ben de çok özledim kızımı.eşim bazen kıyafetlerinden birini yatağın üzerine seriyo.bi geliyorum odaya,sanki yatıyo orda gibisarılıp öpmek koklamak bağrıma basmak istiyorum artık bebeğimi.ama bi taraftan da ocağı bulsun isityorum.yavrum bi-iki günle 2013ü kaçırıyo.benim görümcem de 29aralık doğumlu.hep açıklama yapıyo.1960 değil 1961 sayılır benim doğum yılım falan diye:) neyse en hayırlı,en güzel zamanda gelsinler inş.
bende dün gittim kontrole oğluşum 2.920 gr 51 cm olmuş şimdiden :) bende normal doğum istiyorum ama ben o malum masada yapılan muyanelerde çoook hassas olduğum için çatı muyanesine bile dayanamadım. 10 gün önce kanamam olduğu için acil hastaneye gittiğimde ebe baktı açılma varmı diye resmen doğum sancısı böyle bişey heralde dedim zordu benim için. dün doktorumda çatı muayenesi yaptı benim hassasiyetimi bildiği için tek parmakla yaptı ama onda da zorlandım, normal yaparsan bu muayeneler sık sık olucak dedi nası dayancan dediepiduralde yapmıyo benim doktor ama kimseyi korkutmak istemem bu bana özel bi durum. eğer siz daha masaya yatmadan benim gibi stres olmayıp rahat olursanız eminmki acımaz.
ayrıca plesantam olması gerektiğinden biraz aşağıdaymış. dr bu yüzden normal doğum olmayabilir dedi. çok şiddetli kanamalara neden oluyomuş bu durum, haftaya gittiğimde yine bi muayene yapıcak ve ona göre doğum şeklime karar vericez, çooooook korksamda normal istiyordum bakalım nolucak.
benim gibi plesantası aşağıda olan varmı başka ? her dr plesanta aşağıda olunca normal doğum için risk almaktan kaçınıyormu merak ettim ???
Aman deyim 3 ocağa kadar beklesin mümkünse bizim sıpa maddi açıdan bitik durumdayız hastanede kalırız valla.. Psikolojimde iyi değil bu sıra çok yoruldum dükkanı temizle felan bütün gün dükkandayım zaten akşam 9 da gelip bide ertesi güne dükkanda yemek için yemek yapiyorum hadi dışardan almayalım masraf yapmayalim diye , temizlik felan da derken bittim artık ota boka ağlıyorum..
günaydın kızlar,
dün bebişimin oda takımı geldı, giysilerini de yıkadık kuruyunca utuleyıp yerleştircez cok mutluyum :)
Günaydın kızlar. Oğlumu emzirmek için kalktım sizlerede bir selam vereyim dedim.Sütüm geliyor ama oğlum büyüdü artık doymuyor emzirdikten sonra azıcık mama takviyesi yapıyorum.Ben 3 kez çatı muayenesi oldum. Canım çok yandı eşim diyo dayanamadım bağırmana hiç diyo.Benim canım çokta tatlı değildir ama ona dayanamadım nedense.
(null)
(null)
Ayyy kizlar birkaç gündür bende acayip değişim var.. Birkaç gün öncesine kadar gece asla uyuyamayan en az 7-8 kez tuvalete koşturan , gece sürekli yemek yiyen.. Normal öğünlerde bile kıtlıktan çıkmış gibi yemek yiyen bir hamiştimmm..
Şimdi resmen yemek yemek zorunlu olduğu için yiyorum.. Gece acayip rahat uyuyorum hatta sırt üstü uyuyorum hiç rahatsız olmuyorum gece 2 kere tuv.kalkiyorum.. Ve kesinlikle yemek yemiyorum gece..
(null)
Cok sukur o rahatlama bendede var bir haftadir eskisi gibi ne sirtim ne bobreklerim nede gogus kafesim aciyip agrimiyor uyuyorum uc kez felan lavaboya kalkiyorum. Ama yemek konusunda ayniyim ne az ne cok normal yiyorum ben ilk kizimda doguma yakin istahim cok gitti ve hicbirsey yiyemedim hatta dogumda lauman yaptiklarinda bile birsey cikmadi cunku migdem bostu ne ciksin :)))).
aynı beni anlattn canım.. benimde yaklaşık 1 haftadır iştahım kesildi.. Gece hç uyuyamazdım uykum kaçardı.. sabahın köründe kalkardım.. simdi gene çok uyumya başladım.. hatta öğlenleri bile kestiriyorm biraz..
ayy evet kizlar ayni beni anlatiyorsunuz demekki normalmisss:) sirtustu uyumak ve aclik hissetmeden uyanmak guzel bi duyguymus o duyguyu ozlemisim ben hasta oldugum icin boyleyim sanmistim bugun ebeye sordum kontrolde normal oldugunu soyledi sirtustu uyumamizda bebek artik asagiya inmeye basladigi icin rahat nefees aliyoruz ne guzel allahimin hikmeti ne buyuk....kontrollerim doguma kadar haftada bire dustu . benim ebe bebek asagida ama biraz daha inmesi gerekiyor 37 haftalikken dogum olabilir dedi canta hazirligimi ve sanciyi anlatmaya calisti ... ben korkmaya basliyorum galiba hemen gelmesin yaaa daha bisey hazir degil kiyafetler yikanacak yerlesecek oda suslenecek offf daha kendime pijama bile begenip alamadim sevmem de pijama giymeyi esofmanlarimi ceker giderim diyorum ... daha ikramliklar yapacaktim bebek sekerleri yapacaktim hepsi kaldi bu bi hafta hastaligim beni mahvetti bu haftada da cikamam disari dondurucu soguk var disarda off offf tirsiyoruuuumm
Kizlar yine aranizda en rahat geçiren benim anlaşılan dün 4 tencere yemek pişirdim.. Lahana dolmasi, kapuska,ıspanak yemeği, ve yogurtlu ispanak corbasi.. Dükkana gidiyorum ya yemeklikler bozulmasin diye yaptim dolmadan artan kapuska oldu, ispanak köklerinide(pembe yerlerinden yukari iki cm kesiyoruz) yogurtlu sarmisakli şehriyeli çorba yaptim..
Bunlarin yaninda bide hamsi almistim ayiptir söylemesi onlari kizarttim bide eşim dükkanda müşterilerine çay kahve ikram ederken yanina koysun diye un kurabiyesi pişirdim iki tepsi :))
Bugünde ütülerimi bitirdim.. yarin yine dükkandayım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?