Nisan Ayı Hamişleri

ay heycanlandım bende. nişan olabilirmi acaba. hareketinde falan sıkıntı hissetmiyorsa biraz bekle bence. şimdi gitcen suni sancı verelim sezeryan falan yapalım derler belki. gerçi senin doktorun pek öyle biri degildi herhalde. nişandan sonra iki günde falanda dogum olabiliyormuş. belinden kasıklara dogru agrın olursa git doktora dediydi arkadaşım. onunda belinden dogru agrı gelmiş. doktorunu ara fikir al. bende her tuvalette bekliyorum ama tık yok. daha sancım bile yok benim. yürüyüşte yapamadım kar var. soguk çok. hadı iyi haberlerini bekliyoruz canım. herşey çok çok kolay olsun. bu mübarek cuma gününde dua edelim hepimiz saglıkla kavuşalım bebişlerimize..

Ay canim hafiften bel ve kasik ağrim var kendimi yorgun hissediyorum ama psikolojikte olabilir..

Manyak oldum 5 dk bir tuvalete gidiyorum :) doktora gitsem şimdi dediğin gibi sezaryan der yada suni sancı.. Evimde geçiriyim biraz daha herhangi ciddi bir belirti görürsem aricam doktoru.. Aman aman bir kanamada değil yani 3-4 damla bişey..

kızlar günaydın.dün benim de kontrolüm vardı.normal doğum istediğim için çatı muayenesi yaptı.fena değil dedi.bu arada 1,5 cm açıklığım varmış.nst sonucuna göre de ritmik sancılarım başlamış.ama bebeğim ters duruyo hala.yani kafası aşağıda ama yüzü öne bakıyo.yüzünün arkaya bakması lazım.internetten araştırdım gerçekten de en zor normal doğum pozisyonlarından biriymiş.bebek için de anne için de çok riskliymiş.hatta uzun uğraşlar sonucu büyük olsılıkla bebek doğamadığı için sezeryana alıyolarmış.doktoruma sordum.salı günü tekrar muayene edicek.dönmemişse sezeryan için gün vericekmiş ama belki sezeryana gün verse bile kızım dönebilir. diye ümit ediyorum. normal doğumu hayırlısıyla çok istiyorum. açılığım da sancılarım da var.yine de hayırlısı diyorum.bu arada benim doktorum kayverengimsi akıntı olursa nişandır.ama elini kestiğindeki gibi normal kan şeklinde olursa ciddi bi şeydir mutlaka hastaneye gelmen lazım diye anlattı.
bu arada çatı muayenesi hiç de zor değilmiş.benimki çok kolay oldu.ki canım çok tatlıdır ve belim falan çok dardır benim normalde.o kadar korkmuştum ki anlatılanlardan. henüz olmayanlar varsa hiç korkmayın.ben korkmasaydım o kadarcık bile acımazdı.herkese kolaylıklar.

Bir parmak 1 cm kadar herhalde, 2 cm de zaten yatış yaptırmıyolar mı, bakalım ne dick doktorun

Benim arkadas 38. Hafta kontrolundeyken 2cm açılması varmış, bir hafta sonraki kontrolde 4 cm, o zmn yatış yapıp suni sanc vrmisler. Bir tanıdığın arkadaşı da nst de sancı çıktığı için yatış yapılmış, kadın hiç bir sancı çekmelerine rağmen.

Revindel nişan olabilir. Doktoruna sor istersen ama panik yapma ; çünkü nişandan sonra 2/3 gün icinde dogum başlıyor; hemen dogurcagin anlamına gelmiyor yani.

Revindelllll nişan olabilir nişan değilse bile gebelikte her kanamanın muayene edilmesi gerekli. Görümcem nşanı geldiği gün normal doğum yapmış.

aypek inşallah döner bebişin. normal dogum yaparsın. ya bu açılmayı nasıl ölçüyorlar ilginçime gidiyor. benim hiç sancım falan olmuyor. sancıyla açılma oluyormuş. ben hiç açılmıycam herhalde. gece yatarken pamuga zeytınyagı koyup pedin üstüne koyuyorum açılma saglıyormuş. 5 6 gecedir yapıyorum. inşallah kolay bir dogum olur. dikiş az olur. ilkini bir çıkarsaydım ikinciler daha kolay oluyormuş. bakalım kısmette ne var.

duygu maşallah büyüttün oglunu . darısı başımıza. allah üzün hayırlı ömürler versin.

Öğretmenlik yaparken çalıştığım okulda bi hoca vardı. Nts ye giriyo doğumu çoktan başlamış. Ama kadın gram ağrı hissettemiyormuş. Doktor hiç ağrın yok mu demiş o da yok deyince bu ağrıyı nasıl hissetmiyorsun doğuruyorsun demiş.

duygu maşallah büyüttün oglunu . darısı başımıza. allah üzün hayırlı ömürler versin.

Aminnn canım darısı başınıza olsun inşallah. Dün aşısı vardı. Kalça çıkığı, beyin gelişimi için ultrasona girdik çok şükür birşey çıkmadı. 4.500 gram 54 cm olmuş. Normal doğan bebekler gibi şu anda dedi doktorumuz. Agular yapmaya başladı,kafasını dik tutabiliyor. En güzelide gülüyor annesine artık. Hepinize nasip etsin Allah annelik çok güzel bir duyguymuş. Aşı olurken ben giremedim odaya maşallah o benden dirençli çıktı aşı yapılırken ağladı sonra sustu .Eve geldik hiç eziyeti olmadı azıcık acıdan mızmızlandı ama bi görseniz hiç kıpırdamadan yattı bütün gün. Çok şükür ateşi falan çıkmadı. Çünkü bi koldan iki bacaktan yapılmıştı.

Son düzenleme:
Eveettt hanımlar bizim paşa önümüzdeki hafta geliyormuş :) pazartesi günü tekrar kontrole gidicez birkaç gün içerisinde bekliyoruz dedi doktorumuz..

Bu arada çatı muayenesi oldum hiççç korkmayın kızlar yaa ne acısı yaa gram acı duymadım ne ağrı nede başka birşey iki parmağı ile kontrol ediyor doktor rahat olun birkaç saniyelik bir olay :) afedersinizde ilişkiye girerken ağrınız yoksa çatı muayenesinde de olması mümkün değil :))

nst ye girdim ufaktan sancılar başlamış rahim ağzıda açılmaya başlamış kanamalar bu yüzden olabilirmiş.. Böyle yani bekliyoruz artık :) yılbaşına çekirdek aile olarak giricez :))

inşallah bizde de öyle olur. şu ana kadar hiç bir sıkıntı çekmedim. eşimde diyo sen çok kolay dogurcaksın bak gör diyor. ben genelde olayların hep kötüsünü düşünürüm. şu ana kadar hiç sıkıntı çekmedim denebilir. ailem olsun eşim olsun. sınanmadıgım için zorluk bekliyorum galiba. allah beni çocugumla eşimle sınamasın diye dua ediyorum. eşimde senin sınavında biyle işte hep kötü bişeyler bekliyorsun diyo.

merhaba kızlar 18 12 2013 acil sezaryen ile bebeğimi kucağıma aldım :)

onca içtiğim su hiçbir işlere yaramamış yavrum susuz kalmış. içim rahat etsin keşke demiyeyim diye serum taktı 3 şişe ama bana mısın demedi yine idrar ile atmış oldum onca sıvıyı... aynı duygunun ki gibi oldu ama spinal anesteziyi atmamda yardımcı oldu iyi oldu :) hiç baş ağrım olmadı. doğum raporuna göre kızım 38+2 de doğmuş oldu ben de anlamadım 40. haftadayım sanıyordum.... 46 cm 2910 gr :) darısı başınıza teyzeleri

ay maşallah canımm darıısı basımıza allah bıze de sag salım kavusmayı nasıp etsın yavrumuza..gözün aydın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…