Nisan Ayı Hamişleri

haha:) bana biri gelip "pardon siz bankayla mı ilgilisiniz?" demişti. yaşlı da değildi. "hayır, yandaki tekel bayiiyle ilgiliyim ben" demiştim. arkasını dönüp gidiyordu seslenip geri çağırmıştım. sonra da 5 dakika gülmekten konuşamamıştık.

Canım eğer bu kadr yanman varsa doktora fln danis da rennie fln versin sana

Bazı arkadaslar sivilcem çıktı demiş. Endişelenmeyin ilk trimesterin bu doneminde sigilcelerin çıkması çok normal, bende de var. Cogu anne adayında bu trimesterin sonunda geciyormuş.
Mide bulantisindan, bazı seyleri tiksindigi için yiyemeyen arkadaslarımız korkmasın. Bebisimiz besinsiz kalmıyor. Ben beslenmeme dikkat ediyorum; bulantım fln yok. Ama siz bulantilardan muzdaripseniz sunu bilin ki ilk uç ayki beslenme önemli olsa da diğer aylara kıyasla daha az önem taşıyor çünkü Bebisimiz gerekli besinleri en olmadı bizden aliyo; yani yemezsek biz besinsiz kalirz ama onlar kalmaz
Son olarak folik asit içmeyen anne adayları hemen başlasın. Bebeğin omuriliği gelişimine çok katkısı olduğu gibi, eksikliğnde (Allah korusun) tüm hayatları boyu çekecekleri bir hastalıkları oluyor, hatta buna bağlı böbrek hastalıkları bile oluyor. Amacım korkutmak değil uyarmak. Zaten suda eriyen bir vitamin oldugundan vücutta depolanmiyor. Endişelenmeyin yani
Lütfen yanlış anlamayın herkesin sağlıklı bebislerini kucaklarına almasını istiyorum

şaka bir yana gerçekten çok bunaldım.. kimileri diyorki amann niye bırakıcaksın işini tut bir bakıcı yada bir kreş baksın.. sen çalışmaya devam et
2 aylık bebeği kime nasıl bırakırım aklınız alıyormu bunu benim almıyor yaa ayrıca iş stresi artık boyumu aştı hergün ağlıyorum inanın insan egosu tatmin etmekten bıktım.. çalışsam ne olucak mutsuz olduğum bir işi ömür boyu götürememki..

bana verdikleri folik asit tablet şeklinde. bir aksilik olmaz değil mi?

kızlar bende nisanda öğrendim hamile olduğumu bugünde kesede bebeği gördü doktor kalp atışı da var dedi 6+4 dedi embriyonun boyu 7.7 mm miş sizce normal mi sizlerin nasıl sat 18 mart benim 6+4 den fazla olmam gerekiyordu.allah hepimizin sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Sagol canim cvp icin icime su serptin iki bucuk hafta var daha kontrolume cok gec verdiler burda ouleymis ilk ultrasyon 10.haftada bakiyorlarmis ben zorla 9. Haftada aldim ins hersey yolundadir

evet hap şeklinde. oral yolla alınanlardan. suda filan eritme yok.

canım o arkadaşın "suda çözülme"den kastettiği, vitamini aldıktan sonra vücudunda su yardımı ile çözülüp emilmesi. aynı c vitamini gibi. yani vücut fazla aldığını depolamaz ve atar. yağda çözülenler fazla alındığında vücutta depolanır ve ihtiyaç anında kullanılır ( D vitamini gibi). bu yüzden folik asit günlük olarak alınmalıdır. dün içtiğin bugün işe yaramaz. sonuç olarak senin aldığın hapta bir sorun yok. hepimizinki hap şeklinde. için rahat olsun bir de afiyet olsun:)

off kizlar ya burda gecenin 4den beri ayaktayim bir wc ye kalktim sonra uyu uyuyabilirsen zaten bir dunya sorun var kafamda

aspirin kullanan var m aranizda onlem olsun diye???

KizLar bugun sabah bi kalktim heray cikan adet sivilcem cikmis korktum birden biliyosunuz daha doktora gitmedim bidaha test yapadim var tedirgin oldum niyeyse valla ama iki tane test yaptim hamileyim yani simdi ne diye cikti bu sivilce
benimde yuzum sivilce dolu normalmis.

sevmeyerek calismak eziyet olur insana ama evdede bunalirmisin? birde o boyutu var isin?
ama cok yipraniyorum , ihtiyacimda yok calismaya diyorsan daha mutlu olucagina inaniyorsan isi birakmak en iyisi tabiki.
belki baska kurslara filan gidersin ben mesela keman ve yagli boyaya gidiyordum boyayi biraktim keman gidiyorum birde dil kursuna
hem ogreniyorum hemde vaktim geciyor, mutluyum yani bu konuda.

Biz daha kalp atışı aşamasına gelemedik ben keseyi bile göremedim, sen baya aşama katetmişsn:)

off kizlar ya burda gecenin 4den beri ayaktayim bir wc ye kalktim sonra uyu uyuyabilirsen zaten bir dunya sorun var kafamda

aspirin kullanan var m aranizda onlem olsun diye???

Benim bir kaybım olduğu için doktorum önlem olarak kan sulandırıcı iğne ve aspirin verdi, iğnelere başladım ama aspirine bir türlü elim gitmedi daha başlamadım

Ben de kendi belirtilerimi yazayim bari. Feci yorgunum hep, bunda geceleri bir sekilde uyanmamin yani uyku sorunu yasamamin da etkisi var. Bugun ofiste dayanamadim koydum kafami masaya bir 5 dakika icim gecmis, oh ne guzel geldi! Hafif bir akintim var, asilamamdan beri devam ediyor, hormonlardan herhalde. Ozellikle aksamlari gazim oluyor, sanci yapacak sekilde rahatsiz ediyor, en buyuk sikayetim bu.

Herkes sivilcelendim diye yazmis, benim normalde her ay sivilcelerim cikardi, bu ay tik yok, yuzum tertemiz oldu :)

Mide bulantisi yok da igrenme var. Koku duyum hep fazla hasastir ama su siralar kotu kokular feci igrenti yapiyor. Bulasik makinesi doldurup bosaltma isinden elimi cekmek zorunda kalacagim bulantilar da baslarsa. Cabuk acikir oldum, daha dogrusu acikinca midem kaziniyor, rahatsiz ediyor, yarim saat isimi yapip sonra yiyeyim diyemiyorum.

Bu arada benim 16 dpo bhcg 895 18 dpo ise 2414 cikmisti. Doktorla randevum/ultrasonum tee 24unde. Is guc yogun da gunler geciyor, yoksa gunleri sayarken kafayi yerdim! Bazilarinizda basgosteren o sinirlilik hali iyi ki bende basgostermedi, cok feci olurdu, sinirli halimi ben bile cekemiyorum zira!

Son düzenleme:
Benim bir kaybım olduğu için doktorum önlem olarak kan sulandırıcı iğne ve aspirin verdi, iğnelere başladım ama aspirine bir türlü elim gitmedi daha başlamadım

bende bugun 100mg aspirine basladim.
hergun bir tane iceyim diyorum en azindan tr ye gidene kadar.
sen igneleri hergun vuruluyorsun. kaybettigin bebegin kac haftalikti? kalp atisi baslamismiydi benimki
baslamisti ama sonra durdu keske o ara aspirine baslasaydim belki yardimi olurdu. ne biliyim

Günaydın hamisler, hamilelik nasıl gidiyor

Canım mutsuzsan ve maddi olarak sıkılmicaksan bırakmanı öneririm. Bende uç yıl mutlu olacağımı düşündüğüm ise girebilmek için yirtindim; bu arada boş durmayım diye sewmdigim islerde de çalıştım. Sonuc olarak is hayatından soğudum. Zaten su an Freelancer olarak çalışıyorum. O yüzden bebekten sonra bırakmayı düşünüyorum. Hem onla uğraşmaktan vakit kalacağını da sanmıyorum

Hepinize günaydın sevgili müstakbel anneler,

Bugün iş yerindeki arkadaşlarla hep beraber çorbacıya gittik. Dün ne hayaller kurmuştum, şunu da içerim bunu da içerim diye... sağolsun minik müsaade etmedi ancak küçük bir tas domates çorbası içebildim. Ama şuanda uykum var, midem fena ve yüzüm kireç gibiymiş.

Mide bulantıları niye başlamadı bende bir gariplik mi var diye endişelenirken 3 4 gündür başladı ve şimdi de Allahım bu dayanılacak bir his değil tez zamanda geçsin diye dua ediyorum. Aslında gidip her yediğimi çıkarma yada hiç yemek yiyememe gibi bir şey değil. Kokulardan tiksiniyorum ve tatsız tuzsuz oluyor hayat. Çünkü aklım hep midemde. Bir de bazı şeyleri yemeye hiiiiiiiiiiiiç hevesim yok hatta mümkünse görmeyeyim, çikolata ve yağlı gevrek ikisini de çok severek tüketirdim halbuki.

Neyse, daha önce bahsettiğim doktorun verdiği vitamini aldım, decavit pronatal vitamin ve mineral kombinasyınu diye geçiyor. İçinde bir sürü vitamin var, folik asitte dahil. Günde bir defa tok içilmeliymiş. Ben de akşam yemekten önce aç karna ferrum fort yemekten sonra da decavit almaya başladım.

Asabi değilim ama felaket naz yapasım var

merhabalar arkadaşlar ben de hamile olduğumu yeni öğrendim.Bu sitede duyuranlardan Allah razı olsun soğan kürü sayesinde hamile kaldım.4 hafta 4 günlük benim meleğimm.... adetim gecikmeden 1 gün önce gitmiştim bta hcg 382 çıkmıştı dış gebelik olabilir demişlerdi çok korkmuştumm ama dün gittim değer 1905 çıktı yani çoık sevinçliyimmm ama daha kese gözükmedi pazartesi gidicem inşallah.benim merak ettiğim kalp atışlarını ne zaman duyabiliriiimmm çok heyecanlandırıyor beniii

Günaydın kızlar ben bugün yine çok kötüyüm..

Gece yatağa yattım. baş dönmesinden uyuyamıyorum. uykum var gözümü kapattığım anda dünya dönüyor ve hiç geçmiyor. ağladım sinirden. saat: 1 e geliyordu. soluma dönüp uyuabildim.

sağıma dönemiyorum sırt üstüde yatamıyorum. sadece sola yatabiliyorum. o zamanda uyuamıyorum. sabah kalktım başım hala yanı ben hala sola dönüğüm. her yerim ağrımış uykum var işe zor geldim yolda bir sağa bir sola sarhoş gibiyim. karşıdan karşıya bile zor geçtim kaamı oynattığım anda dünya dönüyor.
baş dönmesini benim kadar şiddetli yaşayan varmı. hamilelikte vertigo hastalığı baş gösterebiliyormuş olabilirmi acaba

kızlar ben de her gün cocuk asprını içiyorum.bebegın daha rahat kan pıhtısından beselene bılmesı ıcın verdı doktor .kızlar keselerını görenler boyutlarınıda yazabılır mı?merak edıyorum benımkısı bıraz kucukte baska bu durumu yasan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…