Nisan Ayı Hamişleri

Canim bizim kuzuda ilk hafta kilo aldi 2 haftasinda gram almamisti sonra deli gibi memede durmak istiyordu ay cildirdim artik uçları yara oldu kanadı hep nasil aglaya aglaya emzirdim ama 5 dk sonra yine meme meme.. Dedim agrisi felan var bu cocugun bide cok az kaka yapiyor kabiz dedim kesin dr. Bi gittik adam dedi aç bu çocuk nasil üzüldüm ondan sürekli memede olmak istiyormuş sütün yetmiyor dedi aydedim nasil yetmez damliyor göğusleimden yani sana öyle gelir ama cocuğu doyurmaz dedi mamaya basladik işte pazartesi kontrolümuz var inş kilo almistir oğlum..

Canim bak belinden kasiklarina dogru regl agrisi gii agri giriyor ve zamanla siklasiyor ben iki gün sanci cektim ama ilk önce cok hafifti bir iki saatte bir giriyordu ertesi gün gece 12.30 da 5 dk bire indi ama bayağı canimi yakiyordu sancilar ayni regl gibi ama daha şiddetli bide bel agrisi bıçak gibi.. Sonra bir anda bacaklarimin arasindan su bosaldi bir bardak kadar bisey yani sanki cok çişin varken kaçırmışsın gibi oluyor.. Hatta ben anlamadim çişmi sumu ne olur ne olmaz sancilar sıklaştı diye gittim hastaneye.. Zaten hastanede lavman yaptilar ayaga bir kalktim kovayla su dökulüyor yani senin isteğin dışinda gidiyor su sen sıksanda gidiyor :)

maşallah canım 19 demek çok ödem varmiş sende. tabi normal dogumun faydaları.

okadar süte ragmen almamışmı kilo. ben dah 3 gündür emzirebiliyorum. yeni gelmeye başladı. damlıyor gögüslerimden . inşallah besleniyordur. gögüslerim benimde fena oldu. bir iyileşsede rahat rahat emsek keyifle vakit geçirsek.

Canim ben gobegi carsafliyorum. Umarim gider.
Bebise gelince ayni, hep emmek istior; kizlar size tavsiyem her istediginde kesinlikle emzirin, hatta uc saati beklemeyin sarilik hemen yukseliyor. Benim bebisime bosuna mama verdi dr, benim bebisim ii emince mamayi yemio bile. Bir de kundak yapin kesinlikle, eller yuzune degince uyandirio bebisleri, kundak yapinca gzl uyuolar

Melankoli, sancilar ayni adet sancisi gb gelio. Onceleri duzensiz, bi bes dk da gelio bazen bi saat olmuo. Derken birden duzenli gelmeye baslio. En azindan bana ole oldu. Giderek sancilarin sertligi artio; normal sartlarda sıklasiomus da ama brnim sancilar hep bes dk.da bir geliodu.

ya kızlar bu tsh kontrolunu bız yaptrmadık.sadece topuk kanı alındı saglık ocagında.o mu oluyo bu?

biz doğum yaptığım hastanede yaptırmıştık, çocuk doktoru istemişti. topuk kanı değil yani canım. topuktan alınan kan ankaraya yollanıyor, istatik için kalıtsal hastalığı, fenilkötünürü falan var mı diye, bir de sarılığa bakılıyor sorun çıkarsa ankaradan arıyorlarmış, inşallah çıkmaz. çocuk doktoruna götürürsen o seni yönlendirir zaten. bizim suyumuz azalmıştı o yüzden acil sezeryan oldum, aklımızda soru işareti kalmasın diye heryerine baktırdık biz, tüm organlara usg çektirdik, böbrek, karaciğer testleri yaptırdık çok şükür herşey normal. görümcem doğum yaptığında sarılığı 2 ay geçmemişti bebeğin, sonra hacettepeye götürdüler, meğer karaciğeri hasarlıymış tam çalışmıyormuş ve karaciğer safra bağlantısı yokmuş, ameliyat oldu bebek 2 aylıkken çok zor günler yaşadılar. biz de korktuk tabi başımıza böle bi olay gelince, geç kalmadan baktıralım herşeye dedik.

kızlar bugün kadın doğum dr uma gittim kontrole, rahim küçülmeye başlamış, kırk günde anca toparlanır zaten dedi. sizler gittiniz mi kontrole?? benim de çok az bi göbeğim kaldı, emzirdikçe o da kalmaz diyolar. 68 kilo olmuştum şu an 60 kiloyum. bi 5 kilo daha versem çok iyi olacak...

Ben de sezeryanla çarşamba günü kızıma kavuştum, çektiğim gaz sancısı anlatamam, ayrıca bugün dikiş yerlerim ağrıyo, dik duramıyorum görenlere normal doğuma teşvik edici oldum, her şeyi geçtim yavrumu besleyemiyorum sütüm yok, bugün hastaneden çıktık,2 gün duş almam yasak diye göğüslerime sıcak havlu koydum, süt yapan çaylardan içtim, bir kaç saat uyudum falan derken göğüslerim baya sertleşmiş ama bir kaç damla geliyo sadece bu arada emme refleksi çok güzel olan çocuk 3 gündür mama yediği için artık beni denemiyo bile, sütü geç gelen var mı kızlar ne yapabilirim ayrıca göğüslerimde uç da yok, şimdiden yara oldular çekiştirmekten

Canim memelerin tas gb olduysa sutun vardir. Sıkınca gelmemesi bence bisi ifade etmio cunku bn hala sıktıgımda bazen gelmio ama o emdikten sonra sıkınca gelio. Keske mamayi kasikla verseydin. Dr bana mama verdi, ictigi 10cc ama onu bile kasikla iciriyorum alismasin die. Emdikce gelicek; emme isi sabir istiyor

Ayy kizlar epilasyon yaptirmam lazim ama dikişlerden korkuyorum ya ağda yaptiramam tüy dökücü yada jilet kullanicam mecbur

ah canım son günlerim benim de öyleydi. düşün düşün uykum vardı ama uyuyamıyordum. ama çocuk doğunca gece uykusunu çok arıyor insan normal doğum yapmadığım için belirtiler neler hiiiç bilmiyorum.

gunu gecipte dogurmayanlar el kaldirsin bi durum yoklamasi yapayim dedim sanirim en nazli benim kizim oldu sayfada daha bi belirti bile yok bende yaaa

az kaldı az sen de doğurucan hayırlısıyla :)

ya kızlar bu tsh kontrolunu bız yaptrmadık.sadece topuk kanı alındı saglık ocagında.o mu oluyo bu?

canım topuktan alınan kanda herşeysine bakılıyor. ilk topuk kanı hastanede ikincisi ise 5 gün sonra sağlık ocağında alınıyor. tsh değerleri 15 in üzerindeyse sağlık ocağı haberdar ediliyor sağlık ocağı da aile ile irtibata geçip tekrar kan alınacak sağlık ocağına gelmeniz lazım diyor (en azından bizim durumumuzda öyle oldu) biz de hemen ç.dr sine bilgi verdik o da s.ocağında oyalanmayın yarın hastaneye gelin bakalım dedi. s. ocağına tel açtım biz kendi dr mize gidicez acaba değerler kaç çıkmış dr mize bilgi verelim diye. onlar da biz de bilmiyoruz bize sadece tsh yüksek tekrar kan alın dendi dediler. neyse hastanede yapılan testte (referans aralığı 0.21-10) tsh 7.93 çıktı. 15 den yüksekmiş ki biz aramışlardı tekrar buna göre de bizim değerimiş düşüşe geçmiş yani. doktor da %99 düşüyor tedavi gerektirmeyecek ama bu değer yeni doğan için hala yüksek haftaya tekrar test yapalım dedi. Allah dermansız dert vermesin. erken teşhis çok önemli.

canım benim göğüs ucumda minnacıktı. kızım eme eme çıkarttı. ilk günler çok zor ama kızım bugün 25 günlük her şey artık bana çok daha kolay görünmeye başladı bile çok şükür. (aslında uykusuzluk yorgunluk tam gaz devam ama alıştım sanırım)

Canim bende L beden korse kullaniyorum benimde montum olmuyor göğuslerden kapanmiyir duğmeleri öne alicam anca olur yaa benim tam tersi iştahim yok hic zorla yemek yiyorum

canım korse giymeyin giyenler hep göbek kalıyor önceki doğumumda çarşafla sarmıştım kalmamıştı diyorlar bende bu yüzden korse almadım annemle bareber çeke çeke sarıyoruz baya gitti benim göbüş tavsiye ederim

canım sen böyle yazınca şaşırdım ..
benimde ilk doğum ama bana suni sancı verildi gerçi açılma da çok etkisi olmadı doğru ama onun içinde iğne vuruyorlar suni sancı harici açılması için

benimde geç geldi canım. hastanede emiyodu ama süt tam gelmiyodu gögüs ucum yoktü benimde. silikon uç falan aldırdılar ama oda igrenç bisey hiç kavrayamadı. mama verdik bizde . eve gelice ugraştım gögüsler fora halınde agzı küçük tutamadı. süt sagma pompa aldık. çektik ilk başlar damla damla geldi. kaşıkla verdik. banada duş pazartesi yap dediydi dayanamadım pazar gece girdim duşa. yumuşasın diye. kafam kadar gögsüm oldu içerde yumrular oldu. annemle çekiştire çekiştire sıcak su torbaları koya koya sagdık. sonra sagdıgımızı gögsümün ucuna döküp almasını sagladık . yeni yeni alıştık tabi gögüsler mahvoldu. acıdan kıvranıyorum. bende veremşyorum agzına hala annemlerle beraber tutuuruyoruz. bugun yatarak emzirdim. canım hiç yanmadı. siyah yerin hepsini aldı. susam yagıyla zeytin yagıyla falan masaj yap damarları açıyormuş. allah sabır versin. bir gece aglama krizine girdim . emziremiyorum diye banada eziyet gögsümü taşıyamıyordum. allah kolaylık versin. mamayı kaşıkla ver biberona alışmasın.

selam kızlar doğum için çok güzel bilgiler vermişsiniz çok sağolun ama ben o anları yaşayamayacağım.çünkü dün gece bir et beni fark ettim doktora gittim sabah erkenden.et beni değil basurmuş normal dedi doktor fakat bir de siğil varmış ve siğil varken normal doğum olmuyormuş mecburen sezaryen olacak hem de en kısa sürede çok üzüldüm şaşırdım ağladım.normal istiyodum hep.annelere haber verdik.sezaryen çok zor oluyomuş bebeğimle ilgilenememekten korkuyorum.dua edin bizim için.of offf.

Herkese merhabalar,

Ben de 4 Ocakta sezeryanla kızıma kavuştum, korkacak bir şey yok bence tabi herkesin bünyesi farklı ama ben çok nazlıyımdır normalde ikinci günden beri ayaktayım. İlk gün idrarla ilgili sorun yaşadığım için kalkamadım, idrara geç çıktım ağrı yaptı,siz siz olun sondayı hemen çıkarttırmayın doktor sizi ayağa kaldırana kadar kalsın,benimki erken çıktı ayağa kalkana kadar saatler geçti sonra da yapamadım. Sütüm hemen geldi tabi başta azdı ama ilk günden beri emiyor maşallah. İlk gece çok ağladı tabi açlıktan ama başka bir şey verdirtmediler. Bizde durum bu şimdi ben de kızım da çok iyiyiz şükür, Allah hala bekleyenlerin yardımcısı olsun.

canım sakın korkma.bende normal dogumu cok ıstedım neler neler yaptım yuruyusler,adacayları,hurmalar..ama nasıp olmayınca olmuyor.kontrole dıye gttım bebek sıkıntıya grmıs kalp atısları yuksektı cok,hemen aldı doktor.şoka girdim bi önce.allaha sıgındm.ben amelıyata gırerken hislerimi kaybetmıs gıbıydım allah gücünü veriyor.sonrasını da dusunme bı sekılde halloluyor...korkma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…