herkesi doğum korkusu ve heyecanı sarmış durumda günler yaklaştıkça hayaller de büyüyor hayırlısıyla doğsunlar sağlıklı olsunlar inşallah
kızlar biz de bugün doktora gittik bebişimiz 2250 gr doktor özellikle göbeği çok küçük ama yüzü kolları iyi dedi kemik gelişimi de iyiymiş fakat karnının zayıf olması doğduktan sonraki 1 hafta için önemliymiş sarılık riski fazla olabilr dedi bu da beni korkuttu inşallah böyle bişey olmaz bebeğimiz kilo alması için günde 2 bardak süt içiyorum bol meyve yiyorum başka neler yapablirim sizce inşallah herşey yolunda gider
kizlar ben hem hemen dogurmak istiyorum hem de hemen istemiyorum sanki daha hicbi sey hazir degil gibi geliyor bana ... evin her yeri toz icinde gibi geliyor temizlik yapasim var ama halim yok gribi hala atlatamadim sas kaza sanci gelse iikinacak halim yok o derece yani... hic disari cikip insan yuzu goresim yok milletin lafindan sozunden biktim artik herkes bi ogrenmis hareket et dogumun kolaylasir bol bol yuru aman sanki sizle biliyoruz biz yurumeyi ayaklarimin sisliginden yurubiliyorum sankide ... hamilelikten slklldim ben ya .. kendi evimin isini yapsam bana yetecek bel agrisi geceleri uykusuzlugum beni sinirli yapiyor bide ustune burun tikanikligi ve nefes darligim var geceleri nefes alamayinca uyaniyorum bi daha da rahat uyuyamiyorum ... dogumdan da korkuyorum sanirim ben ikinci kez hamile kalamam... hamile fobim olacak gibi
canım pekmez ye sabah aksam ucer kasık.ayrıca muz,brokolı,sut,cevız,ıncır,yumurta ye bol bol.proteınını ıhmal etme.et,tavuk,balık bunların hepsınden haftada bırer kez ye.en onemlısi yemekten sonra sol yanına yat yarım saat falan.bebege kan akısı daha ıyı olur.benımde bebek bır oncekı kontrolde gobek cevresı mınık cıkmıstı sımdı ıyı cok sukur.bende arastrdım burda dıkkkat ettım cok. ıkı hftada toparlamıs bebegım.allah saglıcakla bebıslerımızı kucagmıza almayı nasıp etsın ayrca bebegım zayıf dogar dıye uzulme onmlı olan saglıklı olması.bende uzulmustum ama sımdı tek dusundugm saglıklı olması.ve doktorların her dedgını de takma bosver.
Kızlar sürekli yazamasamda sizi takip ediyorum.İnanın sizin kadar bende heyecanlıyım aylardır burayı takip ediyoruz,dertleşiyoruz,birbirimizden bilgi ediniyoruz. Bakın göürceksiniz bebişler arka arkaya birden gelmeye başlayacak:) Şuan itibariyle oğlum 60 günlük yani 2 aylık oldu:)
Selam kızlar, saat 2ye gelio ama ben sinirden ve ağlamaktan uyuyamadim hala. Babami Cok küçük yasta kaybettim annem de mantıklı bir insan değil; bu yüzden Cok problem yasadım. Her isimi kendim görmeye alıştım. 17 yasımda Üniye başladım yurt paramdan tutun da harçlığıma kadar her isimi kendim gördüm üstelik ben anneme para yolladım. Nisanlandim kendim hallettim evlendim evimin eşyalarından tutun da düğün masraflarına , gelinliğimde kadar hep esimle birlikte hiçbir destek olmadan yaptık. Ama bunca zamandır annem için önceliğe sahip olamadım bir türlü. Bana kimse sahip çıkmadı,su an benim yanımda kalması gerekirken kendi evinde kalio çünkü biricik (!) abisi ile yigeni BI is için ist'a geldiler. Geldikleri is önemli olmadıgı gibi çevremde hiçbir akraba ya da yakın yok esim isteyken sancım tutsa kimsem yok, annemin evi bzm evden 20 km ama annem abuk bir is için gelen yiyenine (ki babası ile geldi) yardımcı olmak için benim yanımda durmuyor. Biraz uzattım ama canım Cok sıkkın. Hayatım boyunca her isim kendim görmekten bıktım. Bahsettigim Dayim da memlekette bir araya geldiğimizde bebeğimi tebrik bile etmemiş bir insan. Böle değmeyen kisiler için annemin beni ikinci plana atmasını kaldıramıyorum
Cok mutsuzum
kizlar ben hem hemen dogurmak istiyorum hem de hemen istemiyorum sanki daha hicbi sey hazir degil gibi geliyor bana ... evin her yeri toz icinde gibi geliyor temizlik yapasim var ama halim yok gribi hala atlatamadim sas kaza sanci gelse iikinacak halim yok o derece yani... hic disari cikip insan yuzu goresim yok milletin lafindan sozunden biktim artik herkes bi ogrenmis hareket et dogumun kolaylasir bol bol yuru aman sanki sizle biliyoruz biz yurumeyi ayaklarimin sisliginden yurubiliyorum sankide ... hamilelikten slklldim ben ya .. kendi evimin isini yapsam bana yetecek bel agrisi geceleri uykusuzlugum beni sinirli yapiyor bide ustune burun tikanikligi ve nefes darligim var geceleri nefes alamayinca uyaniyorum bi daha da rahat uyuyamiyorum ... dogumdan da korkuyorum sanirim ben ikinci kez hamile kalamam... hamile fobim olacak gibi
Selam kızlar, saat 2ye gelio ama ben sinirden ve ağlamaktan uyuyamadim hala. Babami Cok küçük yasta kaybettim annem de mantıklı bir insan değil; bu yüzden Cok problem yasadım. Her isimi kendim görmeye alıştım. 17 yasımda Üniye başladım yurt paramdan tutun da harçlığıma kadar her isimi kendim gördüm üstelik ben anneme para yolladım. Nisanlandim kendim hallettim evlendim evimin eşyalarından tutun da düğün masraflarına , gelinliğimde kadar hep esimle birlikte hiçbir destek olmadan yaptık. Ama bunca zamandır annem için önceliğe sahip olamadım bir türlü. Bana kimse sahip çıkmadı,su an benim yanımda kalması gerekirken kendi evinde kalio çünkü biricik (!) abisi ile yigeni BI is için ist'a geldiler. Geldikleri is önemli olmadıgı gibi çevremde hiçbir akraba ya da yakın yok esim isteyken sancım tutsa kimsem yok, annemin evi bzm evden 20 km ama annem abuk bir is için gelen yiyenine (ki babası ile geldi) yardımcı olmak için benim yanımda durmuyor. Biraz uzattım ama canım Cok sıkkın. Hayatım boyunca her isim kendim görmekten bıktım. Bahsettigim Dayim da memlekette bir araya geldiğimizde bebeğimi tebrik bile etmemiş bir insan. Böle değmeyen kisiler için annemin beni ikinci plana atmasını kaldıramıyorum
Cok mutsuzum
Slm kizlar nasilsiniz dun doktora gittim daha benim bebisin gelmeye niyeti yokmus. Nst de gram sanci cikmadi sali gunu tekrar cagirdi allahim gunu gecip de sexeryan olmasin yarabbim. Hic agrim sancim yok daha benim ya 3,700 olmus dedi kilosuna ama ben sanmiyorum okadar karnim kucuk ve bebek cok rahat hareket edebiliyor. Kizimi 3,800 dogurmustum ama karnim kocamandi hareket edemiyordum. Bu oyle degil ama beklemek cok zor ya. Sizlerde bi hareket varmi.
Canım lütfen üzme kendini, çok haklısın böyle hissetmekte ama madem onlar böyle insanlar sende bundan sonra tavrını ona göre alırsın, bi de bence kırgınlığını içine atma, duygularını söyle çünkü belki onlar senin senelerdir bu kadar güçlü olmana alışmışlardır, o nasılsa güçlü altından kalkar diyolardır, ama lütfen kendini üzerek bebişini de üzme, o her şeyi hissediyo annesi
Ben eskileri açtığımda annem hemen trip atıp konuyu kapar; şayet yeni konuyla ilgili (sen beni bıraktın falan dersem) konuştuğumda sende Ole yaptın böle yaptın die alakasız eski konuları acar. İletişim kurmak imkansız üstelik hicbi konuda kendini haksız da görmüyor. Ama yakın akrabalarım bile onceden beri bana haksızlık yaptığını, abime Cok daha farklı davrandığını görüyor. Baskası olsa görüşmem benim için insan silmek kolaydır; ama annemin hem maddi hem manevi bana ihtiyacı var, su an ona sırtımı donersem elini bırakmış olucam
Kızlar günaydın akıntım kanlı geliyor çok bişey degil yani bir iki damla belkide.. Tırsıyorum bekledigim gün gelmiş olabilirmiiiii hafiften kasık ağrım var ama heyecandan da olabilir akıl verin bana biraz daha bekliyimmi doktoru arayayimmi
benimde bugun tekrar kontrolüm var.. en son pztsi gittiğimde 1 parmak acıklıgım vrdı, bakalım simdi ne dicek doktor.. Artık doğsun istiyorum
(null)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?