Allah'a emanetiz inşallah bebeklerimizi kucağımıza alacağız :) pkolu olupta hamile arkadaşları görmek beni çok mutlu ediyor çünkü illet bir hastalık ya Allah'ım kimseye vermesin.
canım süper ya resmen sesli güldü2m eşim sordu anlattım o da güldü
Ben 10 aylık evliyim evlenmeden önce doğum kontrol hapıyla korunmaya başlamıştım.Sonra doktora gittim. Çünkü üniversitede çıkmıştı bu hastalık bende.Eşime bi doktora gidelim ne var ne yok baktıralım bi dedim. Pko çıktı yine. Çocuk istiyorsan korunmayı bırak dedi. Neyse ben devam ettim korunmaya.Yasmin bende çok fazla mide bulantısı yapmıştı. Diane35 kullan dedi. 1 ay onu kullandım. Sonra bıraktım çocuğum olmaz belki diye.Şubatta sürekli zift gibi ara kanamalarım oldu soluğu doktorda aldım hemen. Durumun ağır tedavisiz çocuğun olmayacak gibi dedi.Sonra şubat ayında korunmayı bıraktım. Martta adetim 12 gün geçti. Bu arada bende pkonun belirtisi olan adet gecikmesi falan olmazdı. Bir türlü adet olamadım. Kendime de konduramıyorum hamile olabileceğimi. Neyse 12. gün gittim test aldım. İkinci çizgi silik çıktı. Akşamına acile gittik kasık ağrım vardı adet olacakmış gibi. Bir baktım benim kese oluşmuş bile:)
Allah'ın mucizesi işte... doktorlar böyle bilimsel milimsel kesin konuştukları zaman sinir oluyorum onlara...bak işte tedavisiz olmaz demiş sen korunmayınca hemencecik bebiş gelmiş konmuş annesinin kucağına
Ben 10 aylık evliyim evlenmeden önce doğum kontrol hapıyla korunmaya başlamıştım.Sonra doktora gittim. Çünkü üniversitede çıkmıştı bu hastalık bende.Eşime bi doktora gidelim ne var ne yok baktıralım bi dedim. Pko çıktı yine. Çocuk istiyorsan korunmayı bırak dedi. Neyse ben devam ettim korunmaya.Yasmin bende çok fazla mide bulantısı yapmıştı. Diane35 kullan dedi. 1 ay onu kullandım. Sonra bıraktım çocuğum olmaz belki diye.Şubatta sürekli zift gibi ara kanamalarım oldu soluğu doktorda aldım hemen. Durumun ağır tedavisiz çocuğun olmayacak gibi dedi.Sonra şubat ayında korunmayı bıraktım. Martta adetim 12 gün geçti. Bu arada bende pkonun belirtisi olan adet gecikmesi falan olmazdı. Bir türlü adet olamadım. Kendime de konduramıyorum hamile olabileceğimi. Neyse 12. gün gittim test aldım. İkinci çizgi silik çıktı. Akşamına acile gittik kasık ağrım vardı adet olacakmış gibi. Bir baktım benim kese oluşmuş bile:)
bana doktorlar neler dedi neler yok tedavi olmadan olmaz yok kilo verecen yok 2 3 yıl sürer neler neler Allah istedimi oluyo işte :)
Kızlar günaydın...
iki gündür giremiyorum foruma valla muhabbetler almış başını yürümüş anacığım yetişemedim hızınıza okuyamadım hepsini
Öncelikle ilk kontrollerine giden bebişlerinin kalp atışlarını duyan anneciklerimizi tebrik ediyorum, darısı diğer anneciklerimizin başına
dün kandildi malum, gece rüyamda yeşil gözlü buğday tenli bir kız çocuğu gördüm kızlar çok güzeldi27 haftalık doğmuş Allah Allah diyorum rüyamda bu çocuk normal bebek gibi nasıl erken doğdu anlamadım diyordum.. hayır olsun..
Sabah ezanına uynadım uyku uyanıklık arasında şunu düşündüğümü hatırlıyorum; kalkıp sabah namazını kılayım hazır uynamışım 10 dk alır en fazla.. kalkmalıyım.. kalkıcam.. kalkmasam mı ya uykumda dağılacak.. yok yok kalkıcam şimdi.. amann kim gidip abdest alıcak şimdi... ............. akabinde uykuya dalmışım... sabah kendime gelince üzüldüm valla keşke kalksaydım dedim..
Bu arada kızlar kendi ailelerinizin yaklaşımları nasıl bebek hakkında?.. Ben anne babamdan ayrı bir şehirde yaşıyorum.. Ama bizimkiler 1 ay oldu arayıpta bebek nasıl sormadılar bile, söylediğimde hayırlı olsun deyip geçtiler.. hiç ne annemde ne babamda torun geliyor sevincini göremiyorum ayrıca ilk torun kızlar sevinçten havalara uçmalarını beklerdim.. hatta geçen gün eşim babamı aramış telefonda konuşmuşlar babam hayırlı olsun bile dememiş..çok üzülüyorum bu duruma o yüzden bende onlar birşey sormadığı sürece hiçbirşey söylemicem karar verdim..
bana doktorlar neler dedi neler yok tedavi olmadan olmaz yok kilo verecen yok 2 3 yıl sürer neler neler Allah istedimi oluyo işte :)
Kaç kilosun peki? Ben evlendiğimde yani 10 ay önce 62 kiloydum. Hamile kaldığımda tam 73 kiloydum şuan 68 kiloyum. 12 haftamdayım kilo artışım henüz yok.Pko acayip kilo yapıyor insana.Banada kilo almaya çok meyillisin mutlaka kilo ver. Kilo olunca gebe kalmak zorlaşıyo demişti Dr.
ne sürpriz ama değil mi :) çoook başka planlar yaparken Allah'ın bizle ilgili planı başkaymış dedik amenna dedikşimdi ona bir şey olursa diye nasıl nasıl korkuyorum bir bilsen. derlerdi de inanmazdım Allah sevgisini verir diye.
eeee şey o aradaki tüm günleri hatta 9 u ile 17 si arasını iyi değerlendirmelisiniz canım o zaman
Aaaa hemen söylemiyorlar mı yaniBende hemen söylüyorlar diye biliyordum.Evet bazı doktorlar söylüyormuş. Amaa benim ki kesin söylemez Ya merak ettiğim birşey var 12. haftamdayım kasıklarım bazen sert ben yumuşak. Yumuşak olduğunu hissedince tedirgin oluyorum nedense ya bebeğime birşey oldu mu diye
Teşekkürler Asil rahatlattın beni. Bu arada çok ilginç bir rüya gördüm dün 7 çocuk doğurmuşum aynı anda yediz yani. :) ilk doğan kızmış 6 tanesi erkek. Kız olan en kilolu olanmış. Öpüp kokuyorum seviyorum. En sonunda da dört tane erkek çocuğunu aynı beşikte gördüm. Biraz büyümüşler 7-8 aylık filan olmuşlar. Beni görünce heyecanlanıyorlar :) yataklarını düzeltiyorum içim gidiyor onları böyle görünce seviniyorum. Çok tuhaf bir rüyaydı sanırım daha doğmadan önceden bile oğlum olacak diye hissediyordum rüyama girdi galiba. 7 çocuk demek neyse hayır olsun bari :)
ben hiç bir yıl bırakmadım orucumu ama bu yıl tutamam bebişin ihtiyacı var onu aç bırakamam tutulmayan orucun yerine parası veriliyor sanırım araştırmak lazım
ben de ilk soylediğimde aşırı bir sevinç goremedım. kayınvalıdem okadar beklemesenie ragmen sakin davrandı. herkes gelini doktora gotur falan dıyomus onu falan soyledi. ne alakaysa. yeni yeni alışıyorlar. canın bişey isterse hemen soyle onu kaldırma falanlara basladı. görümcemin kızının kıyafetleri besık falan kullanırız dıyorum. olmaz ben ona yenilerini alcam oyle olmaz falan diyor. oglunun torun daha kıymetlı oluyormus falan demeye basladı. yanı daha karnın falan buyumeden de farkına varamamış olabilirler.. eminim sonra senden dde heycanlı olcaklar.
bu da benim mercimeğim teyzeleri.6+0
Mqsallahh allahim kucagimiza almayi nasip etsinbu da benim mercimeğim teyzeleri.6+0
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?