- 5 Mayıs 2012
- 123
- 3
- 46
ben normal istiyorum ama kizim sezaryandi burdaki bir dr 2.de sezaryan olmali dedi ama kendi dr umla henuz konusmadim
bir sorun olmazsa normal diyorum:)
Allahtan bilincli birisinde canim gulup gecmissin 4 haftalik bebekten ne atisi bekliyorlar hayret ettim yani
masallah bebisine canim.Allah tamamina erdirsin.
masallah canim. oo daha cok uzun yolumuz var yahu nasil buyuyecekler bunlar:))
ben istiyorum :) dogum tarihi filanmi lazim??
canim senle gunumuz ayni bende gecen ctesi resmini aldim bebesimin.
bu ctesi de kendi dr cagirdi ama ben carsambaya kadar bekliyecegim en azindan kalp atisi olur diye dusundum
6+4 olucam ama benim bir kaybim oldugu icin bu kadar sik oldu yoksa banada 8. haftaya vermisti diger dr.
gecen bebisimi 7+2 de kaybedince biraz daha siklasti muayene.
halbuki giden gidiyor istersen hergun gir ultrasonada yine elimizden geleni yapicaz takdir Allahin
Çok geçmiş olsun canım, işte her doktora güvenemiyorsun.
Öyle biri olmalı ki hayata en azından bana yakın bir noktadan baksın. Yoksa bazen çok abuk subuk muhabbetlerin, monologların ve hatta tartışmaların içinde buluveriyorsun kendini.
Neyse, seni tebrik etmek lazım valla taş gibi bir iraden varmış :)
Bu arada ben de 3. randevumu aldım 9 Haziran'a. Aslında 5 Mayıs'da gitmiştim en son ve bir ay sonra gel demişti ama illa cumartesi gitmem lazım...
Bakalım pıt pıt kalp atışını bu sefer daha net duyarız umarım, babamız biraz fazla heyecanlanıyor da duyamayıncaaa göremeyincee :)
koy canım koy görelim bebişiAllahım ya nasıl güzel bir duygu bu maşallahbende koysam mı diye düşündüm şimdi ama o kadar küçük ki 5 haftalık :)
Kızlar resmen şu an ölüyorum açlıktan...canım midye dolma istedi kocama mesaj attım hemen
Bugün neler yediniz kızlar?
Ben sabah kalkınca bir bardak süt içtim
kahvaltıda bir simit domates peynir ve çay
arada iki adet kuru kayısı yedim
öğlen tavuk salata ve ayran
arada yine yeşil elma 10 adet yeşil erik ve 5 adet çilek yedim..
ve açımmmmm şu an resmen açlıktan başım dönüyor
Kızlar resmen şu an ölüyorum açlıktan...canım midye dolma istedi kocama mesaj attım hemen
merhaba yeni hamisler.bu sayfaya tesadufen girdim.once onu spylemek gerekir,folik asit mutlaka kullanin dusuk riskini aradan kaldirir ve bebekte olusa bilecek,sakatliklarin,kusurlarin karsisini alir.folik asiti 5.ci aya kadar kullanmaniz gerekir.ultrasonda vaginal bakinca 3.cu hafta,karindan(abdominal)bakinca 4.cu hafta izlene biliyor.kan testine hic gerek yok,donereden ve sokaka kafe yemeklerinden uzak durun sabahlari meyeve suyu,gun icindi yogurt ve saglikli yiyeceklerle beslenin...ve en onemlisi BEBEGINIZIN CINSIYYETINI ULTRASONDAN ONCE BILMEK ISTERSENIZ yardimci oloa bilirim...sorun soyleyim...dr.mini...
kızlar bu arada hemen aklıma gelmişken söylemeliyim, arı sütü + bal + polen karışımı hemen başlıyoruz akşamları yatmadan önce sütümüze bir çay kaşığı karıştırıp içiyoruz çok çok çok faydalı, akabinde doğumdan sonra bebişlerimizin emziklerini batırıp kavonozlara verebiliriz..
Şöyle söylemeliyim bizim ne anne nede baba tarafında boyu 1,60 üzerinde olan yok ben 1,80 kardeşim 1,90 boyunda.. tamamen beslenmeyle alakalı ve arısütünün faydası.. İnternetten araştırın isterseniz.. Saygılar
Bende birşey sormak istiyorum.. benim SAT 28 mart... dünde hamile olduğumu öğrendim..benimde bir düşüğüm var. sormak istediğim bu folik asiti içmek şartmıdır. yani bu forumlarda çok görüyorum ne işe yarar ve içmesen ne olur doktor bana sadece vitamin yazıyor geçen seferde vitamin vermişti kutu kutu geçenkiler bile duruyor ama başka yazmış bu sefer... lütfen cevap.. ve bu vitaminlerin zararı olur mu?
Çay yok canım artık.. :))) Çay kansızlık yapar.. süt içeceksin..:Tabi benim gibi tiryakiysen ne yaparsın bilmem eşim diyor artık çay içmeyeceksin.. bende diyorum çaysız hayat mı olur :)
canım ben dr a sordum da çay içebilir miyim diye çünkü çayı yememem ve içmemem gerekenlerde saymadı =)
ve bende akrabalara çok sık gittiğimden çok sevmem ama insan içiyor işte
neyse sadete geleyim
açık olarak içebilirsin dedi =)
ayy ne güzel bi konu bu herkes benim gibi nisan hamişiaynı dönemde kucağımıza alıcaz bebeklerimizi
ben pazartesi günükesesini gördüm ve ilk fotosunu aldık, 2 hafta sonrada kalp atışını dinlicez yani 8. haftanın ilk günü. çok geç değilmi kızlar size doktor ne zaman kal atışını duyabilirsiniz dedi?
Hamilelğin başlarında midye ve çılek yememek gerekiyor dikkatlı ol benim de 5. haftam netten araştırdımKızlar resmen şu an ölüyorum açlıktan...canım midye dolma istedi kocama mesaj attım hemen
Hamilelğin başlarında midye ve çılek yememek gerekiyor dikkatlı ol benim de 5. haftam netten araştırdım
canim sagol bilgilerin icin bende yanarsa denerimhamilelikte mide yanmasından şikâyetçiyseniz, şikâyetlerinizi hafifletmek için doğal bazı yöntemlere başvurabilirsiniz:
Ø Yoğurt yiyin veya bir bardak süt için.
Ø Bir yemek kaşığı balı bir su bardağı ılık süt ile karıştırarak için.
biraz önce benimle aynı dertten mide yanmasından müzdarip arkadaşlar vardı. bunları bir deneyelim isterseniz. belki faydası olur. ben doktorada söyledim mide yanmasını, biraz dayan yazmayalım ilaç dedi.
Çay yok canım artık.. :))) Çay kansızlık yapar.. süt içeceksin..:Tabi benim gibi tiryakiysen ne yaparsın bilmem eşim diyor artık çay içmeyeceksin.. bende diyorum çaysız hayat mı olur :)
Eger guzel, dengeli beslenen birisiysen folik asiti diger kaynaklardan aliyorsundur, benim kadindogumcu kayinvalidem her hastaya folik asit vermiyormus hemen mesela, oyle demisti. Ama burada (ABD) hamile kalmayi dusunenler hemen folik asit de iceren "prenatal vitamin" almaya baslasin deniyor. Ki dusun, burada ekmeklere falan folik asit takviyesi yapiliyor, ona ragmen. Folik asitin onemi su: hamileligin cok erken devrelerinde (su siralarda!) bebelerin omuriligi olusuyor, sinir sistemi olusuyor. Folik asit eksikligi varsa, bu neural tube denen sinir sisteminin temeli dogru olusmuyor, beyin tam gelismeyebiliyor. Bu hamilelikler dogumla sonuclansa bile bebekte buyuk hasar oluyor (spina bifida deniyor). Folik asit bu yuzden riske etmek istemeyeceginiz bir takviye.
Doktorun belki folik asit de iceren karisik vitamin vermistir buradakiler gibi, icindekilere bakarsan ne varmis gorebilmen lazim. Burada hep bu prenatal vitaminler satildigi icin ben oyle kullaniyorum, ayri folik asit almadim. Turkiye'de sadece folik asit veriliyor diye anliyorum arkadaslardan.
Bir de arkadaslar, omega3 ve DHA takviyesi de almanizi tavsiye ederim. Balik yagi yani. Mideler bulanirken, kokulara katlanamazken kaldirmasi zor olur ama piyasayi arastirin, tadi guzel, kullanimi kolay urunler de vardir eminim.
cayin iki turlu etkisi var. birincisi kafein, yukarilarda konusulmustu, gunde 200 mg'a kadar buyuk sorun degil. abartmadan acik cay ile 200 mg'i gecmezsiniz. ikincisi, tanin. bu cayda bulunan bir dogal kimyasal ama demirin kanda emilimini azaltiyor. eger yeterince demir aliyorsaniz, demir saglayan yiyecekleri (yesil yaprakli sebzeler, haplar vs.) yedikten sonra hemen cay icmezseniz o da buyuk sorun olmasa gerek.
ben caykoligin tekiydim, simdi hem daha az iciyorum hem de kafeinsiz cay iciyorum. kansizlik sorunum olmadigi icin o tanin olayini cok takmadim. ama kafein dusuk riskini falan artiriyor diye okudugum icin hic sansa birakmayayim dedim. 1. trimestr bittikten sonra acik ve az normal caya donerim herhalde. bebek icin sigara birakanlar gibiyim biraz, sabah esime cay demledigimizde onun cayini kokluyorum :) kafeinsiz fena degil ama bizim demleme cayin yerini tutmuyor!
günün ne kadar geçti, nasıl öğrendin canım.. benim idrarda hala çıkmıyorben iki gün önce hamile olduğumu öğrendim sabahları çok bulantım var bir de ilk çocuk olduğu için öğreneceğim çok şey var :))
Hamilelğin başlarında midye ve çılek yememek gerekiyor dikkatlı ol benim de 5. haftam netten araştırdım
düzensiz adet oluyorum tatlım,komik olan da o ya bilmiyorum :) pazartesi öğreneceğim :) idrarda çıktığına göre 5 haftalık falan olmuştur :)günün ne kadar geçti, nasıl öğrendin canım.. benim idrarda hala çıkmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?