ama normal yemeklerdeki yağ,tuz ve baharat bebekler için sakıncalı değil miiçtikleri süt ve mamalar da çok tatsız merak etme:)
maşallah poyrazaaa yarasın maması da uykusuda:) kaan bu gece beni hiç uyutmadı ben de niyetliyim valla ama meyvelerdeyiz şimdi 2 gün daha beklicem gece maması içinopuyorumnanaktan
seftalı rendeledım tabı cam rendede içine 2 bebe bıskuvısı 1 cay kasıgı pekmez bayılıyor kızım buna
aksam da taze incırin icin, murdum erıgı üzümlerı ezip suyunu cıkarttım çok sevdı
bunları yiyip bide emiyomu bebeğin.ben de meyvelerden az az verdim tatsın diye sularını ama emmeyi bıraktı onların tadını alınca yaa.
fıstıgım ben bunları karnı çok açken verdım baska bısey vermeyınce mecbur emecek ne kadarkı bebegın
kızlarrr oğlum dün akşam ilk defa ev yapımı pirinç unu muhallebisi yedi ve uyudu. güzel uyudu.
pınar ilk adım bebek sütünü sulandırarak yaptık. inek sütüne alerji ya da ishal yapacak mı diye takipteyim şimdilik.
eğer bir problem olmazsa 2 gün sonra da aynı sütten yoğurt mayalıcam.
çok şükür bir düzen oturttuk öğlen öğününde meyve püresi (vaktim varsa cam rendede rendeleyip meyve suyuna pirinç unu mamasıyla muhallebi kıvamı veriyorum ya da hazır kavanoz pürelerden), geceleride 11-12 gibi pirinç unu maması. bir 10 gün daha böyle gidip sebzelere geçicem:)
valla gece mamalarını boşverin pirinç unundan kendiniz yapın mis gibi uyudu kaan:) tek sıkıntım tadı çok yavan oldu diye azıcık şeker atmak zorunda kalıyom ama hazır muhallebi mamalarıda tatlı zaten.
bu arada ben oğluma siyah üzüm rendeleyip vermiştim alerji yaptı. doktorumuzda kırmızı meyveler daha alerjik renksizleri tercih et dedi. bizede armut denemek kaldı:)
4 aylık benim oğlum ve 15 gündür emmiyo hiç bıraktı memeyi..
poyrazın dün yoğurtuna ilk defa pekmez kattım bayıla bayıla yedi..
bide herzaman yaptığım sebze çorbasının içine bi tutam mercimek attım korktum önce gaz yapıcak diye ama güzel yedi çorbaısnı oğlum..her hafta yeni bi sebze yada tahıl ekleyecem artık
mamamızıda değiştik artık en son içmiodu biliosunuz biberon mamasını..şimdi artık golden goat kullanuoruz keçi sütü bazlı mama..şuan severek içiyor umarım içer..
sabah kahvaltısı içinde pekmezl,i irmikli kahvaltıya başladık sevdi paşam..
ve son olarak da dün armut püre yapıp verdim onu da sevdi maşallahm kuzuma anasını üzmedi hiççççççç
MEltem iiki dedin kız hiç aklıma gelmemişti valla.annem ona özel yoğurt mayalıo hergün ve sade verio ben dün öles,ine içine pekmez kattım keşke katmasaymışım.ay ne ii oluyo bu topik ne güzel şeler öğrenioz..sağol tatlım..bide şu evde nasıl prinç unu muhallebisi yapıonuz banada öğretin yaaaaa?
adım tuğba meltemcim:) pirinç ununu çok sevdi kaan paşa.pekmeze bu sıcaklarda ağır olur diye daha başlamadım ben.adını gene unuttum kusuruma bakma
pırınc unu aksamları tok tutar ıyı olur
beyaz uzumu ver yalnız bekletme sırke gıbı olur 10 dak içinde yedır
bol sulu uzumu avcumda sıkıyorum 2 3 bıskuvuyle yedırıyorum
gunluk bır seftalımız var
dr evde mayaladıgın yogurt pastörıze sutten olabılır dedı bende guzel olmuyo dedım nasıl olursa olsun evde yapılsında cıvık sert fark etmez dedı
meyvelerın ıçıne 1 kasık pekmez koyuyorum ben demır emılımı olsun dıye
tatlım ben hergün aynı tarifi yapıyom süper oluyo:MEltem iiki dedin kız hiç aklıma gelmemişti valla.annem ona özel yoğurt mayalıo hergün ve sade verio ben dün öles,ine içine pekmez kattım keşke katmasaymışım.ay ne ii oluyo bu topik ne güzel şeler öğrenioz..sağol tatlım..bide şu evde nasıl prinç unu muhallebisi yapıonuz banada öğretin yaaaaa?
adım tuğba meltemcim:) pirinç ununu çok sevdi kaan paşa.pekmeze bu sıcaklarda ağır olur diye daha başlamadım ben.
tatlım ben hergün aynı tarifi yapıyom süper oluyo:
1 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme ama çok tepeleme değil:))
1/2 yemek kaşığı şeker
100 ml su
150 ml süt (pınar ilk adım bebek sütü)
bu tariften 210 ml yoğun mama kıvamında pirinç unu çıkıyo deliği geniş biberonla gece 24.00 gibi veriyom ben. ayrıca buna başladığımızdan beri kaan dünde 1 kereden 2 kereye çıkardı kakayı kabız bebişlerin anneleri bir denesin derim:)
merabalar.ben henüz ek gıdaya başladım dokrum sadece 1 2 çay kaşığı meyve suyu tatırmamı söyledi öyle yapıyorum bende.yavaş yavaş yoğurtta vermeyi düşünüyorumda . inek sütü 1 yaşına kadar verilmez deniyor. sizler yoğurdu nasıl yapıyorsunuz vermeye başladınızmı
merabalar.ben henüz ek gıdaya başladım dokrum sadece 1 2 çay kaşığı meyve suyu tatırmamı söyledi öyle yapıyorum bende.yavaş yavaş yoğurtta vermeyi düşünüyorumda . inek sütü 1 yaşına kadar verilmez deniyor. sizler yoğurdu nasıl yapıyorsunuz vermeye başladınızmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?