Nisan Ayı Hamişleri

dedgın kutuları bılmıyorum ama ben eminönü havuzlu han'a gıdıp dolap suslerınden yaptırdım. Bebek olduktan sonra cocukla gıt, sec falan zor işler, hazır duruyor şimdi :) arkasında lavanta var zaten bozulma gıbı bır durumu yok yanı

estağfirullah sanki 40 defa çocuk mu doğurduk hepimiz sora sora akıl danışarak öğrendik senin gibi işte :)

benim arkadaşımın annesi çeyizci ondan akıl aldım ben de. çok güzel bir fransız tülü aldım çift en onları kare şeklinde kestim, metro horeka ürünlerinden 100 lük sabunlar vardı ondan da iki kutu aldım (benim sülale azcık fazla geniş 200 ancak yeter dedim :) ) sonra o sabunları o tüllerle bir güzel kapladım kurdele ve boncuklarla da süsledim. çekmece içi ya da banyo lavabo süsü oldu :)

bir de sakızlı lokum ve lohusa şerbeti aldım onları dağıtıcam.
mevlütte de dağıtırım ama mevlütte esas kavurmalı pilav ve zerde dağıtacakmışız. bizim memlekette mevlüt adeti yok ama kayınvalidemlerde var onların usulü de öyleymiş işte...

Kızlar slm şimdi kontrolden çıktım bizim ufaklik 2 haftadir kilo almamis yine 3500 dedi doktor ama telaş yapma gayet normal gelişimini tamamladı artık dedi.. internette öyle yazmiyor ama günde 20-30 gram alir diyordu kafama takildi neyse normal dogum da zorlanmicam insaallah..

Haftada bir gidicem artik kontrollere bu arada çatı muayenesini haftaya biraktı doktor nst ile birlikte yapicakmiş.. Şu an sancın yok muayeneyo haftaya yapsak daha iyi olur dedi

en güzeli canım herşeyden en önemlisi bir gönüle girmektir diyor hz mevlana ... gönül kırmadan yapmak lazım. biz de yaşlanıcaz hep dua ediyorum Allahım ben daha düşünceli bir yaşlı olayım diye biraz yaşlılar ben merkezli oluyor sanırım problem de buradan çıkıyor....

canım benim bebiş de almıyor artık kilo ama doktorum çok normal bu bebekler bir depar atar sonra normale döner dedi benim kızım 2 haftadır 3300 gr

ve doktor çok memnun bu durumdan.

çatı muayenesini muhtemelen boş yere doğumu tetiklememek için yapmak istememiştir. 38. hafta da gittiğimde bana daha doğurma azcık az ayakta dur demişti

Ayyy ne biliyim kendimi tuhaf hissettim her gittiğimizde bizim sıpa şaşırtıyordu bizi.. Aman saglikli olsunda.. Fazla kiloda iyi bişey değil sonucunda..

Benimki de doğum için ocak ayini beklicem rahatsiz olmadığın sürece müdahale etmeyelim dedi..

:) ben de aynı senin gibi hissetmiştim ama doktorum prof ve ona güvenmiycem de kimin sözüne güvenicem amaan dedim. zaten ben hep 3 3500 arası olmasını istiyordum çok şükür sanırım öyle de olacak.

doktorun doğru söylemiş herhangi bir problem yoksa en iyisi ocağı beklemen olur

kızlar ultrason degerlerı gercegı yansıtmayabılıo benım arkdsma doktor dogumdan ıkı gun once 3100 demıs cocuk 2800 dogdu.tam tersı de olabılıo yanı eksık de ölcebılıo.allah saglık versın oncelıkle hepımızınkıne.kılo sonra da alınır ınsallah.benım de yarın kontrolum var ınsallah almıstr cunku benım kızım sızınkı gıbı buyuk degıldı teyzelerı.2500dü ıkı hafta once..

ıyı akşamlar kızlar,,,

bizde gittik bugun muayneye ben rejime başlatcam oglumu. 3600 olmuş ya çok şişmanlamış. nasıl çıkcak bilmiyorum. kafası falan çok iri degilmiş. dogum kanalına daha girmemiş. ama kafası aşagıda. geçen çatı muaynesi yaptıydı. normal dogurursun dediydi. plasantada yaşlanma başlamış . bol bol yürü merdiven in çık dedi. biraz kuduruk bir bebek olcak herhalde hareketi bol. doktorda maşşallah hareketi kalp atışı çok güzel dedi. inşallah bizimkide kilo almaz artık. yoksa sezeryan oluruz. neyse bakalım ne var kısmette. hurma aldım bugun. bol bol yyiyimde açılsın çatım. baya geniş bir çatıya ihtiyacım var:):) başka bir doktora daha gidip ölçüm yaptırsam diyorum acaba sezeryan falan olsun diye yüksek çıkabilrmi diye düşünüyorum . doktoruma güveniyorum ama bilemedim. 2 haftada 700 gram çok almış. gerçi 500 gram altı üstü yazıyor ölçümde. allaha şükür ölçümler iyi.

revindel sen rahat rahat dogurursun okadar çalışmaya gezinmeye. maşşallah bebeşine.

Haklisin canim doktora güvenmeyeceksek işimiz var..

Bu arada tam 22 dakika aralıksız sancı çektim belimde ve kasıklarımda ki ağrı rahatsız ediciydi..18:22 de bitti.. Offf

ay canım benim artık bütün gün var :) ara ara şiddetleniyor üstelik neyse kuzum sağlıkla doğsun da :)

canım inşallah kilo almıştır. benim kızım da tam o senin haftalarındayken 20 günde 1000 kg ye yakın alıvermişti

merhaba canım... bence hiç merak etme bence doğurabilirsin hurma da hem lezzetli hem de şifa... afiyetle ye inşallah.

soruma cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. yakın bi yere gidip seçmeliyim artık.

bugün muayene günüydü sanırım kilolar gayet iyi bence.bana göre ideal kilo 3000-3500.fazlası zorlar.hem sonradan kilo alması daha iyi olur. biz de yarın gidiyoruz doktora ama korkuyorum çünkü 2 hafa önce doktor çok zayıf demişti inşallah kilo almıştır bebeğim. şu an çok ürküyorum.yarın size müjde verebilirim inşallah :)

kızlar 2500-3500 arası normal uzulmenıze gerek yok. bana dusuk kg dedgınde uzulmustum ama son kontrolde 2500 cıktıgı ıcın ıcım rahat sımdıden sonra pacayı kurtarır sonucta. hem 4 kg ustunu sezeryanla alıolar boşwerin
bu arada benım de bu ctesı kontrol var. bakalm doktor ne dıcek. catı muayenesı de yapcakmıs

benfacede nazlım bebek şekerleri diye bi kız var ona yaptırdım.. gecen hafta geldi şekerlerim ve harika olmuş maşallah..istersenseni de tanıştırabilirm.. fiyatları da uygun..

Bugun benimde kontrolüm vardı.. Nst de kasılmalar 70 e çıktı. Usg de doktor bakarken de agri gördü açılmaya bakalım dedi. 1 parmak açılmış. Doktor cuma tekrar gel dedi Ama cuma ya kadar kalmayabilir dedi. Cumartesi aksamindan beri çok kasılmam var zaten. Bugün iyice arttı. Bakalım ne zaman gelcek bizim oğlan. Bu arada kilomuz 3025 gram. Biraz küçük olcak sanırım bebisimiz . ayrıca eve geldğimizden beri kanlı akıntım oluyo.. alttan muayene olanlar sizde oldu mu kanama falan..

Canım senin bebiş geliyo galiba, doktorunu arayıp söyle bence kan geldiğini

etnografer senin günün gelmiş son hafta allah gönlünce kolay dogumlar nasip etsin...

melankoli 34 haftalarda benimkide 2250 falandı 36 da 2900 oldu şimdide 3600. yani bu bir ayda nerdeyse 1 5oo gram almiş. seninkide epeye büyümüştür. bencede 3 3500 arası ideal. inşallah çok çok büyümez benimkide. allahtan baş ölçüsü idealmış. haftaya göre.

yagmur suyu senin bebecik geliyor bencede kilosu falanda güzel maşallah. inşallah kolaycacık kavuşursun bebegine. altan muayne gecen hafta yaptıydı bir sıkıntı olmadı bende. ama senin bebek kanala girdiyse belki nişan falandır.

canım bende olmadı ama dr olabilir demişti..uzun sürerse bi arayıp söyle istersen..
hadi bakalım hayrlısıyla kavuş inşaAllah

ya kızlar bebişlerinizin hareketlerinde azalma var mı ya sanki benimkisi az oynuyor gibi cuma randevum var acaba önceden mi gitsem yoksa bugünde bi baakyım öyle karar vereyim oynuyor ama ban az geliyor

ya kızlar bebişlerinizin hareketlerinde azalma var mı ya sanki benimkisi az oynuyor gibi cuma randevum var acaba önceden mi gitsem yoksa bugünde bi baakyım öyle karar vereyim oynuyor ama ban az geliyor

artık eskısı kadar hareketlı degıl benımkı canım.zaten yerlerı gttıkce daralıyor buyuduklerı ıcın.doktor bebek hareketlerı gunde 10 taneden az olmamalı demıstı bana.tatlı bıseyler ye bakalım oynucakmı sessız bıyerde dınle.eger hıc hareket etmezse hemen doktora gıt ama az oynaması normal yanı.ıcın rahat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…