um ne der bilmiyorum
bende dün kontrole gittim kendi drum yoktu ama nst yapıldı sancı çıktı
dr da doğuma hazırlık da olabilir ama yine de kendi drunda görsün p.tesi tekrar gel dedi
bu arada nst de bi bayan vardı doğum için açılma bekleyen..
ebe kontrole geliyordu felan personelde vardı bende hep doğuma kimler girecek diye merak ediyordum nasıl kişiler acaba azarlayan cinsten mi diye ama çok şükr içim rahatladı çok iyiler çok ilgili ve yardımcı oluyorlar birde
ebe hanım bana dedi ki sen bilinçlisin belli bak bensen sölemesi bol bol yürü sezeryan düşünme normal olsun ve suyun yada kanaman olmadığı sürece sancın olursa evde çek sancını dedi yoksa hemen buraya geliyorlar serum takılıyor sonuç sezeryan oluyor dedi ve bana da mantıklı geldi aslında çünkü oralarda inlemek bağırmak yada ne bileyim lavabo ihtiyacımız olsa evdeki gibi rahat olamayız diye düşünüyorum ve bu şekilde olsun istiyorum inşaAllah
bizden de böyle kızlar

bende normal doğum ve epiduralsiz istiyorum ama o anki sancıyla ne yaprım bilmiyorum..

sancıyı evde cekmek iyi güzel de insan duramaz ki.. ben şahsen evde duramam , içim içimi yer.. Bebek iy mi acaba diye düşünp dururm..

Canım senin kaç haftalıkti?

Bende en bastan beri epiduralsiz normal istiyorum; İns fikrimi değiştirmem.
Sancıyı evde çekmek mantıklı ama sancının ne kadar süreceğini bilmediğimiz için bence brz tehlikeli. Benim bir arkadasım ilk çocuğunu dogururken iki saat sancı çekti sadece. Bu da Bnm kafamı karıştırıyor

arkadaşlar daha önce kadınlar kulübünde bi bebek odası beğenmiştim ama hangi sayfada olduğunu unuttum ortası camlı 3 kapılı gardrobu vardı o odayı yada söz ettiğim sayfayı hatırlayan var mı son anda oda yaptırmaya karar verdim ama hatırlayamıyorum bilen varsa lütfen yazsın

36+1 iz canım

Haklısın evde kaç santim açılma olduğunu bilemeyiz ki ya evde doğurursak

Guzel anneler Bir dogum hikayeside benden:))
Dun aksam saat 10 a kadar disarda arkadaslarla sohbetteydik ama tum gun karin agrisi cektim tabi bunun sanci oldugunu anlamadim adet agrisi gibiydi gece lekelenme gorunce bir hastaneye goruneyim dedim tabi nst sonra acilma varmi bakicaz dendi gondeririz sik sancida gelirsiniz falan 2 cm acilma buldu yatis yapiyoruz dendi ben sok hic hazirliksiz oglen 12 gibi gelir bebek oldular ama oyle bile olmadi acilmalar o karin agrilarinin sayisi artti 3 5 7 8 acilma derken saat 6 da kendimi ikinip dogururken buldum 36 haftalik dogduk 2 kilo minigiz yani daha:))epidral normal iste boyle sabahta cikicaz insaalah bizden bu kadar hepinizi ALlah kurtarsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…