Nisan Ayı Hamişleri

Söylemem mi canım söylüyorum da dinleyen kim

Valla sen de haklısın, oda başka türlü bi şeymiş, benimde takmamayı öğrenmem lazım

Canım 35 gün İzmir'den annem gelmişti o kaldı bizde. Ama bebişle sadece kendim ilgilendim ben. Annem sağ olsun ev işlerini falan yaptı. Eşim gececi falan oluyor biz oğlumla tek kalıyoruz herşeyini ben yapıyorum zor olmuyor ama uykusuzluk kötü oluyor. Deli gibi gözünüzden uyku akarken sıpalar uyanıyor emmek istiyor:)

..........................

canım merak etme son kontrolümde doktor net bir şekilde biz 2500 - 3500 gr arasında doğan bebekleri sağlıklı nitelendiriyoruz, bu aralığın üstü ve altı sıkıntı dedi.

ben cok yakın bi zamanda doğurcak gibi hisseiyorum kendimi.. cok kasılmalarım ve sertleşmelerim var akşamdan beri..

ayyy hadi bakalım bence ben de bu gece hastane yollarına düşücem gibi bakalım

kızlar herkesin çeşit çeşit derdi var Allah beterinden saklasın. maalesef yaşlılarımız biraz fazla karışmayı seviyorlar. düşüncesiz olabiliyorlar. inşallah onların yaşlarına gelince bizler öyle olmayalım. ben 28 yaşındayım 2 küçük kardeş 5 yeğen büyüttün bir tanesine 40 çıkana kadar bizzat gece gündüz baktım. ama hala herkesin bir fikri var yapacak birşey yok. sadece kimsenin gönlünü kırmak istemiyorum. Allah bana bol bol tolerans, hilm ve anlayış versin xxxl olayım da kimsenin gönlünü acıtmayayım inşallah ...

Valla canim benimdoktorda geniş memleket bel fitigim var dedim nerde diye sormadi bile bişey olmaz normal doğuma engel değil dedi.. Ne tahlil ne film hicbisey istemedi :)

valla canım hep kaygısız doktorlar bizde:)). herkez bi gerilmiş ya sakin olun biraz boşverin kayınvalideleri inan kendinizi yıpratırsınız sadece zamanı geldiginde iyiyse iyi kötüyse kötü söyleyin geçin.

canım valla benım kayınvalıde de aynı. geldı, hem hıcbı ıs yapmadı; hem de kocamın yanında show yaptı. gunduz tum gun uzanıyo, uyuo, tv ızlıyo, yalandan bi de ben iş yaparken gelıo ' ay yapabılsem yapayım dıcem ama yapamıyorum kı ' diyo. kocam eve geldıgı gıbı ayaklanıo ama. ben yapayım mı fln demeler, kalkıp yapmalar. fitil oldum. hadi yapmıo, bir de bana dedi ki öbur torunlarda gencmıs artık yaslanmıs iş yapamazmış. 60 yasında ve elden ayaktan dusmus biri degıl. Bu da tamam da su an 2 haftadır buraya gelmek ıcın can atıo; guya yardım etcekmıs, geldıklerınde yataklarını bıle ben topluyorum. o derece yanı, o yuzden esime onlar gıttıgınde bı daha doguma kadar gelmesın demıstım o da anladı gelmek ıstıyoruz dedıklerınde ısrarla gerek yok diyor.
ayrıca benım kayınvalıdem de kendı basına ıs yapmaya kalkar muhtemelen; ama ben kesınlıkle ızın vermeyı dusunmuyorum. bebek konusu sakaya gelmez cunku

aynen canım ya iplik almadı; yıgenler bıle zıbın fln hedıye ettıler. insan kucuk bişi alır. gitmiş dikiş makinası almış bana, onu alcagına sorsana bebege ne lazım alalım.

yavrum dogru dıyorsun, bende normalde takmazdım dedıklerını; benı memleketınde eltılerıme cekıstırır bılmezden gelırım; hatta yanımda esıme öle seyler söluo kı, gel de cıldırma. hep susardım. 3,5 yıllık evlıyım kayınvalıdem yuzunden bı kere sıkayet etmedım. hatta bu geldıklerınde dayanamayıp anneme anlattım da noldu bunlara dedı; bende hep aynıydılar ama ben takmıodum dedım. ama insanın bazı seyler gucune gıdıyor. bebek olunca butun kışı bizde gecırmeyı planlıolarmıs, eltımlere sölemişler. Söyle bana ben bunlara gıdın mı dıcem? denır mı? ınsan ıster ıstemez sınırlenıyor. bir şekilde eşime anlatıcam ztn. (onun haberı yok daha) ama yıne de yatagını bıle toplamayan bırı söle dusunmelı, ben yuk olmayım barı 1 hafta durup gıdeyım; bu kadar da anlayış beklemek hakkımız bence

kızlar günaydınlar bugün dr kontrolüne gidecek arkadaşlar vardı onlar dr dan gelince çatı muaynesisini ve sürecin nasıl olduğınu anlatmasını bekliyorum şekerler bende çatı muaynesinie takmış durumdayım çünkü

Ben gidicem canim bugün 15.30 da kontrolüm hem çatı muayenesi olucam.. Haber veririm burdan yine..

Kizlar bu arada herseyi almisim oğluşumaaa ama kışlık mont felan almamışım bugün kocamla gidip astronot montlardan alıcam hani içi kadife gibi olanlardan.. Kuzum üşümesin :)

Dün geceden beri karnım taş gibi hafif bir bel ağrısı ve bacaklarım ağrıyor.. Magnezyum felan kesmedi bu gece kramplarımı dün fazla yormuş olabilirim kendimi elde açma kol böreği yaptım koca bir tepsi ne zorum varsa.. Eşim bile maşaallah hayatim son haftaların millet sana yerinden bile kıpırdama diyor sen bide börek acmışsın diyor..

hayırlı haberlerini bekliyorum canım bide sana bişi sorcam sen göçmenmisin kol böreği dedinya obakımdan soruyorum

canım yenı dogan bebişte monta gerek yok, iyice sarıp sarmalayacagız battanıyelerıyle. bende bebek cantası var bı de su hazır kalın kundaklar var ya onlardan, kundagıyla beraber cantasının içine koycam mis gibi :)

merhaba kızlar bebek şekeri yaptırdınız mı ben bebeğime 40ında mevlüt yaptırmayı düşünüyorum nasip olursa.şekeri de orda dağıtırım dedim ama o güne kadar yaptırmak lazım mı diye aklıma takıldı.hastaneye gelenlere ve 40ına kadar gelenlere ne verilir.bi de üçgen kutular gördüm onlara ne koyuluyo bilen var mı. siz şekerlerinizi nerde yaptırdınız pendikte yada anadolu yakasında . mevlütte falan nasıl oluyo bilen varmı.

çok cahilim dimi ben :)

Haklisin canim birsey demiyorum ama ben zamaninda cok taktim kendimi hasta ettim o yuzden hickimse icin degmez gerekirse anne sunu yapiver bunuyapiver deyip yaptir birseyleri ama sinir olup icine atma. Benim ilk kizimda bende yasadim uzuldum kafaya taktim ama bunda umursamam insallah. Ben kayinvalidemlere gidicem istedigin zaman kendin donersin sende oyle yapsana ne kadar istersen okadar durirsun ama memleketler ayrimi yoksa biz ayni sehirde oturuyoruz.

Canim sekerleri eger buz dolabi susu seklinde dusunuyorsan onceden siparis vermen lazim en az bi hafta felan sen nasil istiyorsan kac tane istiyorsan gidip begeniyorsun onlar yapiyor cunku cesit cok oluyor hazirda ellerinde bulundurmuyorlar. Ben kuthyda oturuyorum istanbulda nerde bilmiyorum. Birde mevlute kadar gelenlere evde ve hastanede lokum tutariz biz mevluttede seker tutulur.

farklı sehırlerde, hatta farklı ulkelerde :) ustelık onlar bıze sormuyo kı, kendılerınce yapmışlar planları. bakalım bır yolunu bulcaz; Allah'tan eşim sölemem etmem diyen bir insan degıl, 2 hafta once gelelım dıye tutturduklarında eşim gelmenıze gerek yok, kayınvalıdem burda dedi. bi yere kadar diyorsun yıne de, yaşlılar taktılar mı dınlemıyolar; ama senın dedgın gb bend e takmamak taraftarıyım. bir bebişim gelsin de gerekırse acık acık dıcem kalplerını kırmamaya calısarak, napayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…