Nisan Ayı Hamişleri

doktora sorarak mı kullandın? çünkü travogen in içinde gebelikte kullanılmaması yazıyor.

günaydın şeker anneler...
umarım herkes iyi ve mutludur. bebişlerimizde çok iyidir inşallah.

Bir arkadaşım doğum yapmıştı 29 ekim de bebğin bağırsakları gelişmemişti hastanede yatıyodu. 2 temmuzda onu kaybettik. çok üzüldük ağladık. ama o beklediği için benim kadar üzülmedi beni teselli etti ağlama diye. Kızlar bebişlerinize bol bol dua edin elleri ayakları düzgün olsun. sağlıklı sıhhatli olsun die.. bebeklerimizin cinsiyetlerini merak ediyoruz ama sağlıkları çok daha önemli herkesin bebeği sağlıklı doğar inşallah...

bu arada ikili testi özel doktorum yaptı. benide 1 ay sonra çağırdı. herhalde kötü bişi çıksa arardı diye düşünüyorum. folik asiti bu hafta sonu bırakacağım ama vitamin vermedi. Balık yağı içiyorum herşeyden tiskindiğim için. umarım bebişime yararı oluyordur.

bide 1 kilo almışım veremiyorum (( 5. aya kadar kilo almamam lazımdı..
bol bol su içiyorum. canım hiç çalışmak istemiyor uyumak istiyorum.....

Ben bu enfeksiyonla nerdeyse iki üç senedir uğraşıyorum yani bekarlığımdan beri var. şimdi hamileliğimin 12. haftasıyım tabi artık daha endişeleniyorum bebeğe bişey olur mu diye tedavidende bıktım içmediğim antibiyotik ağrı kesici kalmadı. saşeler var birde.. ilk olduğum zamanlar antibiyotik kullanmazsam eğer daha ağırlaşıyordu karın ağrısı böbrek ağrısı oluyordu idrarda kan geliyordu..acillik oluyordum şimdiyse nerdeyse hergün oluyor ama sadece yanma şeklinde ve i iki saate geçiyor. ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum insanı canından bezdiren birşey Allah kimseye vermesin u derdi çünkü ne zman nerde başlayacağı da belli olmuyor rahat rahat dışarı bile çıkamaz oldum.. hayat kalitesini ciddi şekilde düşüren birşey .. hepimize Allah şifa versin..

Hanımlar merhaba,

İkili testte b-hcg 104 çıkmış, çok yüksek değil mi? Sorun olabilir mi? Risk oranları çok düşük çıkmış gerçi onda sorun yok gibi ama 104 hcg duymadım hiç.

Hanımlar merhaba,

İkili testte b-hcg 104 çıkmış, çok yüksek değil mi? Sorun olabilir mi? Risk oranları çok düşük çıkmış gerçi onda sorun yok gibi ama 104 hcg duymadım hiç.

Hanımlar merhaba,

Benim de bhcg yüksek çıktı 200 küsür, ikili risk 309 senin kaç, doktor sorun yok daha üçlü tarama, dörtlü tarama var bi sorun varsa o zaman anlarız dedi, ama içim hiç rahat etmedi başka bi hastanede testi tekrarladım ama sonucu daha almadım, gerçi hiç bi şeye yaramayacağını biliyorum çünkü bi kere bu sonucu görmek beni tedirgin etti ikinci iyi de çıksa kötü de çıksa fark etmiyck boşuna bi sürü para ödedim üçlü taramayı bekliycm mecbur.

Benim okuduğum kadarıyla bhcg nin yüksek çıkması iyi değil, yani risk var demek ama tabi ki kesinlikle var demek değil senin en azından risk tablon iyiymiş benim nerdeyse 250 gibi bi şey, Allah yavrularımızı sağlıklı bir biçimde bize bağışlasın, kötü şeyler düşünmek istemiyorum.

Doğrusu ben bu ikili teste toptan güvenmiyorum, risk düşük çıkıyor, bebek hasta doğuyor, risk çok yüksek çıkıyor bebek sapasağlam. Ne amaca hitap ediyor ben anlamadım. Doktorumla da görüşemedim henüz, ama başladık madem üçlüyü de yaptırırız artık. Ben İzmir Medical'e gidiyorum ücret vermedim teste.

sevgili heper ve moll

eminim bebekleriniz sağlıklı ve sıhhatlı sapasağlam doğacaklar. bilimsel dediğimiz şeylerin hepsi sadece bugüne ait doğrular. Allah'ın ilmi o kadar sınırsız ki biz daha zerresini bildiğimiz için bu nevi testler halen "kesin sonuç" veremiyor. düşünce ot olur biter derler bizim buralarda. iyi düşünelim iyilik olsun.

ne kendi gönlünüzü yorun ne de bebişleri

son olarak ablamın yaşadıklarını anlatayım.

ablamın ikinci bebişi için böbrek üstü bezleri çok büyük suyunda fazla bu çocuk ileri derecede zeka özürlü doğacak ve engelli olacak büyük ihtimalle aldır dediler. test üstüne test, ultrasonlar ardı arkası kesilmedi. biz de bu arada sürekli hatim indiriyoruz, dualar ediyoruz kurbanlar kestiriyoruz falan. ablam aldırmadı tabi ki de Allah verdi bu canı dilediği zaman alır dedi.

sonra ne mi oldu 8. ayında doktor böbrek üstü bezlerinin büyük olmasının amniyotik sıvının fazla olmasına bağladı. çok değerli doktorların sonradan akıllarına geldi ablama ilk hamileliğinde amniyotik sıvın çok muydu az mıydı diye sormak. ablamın ilk hamileliğinde ömerimiz 3.5 kg doğdu ama ablamın karnı ikiz bebek hamişlerinin karnı gibiydi.

sonuç meryemimiz sapasağlam doğdu :) şuanda 2.5 yaşında ve ben hayatımda onun kadar akıllı bir bebek görmedim bilmedim. şimdi amerikadalar bir yıldır. ve hanım kızımız, Allah nazardan saklasın, hem türkçe hem ingilizce konuşuyor patır patır.

dua en güzel şifa kızlar.

maşaAllah canım Allah nazarlardan saklasın
bende katılıyoırum canım yazdıklarına bizim de çok yakın bi tanıdığın başına geldi
kadıncağız hamile olduğunu bilmeden ağrı sebebiyle dr a gitti
dr bel fıtığı mı demedi başka şeyler mi neler dedi neler...
ilaçlar verdi
antibiotikler kullandı
rontgenler çekildi
emarlar çekildi
ve sonra hamile olduğu anlaşıldı ama dr lara göre iş işten geçmişti ve bebek %90 felan sakat yada engelli doğacaktı
almamız lazım dediler ama son olarak size bırakalım dediler
kadıncağız bize
geldi
sordu biz olmaz dedik zaten
neyse işte günah diye Mevlanın verdiği canı ne haklı alalım diye bebeği aldırmadı ve bebek tamamen sağlıklı doğdu çok şükr ve dediğin gibi o kadar akıllı kiii....7o yüzden dr lar % 100 doğru sölüyor demek değil tabi ki testlerde..

kesinlikle öyle sevgili ceylis, buna benzer kim bilir kaç örnek var. ben ikili test yaptırmadım çünkü zaten o acaba sağlıklı mı eli ayağı düzgün mü tedirginliği hat safhada :) Allah'tan her gelene razıyım demek kolay mı? çok zor her ruh gibi bebişlerimiz de önce Allah'a emanet. şuanda elden gelen en güzel şey dua

Son düzenleme:

kesinlikle öyle sevgili ceylis, buna benzer kim bilir kaç örnek var. ben ikili test yaptırmadım çünkü zaten o acaba sağlıklı mı eli ayağı düzgün mü tedirginliği hat safhada :) Allah'tan her gelene razıyım demek kolay mı? çok zor her ruh gibi bebişlerimiz de önce Allah'a emanet. şuanda elden gelen en güzel şey dua

kızlar benim göğüs uçlarm kabuk kabuk gibi.. daha önce doktora göstermiştim.. kuruluktan dedi.. krem sür dedi.. cok düzenli sürmedim ama hiç bi değişimde yok.. nasıl gecer.. inşallah bebiş olunca nsıl emzrcem..

canım sakın kabukları soyma yoksa yara olur
vazelin sür iyi gelir inşaAllah

Çok haklısın canım yeğenlerine de maşallah inşallah biz de sapa sağlam alırız kucağımıza, ben bu testi bebeğin sağlığıyla ilgili bi yol gösterici olur diye yaptırdım gerçi neyime yaradığı da tartışılır ama yüzde yüz bu testlere güven olmadığını biliyorum hatta ben yüzde elli bile güvenmem, sağdece risk yüzdesi sunuyolar

günaydın kızlar.. nasılsınız? dün gitti
kendimi şımarttım biraz manikür pedikür felan :) bakıma aldım kendimi saçlarımıda kestirdim bombeli küt öne doğru uzun bir model :) malum eşim bayan kuaförü :)

iyi geldi valla bu bakım olayı kendimi iyi hissediyorum.. bu arada ikili test ile ilgili bakıyorum yorumlarınıza bizim doktor yorumlamadı bile "herşey güzel bir sorun yok" dedi zaten telefonda öğreniyorum sonuçları.. rapor halinde çıktı vermiyorlar o yüzden hangi değer ne anlama geliyor bilmiyorum.. umarım hiçbirimiz sorun yaşamayız..

ya kızlar bugün cuma hepimiz dua edelim arkadaşlarımızın yanında olalım bu testler sadece oran belirliyor kesin bir sonuç olmoyur allahın izniyle bebekleriniz sapasağlam size tutnmuştur canlarım 2 li test sonuçları bunlar galiba dimi tam olarak geçmişi okuyamadım kusura bakmayın

Allah ne derse o olucak, tabii sebeblere rivayet etmek lazım biz kendimii koruyalım dikkat edelim bebeklerimize..

mevlam ne eylerse güzel eyler.. hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.. dualarımızda kabul olur inşaallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…