dogum yapan herkesı tebrık ederım.allah hepımızın bebecıklerıne saglık versın. sezeryan gercekten cok zormus.sonrası özellikle.ayrıca ben spınalı kaldıramadım psıkolojım cok bozuldu.bebegımı öptürdükleri an sarhos gıbıydım.zaten o gttıkten sonra mahvoldum zaman gecmedı hıc.göbek desen duruyo 5 aylık gıbı.ama analık duygusu herseye deger yeterkı o ıyı olsun.
Kizlar sonunda dogurdumn:)
Cuma aksami 5te sancilarim basladi, giderek arttti ve 1de yatis yaptim. 10 saat sanci cekmeme ragmen acilmam 2 cm idk ve artik sezeryani dusunmeye baslamistim ki acilmam 3e ckti; o zmn epidural icin gerekli acilmayi beklicek cesareti buldum. 2 saat daha sancidan sonra 6cm acilmamla epidyral aldim, dunya varmis dedim ve 3:30 saat sonra bebisimi kucagima aldim :) iyiki normal yapmisim diyorum. Ctesi 8:30da kucagima aldim bebisi. İsmi burak oldu. Cok gzl bi duygu yalnjz bende su an biraz depresif hissediyorum. Korkuyorum, kayinvalidemler de evde ve pek anlauisli davranmiyolar. Oyle ki gece 2 kere odama daldi, uykumdan sicradim; sabah sert bi dille uyardim( bi daha gece gece odaya dalmayin!) ama dun gece yine kapiyi araladi bakti. Ben anlamiyrum bu isi; gitseler de rahat nefes alsam
canım o göbek gidicek emdirdikçe rahim kasılıp gevşeyecek östrojenin prolaktine dönüşmesi için... o sayede de göbeğin ufalacak. daha yeni doğum yaptın biraz zaman tanı kendine...
canım sakın aldırış etme başka yolu yok ... herşey sana sıkıntı verir şimdi ama sakın aldırma. ben çok kafaya taktım her yapılanı söyleneni daha yeni yeni kendime geliyorum ...
bu arada bebeğini Allah analı babalı büyütsün. normal doğum olmuş senin adına çok sevindimhala normal doğuran duyunca içim cız ediyor
Valla normal dogum cesaret isiymis onu anladim :) ama bittiginde cektigin butun aci ruya gb gelio, unutup gidiosun :)
Kimseyi dinlemek bende istemiyorum ama kvalidrm cocuk n zmn aglasa odada bitio, iyice stres oluyorum bende. Esim karismamalarini soluo ama nafile. Sabah gelmis kvalidem, aksam cocuk nie agliodu, sabah agliodu ndn dio. Sanki onlarin coxugu aglamadan buyudu. Oda sogukmus ondan agliomus, birak odanin ısısini biz nemi bile olcuyoruz. Yani bunaldim, cocugumdan zevk alamamaya basladim
Ztn ayagina hizmet, annem butun isleri yapio, utu temizlik yemek. Anca otursun yesin, guya logusayim ayagina bisiler istio benden. Hicbisi demiyorum bu kadar insafsizligi Allah'a havale ediyorum. Dogum sancilarim
Tuttugunda bile anlayisli davranmadilar
(null)
(null)
(null)
Benim kizimda gece mizmiz gunduz masallahi var bugunde kirkimiz cikti ya aslinda bende supheleniyorum sutumun yetip yetmedigi konusunda bakalim doktora gidince sorucam ama mama vermek istemiyorum yaaa sutumuzun cogalmasi icin birbirimize tuyo verelim yaaa ben bol bol su iciyorum emzirme cayi iciyorum rezene cayinada basladim bide bol bol cikolata yiyorummm kilo alicam diye korkuyorum
Kizlarrr bu gobekler nezam gidecek bugun L beden mont aldim kendimden nefret ediyorum yaaa aynada igrenc gorunuyorum dana gibide yiyorum daha cok sismanliycam kesinnn offff
Ay canim benim kuzuda gündüz uyuyor masaallah gece de 10-11 gibi yatiyoriz 2-2.30 gibi kalkiyoruz ondan sonra sabah 8 e kadar mıkır mıkır.. Uykusuzluktan cok yoruldum ya hicbirsey degilde uykusuzluk mahfediyor beni sen nasilsin?
Banada doktor sma gold mama verdi canim anne sütüne devam ediyoruz bizde ama yetmiyoryani iki göğsümüde emiyor üzerine birde 100 ml mama yiyoruz.. Anca doyuyor..
Gece göğsümü sağdım her ikisinide elimle sağdim 50 ml anca çıkıyor malesef.. 3-4 saatte bir mama veriyoruz..
Pazartesi kontrol var kuzum kilo almistir insaallah..
Bu arada benim hic iştahım yok kizlar zordan yemek yiyorum yaa
kızlar bende 02,01,2013 spinal aneztezi ile oğluşum dünyaya geldi bende hem emzirip bide yetmediği için mama veriyorum loğusalık benim içinde zor geçiyor çoçuk gece uyumuyor artı sizdeki kayınvalid krizi bende de var allah sağlık saat versin inşallah herşey yoluna girer yoksa duygularım alt üst bi durumuda ne olcak bilmem
dogum yapan arkadaşları tebrik ederim. dogurmayan kalmamış herhalde. uyku süt muhabetti dönüyor. çok şükür. allah bebişlerimizle saglıklı ömürler versin. depresyona bende girdim herhalde. hemen sütüm gelmedi. süt var gögüslerimin ucundan çıkmıyor. taş gibi oldular.
bebegimi besleyemiyorum diye bir gece aglama krizine girdim. annemler mama verelim dediler canım sıkıldı başladım aglamaya. oglumu bıraktım anneler yattım aglıyorum. dualar ediyorum. laflar batıyor. anneler mama vermişler hemde biberonla hepten geldiler aldım kucaklarından krize girdim hiçtten emziremiycem diye. pompayla saga saga çıkanları ogluşuma vere ver gögsümün ucuna çıkanları döküp öyle öyle ugraştım. sıcak su torbaları falan. annem eliyle çeke çeke masaj yapa yapa nihayet geldi. gögüsler doldu içinde tomurcuklar oldu. nihayet 2 gündür emiyoruz. ve artık bebegimin yanaklarından dökülüyor nasıl mutlu oluyorum. uyku bizde gündüz uyuyoz. gece memede uyuyoz. bırakıyorum yatmadan aglama krızıne giriyor. artık gözlerinide açıp bakıyor. çok güzel ya...allah herkese nasip etsin...
memeler çok fena çatladı. çıglık çıglıga emiyoruz. göbek yavaş yavaş küçülüyor. şalla bagladım. sizler ne yaptınız. korse giyen varmı. doktorunuz ne dedi korse için. bana paçalı olanlardan giyebilrsin demişti ama cesaret edemedim daha. şuan daha iyiyim . ilk iki günü unuttum gitti sezeryandan sonra. bizden bukadar....
(null)
(null)
Valla ben en son 117 kg olmuştum dogumdan 1 hafta sonra 98 çıktım sağlık ocağinda ama eski kantarlardan vardi yani ne kadar dogru bilmiyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?