Nisan Ayı Hamişleri

canım o göbek gidicek emdirdikçe rahim kasılıp gevşeyecek östrojenin prolaktine dönüşmesi için... o sayede de göbeğin ufalacak. daha yeni doğum yaptın biraz zaman tanı kendine...

canım sakın aldırış etme başka yolu yok ... herşey sana sıkıntı verir şimdi ama sakın aldırma. ben çok kafaya taktım her yapılanı söyleneni daha yeni yeni kendime geliyorum ...

bu arada bebeğini Allah analı babalı büyütsün. normal doğum olmuş senin adına çok sevindim hala normal doğuran duyunca içim cız ediyor

Valla normal dogum cesaret isiymis onu anladim :) ama bittiginde cektigin butun aci ruya gb gelio, unutup gidiosun :)
Kimseyi dinlemek bende istemiyorum ama kvalidrm cocuk n zmn aglasa odada bitio, iyice stres oluyorum bende. Esim karismamalarini soluo ama nafile. Sabah gelmis kvalidem, aksam cocuk nie agliodu, sabah agliodu ndn dio. Sanki onlarin coxugu aglamadan buyudu. Oda sogukmus ondan agliomus, birak odanin ısısini biz nemi bile olcuyoruz. Yani bunaldim, cocugumdan zevk alamamaya basladim
Ztn ayagina hizmet, annem butun isleri yapio, utu temizlik yemek. Anca otursun yesin, guya logusayim ayagina bisiler istio benden. Hicbisi demiyorum bu kadar insafsizligi Allah'a havale ediyorum. Dogum sancilarim
Tuttugunda bile anlayisli davranmadilar

ben 5 günlükken ayağa kalkmak zorunda kaldım... sırf söylenenleri abartılı bir şekilde algıladığım için. sonra anladım ki sen kendine acımazsan kimse sana acımaz...
ne derlerse desin ardın geniş olsun at gitsin. sonra Allah korusun sütün azalsa yine sen üzüleceksin. onlara kendini anlatmak zorunda değilsi seni anlamıyorlar diye de hiç üzülme. ben doğumdan sonra yaşadıklarımla bunu çok daha iyi anladım. bir de laf aramızda bu doğum sonrası hormonların allak bullak olması nedeniyle biz de her şeyi çok yoğun yaşayabiliyoruz. biraz da çuvaldızı kendime batırmam lazım

bir de demişsin ya çocuğuma bakmaktan keyif almamaya başladım diye. aynısını ben de hissettim. şimdi hala başkalarının tavırlarında değişen birşey yok. annem 6 çocuk büyütmüş çocuk gelişimi mezunu bir kadın onun bebek bakma şekli çok farklıymışmış mışmışmışmış ... amaaaaaaaan dedim sen beğenme ben bayılıyorum. ben kafaya takmadıktan sonra çok da tırt yani değil mi

Ay canim benim kuzuda gündüz uyuyor masaallah gece de 10-11 gibi yatiyoriz 2-2.30 gibi kalkiyoruz ondan sonra sabah 8 e kadar mıkır mıkır.. Uykusuzluktan cok yoruldum ya hicbirsey degilde uykusuzluk mahfediyor beni sen nasilsin?

Banada doktor sma gold mama verdi canim anne sütüne devam ediyoruz bizde ama yetmiyor yani iki göğsümüde emiyor üzerine birde 100 ml mama yiyoruz.. Anca doyuyor..
Gece göğsümü sağdım her ikisinide elimle sağdim 50 ml anca çıkıyor malesef.. 3-4 saatte bir mama veriyoruz..

Pazartesi kontrol var kuzum kilo almistir insaallah..

Bu arada benim hic iştahım yok kizlar zordan yemek yiyorum yaa

Canim bebegin kilo aliyorsa sorun yok benim oğlum 15 günda 250-300 grm aldi anca (

Bede milupa still tee felan iciyorum ama yorgunluktan bence sütüm gelmiyor

kızlar bende 02,01,2013 spinal aneztezi ile oğluşum dünyaya geldi bende hem emzirip bide yetmediği için mama veriyorum loğusalık benim içinde zor geçiyor çoçuk gece uyumuyor artı sizdeki kayınvalid krizi bende de var allah sağlık saat versin inşallah herşey yoluna girer yoksa duygularım alt üst bi durumuda ne olcak bilmem

dogum yapan arkadaşları tebrik ederim. dogurmayan kalmamış herhalde. uyku süt muhabetti dönüyor. çok şükür. allah bebişlerimizle saglıklı ömürler versin. depresyona bende girdim herhalde. hemen sütüm gelmedi. süt var gögüslerimin ucundan çıkmıyor. taş gibi oldular.
bebegimi besleyemiyorum diye bir gece aglama krizine girdim. annemler mama verelim dediler canım sıkıldı başladım aglamaya. oglumu bıraktım anneler yattım aglıyorum. dualar ediyorum. laflar batıyor. anneler mama vermişler hemde biberonla hepten geldiler aldım kucaklarından krize girdim hiçtten emziremiycem diye. pompayla saga saga çıkanları ogluşuma vere ver gögsümün ucuna çıkanları döküp öyle öyle ugraştım. sıcak su torbaları falan. annem eliyle çeke çeke masaj yapa yapa nihayet geldi. gögüsler doldu içinde tomurcuklar oldu. nihayet 2 gündür emiyoruz. ve artık bebegimin yanaklarından dökülüyor nasıl mutlu oluyorum. uyku bizde gündüz uyuyoz. gece memede uyuyoz. bırakıyorum yatmadan aglama krızıne giriyor. artık gözlerinide açıp bakıyor. çok güzel ya...allah herkese nasip etsin...
memeler çok fena çatladı. çıglık çıglıga emiyoruz. göbek yavaş yavaş küçülüyor. şalla bagladım. sizler ne yaptınız. korse giyen varmı. doktorunuz ne dedi korse için. bana paçalı olanlardan giyebilrsin demişti ama cesaret edemedim daha. şuan daha iyiyim . ilk iki günü unuttum gitti sezeryandan sonra. bizden bukadar....

Kizlarrr bu gobekler nezam gidecek bugun L beden mont aldim kendimden nefret ediyorum yaaa aynada igrenc gorunuyorum dana gibide yiyorum daha cok sismanliycam kesinnn offff

selam güzel anneler. doğum yapanlara hayırlı olsun diyorum..

dün doktordaydık. benim bebişte hiç kilo almamış. doktor yediklerine dikkat ediceksin dedi. günde 1 lt süt. 2 bardak boza. 4 bardak süt çayı. meyve sebze yiyeceksin dedi.

dediklerini yapmaya çalışıyorum. haftaya gene kilo almamış olursa, mama vericem dedi.

Allah yavrularımızı bize bağışlasın..zor ama bir okadarda güzel bir süreç..

Kizlarrr bu gobekler nezam gidecek bugun L beden mont aldim kendimden nefret ediyorum yaaa aynada igrenc gorunuyorum dana gibide yiyorum daha cok sismanliycam kesinnn offff

Canim bende L beden korse kullaniyorum benimde montum olmuyor göğuslerden kapanmiyir duğmeleri öne alicam anca olur yaa benim tam tersi iştahim yok hic zorla yemek yiyorum

Ay canim benim kuzuda gündüz uyuyor masaallah gece de 10-11 gibi yatiyoriz 2-2.30 gibi kalkiyoruz ondan sonra sabah 8 e kadar mıkır mıkır.. Uykusuzluktan cok yoruldum ya hicbirsey degilde uykusuzluk mahfediyor beni sen nasilsin?

ne ekmek ne su tek derdim uyku... annelik nasıl gidiyor diyenlere cevabım bu :)

canım benim de yok. hele en sevdiğim öğün kahvaltıydı şimdi o da kalmadı zorla kırk saat düşünerek yiyorum

canım Allah analı babalı büyütsün yavrunu :) maşallah ..

ah o duygular hepimizde allak bullak :) ama geçicek fishbiscuit öle dedi :)

herşey unutulur hep güzel anılar kalır aklımızda umarım ama ben dersimi aldım bir daha doğurursam yanımda kimlerin olacağı belli :)

kızlar sezeryanlılar hatta spınal sezeryanlılar bel agrınız var mı?
benım az bısey hareket etsem yurusem belım ignenın vuruldugu yer agrıyo cok kötü.psıkolojım bozuldu hep böle kalcam dıye korkuom(

ben ne zaman yazacagim buraya ben dogurdum diye yaaaa siz bebeklerinizden kendinizden bahsettikce ben catliyorum ya bu sanci dedikleri ne zman gelecek bana.... bugun kontrolden geldim hala bi bucuk haftasi var diyor arkadas ben slklldlm ver suni sanciyi dogurt iste nolcak ....

Yasemin ilkdogumsa suni sanci vermiolar, cunku acilman olsa bile pek yardimci olmuo. Mesela bnm uzun sure 2 cm kalinca acilmam dedm suni alsam nolur, birsey farketmez sure kisalmaz dediler. Bnm doktorum 1 cm acilmayla gittigimde suni sanciya cvp vermez demisti yani ole her dogumda veremiyolar ne yazikki; sabret elbet gelecek.
Bizim uykular da belli olmuyor, ben kundak yapmaya basladim o brz ise yariyor sanki, elleri yuzune degmedigi icin kendini uyandiramiyor. Emzik de istemiyordum ama mecbur kaldim, hatta annem benden once verdi o derece. Sute gelince gogusler tas gb ama ben yetmio die korkuorm. Ah 5 gunluk olduk bile yarin kontrolumuz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…