Nisan Ayı Hamişleri

hamilelikte mide yanmasından şikâyetçiyseniz, şikâyetlerinizi hafifletmek için doğal bazı yöntemlere başvurabilirsiniz:

Ø Yoğurt yiyin veya bir bardak süt için.

Ø Bir yemek kaşığı balı bir su bardağı ılık süt ile karıştırarak için.

biraz önce benimle aynı dertten mide yanmasından müzdarip arkadaşlar vardı. bunları bir deneyelim isterseniz. belki faydası olur. ben doktorada söyledim mide yanmasını, biraz dayan yazmayalım ilaç dedi.

Kızlar resmen şu an ölüyorum açlıktan... canım midye dolma istedi kocama mesaj attım hemen

Bugün neler yediniz kızlar?

Ben sabah kalkınca bir bardak süt içtim
kahvaltıda bir simit domates peynir ve çay
arada iki adet kuru kayısı yedim
öğlen tavuk salata ve ayran
arada yine yeşil elma 10 adet yeşil erik ve 5 adet çilek yedim..

ve açımmmmm şu an resmen açlıktan başım dönüyor

canım çok şükürki benim tek derdim keseyi görmek ve kalp atışını duymaktı.
zaten ekrana bakar bakmaz ben keseyi gördüm. nettende çok fazla ultrason görüntüleri izlediğim için altta 4w4d yi görünce kalp atışı olmayacağını anladım onun için rahatladım. sanırım çok okuyup çok araştırınca daha tecrübeli oluyor insan. ve o doktorlara ders verewbilirim

teşekkür ederim canım üstte de yazdığım gibi internet iyiki var diyorum.
ay canım inşallah duyarız o şirinciklerin kalp atışlarını. bizde çok heyecanlıyız. c.tesi randevumuz var ama sanırım henüz duyamayız.

Allahım ya nasıl güzel bir duygu bu maşallah bende koysam mı diye düşündüm şimdi ama o kadar küçük ki 5 haftalık :)
koy canım koy görelim bebişi

canım aç bırakma kendini fındık falan ye , kraker, grisini ye bir anda akşam yemeğine çullanırsak midemiz 2-3 aya daha çok rahatsız olur. sık sık ye canım

Çay yok canım artık.. :))) Çay kansızlık yapar.. süt içeceksin..: Tabi benim gibi tiryakiysen ne yaparsın bilmem eşim diyor artık çay içmeyeceksin.. bende diyorum çaysız hayat mı olur :)

selam canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz. Bebeğin cinsiyeti ile ilgili ne sorabiliriz.?

Buradaki ballarin uzerinde kocaman harflerle 1 yasindan kucuk cocuklara yedirmeyin yaziyor!?! infant botulism denen bir tur zehirlenmeye sebep olabiliyormus. burada polen satilmiyor, o yuzden onun da bu soruna sebep olup olmayacagini bilemiyorum ama doktorunuza sormadan yedirmeyin bence onu da. kendiniz yiyin simdi ama, hamilelikte tehlikeli oldugunu sanmiyorum, bu zehirlenmenin sebebi bebelerin daha tam olgunlasmamis sindirim sistemlerinin baldaki bazi maddeleri isleyememesiymis.

Eger guzel, dengeli beslenen birisiysen folik asiti diger kaynaklardan aliyorsundur, benim kadindogumcu kayinvalidem her hastaya folik asit vermiyormus hemen mesela, oyle demisti. Ama burada (ABD) hamile kalmayi dusunenler hemen folik asit de iceren "prenatal vitamin" almaya baslasin deniyor. Ki dusun, burada ekmeklere falan folik asit takviyesi yapiliyor, ona ragmen. Folik asitin onemi su: hamileligin cok erken devrelerinde (su siralarda!) bebelerin omuriligi olusuyor, sinir sistemi olusuyor. Folik asit eksikligi varsa, bu neural tube denen sinir sisteminin temeli dogru olusmuyor, beyin tam gelismeyebiliyor. Bu hamilelikler dogumla sonuclansa bile bebekte buyuk hasar oluyor (spina bifida deniyor). Folik asit bu yuzden riske etmek istemeyeceginiz bir takviye.

Doktorun belki folik asit de iceren karisik vitamin vermistir buradakiler gibi, icindekilere bakarsan ne varmis gorebilmen lazim. Burada hep bu prenatal vitaminler satildigi icin ben oyle kullaniyorum, ayri folik asit almadim. Turkiye'de sadece folik asit veriliyor diye anliyorum arkadaslardan.

Bir de arkadaslar, omega3 ve DHA takviyesi de almanizi tavsiye ederim. Balik yagi yani. Mideler bulanirken, kokulara katlanamazken kaldirmasi zor olur ama piyasayi arastirin, tadi guzel, kullanimi kolay urunler de vardir eminim.

Çay yok canım artık.. :))) Çay kansızlık yapar.. süt içeceksin..: Tabi benim gibi tiryakiysen ne yaparsın bilmem eşim diyor artık çay içmeyeceksin.. bende diyorum çaysız hayat mı olur :)

canım ben dr a sordum da çay içebilir miyim diye çünkü çayı yememem ve içmemem gerekenlerde saymadı =)
ve bende akrabalara çok sık gittiğimden çok sevmem ama insan içiyor işte
neyse sadete geleyim
açık olarak içebilirsin dedi =)

cayin iki turlu etkisi var. birincisi kafein, yukarilarda konusulmustu, gunde 200 mg'a kadar buyuk sorun degil. abartmadan acik cay ile 200 mg'i gecmezsiniz. ikincisi, tanin. bu cayda bulunan bir dogal kimyasal ama demirin kanda emilimini azaltiyor. eger yeterince demir aliyorsaniz, demir saglayan yiyecekleri (yesil yaprakli sebzeler, haplar vs.) yedikten sonra hemen cay icmezseniz o da buyuk sorun olmasa gerek.

ben caykoligin tekiydim, simdi hem daha az iciyorum hem de kafeinsiz cay iciyorum. kansizlik sorunum olmadigi icin o tanin olayini cok takmadim. ama kafein dusuk riskini falan artiriyor diye okudugum icin hic sansa birakmayayim dedim. 1. trimestr bittikten sonra acik ve az normal caya donerim herhalde. bebek icin sigara birakanlar gibiyim biraz, sabah esime cay demledigimizde onun cayini kokluyorum :) kafeinsiz fena degil ama bizim demleme cayin yerini tutmuyor!

cok sükür bir sıkıntı yok dedi doktorumuz kesede doluymuş yanı... hatta azcık kalb atışlarını da duyduk. daha ziyade gördük... tahliller verdi. 21 e tekrar gitcez ozaman daha net duyarız dedi. çok şükür herşey yolunda. rabbim saglıkla hepimizi kavuştursun bebeciklere... agzımın tadı yok gibi benimde hiç bişey leziz gelmiyor. suyun tadı güzel geliyor bir tek... iyi geceler tüm hamişleree

canım bizimde 5 haftalıkken sadece kese göründü...bu hafta 7. hafta başı daha çok küçük duyamayabiliriz dedi. cok az duyuldu.. 21nde daha net duyulur dedi .. geç degilmiş merak etme olumlu düşün...

Hamilelğin başlarında midye ve çılek yememek gerekiyor dikkatlı ol benim de 5. haftam netten araştırdım

canim sagol bilgilerin icin bende yanarsa denerim

ben zaten sigarayi yeni biraktim birde cayi brakirsam bitkisel hayata girerim herhalde
gunde 3-4 bardak iciyorum buyuk bardakla.

kizlar bal cilek domates 1 yasindna once bebege verilmez. emzik alistimak icin pekmez daha iyi bir secim
hamileykende cig pastirma sucak salam gibi sarkuteri urunler ayrica midye yenmemesi gerekiyor
cilek hakkinda birsey duymadim. zaten suanda folik asit takviyesi yeterli cunku bebis minicik ve annedeki kaynaklari kullaniyor
zaman minnacik ne kadar kaynak kullanacak kuzu ya :))

benim ilginc bir bas agrilarim olmaya basladi. hafif hafif birkac gundur oluyor
sabah kalkar kalkmaz midem bulanmiyor kahvaltiyi yaptiktan sonra ki sanirim biraz fazla yiyorum midem donmeye basliyor
mesela suan biraz donuk durumda
goguslerimin ucu hassaslasmisti dun hissettim ama suan birsey yok dun aksam yine leke gelmis.
gecede cok kotu ruyalarla uyandim dye.
mezarliktayim guya birkac kisi var yanmda ve picnik yapmisiz ey Allahim ruya iste bende bulasiklarin yemek artiklarini posete toplamaya calisiyorum. bir turlu bitmiyor neyse tam bitirecekken baska adamlar geldi niyetleri kotuymus ben hemen anliyorum ve kosmaya basliyorum cantamda orda kalmis eyvah diyorum gitti kimlikler, candan daha onemli degil ya diyorum kacayim kurtarayim kendimi o heyecanla birden kendime geldim ama uyanir uyanmaz basimda ayagima bir esinti sogukluk hissettim sonrada biraz usudum
cok korktum ama ya. bu carsambayi beklerken psikoljim bozuluyor cok korkuyorum
neyle karsilasicam hic bilemiyorum. lekelerde canimi sikti yine. offf

Bende çok kötü çay tiryakisiyim bi sabah içmesem akşama krize giriyorum yani.. Ama kansız olduğumu düşünüyorum yani doktor tanısı yok ama kendimi halsiz hissediyorum. oyüzden az içmeye çalışıyorum. elim ayağım çok uyuşur bide benim üstüne oturmasam bile hareketsiz kaldımı uyuşur yani..

ben iki gün önce hamile olduğumu öğrendim sabahları çok bulantım var bir de ilk çocuk olduğu için öğreneceğim çok şey var :))

Hamilelğin başlarında midye ve çılek yememek gerekiyor dikkatlı ol benim de 5. haftam netten araştırdım

ayyy ben inanmıyorum böyle şeylere yaaa niye yemicekmişiz ananeler anneler bizi hiçbir yasak olmadan doğurmuşlar valla
hatta bebeklere su vermeyin diyor birçok doktor.. bizim ailemizde ise tam tersi anne sütünün yanında çocuğa suda verilir yani.. susuz bırakılmaz.. zararlı şeyler zaten belli dikkat ederiz ama ben herşeyi yerim aga fazla kaçırmamak koşulu ile bence sakınca yok

merhaba kızlaar..bende sizdenim :) şu an 5 hafta 5 gün oldu keseyi gördük haftaya da kalp atışları için gidicez inşalah bi sıkıntı olmaz çok tedirgün oluyor insan
bir de ben doktora sordum çay kahve yeşil çay içmezsen iyi olur dedi hepsinde de nikotin var dedi
eger çok içmek istersen açık bi çay iç içine de limon sık dedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…