Günaydın kızlar ben bugün yine çok kötüyüm..
Gece yatağa yattım. baş dönmesinden uyuyamıyorum. uykum var gözümü kapattığım anda dünya dönüyor ve hiç geçmiyor. ağladım sinirden. saat: 1 e geliyordu. soluma dönüp uyuabildim.
sağıma dönemiyorum sırt üstüde yatamıyorum. sadece sola yatabiliyorum. o zamanda uyuamıyorum. sabah kalktım başım hala yanı ben hala sola dönüğüm. her yerim ağrımış uykum varişe zor geldim yolda bir sağa bir sola sarhoş gibiyim. karşıdan karşıya bile zor geçtim kaamı oynattığım anda dünya dönüyor.
baş dönmesini benim kadar şiddetli yaşayan varmı. hamilelikte vertigo hastalığı baş gösterebiliyormuş olabilirmi acaba
ahhh ahhhh sigarasızlık zaten beni mahfetti canım ya bende her akşam mutfağımda damlasakızlı bir türk kahvesi ve bir sigara içerdim
hala şeytan dürtüyor birtane iç nolcak bişey olmaz diyorammmaaaa içmiyorum tabikiiii
kızlar bugün sağlık ocağına gittim. sabahki iğrenç başdönmelerim yüzünden...
Kayıt yaptılar ve aşı katrı verdiler. ağustos için 20. haftada olmak üzere tetenoz aşısı olmamız gerekiyormuş.
bebeğimiz ve bizim sağlığımız için önemliymiş. Sağlık ocağı ayrıca çevredeki hamileleri gebelikleri boyunc takip etmek zorundallarmış.
Eğer çağırılan günlerde gitmezsek. polis zoruyla getirtebiliyorlarmış. böyle yetkileri varmış.
Sağlık ocağına gebelik kaydınızı yaptırın.....
Kıyamam
Sen bayağı şiddetli bir şeyden bahsediyorsun, bence doktoruna danışmalısın. Ben nasıl tarif etsem bilemiyorum ama midem keyifsiz yaz özellikle kafamı çok hareket ettirmek istemiyorum...
ya ben geçen eşimden yalvar yakar 2 fırt çekeyim dedimm bir iğrenç geldi tadı sorma canım.Eğer cok kötü durumda kalırsan sürekli yap diye demiyorum ama nefsini köreltmek için yak 2 fırt çekince yetiyo zatn istemiyrsun bilee
ben sağlık ocağı durumunu bilmiyordum yaaaa
eviminde yan tarafı hemen heee,bir yarın gideyim sabahtannn :)))
hayirli olsun canim goun aydin. kalp atisi 7-8 haftalarda yine biliyorum ben ama alete gore degisiyormus vajinal yada karindan farklimerhabalar arkadaşlar ben de hamile olduğumu yeni öğrendim.Bu sitede duyuranlardan Allah razı olsun soğan kürü sayesinde hamile kaldım.4 hafta 4 günlük benim meleğimm....adetim gecikmeden 1 gün önce gitmiştim bta hcg 382 çıkmıştı dış gebelik olabilir demişlerdi çok korkmuştumm ama dün gittim değer 1905 çıktı yani çoık sevinçliyimmm ama daha kese gözükmedi pazartesi gidicem inşallah.benim merak ettiğim kalp atışlarını ne zaman duyabiliriiimmm çok heyecanlandırıyor beniii
simdi domates corba olsa yerim :) istah masallah ara ara hafif bulantilar oluyor ama geciyorHepinize günaydın sevgili müstakbel anneler,
Bugün iş yerindeki arkadaşlarla hep beraber çorbacıya gittik. Dün ne hayaller kurmuştum, şunu da içerim bunu da içerim diye... sağolsun minik müsaade etmedi ancak küçük bir tas domates çorbası içebildim. Ama şuanda uykum var, midem fena ve yüzüm kireç gibiymiş.
Mide bulantıları niye başlamadı bende bir gariplik mi var diye endişelenirken 3 4 gündür başladı ve şimdi de Allahım bu dayanılacak bir his değil tez zamanda geçsin diye dua ediyorum. Aslında gidip her yediğimi çıkarma yada hiç yemek yiyememe gibi bir şey değil. Kokulardan tiksiniyorum ve tatsız tuzsuz oluyor hayat. Çünkü aklım hep midemde. Bir de bazı şeyleri yemeye hiiiiiiiiiiiiç hevesim yok hatta mümkünse görmeyeyim, çikolata ve yağlı gevrekikisini de çok severek tüketirdim halbuki.
Neyse, daha önce bahsettiğim doktorun verdiği vitamini aldım, decavit pronatal vitamin ve mineral kombinasyınu diye geçiyor. İçinde bir sürü vitamin var, folik asitte dahil. Günde bir defa tok içilmeliymiş. Ben de akşam yemekten önce aç karna ferrum fort yemekten sonra da decavit almaya başladım.
Asabi değilim ama felaket naz yapasım var
bugun arkadasimin bebegi dusmus onu hastaneye gotrudum bende muayene olayim bir dr sorayim dedim ben demedenkızlar ben de her gün cocuk asprını içiyorum.bebegın daha rahat kan pıhtısından beselene bılmesı ıcın verdı doktor .kızlar keselerını görenler boyutlarınıda yazabılır mı?merak edıyorum benımkısı bıraz kucukte baska bu durumu yasan var mı?
canim orta kulak sorunu olmasin dengeyi saglarmis ya? ins onemli birsey yoktur.Evet canım şimdi doktorumu aradım. anlattıklarının gebelikle alakası yok. hemen bir kulak burun boğaz doktoruna git dedi
canim orta kulak sorunu olmasin dengeyi saglarmis ya? ins onemli birsey yoktur.
aksam tekrar hastaneye gidicem serum yemeye . Dr sagolsun cok ilgilendi. cumarteside muayene olucam.
ins hersey yolundadir.
Canım bir arkadaşım aynı sorunları yaşamış aylarca vertigo diye bir hastalık dediğin gibi orta kulak iltihapından kaynaklanıyor. nasıl bi iltihapmış ya dengemi bozdu şurda ne güzel sorunsuz gebelik yaşıyodum
Geçmiş olsun canım sanada bende c.tesi gitcem çok sabırsızlanıyorum.
simdi domates corba olsa yerim :) istah masallah ara ara hafif bulantilar oluyor ama geciyor
dort gozle bulanti bekliyorum benim icin onemli bir kistas cunku. bazlarin hic olmuyor ama bende olmuyorsa sorun cikiyor
annemde ve yakın bir arkadaşımda var eğer gerekli tedavi yapılırsa inşallah hamileliğin yine de sorunsuz geçecektir inşallah
değil mi ama mide bulantısı önemli bir kıstas :) ben de dört gözle mide bulantısı bekledim ama şimdi biran evvel bitsin istiyorum gerçi yediklerimi ziyan etmiyor şimdilik ama bitsin yani... inşallah senin de en kısa zamanda başlar artık mide bulantıların
kızlar ben de her gün cocuk asprını içiyorum.bebegın daha rahat kan pıhtısından beselene bılmesı ıcın verdı doktor .kızlar keselerını görenler boyutlarınıda yazabılır mı?merak edıyorum benımkısı bıraz kucukte baska bu durumu yasan var mı?
canım o arkadaşın "suda çözülme"den kastettiği, vitamini aldıktan sonra vücudunda su yardımı ile çözülüp emilmesi. aynı c vitamini gibi. yani vücut fazla aldığını depolamaz ve atar. yağda çözülenler fazla alındığında vücutta depolanır ve ihtiyaç anında kullanılır ( D vitamini gibi). bu yüzden folik asit günlük olarak alınmalıdır. dün içtiğin bugün işe yaramaz. sonuç olarak senin aldığın hapta bir sorun yok. hepimizinki hap şeklinde. için rahat olsun bir de afiyet olsun:)
Tamam canım folik asit kullan mutlaka, zararı yok yararı çok
slm bayanlar...buraya üye olalı çok uzun zamn oluyo ama unutmuştum doğrusu.mailime gelen uyarıyla tekrar gelmek istedim...bende hamile olduğumu yeni öğrendim.6.haftamın içerisindeyim.inş.2 çocuğum olucak.umarım burdan bundan sonra güzel sohbetler ederiz...
merhaba arkadaşlar;
bende 3 gün önce öğrendim hamile olduğumu, beklemiyordum ama süpriz yaptı bize. aynı gün kan tahlili yaptırdım, ultrasona giricem 17 mayısta, kalp atışlarını duyucaz. günler geçmek bilmiyor. folidoce içiyorum. buarada birkaç arkadaşımız yazmış yukarda alttan baktırdım filan diye tehlikeli değilmi? ben öyle biliyorum. ayrıca bugün 4 tüp kan verdim tahliller istedi doktor. on tane filan tahlil var bunu sizde yaptırdınızmı?
Öncelikle tebrik ederim canım. Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allah. Bu kan işini senden duydum ne testi acaba ismini biliyormusun?
hayırlısı olsun canım Allah sağlıkla sıhhatle 2.bebeğini kucağına almak nasip etsin :)
Tatlı anneler selam bende dün öğrendim hamile olduğumu 5 haftalıkmış bebişdaha sadece kese görünüyor :) ultrasonla alttan baktı doktor ve zararı olmadığını sorun olmadığını belirtti . Hepimizin sağlıkla sihhatle ilerler ve elimize alırız çocuklarımızı inşallah. birbirimize destek ve tecrübelerimizi esirgemeyelim bu yol uzun :)
Tatlı anneler selam bende dün öğrendim hamile olduğumu 5 haftalıkmış bebişdaha sadece kese görünüyor :) ultrasonla alttan baktı doktor ve zararı olmadığını sorun olmadığını belirtti . Hepimizin sağlıkla sihhatle ilerler ve elimize alırız çocuklarımızı inşallah. birbirimize destek ve tecrübelerimizi esirgemeyelim bu yol uzun :)
bendede var canim o his hatta doluluk hissi var dünden beri gerinemiyorum hapsiramiyorum öksüremiyorum rahat rahat sanki bise olucakmis gibi geliyor allahim nasil bir pisikolojiymis bu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?