benimde dün kasıklarımda tuhaf bir sancı ve idrar da yanma vardı.. cok tuvaletim varmis gibi gidiyordum birkac damla ve feci bir yanma. sürekli bir huzursuzluk hali... tabi bunun nedenini biliyorum ben sürekli idrar yolu enfeksiyonu yasıyorum donaxyl vajinal tablet aldım yatarken ondan öncede sebamed vajina temizlene jeli ile temizleyip travogen krem sürdüm iç dış dudaklara sonrada tableti yerleştirdim içeri.. bu arada bisey farkettim kızlar eskiden de kullanirdim bu tabletleri parmagimla içeri dogru ittirdiğimde boşluğa doğru düşerdi tablet şimdi parmağimla tableti yerleştirirken farkettim mukoza tıkacı var rahim kapalı yani :) eskiden hamileliği bu şekilde tespit ederlermiş elle kontrol :) aman dikkan tabi zorlamamak lazım..
Hanımlar merhaba,
İkili testte b-hcg 104 çıkmış, çok yüksek değil mi? Sorun olabilir mi? Risk oranları çok düşük çıkmış gerçi onda sorun yok gibi ama 104 hcg duymadım hiç.
Benim de bhcg yüksek çıktı 200 küsür, ikili risk 309 senin kaç, doktor sorun yok daha üçlü tarama, dörtlü tarama var bi sorun varsa o zaman anlarız dedi, ama içim hiç rahat etmedi başka bi hastanede testi tekrarladım ama sonucu daha almadım, gerçi hiç bi şeye yaramayacağını biliyorum çünkü bi kere bu sonucu görmek beni tedirgin etti ikinci iyi de çıksa kötü de çıksa fark etmiyck boşuna bi sürü para ödedim üçlü taramayı bekliycm mecbur.
Benim okuduğum kadarıyla bhcg nin yüksek çıkması iyi değil, yani risk var demek ama tabi ki kesinlikle var demek değil senin en azından risk tablon iyiymiş benim nerdeyse 250 gibi bi şey, Allah yavrularımızı sağlıklı bir biçimde bize bağışlasın, kötü şeyler düşünmek istemiyorum.
sevgili heper ve moll
eminim bebekleriniz sağlıklı ve sıhhatlı sapasağlam doğacaklar. bilimsel dediğimiz şeylerin hepsi sadece bugüne ait doğrular. Allah'ın ilmi o kadar sınırsız ki biz daha zerresini bildiğimiz için bu nevi testler halen "kesin sonuç" veremiyor. düşünce ot olur biter derler bizim buralarda. iyi düşünelim iyilik olsun.
ne kendi gönlünüzü yorun ne de bebişleri
son olarak ablamın yaşadıklarını anlatayım.
ablamın ikinci bebişi için böbrek üstü bezleri çok büyük suyunda fazla bu çocuk ileri derecede zeka özürlü doğacak ve engelli olacak büyük ihtimalle aldır dediler. test üstüne test, ultrasonlar ardı arkası kesilmedi. biz de bu arada sürekli hatim indiriyoruz, dualar ediyoruz kurbanlar kestiriyoruz falan. ablam aldırmadı tabi ki de Allah verdi bu canı dilediği zaman alır dedi.
sonra ne mi oldu 8. ayında doktor böbrek üstü bezlerinin büyük olmasının amniyotik sıvının fazla olmasına bağladı. çok değerli doktorların sonradan akıllarına geldi ablama ilk hamileliğinde amniyotik sıvın çok muydu az mıydı diye sormak. ablamın ilk hamileliğinde ömerimiz 3.5 kg doğdu ama ablamın karnı ikiz bebek hamişlerinin karnı gibiydi.
sonuç meryemimiz sapasağlam doğdu :) şuanda 2.5 yaşında ve ben hayatımda onun kadar akıllı bir bebek görmedim bilmedim. şimdi amerikadalar bir yıldır. ve hanım kızımız, Allah nazardan saklasın, hem türkçe hem ingilizce konuşuyor patır patır.
dua en güzel şifa kızlar.
maşaAllah canım Allah nazarlardan saklasın
bende katılıyoırum canım yazdıklarına bizim de çok yakın bi tanıdığın başına geldi
kadıncağız hamile olduğunu bilmeden ağrı sebebiyle dr a gitti
dr bel fıtığı mı demedi başka şeyler mi neler dedi neler...
ilaçlar verdi
antibiotikler kullandı
rontgenler çekildi
emarlar çekildi
ve sonra hamile olduğu anlaşıldı ama dr lara göre iş işten geçmişti ve bebek %90 felan sakat yada engelli doğacaktı
almamız lazım dediler ama son olarak size bırakalım dediler
kadıncağız bize
geldi
sordu biz olmaz dedik zaten
neyse işte günah diye Mevlanın verdiği canı ne haklı alalım diye bebeği aldırmadı ve bebek tamamen sağlıklı doğdu çok şükr ve dediğin gibi o kadar akıllı kiii....7o yüzden dr lar % 100 doğru sölüyor demek değil tabi ki testlerde..
maşaAllah canım Allah nazarlardan saklasın
bende katılıyoırum canım yazdıklarına bizim de çok yakın bi tanıdığın başına geldi
kadıncağız hamile olduğunu bilmeden ağrı sebebiyle dr a gitti
dr bel fıtığı mı demedi başka şeyler mi neler dedi neler...
ilaçlar verdi
antibiotikler kullandı
rontgenler çekildi
emarlar çekildi
ve sonra hamile olduğu anlaşıldı ama dr lara göre iş işten geçmişti ve bebek %90 felan sakat yada engelli doğacaktı
almamız lazım dediler ama son olarak size bırakalım dediler
kadıncağız bize
geldi
sordu biz olmaz dedik zaten
neyse işte günah diye Mevlanın verdiği canı ne haklı alalım diye bebeği aldırmadı ve bebek tamamen sağlıklı doğdu çok şükr ve dediğin gibi o kadar akıllı kiii....7o yüzden dr lar % 100 doğru sölüyor demek değil tabi ki testlerde..
kızlar benim göğüs uçlarm kabuk kabuk gibi.. daha önce doktora göstermiştim.. kuruluktan dedi.. krem sür dedi.. cok düzenli sürmedim ama hiç bi değişimde yok.. nasıl gecer.. inşallah bebiş olunca nsıl emzrcem..
sevgili heper ve moll
eminim bebekleriniz sağlıklı ve sıhhatlı sapasağlam doğacaklar. bilimsel dediğimiz şeylerin hepsi sadece bugüne ait doğrular. Allah'ın ilmi o kadar sınırsız ki biz daha zerresini bildiğimiz için bu nevi testler halen "kesin sonuç" veremiyor. düşünce ot olur biter derler bizim buralarda. iyi düşünelim iyilik olsun.
ne kendi gönlünüzü yorun ne de bebişleri
son olarak ablamın yaşadıklarını anlatayım.
ablamın ikinci bebişi için böbrek üstü bezleri çok büyük suyunda fazla bu çocuk ileri derecede zeka özürlü doğacak ve engelli olacak büyük ihtimalle aldır dediler. test üstüne test, ultrasonlar ardı arkası kesilmedi. biz de bu arada sürekli hatim indiriyoruz, dualar ediyoruz kurbanlar kestiriyoruz falan. ablam aldırmadı tabi ki de Allah verdi bu canı dilediği zaman alır dedi.
sonra ne mi oldu 8. ayında doktor böbrek üstü bezlerinin büyük olmasının amniyotik sıvının fazla olmasına bağladı. çok değerli doktorların sonradan akıllarına geldi ablama ilk hamileliğinde amniyotik sıvın çok muydu az mıydı diye sormak. ablamın ilk hamileliğinde ömerimiz 3.5 kg doğdu ama ablamın karnı ikiz bebek hamişlerinin karnı gibiydi.
sonuç meryemimiz sapasağlam doğdu :) şuanda 2.5 yaşında ve ben hayatımda onun kadar akıllı bir bebek görmedim bilmedim. şimdi amerikadalar bir yıldır. ve hanım kızımız, Allah nazardan saklasın, hem türkçe hem ingilizce konuşuyor patır patır.
dua en güzel şifa kızlar.
ikili risk 1/170000 gibi bir rakam, sonuç yazısı ofiste kalmış tam hatırlamıyorum.
(null)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?