Bende birşey sormak istiyorum.. benim SAT 28 mart... dünde hamile olduğumu öğrendim..benimde bir düşüğüm var. sormak istediğim bu folik asiti içmek şartmıdır. yani bu forumlarda çok görüyorum ne işe yarar ve içmesen ne olur doktor bana sadece vitamin yazıyor geçen seferde vitamin vermişti kutu kutu geçenkiler bile duruyor ama başka yazmış bu sefer... lütfen cevap.. ve bu vitaminlerin zararı olur mu?
arkadaşlar geldim dr dan. guatrım yüksek çıktı. onun için bana ilaç verdi, eutnox gibi bişey anca böyle okunuyor. çarşamba günü tekrar gidicem kalp atışları için. ozaman bakacak tam olarak kaç günlük. sizlerden de bahsettim dedim arkadaşlar çok merak ediyor nasıl oluyor diye dedim. işte gidince bakacak. tam gününü. ama dediki biraz daha büyüsün ozaman tam olarak daha net belli olurmuş.
evet guatr yüksek ama sanırım zararı olmaz ilaca başlıycam yarından itibaren. sabahları aç karnına bir adet 50 mg euthyrox. pazartesi gittiğimde 10 gün sonra demişti zaten kalp atışları için. ben bugün tahlil sonuçlarını götürdüm. ayrıca birde TORCH grubu tahlillerini yaptırmamı istedi. yarın biara gidip onları yaptıracam. çarşambaya kalp atışlarını duyacaz inşallah.pazartesi gittiğimde benden bir sürü test istedi torch u yaptırmayı atlamışım.
BU ARADA SİZLERDE YAPTIRIYORMUSUNUZ TESTLERİ? KİMSEDEN DUYMADIMDA TESTLERİ
kızlar bende cuma günü kaset test yaptım 2. çizgi belirli belirsizdi sabaha belirginleşti
hemen gidip cumartesi sabahı kan testi yaptırdım ve değerim 7995 çıktı
salı günüde kontrole gittim vajinal ultrason istemedim
göremeyebiliriz ama zayıfsın bi umut buna güveniyorum dedi
ve kese göründü
canım bazı doktorlar vitamin veriyor folik asitin yanında ama sen yine doktoruna danış
canım korkma ben 4-5 yıldır içiyorum o dediğin ilacı. her gün 1,5 tablet hafta sonları 2 tablet içiyorum. bu ilacı hiç aksatma ömür boyu içicez bunu. çünkü beyin troidi zararlı bir madde olarak algılayıp yemeye çalışıyormuş. böle işte bana doktorum anlatmıştı bende 3-4 ayda bir endokrin uzmanına muayene oluyorum.
bizide anlattığına sevindim inşallah bidahi gittiğinde öğreniriz.
henüz doktora gitmedim test istemedi ister herhalde yakında
hayırlı olsun canım allah sağlıklı kucağına almayı nasip etsin inşallah
ben normal istiyorum ama kizim sezaryandi burdaki bir dr 2.de sezaryan olmali dedi ama kendi dr umla henuz konusmadimGünaydın annecikler
Dün sağlık ocağına gidip aile hekimine kaydımı yaptırdım, ebe hanım bir sürü soru sordu kızlar.. bir form doldurduk..
akabinde mayısın 16 sı için gün verdi.. o gün tahlillerim yapılacakmış, ayrıca tetenoz aşısı için normal gideceğim kadın doğum doktorumdan uygunluk almamı istedi, tetenoz aşısını vurabilmek için doktor onayı istiyorlarmış..
akşam yine çocuk gelişimi kitabımı okuyordum, madde madde doğum evrelerini yazmışlar gözüm korktu valla.. :18:
Benim gibi hem tırsan hemde normal doğum düşünen varmı kızlar?.. :26:
Allahtan bilincli birisinde canim gulup gecmissin 4 haftalik bebekten ne atisi bekliyorlar hayret ettim yaniKızlar günaydınnnn...
dün akşam baş dönmelerim ayaktada beni etkilemeye başlayınca soluğu acil de aldık.
dr dediki hamile olabilirmisin. hamileyim zaten dedim. o zaman kadın doğum bölümüne git dedi.
dedimki doktorcum doğum doktorum bu baş dönmesinin gebelikle alakası olmadığını söyledi dedim
dr beni dinlemiyo. mecbur dedim bari derdimi ordakilere anlatayım.
gittim baaşladım anlatmaya bakın benim başım sadece sağa ve sırt üstü yatınca dönüyor diyorum
doktor yine beni duymuyor. yat muayene etcem diyo
bak doktorcum ben zaten hamileyim özel doktorum var gebelikle ilgili sorunum yok benim
o yine dinlemiyor. neyse dedim tamam allah belanı vermesin gel gelet muayene hadi bakım dedim.
neyse geldi hatunun biri bakıyo bakıyo bişi bulamıyo kese var ama içinde bebek yok dedi
yokartık dedim içimden gülmemek için kendimi zor tutuyorum. aradan 5 dk geçti. başka bi bayan dr u çağırdı.
neyse oda keseyi gördübebeğide gördü ama son adet tarihime göre çıkmadı bebek işin garibi bugün 4 hafta 4 günlük müş daha çok cücük. sonracıma bu hatun dedi bebeğin kalp atışları yok dedi.
ya gine gülücem gülemiyom dicektim 4 haftalık bebeğin ne kalp atışından bahsediyosun.
neyse sonunda benim sorunumun bu olmadığını anlamamak için ısrar eden doktorlardan kaçar gibi kaçtım.
tabi bebişimin ilk fotosunu alarak
o arada eşim dışarda güvenlik görevlisiyle konuşmış. görevli demişki kkb bölümüne gidin orda yatan hastalara bakan doktor vardır. onlarla görüşün dedi. onun yanına gittik ne mutluki beni anlayan biri çıktı
dr muayene etti vertigo dedi. hamile olduğun için ilaç veremem. başının dönmesini engelleyecek şekilde yat dedi
2 günde rapor yazdı
işte böyle kızlar 4-4lük bebişim ve ben bugün evdeyiz ve sizi izliyoruz. umarım hepiniz iyisinizdir. :13:
masallah bebisine canim.
yaaa işte burda paylaşmıştım cücüğümüüüüü
işte benim bebişimm
ben istiyorum :) dogum tarihi filanmi lazim??merhaba yeni hamisler.bu sayfaya tesadufen girdim.once onu spylemek gerekir,folik asit mutlaka kullanin dusuk riskini aradan kaldirir ve bebekte olusa bilecek,sakatliklarin,kusurlarin karsisini alir.folik asiti 5.ci aya kadar kullanmaniz gerekir.ultrasonda vaginal bakinca 3.cu hafta,karindan(abdominal)bakinca 4.cu hafta izlene biliyor.kan testine hic gerek yok,donereden ve sokaka kafe yemeklerinden uzak durun sabahlari meyeve suyu,gun icindi yogurt ve saglikli yiyeceklerle beslenin...ve en onemlisi BEBEGINIZIN CINSIYYETINI ULTRASONDAN ONCE BILMEK ISTERSENIZ yardimci oloa bilirim...sorun soyleyim...dr.mini...
ayy ne güzel bi konu bu herkes benim gibi nisan hamişiaynı dönemde kucağımıza alıcaz bebeklerimizi
ben pazartesi günükesesini gördüm ve ilk fotosunu aldık, 2 hafta sonrada kalp atışını dinlicez yani 8. haftanın ilk günü. çok geç değilmi kızlar size doktor ne zaman kal atışını duyabilirsiniz dedi?
ayy ne güzel bi konu bu herkes benim gibi nisan hamişiaynı dönemde kucağımıza alıcaz bebeklerimizi
ben pazartesi günükesesini gördüm ve ilk fotosunu aldık, 2 hafta sonrada kalp atışını dinlicez yani 8. haftanın ilk günü. çok geç değilmi kızlar size doktor ne zaman kal atışını duyabilirsiniz dedi?
Kızlar günaydınnnn...
dün akşam baş dönmelerim ayaktada beni etkilemeye başlayınca soluğu acil de aldık.
dr dediki hamile olabilirmisin. hamileyim zaten dedim. o zaman kadın doğum bölümüne git dedi.
dedimki doktorcum doğum doktorum bu baş dönmesinin gebelikle alakası olmadığını söyledi dedim
dr beni dinlemiyo. mecbur dedim bari derdimi ordakilere anlatayım.
gittim baaşladım anlatmaya bakın benim başım sadece sağa ve sırt üstü yatınca dönüyor diyorum
doktor yine beni duymuyor. yat muayene etcem diyo
bak doktorcum ben zaten hamileyim özel doktorum var gebelikle ilgili sorunum yok benim
o yine dinlemiyor. neyse dedim tamam allah belanı vermesin gel gelet muayene hadi bakım dedim.
neyse geldi hatunun biri bakıyo bakıyo bişi bulamıyo kese var ama içinde bebek yok dedi
yokartık dedim içimden gülmemek için kendimi zor tutuyorum. aradan 5 dk geçti. başka bi bayan dr u çağırdı.
neyse oda keseyi gördübebeğide gördü ama son adet tarihime göre çıkmadı bebek işin garibi bugün 4 hafta 4 günlük müş daha çok cücük. sonracıma bu hatun dedi bebeğin kalp atışları yok dedi.
ya gine gülücem gülemiyom dicektim 4 haftalık bebeğin ne kalp atışından bahsediyosun.
neyse sonunda benim sorunumun bu olmadığını anlamamak için ısrar eden doktorlardan kaçar gibi kaçtım.
tabi bebişimin ilk fotosunu alarak
o arada eşim dışarda güvenlik görevlisiyle konuşmış. görevli demişki kkb bölümüne gidin orda yatan hastalara bakan doktor vardır. onlarla görüşün dedi. onun yanına gittik ne mutluki beni anlayan biri çıktı
dr muayene etti vertigo dedi. hamile olduğun için ilaç veremem. başının dönmesini engelleyecek şekilde yat dedi
2 günde rapor yazdı
işte böyle kızlar 4-4lük bebişim ve ben bugün evdeyiz ve sizi izliyoruz. umarım hepiniz iyisinizdir. :13:
esbi seninle aynı gunde gunde keseyi görmüşüz benimde doktorum ıkı hafta sonra gel kalp atısını duyucaz dedı tahmını dogum tarıhım 16 aralık nasıl gececek bu ıkı hafta bılmıyorum walla
işte benim bebişimm
seninkinede maşallah. canım kaç haftalıktı bu resimde. bende p.tesi işe gidince koyarım bebişin resmini
kızlar birde bende öyle mide bulantısı fln yok.hafif uyku meyili var ama oda hamilelikten diyebileceğim kadar belirgin değil. Arada midem kazınıyo sanki günlerdir yemek yememişim gibi özellikle sabahları oluyor. Bide sol göğsüm sanki patlayacak gibi ağrıyor. sizdede böyle belirtiler varmı?
evet canım bende var karnım ağrıyor sürekli açmışım gibi oluyor uykum çok geliyor halsizliğim var sürekli yatmak istiyorum
bende resmini aldım salı günü =)
önümüzdeki salı tekrar gidicem kalp atışlarını dinlicez benimde ilk gebeliğim canım
sana da hayrlı olsun
saolasın canım =) sen de yeni mi öğrendin
aynen benimde sürekli uykum var
Ya siz ikinci kontrollere mi başladınız benim gamsız doktor beni 2 hafta sonraya bıraktı keseyi bile görememdim çatlicm meraktan endişe de var, keşke her şeyi akışına bırakabilsem
:79::79::79::79::79::79::79::79::79::79::79::79::79::79::79:
kızlar bu arada hemen aklıma gelmişken söylemeliyim, arı sütü + bal + polen karışımı hemen başlıyoruz akşamları yatmadan önce sütümüze bir çay kaşığı karıştırıp içiyoruz çok çok çok faydalı, akabinde doğumdan sonra bebişlerimizin emziklerini batırıp kavonozlara verebiliriz..
Şöyle söylemeliyim bizim ne anne nede baba tarafında boyu 1,60 üzerinde olan yok ben 1,80 kardeşim 1,90 boyunda.. tamamen beslenmeyle alakalı ve arısütünün faydası.. İnternetten araştırın isterseniz.. Saygılar
Allahım ya nasıl güzel bir duygu bu maşallahbende koysam mı diye düşündüm şimdi ama o kadar küçük ki 5 haftalık :)
:79::79::79::79::79::79::79::79::79::79::79::79::79::79::79:
kızlar bu arada hemen aklıma gelmişken söylemeliyim, arı sütü + bal + polen karışımı hemen başlıyoruz akşamları yatmadan önce sütümüze bir çay kaşığı karıştırıp içiyoruz çok çok çok faydalı, akabinde doğumdan sonra bebişlerimizin emziklerini batırıp kavonozlara verebiliriz..
Şöyle söylemeliyim bizim ne anne nede baba tarafında boyu 1,60 üzerinde olan yok ben 1,80 kardeşim 1,90 boyunda.. tamamen beslenmeyle alakalı ve arısütünün faydası.. İnternetten araştırın isterseniz.. Saygılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?